Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tapas Juan

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. december 11. kedd, 20:20 | 41 hozzászólás

Tapas JuanJóbaráti ajánlásra néztük meg a Ráday utca vonzáskörzetének friss versenyzőjét, amely ráadásul az itthon eléggé alulreprezentált spanyol falatkás vonalon próbálkozik. Mint kiderült, sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Eszpee kritikájához ervin vokálozik, közben mindketten fényképeznek.

Szegény pincérrel valahogy nem sikerült megtalálni a hangot. Próbált közvetlen lenni, próbált segíteni, próbált ajánlani és még jó fejnek is lenni, de minden próbálkozása kínosan sült el. A klasszikus spanyol sertéssonka, a jamón serrano helyett marhasonkát ajánl, ami tök jó ötlet, mert előbbiből elég sokfélét kóstoltam már, utóbbi viszont teljesen új - de ezt a választásom elhangzásakor fájdalmasan felszakadó "miért nem a marhasonkát?!" kiáltással teszi. Amikor üresek a poharaink "meg merhetem kérdezni, hogy hozhatok-e még bort?" óvatoskodással mesterkélten jópofizik. Ilyenek, komolyan, nekünk volt kínos.

ervin: hihetetlen erejű példáját láttuk annak, hogy hova vezető utakat lehet jószándékkal kikövezni. A pincér láthatóan jóindulattal, segítő szándékkal és pozitív hozzáállással volt irányunkban, mégis gyakorlatilag minden megszólalása csak rontott a helyzeten. A végén az asztalt markolásztuk, hogy ne szóljunk be neki. Egy azonnali kommunikációs tréning mindenképpen javasolt, hogy a súlyosabb opciókat ne is említsük.

Tapas Juan

Tapas Juan

Az előételnek végül kipróbált marhasonka viszont teljesen rendben van, Ervin ízelítőtálján viszont nem nehéz fogást találni: a szalámik unalmasak, a sonka picit állott is, egyáltalán nem hagynak maradandó nyomot, még szerencse, hogy én csak belekóstoltam. A közösen kirendelt "katalán krumpli" egy félbevágott nagy krumplidarab sajtos-paradicsomos öntettel: az még simán lehet az én hibám, hogy egy év barcelonai tartózkodás alatt egyszer sem találkoztam ilyennel, de az agyonsózást már muszáj vagyok a szakácsra verni.

ervin: tényleg így volt, nálam teljesen felejthető volt az eleje. Igaz, el kell ismernem, hogy soha nem voltam a tapas műfajának rajongója, és ennek megfelelően nincs sok tapastalatom a témában (eszpeével egy ponton megbeszéltük, hogy legalább egy tucat tapasos szóviccet elsütünk ebben a cikkben, de a jelek szerint a lelkesedésünk alábbhagyott). Na de viszont a kenyér, a kenyér: na, az valami borzasztó volt.

Tapas Juan

Tapas Juan

Főételnek lazacot kérek édes csilis-sajtos szósszal, ez meg egész jól indul, a hal omlós, finom, de aztán a szinte lekvárszerű szósz átveszi az uralmat, az utolsó falatok már-már émelyítően édesek.

ervin: én paellával folytattam, amelyet a személyzet így, magyar fonetikával ejtett ki. A mókusok elé vettetés ódiumát is magamra vállalva továbbra is az az álláspontom, hogy a paella sima rizseshús, csak jobb marketinggel. Jó, a mostani alkalommal rajta talált tenger gyümölcsei kicsit túlmutatnak a nagymamám rizseshúskészítési eszköztárán, de abszolút értékben a magyar háziasszonyok készítményei simán állják a sarat.

Tapas Juan

Tapas Juan


Desszertnek valami házi tejberizses költemény, amiben csészényi mérete ellenére legalább tucatnyi hozzávalót figyeltem meg, a tejes-rizses-fagyis alaptól kezdve a mazsolán, barackon, vanílián, valami alkoholon át egészen a sült tojáshabig. Túlzott igyekvés, vagy a hozzáértés hiányának kompenzálása, nehéz eldönteni, én mindenesetre inkább udvariasságból fejezem be és bólintok kínosan a pincér "ízlett-e" kérdésére - nem tanácsadni jöttem, itt én fizetek.

ervin: a desszertet én már nem ettem meg, átvitt értelemben se. Eszpee választását megkóstolva pedig csak annyit mormoltam magam elé: "sok a csel".

Tapas Juan

Értékelés (0-7): 2, ajánlom a személyzet és főleg a szakács figyelmébe Bächer Iván Párolt káposzta című írását.

ervin: én is el fogom olvasni.

Tapas Juan
Budapest, IX. ker., Ráday utca 34. (bejárat a Kinizsi utca felől)
Ketten borravalóval nyolcezer forintot fizettünk három előételért, két főfogásért és fejenként egy pohár borért.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (41)

1

Blö, 2007. december 12. szerda, 08:18 (#)

Ha a paella rizses hús, akkor a risotto meg a rizi-bizi.
Szerintem.

2

G Zoli, 2007. december 12. szerda, 10:20 (#)

Mondjuk a képeken nem néznek ki rosszul a kaják. Az ilyen pincér nagy minusz...

3

Gourmandlizard, 2007. december 12. szerda, 11:04 (#)

Drágaságok!

A Juan tapas bárról-nem örülök, hogy csalódnotok kellett, márcsak azért sem, mert én is nagy reményeket fűztem hozzá (ma akartam tesztelni), de így a látogatásomat elnapolom lelkiismereti problémák nélkül.Ellenben a Quality Tradetől(szerintem a két cég összefügg, márcsak a kínálat miatt is), ami a galérián található nagyon jó minőségű füstölt lazacot, Szent Jákob kagylót és további csemegéket tudtam rendelni-és ígéretes ecetekkel és szószokkal, borokkal és pezsgőkkel bővítették a kínálatot.
A paella pedig rizses hús- a rizottó pedig a rízskása olasz unokatestvére-Nagymamám számtalanszor készített náluk úgynevezett "ludaskását"-nálunk lúd-ottan pedig tintahal és társai. Konyha-technológiailag az állítás igaz-az ízek a rendelkezésre álló alapanyagok miatt továbbá ízlés miatt eltérhetnek.

Gourmandlizard

4

woman, 2007. december 12. szerda, 16:48 (#)

Meglátogattam a Tapas Juant, és el kell mondjam, hogy nagyon meg voltam elégedve. Végre van egy olyan "vendéglő" az országban, ahol a tengeri herkentyűket korrekt áron lehet fogyasztani. Én édes-chilis királyrákot ettem, hozzá valami nagyon kellemes rosét fogyasztottam, amit a pincér ajánlott. A párom San Miguel sört ivott csapolva, ami szintén ritka számba megy itt Pesten, és tejfölös balzsamecetes cápa steaket evett. A kenyér különösen izlik, mert kicsit édeskés íze van, ami nagyon jól harmonizál az ételekkel. Az ételeket kb. 15 perc alatt hozták ki. A pincér szolgálatkész volt, a pultos lány állandóan mosolygott. Nekem az egyik kedvenc helyem lesz, az biztos...

5

Author Profile Page eszpee, 2007. december 12. szerda, 17:15 (#)

woman, örülök, hogy jól jártál, ezek szerint gyökeresen változott a hely azóta, hogy ott voltunk. a kenyérként felszolgált ízetlen kiszárított szivacsdarabokat is jó döntés volt, hogy lecserélték, mert az általunk próbáltak tragikusak voltak.

6

woman, 2007. december 13. csütörtök, 12:34 (#)

Kedves Eszpee! Erre én csak annyit szoktam mondani, hogy minden kezdet nehéz, de látok fantáziát ebben a helyben.:)

7

Author Profile Page eszpee, 2007. december 13. csütörtök, 12:42 (#)

woman, ez esetben jó neked - és nekik!

8

Vicky, 2007. december 13. csütörtök, 18:13 (#)

Hello Mindenki,
ma Én is kipróbáltam az "újhullámos" éttermet a Ráday utcában. Nem messze dolgozom, általban a helyi menűs helyeken étkezem, de mióta megnyilt a hely, folyton kacsintgatok felé... Egyáltalán nem bántam meg, hogy itt ebédeltem. Legelöször a hely "feeling-je" fogott meg, ahogy beléptem az ajtón. A személyzet néhány másodpercen belül a rendelkezésemre állt, és kb. negyed óra múlva már élvezhettem a mai nap egyik legjobb pillanatait. Szerintem próbáljátok ki Ti is. Én a barátaimmal fogom legközelebb meglátogatni a Tapas Juant. Köszönöm az új élményt.
Vicky

9

Author Profile Page eszpee, 2007. december 13. csütörtök, 18:18 (#)

OFF: Csak nekem van olyan érzésem, mintha egy általános iskola "legszebb nyári élményem" címmel megiratott dolgozatait olvasgatnám?

10

Péter, 2007. december 13. csütörtök, 18:44 (#)

Szevasztok!

Nekem bejött a kaja, de a padok kényelmetlenek voltak,legalább valami párnát rakhatnának rá. Csá Péter

11

Chili&Vanília, 2007. december 13. csütörtök, 19:27 (#)

#9 eszpee, nem, nekem is, naggyon határozottan!

12

Author Profile Page ervin, 2007. december 13. csütörtök, 23:14 (#)

Ezek a nők, ezek a nők!

Nekem Vicky stílusa egy árnyalatnyival talán még jobban tetszik, mint womané - már ha egyáltalán ilyen magasságokban még van értelme összehasonlításokat tenni.

Azt hiszem, az írásokat olvasva leszögezhetjük, hogy egyikük sem a Tapas Juan bértollnoka, neadjisten alkalmazottja: egyszerűen sugárzik a soraikból, hogy valódi étteremlátogatókról van szó. Az pedig külön öröm, hogy - bár korábban sosem hallottunk róluk - ebben a fontos témában nem átallottak billentyűt ragadni.

13

Kriszta, 2008. január 11. péntek, 19:06 (#)

Kedves cikkírók és korábbi hozzászólók,
nekem tetszett a Tapas Juan, isteni volt az édes-chilis királyrák és a ízletes a bor, búcsúzáskor még két kis üveg pezsgőt is a kezünkbe nyomtak. Lehet, hogy a pincér stílusa behízelgőnek tűnik, azonban mint megtudtam, ő az egyik tulajdonos (azt hiszem egyre gondolunk) és nagyon sok információt mondott miközben kiszolgált. Személy szerint sokkal többre értékelem a sok figyelmet, mint a figyelem hiányát, ami a legtöbb magyarországi éttermet jellemzi.
Ja, remélem kapok kritikát a hozzászólásomra, mert azt hiszem egy ilyen fórumban taszíta, hogy a hozzászólókat illessék cimkével.
Üdv

14

Kriszta, 2008. január 11. péntek, 19:09 (#)

elnézést az elgépelésért, az utolsó mondatom helyesen:
Remélem nem kapok kritikát a hozzászólásomra, mert azt hiszem egy ilyen fórumban taszító, hogy a hozzászólókat illessék cimkével.
És ezt nem bántásként írtam, csak meglepődésem kifejezéseként.
üdvözlettel

15

Author Profile Page ervin, 2008. január 11. péntek, 19:54 (#)

Kedves Kriszta,

Ezt írod: "Remélem nem kapok kritikát a hozzászólásomra, mert azt hiszem egy ilyen fórumban taszító, hogy a hozzászólókat illessék cimkével."

Tiszteletben tartom a véleményedet, de nem értek egyet vele, két okból sem.

1. A Kispad többek között pont arra való, hogy ha valamivel nem értesz egyet, amit itt olvasol, akkor ennek a véleménynek hangot adhass. Ha Te úgy szeretnél véleményt nyilvánítani, hogy a véleményed kritizálásának lehetőségét viszont ki akarod zárni, akkor sajnos rossz helyen jársz.

Ez az egyik dolog.

2. A másik az, hogy az idézett mondatodban szerintem összekeversz két teljesen különálló dolgot: a vélemény kritikáját, és a hozzászóló címkézését. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. Az emberek címkézésének mi, szerkesztők sem örülünk (bár néha mi is elkövetjük), a vélemény kritikájának viszont igen. Ugye, érted a fontos különbséget?

16

Kriszta, 2008. január 14. hétfő, 15:36 (#)

Kedves Ervin,
azt hittem ennek a fórumnak a lényege az étteremmel kapcsolatos vélemény kinyilvánítása, nem pedig a hozzászólóké.
Mindenesetre tiszteletben tartom a Te véleményed, hiszen Te vagy a szerkesztő. Én biztos nem mondanék véleményt hozzászólóról. Mások vagyunk.
Kriszta

17

Author Profile Page ervin, 2008. január 14. hétfő, 16:48 (#)

Kriszta, kár, de még mindig nem érted a hozzászólásom lényegét. Hozzászólóról véleményt mondani nem ugyanaz, mint hozzászólásról véleményt mondani.

De hát nincs mit tenni, elfogadom, hogy neked a kettő ugyanaz. És köszönöm a választ.

18

Penálen, 2008. január 14. hétfő, 17:00 (#)

Kriszta,

asszem, itt kis félreértésről lehet szó. Az én értelmezésemben ervin azt akarja mondani, hogy a véleményről való kritika nem azonos a vélmény gazdájáról szóló kritikával ("címkézés") - és a te bizonyos mondatodból mintha az jönne le, hogy szerinted igen. Ha ez félreértettük, akkor bocs.

19

Penálen, 2008. január 14. hétfő, 17:09 (#)

Hopp, kicsit sokáig tartott nálam ennek a válasznak a megfogalmazása (dolog akadt közben),addig ervin is felérakta gyakorlatilag ugyanazt...

20

gargoyle, 2008. január 14. hétfő, 17:40 (#)

nembaj majd jol megkritizalunk ezert (: bar most megkavarodtam hogy teged vagy amit irtal .)

21

ocean74, 2008. január 15. kedd, 15:06 (#)

valaki ajánlotta nekem és tegnap voltunk ott, páran, s nekünk bejött, pont ezért figyeltem fel az oldalra. Nem minden nap eszik ilyesmit az ember, a marhasonka marha jó:-) hát meg csípős mangó mártás!!! aki kagylót evett is dícsérte. a személyzet tök helyes volt. Rosé jó, és teljesen normális árak.
hogy mondják, ízlések és pofonok....?

22

salasasa, 2008. január 22. kedd, 08:49 (#)

Salasasa
Sziasztok kedves látogatók! Magam is jártam már e helyt, sőt vettem is ettem is ezt-azt. A személyzettel szerintem semmi baj, hiszen sgíteni szeretnének egy "idegen " világban eligazodni a tévelygőknek, kifejezetten előnyösnek találtam. aki Spanyolországgal akarja összehasonlítani, lelke rajta, de ne fikázza, inkább azt írja meg mit és hogyan kellene úgyteniük, hogy ha legközelebb betér, már otthon érezze magát.
Nívósabb már így is -alapanyagait tekintve legalább is, mint bármelyik Tapas. Uff. Ti jöttök, gourmandok!

23

Author Profile Page eszpee, 2008. január 22. kedd, 17:53 (#)

Azt hiszem ugyanaz volt a bajom a Tapas Juannal, mint az itteni dicsérő kommentek legtöbbjével: olyan szintű az igyekezet, hogy az lassan már nekem kínos.

Ha elfogadtok egy tanácsot: talán kicsit lazábban, természetesebben.

24

salasasa, 2008. január 23. szerda, 08:40 (#)

Ne érezd magad kínban eszpee, Ti indítottatok túl keményen. Látod az átlagsugarú állampolgár nem a rosszat keresi, hanem megpróbálja exaktabb módon jól érezni magát, megkeresni a jót is a tétovaságban.

25

Penálen, 2008. január 23. szerda, 10:31 (#)

eszpee,
itt - ellentétben a Gloria Jane, illetve a coffeheaven-es posztokkal - én nem érzek semmi ilyesmit, sztem egyszerűen mást tapasztaltak, mint ti. Lehet, hogy azóta, mióta voltatok, vezető/szakácsváltás volt. Lehet, hogy roissz napot fogtatok ki. Lehet, hogy más az ízlésetek. Sztem ezzel nincs gond, egyetértek salasasával itt fölöttem.

Amúgy is, aki a tapast nem külsőleg alkalmazza, az meg is érdemli :)

26

Author Profile Page eszpee, 2008. január 23. szerda, 10:36 (#)

Penálen, Gloria Jean's-nek hívják az ominózus kávézót.

27

gargoyle, 2008. január 23. szerda, 13:13 (#)

penálen: elvben igazad van, de azert a gyakorlatban ha osszeveted a hasonlo hangulatu/stilusu es tartalmu hozzaszolasok statisztikai gyakorisagat, akkor azert feleled a gyanu hogy a hozzaszolok egy resze nem onzetlen kritikat gyakorol. spec a gloria jeansnel nem emlekszem hasonlora, ott mintha csak egy bevallottan alkalmazott nyilatkozott volna (maskepp) ami megint mas teszta.

28

Penálen, 2008. január 23. szerda, 13:24 (#)

gargoyle,
igen, a Gloria Jean's-nél egy őszinte érintett volt, és nekem igazából semmi bajom azzal, ha valaki védi a mundér becsületét (abban az esetben az érvek voltak sztem kicsit szerencsétlenek). Itt nem ezt érzem - de, persze, könnyen lehet, hogy tévedek.

eszpee, kösz a korrekciót és elnézést a rossz névért.

29

ocean, 2008. január 28. hétfő, 13:18 (#)

:-) hihhetetlen! ha nem fikázom együtt néhányatokkal a helyet, akkor alkalmazott vagyok?
ez minősítés?
nem azt mondja, hogy hogy hülye, hanem alkalmazott! he-he-he, akkor sok helyen vagyok alkalmazott, mert van több hely, ami tetszik-persze olyan is ami nem- de én szeretek inkább dícsérni, ha lehet:-)

30

Penálen, 2008. január 28. hétfő, 13:51 (#)

ocean,
ha mindamellet, hogy nem értesz egyet a cikkírók véleményével, még belsőnek hangzó infokkal is szolgálsz, akkor, biza, felmerül a gyanú :)

31

Feddo, 2008. január 29. kedd, 12:04 (#)

A napokban jártam a Kinizsi utcában és mivel a környéken dolgozom, a barátaim említették ezt a helyet. Nagy reményekkel teli érkeztem a bejárati ajtö elé és az étlapon szereplő ételek tanulmányozásába kezdtem.Nem tudom,hogy a spanyol ételek között mióta szerepl a burgonyaleves de a kívülről tapasztalható látvány aztán végképpen a kedvemet szegte. Egy-két vendég árválkodott mindöszesen az ételbárban de figyelmes kiszolgálásnak apró jelét sem tapasztaltam. Egy vékony pincérfiu a pultra hajolva szundikált,míg a másik valamilyen ujságot nagy igyekezettel lapozgatott és írkált bele.Gondolható,hogy ezek után inkább az éhzés mellett döntöttem és nem fogom ajánlani másnak sem.
Annyit azért hozzáfűznék,hogy ha kívül sötét van és belül világos akkor fokozottabban kellene ilyen dolgokra figyelni.
Valamint még azt is megemlítem,hogy eléggé kínos az ahogy a fent említett negatív észrevételekre gorsan jön egy pozitív is.Van olyan érzésem mintha az itt dolgozók írnának dícsérő sorokat.

32

moreno, 2008. január 31. csütörtök, 12:04 (#)

Hahó!
Engem az árak érdekelnének:) Tudnátok segíteni?
Köszi

33

ocean, 2008. február 1. péntek, 12:13 (#)

Penálen, mostmár ...ssza a csőrömen a dolog. Mi a fenét látsz te belső információnak? ja, való igaz, bent voltam, egy estét eltöltöttem:-) nem vagy te kicsit nagyon felesleges gyanakvó? meg kell esküdnöm, hogy semmi közöm a tapashoz, mert én nem rossz benyomásokról írtam? bosszancs mán! úgy felbosszantottál, hogy újra elmegyek :-)
tényleg magyar jellemző, hogy sok ember csak a fikázásra vevő, de arra nagyon :-(

34

Penálen, 2008. február 1. péntek, 12:38 (#)

Ocean, hol mondtam én, hogy te belső infokkal szolgáltál?

35

Penálen, 2008. február 1. péntek, 12:40 (#)

Ja, és tulképp bizonyítottad, hogy te is magyar vagy, hiszen az előző beszólásodat arra szántad, hogy engem fikázz :P

36

ocean, 2008. február 1. péntek, 13:50 (#)

Penálen , kedves,hát nézd meg a 30.-t
nem tudom mit érthettem félre.
egyebként csak kérdezgettelek, miért minősítettél bennfentesnek egy pozitív bejegyz miatt, és ez nem fikázás. támadsz és nem válaszolsz, ennyi.
ja ! és befejeztem, mert kívánom drága időmet hüle vitákkal tölteni.
és akkor is jó volt a Tapas, s megírom a legközelebbit is- akkor is ha vmi nem teccik:-) Báj!

37

Penálen, 2008. február 1. péntek, 17:48 (#)

Óceán, kedves,

megnéztem a 30-ast. Még mindig nem látom, hol írtam, hogy te belső infokkal szolgáltál, illetve, hogy én hol minősítettelek bennfentesnek - ezért nyilván nem is tudtam érdemben válaszolni. Fogjuk a diszlexiámra.

Amúgy érdekes lenne, ha mindenkit fikáznék, aki egy étteremkritikával nem ért egyet - magam is megtettem nem egyszer, pölö, ha jól emléxem, a Vapianonál. Akkor magamat is szidnom kéne.

38

rea, 2008. február 7. csütörtök, 12:04 (#)

Mi is jártunk a Juan Tapas-ban, de inkább rossz benyomásokkal lettünk "gazdagabbak" - sajnos.
A legfelháborítóbb dolog számomra az volt, hogy a mellettünk ülő társaságnak kézben vitte ki a felszolgáló a kávét, üdítőt. Nyitás után érkeztünk, tehát nyilván korán (-mihez!?!), de nem volt sem narancslé, sem őszilé, csak multivitaminnal tudtak szolgálni. Ezek mellé "utcai" ruhában szolgáltak ki, biztosan hisztis vendég vagyok, de elvárom a "munkaruhát", pláne, ha ételt tesznek elém. Szóval nem megyünk többet-bár, gondolom, nem sírnak utánunk.Ja! A felszolgáló túlcsorduló társalgási kényszerétől-mindenhol!-hánynom kell.

39

helguera, 2008. március 26. szerda, 19:00 (#)

[két néven egy IP-címről - primitív, törölve]

40

alcsi, 2008. március 26. szerda, 22:44 (#)

[két néven egy IP-címről - primitív, törölve]

41

johanna, 2008. április 25. péntek, 16:20 (#)

Tisztelt Cég!

Igazán nincs szándékomban cégük jó hírnevét rontani, de
szeretném felhívni figyelmüket a kiszállításokat végző kollégáik hagyag és pimasz viselkedésére mely többszöri kérés után sem javult.
Vajon ebbe az étterembe is így szállítanak? Ebben nem vagyok egészen biztos.
Kérem Önöket,hogy a jó üzleti kapcsolat érdekében ezen mihamarabb változtassanak,mert kénytelenek leszünk új beszállítók után nézni!

Tisztelettel: Nemesné Nagy Jolán besz. vezető


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork