Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


La Maréda Étterem és Bisztró, Győr

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. december 17. hétfő, 00:27 | 7 hozzászólás

LamarédaSoproni utunkról hazafelé álltunk meg ebédelni Győrben, ahonnan a társaság egyetlen tagjának se voltak emlékezetes gasztronómiai élményei - többünknek másmilyen se nagyon. Az óváros azért jó tippnek tűnt, és kis kószálás után be is jött: egy halspecialistának tűnő, valamint egy klasszik zsírmagyar vonalon nyomuló hely között ott volt bisztrónk is. A kihelyezett karácsonyi menü tartalmazott pár érdekes tételt, belevágtunk.

Nem bántuk meg, én legalábbis nagyon jól éreztem magam. Hatalmas munkával kialakított - bár nekem kicsit giccses - belső, profi pincér, izgalmas étlap.

ervin: igazi magyar gondolkodásra vall, ám ezúttal nem a pozitív oldalon, hogy ha nem is elsőre, de másodszorra az jutott az eszembe: vajon miből tudtak a büszke családi tulajdonosok ennyit költeni az étterem berendezésére, és milyen gazdaságossági számítással tudták igazolni maguknak ezt a költekezést? Aztán beláttam persze, hogy egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt pedig enni jöttünk ide, nem üzleti analízist tartani, úgyhogy sikerült a gondolkodásomat a helyes mederbe terelni. A pincér beszédsebessége a fénykorát élő Galla "Csiga" Miklóst idézte, de tényleg kedves volt és profi.

La Maréda

La Maréda

Egy öreg ágyas barackpálinkával kezdek, ami kitűnő alapnak bizonyul: nagyon intenzív barack íz, pedig mint utólag kiderült, a Győri Likőrgyár finoman szólva is csak visszafogottan vonzó palackjával volt dolgunk.

ervin: nem vagyok nagy pálinkás, ráadásul én vezettem, de amit eszpee rendelt, annak az illata sok mindennél jobb, amit ebben a műfajban szaglásztam.

La Maréda

La Maréda

Utána csülkös-vargányás lencseleves, szintén meglep, valahogy súlyosabb, sűrűbb állagra számítottam, de azért nagyon rendben van. Főételnek farsumagru, megmondom őszintén, még csak nem is hallottam eddig erről az étlap és a Google szerint is klasszikus szicíliai ételről. Fenyőmagos-mazsolás töltettel csavart marhahús, paradicsomos raguban sütve, párolt friss zöldségekkel és rizzsel. Nem tudok belekötni, szép nagy adag, de nyom nélkül eltűnik. Nem is marad hely desszertnek, csak Kinga tányérjáról kóstolok egy falat csokikrémes sütőtöktortát, ami szintén nagyon ízlett, kis gondolkodás után így tehát nekem ez hetes, tökéletes ebéd volt.

ervin: itt is hetes, az egész élmény nagyon megérte. ízlelgessünk csak néhányat az asztalunkra került fogások nevei közül: füstölt csülkös lencse leves vargányával és zellerrel; gesztenyekrémleves konyakkal ízesítve, sült sonkával; szűzjava Bismarck módon-füstölt lazaccal, tükörtojással, vajas zöldborsóval. És akkor még az egyszerűbb, fűszeres bundában rántott húst vagy a sütőtöktortát nem is vettük elő.

A La Maréda szerencsére olyan hely, ahol az ínycsiklandozó nyelvi lelemények mögött nem kínos étkek bújnak meg, hanem az elegáns nevekhez megjelenésükben és ízeikben is méltó remeklések. Itt nagyon jól működött az, amit a Tapas Juanban hiányoltunk: még a kacifántosabb alkotóelemekből összeállított ételek sem voltak bőségzavarosak, hanem mindegyiknek karakteres, egyértelmű ízvilága volt, ami mögött mi szinte látni véltük a biztos kézzel dolgozó, kiváló ízlésű szakácsot.

Nem is lepett meg bennünket, amikor utólag eszpee fölfedezte, hogy Suga Péter konyhafőnök bejutott a Hagyomány és Evolúció 2007 szakácsverseny döntőjébe. Csak a produktuma alapján ismerjük őt, de sok sikert kívánunk neki.

La Maréda

La Maréda

Update: akkor még egyszer, azok kedvéért, akiknek a folyó szövegben elbújtatott értékelés túl csalafintának bizonyult - értékelés (0-7): 7.

La Maréda Étterem és Bisztró
Győr, Apáca utca 4.
Négyen borravalóval 12 000 forintot fizettünk, fejenként két fogásért, komolyabb alkoholfogyasztás nélkül.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Author Profile Page NagyGa1, 2007. december 17. hétfő, 02:02 (#)

És a pontok száma?

2

Leroy, 2007. december 17. hétfő, 08:27 (#)

eszpee ertekelt: "kis gondolkodás után így tehát nekem ez hetes", de ervintol en is hianyoltam :)

3

Author Profile Page eszpee, 2007. december 17. hétfő, 09:00 (#)

"ervin: itt is hetes"... nem kéne kávé előtt cikkeket olvasgatnotok! :)

4

Author Profile Page ervin, 2007. december 17. hétfő, 09:32 (#)

Sebaj, legendás felhasználóbarátságunk jegyében frissítettem a cikket az analitikusan olvasó kollégák örömére. :)

5

i, 2007. december 17. hétfő, 17:42 (#)

Ó, igen. Gzőr ruley!

Jó, csak viccelek, de tényleg nagyon rendben van a hely. Egyszer olyan finom csokitortát kaptam ott, hogy azóta egész megszerettem, pedig előtte nem voltam nagy rajongója neki..

6

Leroy, 2007. december 17. hétfő, 22:44 (#)

En kerek elnezest, a szemem kinyilasa valoban kesobbre volt idozitve :) De ha egeszen tenylegnagyon oszinte akarok lenni, akkor a kepek alapjan csak a Bismarck-fele... tetszett... A tobbiben nem volt eleg husi :D

7

La Maréda, 2008. január 19. szombat, 11:00 (#)

Köszönjük az elismerést és az építő jellegű kritikát is!
A tulajdonosok


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork