Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Csőszkunyhó Fogadó, Sopron

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. december 24. hétfő, 08:51 | 3 hozzászólás

CsőszkunyhóA nyugati végeken lefolytatott gasztrokísérleteink közül nem hiányozhatott egy klasszikusan nehéz, "húst hússal" versenyző sem, így egyik este kipróbáltunk egy ilyennek tűnő fogadót is. Stratégiai pozíciójával nyert: a szállásunktól 500 méterre, az étterem felé emelkedő úton volt.

Kis zavart okoztunk az érkezésünknél, mert bár az orrunk előtt volt egy négyszemélyes asztal, az első pincérnő nem tudott mit kezdeni velünk. A segítségére siető kolléganő megoldotta a helyzetet, de még szinte helyet se foglaltunk, már jött is az italrendelést felvenni, persze sikertelenül. Végig picit feszült, amatőr, fontoskodó felszolgálónk volt sajnos, amire a végén a "készpénzzel fizetnek?" / "nem, kártyával szeretnénk" / "azzal nem lehet" beszélgetés tette fel a koronát.

Na de ne szaladjunk előre! Hátravolt még egy csülökkel töltött rántott sertés (komolyan vettük a kategóriát), ami bár az első falatokra ígéretesnek tűnt, a végére nagyon unalmas lett, plusz még a sajnos szokásos mirelit krumpli is.

Csőszkunyhó

ervin: én is ugyanazt rendeltem, viszont - legalább a húst - jobbnak ítéltem, mint eszpee. Nekem inkább az volt a gondom vele, hogy valami rejtélyes okból nem tudok kibékülni azzal, amikor szépen szeletelve hozzák ki az ilyen töltött húsokat. Nekem legyen egyben az a dög, odabenn rejtezzen a bőséges töltelék, és majd én vagdalom, amikor és ahogy akarom. Control freak, mondaná megvetően az anglofil.

Nathalie viszont sokkal jobban választott, valami érdekes helyi babpürés - grízes körettel kapott egy tökéletes marhapörköltet, irigyeltem is kicsit érte. Az uborkasaláta is nagyon jó volt, tehát végül is azért pozitív lett a mérleg.

Csőszkunyhó

ervin: Nathalie igazi poncichter különlegességet evett a pörköltjéhez: babstercet. Ezt a poncichter szót még a nagymamámtól hallottam, és halványan emlékeztem rá, hogy a német bab+termesztő szókapcsolat eltorzított magyarítása; most utánanéztem, és tényleg, a föld- (elsősorban szőlő-)műveléssel foglalatoskodó, de polgárjogot nyert soproniak gúnyneve volt ez, akik a szőlő közé általában babot vetettek köztes növénynek.

Végezetül ott volt még a harmadik kipróbált fogás, a Kinga által rendelt vadas. Nekem meggyőződésem, hogy ez tipikus otthoni étel, amelyet megszállott háziasszonyok és -urak tudnak igazán megfőzni, ugyanakkor azt kell mondanom, hogy a fogadó kísérlete is korrektnek bizonyult, leszámítva a hús picit száraz-rágós mivoltát.

Csőszkunyhó

Értékelés (0-7): 5.

ervin: egyetértek.

Csőszkunyhó Fogadó
Sopron, Szent Mihály utca 35.
Négyen borravalóval 10 000 forintot fizettünk, fejenként egy fogásért, egy üveg borral, kis töménnyel.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

bodee, 2008. január 29. kedd, 14:59 (#)

kellemes hely..
a levesek tökéletesek voltak, fokhagyma és hagymaleves..
nálam a marhapörkölt babsterc páros nem nyert, de ez szubjektív..
viszont vasárnap délután picit necces beesni, főleg 3 előtt 5perccel!
kicsit pörgetős volt a hangulat a pincérek részéről ami nekem lehangoló volt, az ok: 3tól nincs konyha.
máskor jobb időben érkezünk.

2

czucza, 2009. augusztus 24. hétfő, 17:39 (#)

Én múlt héten tölöttem ott 5 napot és bátran ajánlom bárkinek! Ilyen barátságos kiszolgálásban még sehol sem volt részem. Baráti árak, tiszta, kényelmes, igényes szállás, finom konyha és tényleg le a kalappal a személyzet előtt. A lelküket kiteszik a vendégekért.

3

husvét 2010, 2010. április 11. vasárnap, 13:45 (#)

Az étel,ital felszolgálásával csak annyi a baj ha kéred a maradékot csomagolják be!Ugyanis a minket kiszolgáló pincérnőnek ez volt a harmadik grimasz vágása!Nem kellene visszafogni kicsit magát?Nem tul nyálas kiszolgálásra gondoltam ,de nekünk ez egy kicsit sok volt! El is döntöttem mostanában nem is megyünk,ill nem is ajánlom senkinek!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork