Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nusantara

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. január 29. kedd, 06:21 | 5 hozzászólás

Nusantara

A Lehel piaccal szemben működő kifőzde sajnálatosan korai halála után ez maradt az indonéz étterem Budapesten - hacsak nincs valahol még egy, amelyről nem értesültem.

Délkelet-Ázsia konyhája iránti lelkesedésem nem titok a Bilagit-rovatunk olvasói előtt, előbb-utóbb tehát ide is el kellett látogatnunk; főleg, hogy a tavaly véletlenül személyesen is megismert indonéz hölgy, aki a Nusantarát nyitotta, kellemes környezetet és autentikus étkeket ígért.

A kettő közül a kellemes környezetet maradéktalanul be is tartották. Hangulatos világítás és belső dekor, enyhe füstölőillat a toalettben, kedves kiszolgálás, ízléses eszközök - minden rendben.

Az ételekkel viszont már nem voltam ennyire elégedett. Ha minden várakozás és előismeret nélkül mentem volna vacsorázni hozzájuk, akkor azt mondanám: végül is minden becsületesen el volt készítve, egy icipicit még egzotikus is volt némelyik ízkombináció, egynek tehát simán elmegy. Csakhogy én abban bíztam, hogy az illatok és aromák legalább egy kicsit felidézik majd az indonéz éjszakai piacok, éttermek és kifőzdék hangulatát, és ez teljesen elmaradt.

Nusantara

Pedig nem lehetetlen a feladat, hiszen például a Kashmir és a Shalimar meg tudják csinálni ugyanezt indiai változatban. Itt viszont tanácstalanul álltam a pincér közlése előtt, miszerint valódi indonéz szakácsok serénykednek a konyhában. Az egyébként világverő rendang például egyáltalán nem hasonlított az Indonéziában rengeteg helyen kipróbált eredetihez, és félve bár, de azt kellett mondanom magamnak: ennél tényleg jobbat tudok csinálni otthon.

Nem vagyok gasztroguru, tehát előfordulhat, hogy mégiscsak minden autentikus volt, és pusztán arról van szó, hogy az általunk fogyasztott fogások valamelyik olyan indonéz sziget vagy régió szája íze szerint készültek, ahol még nem jártam. Mindenesetre nekem nem ez volt a benyomásom. Ezért inkább azoknak ajánlom a helyet, akik egy kis veszélytelen egzotikumra vágynak egy kellemes helyen, és nem sajnálják érte a kissé magas árakat.

Értékelés (0-7): 4.
Négyen 17 ezer forintot fizettünk a kétfogásos vacsoráért és némi italért.

Nusantara
1122 Budapest
Városmajor u. 88.
Tel: 06-1-201-1478

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

soobrosa, 2008. január 29. kedd, 10:25 (#)

úgy tűnik kitartóan semmilyenek :)
http://szindbadek.hu/?p=24

2

dezső, 2008. január 31. csütörtök, 22:12 (#)

az indonéz étterem helyén most egy portugál kifözde van
ha még működik mert hónapok óta nem jártam ott :)
zseniális a csokis sütijük -is-

3

Author Profile Page ervin, 2008. február 1. péntek, 11:47 (#)

dezső, nem, az indonéz meg a portugál két külön utcában volt/van, bár tényleg ugyanaz a környék. a portugálról egyébként olvashatsz bővebben is nálunk, keress rá, ha van kedved.

a csokis süti viszont stimmel.

4

Author Profile Page eszpee, 2008. február 1. péntek, 13:08 (#)

itt a portugál: http://kispad.hu/bilagit/200709/picante-magyar-portugal-kifozde.html

5

dezső, 2008. február 2. szombat, 21:07 (#)

jajaja, ipoly utca - bocs

Ha ajánlhatok -akkor görög vonal: Csengery és Eötvös sarok "Kerkyra"
budaörsi gazdaságos áruház görög kifőzde


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork