Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Arriba Taqueria

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2008. február 15. péntek, 23:40 | 21 hozzászólás

Ó, drága véletlen egybeesések. Eriknek segítettem a chew.hu-n valamit, ami miatt tesztelni kellett egy oldalt, erre mit látok? Nyílt egy új texmex gyorsétterem, ráadásul uszkve ötpercnyire tőlem, én meg pont vacsoraidőben. Go!

Arriba!
Bocs a béna fotóért, csak telefon volt nálam.

Mint az a cikkből kiderült, némi tulajdonosi összemosódás van az Iguanával, amit ugyan mostanában már picit meguntunk, de azért még általában vállalható. A gyorstesztelt burrito itt is teljesen rendben van, a guacamole viszont itt sem elsőrangú sajnos, gondolom nincs szezonja neki. Van viszont korrekt horchata, ilyet Barcelona óta nem láttam, kicsit tejberizs-ízű, de nekem így pont jó. Az eladók kedvesek, a marhahús zseniális, már nem leszek sokáig itthon, de ide még visszajövök szerintem, műfajában tökéletes a hely.

Értékelés (0-7): 6, még több minőségi gyorséttermet!

update (ervin, 2008. április): Azóta mi is többször jártunk a helyen (talán féltucat alkalommal), Kingának ez lett az első választása, ha a belvárosban gyorsan kell enni valamit. Valószínűleg visszajáró vendégek maradunk. Lehet, hogy sikerült elkerülnünk a nagy csúcsidőket, de hosszas várakozásra még egyszer sem volt szükség. A személyzet kedves és közvetlen. Némi kísérletezés után a csípős marhahúsos burrito lett az alaprendelésem, a választott hozzávalók a következők: tejföl-koriander-hagyma-sajt-limelé. Bár nem ismerem az étterem nevében hozzászóló urat, a tapasztalataimból kiindulva teljesen hitelesnek találom, amit leírt. Értékelés: támogatom eszpee hatosát.

update (ervin, 2009. február): Vagy fél tucat további látogatás során a hely stabilan csúszott lefelé. Egyre kevésbé voltak finomak a töltelékek, és mivel szinte mindig ugyanazt ettem, a változás sajnos jól követhető volt. A vége felé már az is előfordult, hogy nem volt kedvem megenni az egészet, pedig az nálam igen kevéssé jellemző végkifejlet. Kingánál ugyanez történt. Egy szó mint száz: egy ideje már nem járunk oda.

Arriba Taqueria
1067 Budapest, Teréz krt. 25.
Tel: +36-1-374-0057

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (21)

1

kereszt, 2008. február 16. szombat, 21:31 (#)

köszi a tippet, teszteltem is. burrito finom, viszont a kiszolgálás lassú. remek, hogy szabadon lehet kiválasztani az összetevőket, de midenki percekig gondolkodik, hogy mi is kerüljön bele.
nagyságrendekkel jobb, mint a speedy. ha marad a színvonal, én visszatérő leszek :)

2

Koránkelő, 2008. február 16. szombat, 21:41 (#)

A magyarok nem érdemlik meg a tisztességes közép-amerikai kaját, miót a La Bodega bezárt. Emlkészik még rá valaki egyáltalán?

A Iguana pedig legalábbis határeset. Ettem már jót és rosszat is, általában semmilyent.

3

agent.bauer, 2008. február 17. vasárnap, 14:23 (#)

Jogos a sok pont, kiváló volt, bár valoban sokat kell varni.

4

Author Profile Page ervin, 2008. február 17. vasárnap, 15:29 (#)

(2) La Bodega, ó igen.

5

tekatana, 2008. február 18. hétfő, 20:14 (#)

a vasárnapi stopszmog után remek ötletnek tűnt felmelegedni egy burrito társaságában.
interior, hangulat: nagyon ütős, mindkettőnknek bejött. a harsány, színes-giccses falfestményekkel, a kopottságot utánzó klisékkel az egész jól el van találva (egy-két zavaró apróságot kivéve, mint pl csiszolt acél és laminált bútorlap felületek). úgy láttam külön konnektor van beépítve az üléseknél, ami a neonomádok iránti figyelmességről árulkodik, legközelebb már a wifit is tesztelem.
étel: tényleg finom volt és texmex, nem sorolható a tipikus hazai ügyetlen kísérletek közé. mi a marhára voksoltunk és meg voltunk elégedve. (én csak azt bántam meg, hogy túl sok leves feltétet kértem, így nem csak csöpögött, de szinte folyamatosan folyt a burritomból a töltelék.)
gyenge pont: ami kereszt is említett, vagyis a választás végtelen szabadsága nem feltétlenül előny egy gyorsétkezdében, sőt. semmi nem kerül bele "default" , még a legalapvetőbbeket is egyenként kérni kell, a legtöbb idő (percek) itt telik el. azt jósolom, hogy ha - teljesen megérdemelten - beindul a hely, ez a válogatósdi könnyen megölheti, én legalábbis nem fogok negyedórát várni (ami néhány fős sornál könnyen összejött volna). két tipp: legyenek előre összeállított változatok, menük + a személyzet ajánljon feltéteket, miközben pakol, főleg a határozatlanabb vendégeknek (ne neki kelljen rákérdezni, hogy mi micsoda, stb).

6

c300er, 2008. február 20. szerda, 15:09 (#)

kezdő buritosként/texmexesként énis elég tanácstalanul áltam a feltétek elött.
Szóval mit javasoltok pl valami csipős marha buritóhoz?
Amúgy nekem a budiban lévő "mosdo" is bejött, ami kb egy sima beton teknőnek tünt, high technek kinéző víz szabályzó joystickal :)

7

ferenc, 2008. február 20. szerda, 16:51 (#)

piros rizsa, vékony csíkra vágott saláta, salsa, tejföl, guacamole, reszelt sajt a tipikus "the works"

itt:
http://picasaweb.google.com/ferenc0521/RockridgeOakland/photo?authkey=Hq3PvkWsVAM#5140658449675140082

de ez sem elég jó mindenkinek:
http://sanfrancisco.citysearch.com/profile/1025804/oakland_ca/cactus_taqueria.html

legközelebb lefémpékezem a free salsa bar-t is, mert az is finom...

8

bzsa, 2008. február 28. csütörtök, 21:13 (#)

La Bodega - Wesselényi Akácfa sarok?
Nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle.
Most van egy hely ilyen néven az Alagút utcában, már jó ideje tervezem, hogy meglátogatom, de eddig nem jött össze. Legutóbb az egri borgálát követően jártam arra, de csak 5kor nyit szombaton, úgyhogy végül a Dérynébe mentünk, ami nagyon tetszett.

9

szökata, 2008. április 4. péntek, 20:12 (#)

Egyedül lennék a negatív kritikával? Nekem is nagyon megtetszett a hely külleme, gondoltam, az étkek is hasonlóan jók és ígéretesek. Hát nem!!!! Akkorát csalódtam, komolyan fontolgattam, hogy megkeresem az üzletvezetőt és elmondom neki, hogy szégyen, ilyen"trendi" helyen ilyen vacakot árulni Köze sem volt a tex-mexhez, de nem ám!!! még a paradicsomon is érződött, hogy fagyasztott, a sajtal töltött csilipaprikáról meg egyensen ordított, már csak azért is, mert a közepe még fagyos volt. A hús az olvadó zöldségekbe szétázott, a tortilla szintén. a szalszára a legjobb kifejezés a "katasztrófális". Csodálom, hogy ez bárkinek is tetszik.

10

Kálmán M. Tibor, 2008. április 7. hétfő, 16:56 (#)

Kedves szökata -

Értékeljük a kritikus szemléletű észrevételeidet, de úgy gondolom, egy pár váddal szemben meg kell védjem az Arriba Taqueriát. Az összes ételünket kivétel nélkül friss alapanyagból készítjük. A steak és csirke húsokat éjszakára bepácoljuk chili öntetben, és napközben frissen grillezzük. A Carnitas és Machaca húsainkat lassú-tűzön sütjük öt órán keresztül, majd frissen átsütve tálaljuk. A salsáink csakis friss paradicsommal készülnek (sohasem használunk konzerv/mirelit paradicsomot!), melyet naponta készítünk friss hagyma, koriander és paprika hozzáadásával.

Nagy erőfeszítést fordítunk az ételeink minőségére, végül is ebben is különbek tudunk lenni a hagyományos gyorséttermektől. Ha az Arriba ételek – a hagyományos mexikói taqueria ételei - nem ízlenek neked, ezt megértjük. Azt nyilvánvalóan nem tudjuk szó nélkül hagyni, hogy azzal vádolsz bennünket, hogy nem használunk friss alapanyagokat.

A Jalapeno Poppers esetében sajnáljuk, hogy nem lett megfelelően átsütve. A töltött Jalapeno Poppers-ünket naponta - nem kis munkával - kézzel készítjük elő, majd a napi mennyiséget lefagyasztjuk, hogy ne váljon le a bundája sütés közben. Sajnos előfordul, hogy a Poppers-t nem sütik megfelelő ideig, tehát így maradhatott hideg a belseje. Közel tíz éve ezzel az eljárással készítjük a Poppers-t a másik éttermünkben, az Iguanában, mely az esetek túlnyomó többségében sikeres, de sajnos ilyen hiba néha becsúszik.

Még egyszer sajnáljuk, hogy ez veled előfordult, és örömmel látnánk az étterembe egy ingyen ebédre, vagy az itt költött pénzedet teljes egészében visszaadjuk.

Köszönjük megértésedet, Kálmán M. Tibor – Arriba Taqueria

11

Penálen, 2008. április 7. hétfő, 18:47 (#)

Ezt nevezem én korrekt válasznak - azt nézd meg, Tibor, hány kritikát fogsz kapni - hasonló reményben :) - itt pár napon belül :DDD

12

Author Profile Page ervin, 2008. április 7. hétfő, 20:59 (#)

közben mi is jártunk már ott többször, be is írtam a cikk végére a tapasztalatokat.

13

soal (Máté), 2008. április 8. kedd, 12:28 (#)

Sziasztok!
Lehetséges hogy néha picit lassabbak vagyunk a szokásosnál de hatalmas erökkel dolgozunk azon hogy mindenki gasztronómiai követelményeit kielégítsük a leg tökéletesebb formában.Csak mivel nem régen nyitott az étterm ezért még vannak kissebb gondok,mindenkitöl elnézést szeretnék kérni a problémákért a hibákat kifogjuk javítani.

Üdvözlettel: Nagy Máté - Arriba Taqueria

14

szökata, 2008. április 12. szombat, 20:29 (#)

Kedves Tibor!

Értékelem a kárpótlásként felajánlott vendéglátást, de nem fogadom el, mert hozzászólásommal semmi ilyesminek a kiprovokálása nem volt a célom. Sőt, nem is a rosszindulat vezérelt, egyszerűen csak megírtam a véleményemet, amihez egyébként még tartom magam, de talán majd egyszer teszek egy újabb próbát.
A mexikói konyhát nagyon szeretem, sőt, - bár nem vagyok séf, sem vendéglátós- pontosan tudom, hogy mi hogyan készül, egy időben sok időt töltöttem Santa Fében, ahol tucatszám találhatók a jobbnál-jobb mexikói, és tex-mex éttermek, és kilószám hordtam haza a különböző szárított chili paprikákat és fantasztikus szakácskönyveket. Így aztán elég pontosan körülírható elvárásaim vannak, amikor egy tex-mex konyhát vivő étkezdébe lépek. Például az, hogy a salsa ne legyen egyszerűen paradicsom-saláta ízű, hogy a jalapeno paprikába queso fresco vagy monterey jack sajtok helyett minimum feta jellegű sajt legyen töltve, és a mártogatós se a chio dipek ízvilágát tükrözze...
Az étterem egyébként nagyon szépen és ötletesen kivitelezett, ehhez külön gartulálok, remélem a külcsínnel a belbecs is hamarosan felveszi a versenyt!

15

Dávid, 2008. április 13. vasárnap, 18:18 (#)

Hello!

Én ma jártam másodszor az Arribában, hiszen az első alkalom nagyon pozitív volt.
Most is finomat ettem, de van pár dolog ami felötlött bennem.
A bab a burritosba nem összetörve kellene, hogy menjen? Mint ahogyan a másik étteremben, az Iguanában is adják.
Olvasva az üzletvezető hozzászólását már nem kérdés, de mégis úgy éreztem , mintha konzerv bab lenne amit beleraknak(persze lehet, hogy tévesen, de nagyon úgy nézett ki, és az sem túl jó dolog... ). Valamint amikor először voltam, a burritos mellé rendesen kaptam tortillát, most pedig 4 darab árválkodott.Akkor inkább ne is rakjanak, mert semmi sem kiábrándítóbb, mint amikor pl a gyrosba véletlenül 3 paradicsomszelet megy,és nem 2 ,és azt a "pluszt" kiveszik gondosan...
A másik dolog a quesadilla. Majdnem 1200 Forintért talán nem nagy kérés, hogy a sajt ne csak "nyomokban felfedezhető" legyen benne...
Utolsó 2 megjegyzés pedig: Nem uv lámpával járom a helyeket, hogy maszatot fedezhessek fel a padlón, de azért a kiszolgáló hölgyek haja ne a kaját súrolja, hanem legyen felfogva.A másik pedig, hogy szuper,ha van kesztyű rajtuk, de amikor tüsszent,és a kezét az orra elé teszi majd utána még tüsszent kettőt és nem veszi le és cseréli ki a kesztyűt,hanem úgy folytatja a kiszolgálást, na az nagyon visszataszító... Pont utánam történt, nem is tudom miért nem szóltak neki.
Most sokan le fogtok szúrni, de én csak leirtam a véleményem és meglátásaim.Szerintem jó hely, de mindig oda kell figyelni minden apróságra, hogy megmaradjon jó helynek.
Utolsó dolog, de olyan friss az élmény, hogy csak most jutott eszembe,miután végigolvastam magam.Vettünk a barátnőmmel ebéd után még egy rizstejet.Hmm, jó volt, na de abszolút olyan volt,mint a literes kiszerelésben kapható rizstej, egy kis plusz édes ízzel, és fahéjjal a tetején.
Kedves Kálmán M. Tibor, értem én, amit írt az előbb, na de több minden olyan, mintha félkész termékből lenne. Erre lehet egy válasz az, hogy azok a termékek jól utánozzák a frissen készitettek ízét... Na de mégis, ezt kétlem. Csak remélem, hogy nem Bonduelle babot eszünk, és dobozos rizstejet kapunk...

16

kupicza, 2008. augusztus 26. kedd, 18:43 (#)

Akárki akármit mondhat, én tegnap ettem itt először és tuti, hogy törzsvendég leszek... A kaja kurva jó, a kiszolgálás vendégbarát, és a kinézet szenzációs. Imádom a mexikói kaját és az Arriba!-nak sikerült meggyőznie!

17

Gdroid, 2009. február 23. hétfő, 17:51 (#)

Egy hete jártam az étteremben párommal és néhány barátommal.
Először is az egész étterem hangulata egyszerre idéz egy mexikói sarki büfét és egy standard gyorséttermet, nekem tetszettek a poszterek-falfirkák és az egész hely hangulata.
Rövid sorban állás után mi következtünk, én egy burritot ettem csípős marhahússal, rizzsel-babbal, salátával, paradicsommal és salsával. A tészta méretével különösebb gond nem volt, ~30centi átmérőjű vékony félig-sült lap (ha ettél már "csomagolt" gyrost - ez pontosan ugyan olyan ízű-állagú), a kiszolgáló nem spórolta ki belőle a kért töltelékeket sem, rakott bőven midnenből. Furcsa volt viszont, hogy csak a tésztalapot melegítik, azt sem tovább 10másodpercnél. Ezt feleslegesnek találom, a fogyasztásig úgyis kihűlt(még az alumínium csomagoló ellenére is). Ismerőseim tacot kértek, ez meglehetősen apró volt, bár az ára sem volt vészes. Mindenki kapott néhány szem chipset az étel mellé, íze a bolti, csomagolt nachossal megegyező, bár ez "eredetibbnek" tűnt, és a porfűszereket is 'álisten lespórolták róla.
Az üdítőket itt is magadnak csapolhatod. (Az újratöltési lehetőséget nem kérdeztük meg, de nem néztek ránk csúnyán amikor visszamentünk egy újabb körre). Az emeleten foglaltunk helyet és nekiláttunk az eledelnek. A hozzávalók valóban frissek voltak, a salsa remek volt a burritomban, a marhahús viszont hideg és egy kicsit rágós. Összességében nem volt rossz, és az adag is megfelelő volt (bár a tacoval én biztos nem laktam volna jól) egy délutáni uzsonna igényeinek:), de én valahogy mégis többet vártam az ételtől. Lehet, hogy az én ízlésem nem mexikói, vagy rossz hozzávalóakt választottam, mindenesetre a jövőben biztosan fogok adni még egy esélyt az étteremnek.
A kiszolgálás jeles(kedves, segítőkész), a tisztaság jó(néha a használt kosarakat és tálcákat azért el lehetne vinni, mással nem volt gond), az étel egyelőre közepes(hangsúlyoznám hogy itt ne ma minőségre gondolok, nekem egyszerűen nem ízlett túlzottan), de lehet hogy ez utóbbi a következő látogatásomkor - egy előre átgondolt, nem improvizált töltelékválasztás után - pozítív irányba fog dőlni:)
Mindenesetre mindenkinek ajánlom a helyet, legalább egyszer nézzétek meg, maximum annyit hagyhattok ott mint egy standard gyorsétteremben, cserébe frissebb, egészségesebb, jobb és több ételt fogtok kapni kevésbé "tömegcikk" formában:)

Droid

18

Author Profile Page ervin, 2009. február 23. hétfő, 22:34 (#)

Sajnos, nálam teljesen kiesett a pixisből - frissítés a cikk végén.

19

s.o.t.b., 2009. június 13. szombat, 14:21 (#)

Csao!Imádom az Arribát,klasszisokkal jobb hely,mint a többi ilyen jellegű étterem.Viszont az az igazság,hogy most már megnézem,hogy kik dolgoznak,és csak akkor megyek be,ha a 3 kedvenc kiszolgálóm közül valamelyik dolgozik.És akkor kicsit részletezném,hogy kivel mi a gondom.A neveket sajnos nem tudom.Van egy fogszabályzós lány.Nagyon csinos,csak sajnos(lehet,hogy nem tudatosan) pofákat vág a vendégekre és úgy néz,mint aki gyilkolni akar.Van 1 másik lány,akit ritkán látok.Szőke a haja,ő is nagyon szép lány,csak jobban szeret a munkatársaival beszélgetni,mint a vendégekkel foglalkozni.Van egy magas,vörös hajú lány.Ő az egyik, akihez szívesen beállok a sorba,mert amikor nem mosolyog(mindenkinek vannak rossz napjai),akkor is végtelenül kedves és szívesen válaszol minden kérdésre.Van egy sötétvörös,vagy lilás(nem ismerem a hajfestékeket) hajú lány.Hát ő inkább valami egyszemélyes irodába való!Mindenkire van valami megjegyzése,amit-hiába motyog-tisztán lehet hallani az esetek 90%-ában.NEM VALÓ ODA!Van a hosszú,sötét hajú,vékony derekú lány,aki annyira unott fejjel szolgál ki,hogy inkább ne tenné,plusz ha a nagydarab,fekete hajú fiú is dolgozik(talán ők egy pár?)vele van folyamatosan elfoglalva!Ez visszafelé is így van,úgyhogy azt a srácot sem csípem!Ő sem a vendéglátásba való.Szerintem.Van egy magas,szemüveges fiú, akit szerencsére régen láttam.Eléggé kioktató stílust használ mindenkivel szemben,úgy tűnik,mintha mindenkit hülyének nézne.Van a hosszú hajú,szakállas srác.Ő a másik tök jó arc.Kicsit lassú,de őt is szeretem,mert segítőkész és mindenkivel normálisan viselkedik.Van 1 magas,vékony, nagyhangú srác.Ő is jópofa.Hozzá is szeretek beállni a sorba.Ő is olyan, mint a vörös lányzó,hogy amikor nem mosolygós hangulatban van,akkor is tök jó tőle rendelni.Van valami kisugárzásuk,vagy nem tudom.Van még egy srác,aki eddig az asztalokat törölgette leginkább,de most már kiszolgál.Őt annyira nem ismerem ilyen téren,úgyhogy róla nem tudok nyilatkozni.Azt hiszem ennyi.Üzenem az étteremvezetőnek,hogy lassan lecserélhetne egy-két embert,mert az unott arcú,mással foglalkozó,megjegyzéseket tevő kiszolgáló személyzet nem vendégbarát.Van 4-5 barátom,akik ugyan így megnézik,hogy ki dolgozik, és csak akkor mennek be,ha vagy a vörös lány,vagy a szakállas,vagy a magas,vékony fiú dolgozik!
Üdv: s.o.t.b.

20

koerik, 2009. június 27. szombat, 16:27 (#)

Érdekes volta az elemzés az arriba s személyzetéről. Én is ismerem a helyet, rendszeres látogatója vagyok a macsahaca burrito ugyanis kedvencem lett. Mindezek ellenére azonban még véletlenül sem a személyzetről írnék véleményt, inkább a kajáról, ami mellesleg kiváló. Azt azonban furcsának tartom, ha valaki ennyire ismeri ezeket az embereket és ennyire jó megfigyelő, nem hiszem, hogy ne ismerné őket név szerint, hisz elég hangosan szólogatják egymást. Az én véleményem azonban kissé eltérő. Az említett 3 dolgot kifejezetten az ellenszenves emberek közé sorolnám, elég feltűnően kerülik ugyanis a munkát. A vörös lány például sosem foglalkozik az emberekkel, csak törölget és pakol vagy ki-be sétál. Mindenesetre akárhányszor nála kerültem volna sorra, sosem engem szolgált ki, hanem valami látszattevékenységet választott. Elég feltűnően nehezére esik dolgozni valamint embertársaival kommunikálni. Összességében pozitív élményeim vannak az ott dolgozókat illetően, hisz leginkább mosolygós, fiatalos hangulat fogad. A többi dolgozónak pedig csak annyit üzennék, bár én az ételek miatt térek be az Arribába, nagyon megörülök, ha őket pillantom meg, és szívesen veszem a fogszabályzós, a beszélgetős, a motyogós, a szerelmespár, a szemüveges fiú és az ex-törölgető fiú kiszolgálását is 

21

Zsófi, 2012. február 7. kedd, 13:28 (#)

Kedves Kálmán M. Tibor,

nem valószínű, hogy még errefelé jár. Hátha.
Arriba függő vagyok. Érdeklődöm, hogy a popperst mibe panírozzák? Úgy hallottam pászkába, de ilyen recept verziót sehol nem láttam a neten.
Igaz? Pászka liszt vagy Önök darálják/turmixolják? Tojás megy bele?
Ettől még ugyanúgy látogatnám az éttermeiket, de jó lenne otthon készíteni.
Köszi, ha
zs


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork