Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Déryné

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. február 27. szerda, 09:36 | 11 hozzászólás

Tagadhatatlan, hogy néminemű szakmai frusztráció lengi át a hangulatunkat, amikor gasztronómiailag felajzott állapotban készülünk egy viszonylag új étterembe, és indulás előtt néhány perccel konstatálnunk kell, hogy Erik "The Chew" D'Amato barátunk újfent megelőzött bennünket:

Chew.hu részlet

Az elszontyolodás azonban abban a pillanatban vidám felhangoktól enyhül, mihelyt helyesírási hibát fedezünk föl vetélytársunk cikkének címében - hiszen kedvelt, bár beismerten ritkán elérhető és amellett sznob szórakozásunk, hogy amerikai ismerőseinket saját nyelvük fortélyaira oktassuk.

Persze azért másodikként ellátogattunk a Dérynébe mi is.

DérynéKülcsín terén az egység büszkén követi a lassan nálunk is éledőben lévő pozitív szokást, mely szerint pénzhiány láthatóan nem akadályozza komoly belső tér kialakítását. Igényes megoldásokat láttunk mindenfelé, jó érzés volt ott tartózkodni, nem kivagyi, viszont tényleg elegánsan, jópofán kellemes a hely. A Dérynébe már egyértelműen elérkezett a jóléti társadalom korszaka.

Előzetesen egy kicsit féltünk az élőzenétől, de nem volt mitől tartanunk. A személyzet kedves volt és szolgálatkész, összességében profi teljesítményt nyújtottak, főleg az est első részében, mert később a színvonal alábbhagyott.

A nyomtatott menü viszonylag eseménymentesnek mutatkozott, mind a nyomdai kivitelezését, mind pedig a tartalmát illetően. Ahogy Erik is megjegyzi a cikkében, baromi sötét van odabent, eszembe jutott, hogy érdemes lenne akár háttérvilágításos menüt alkalmazni - itt még a stílusból se lógna ki, ha jól csinálnák. És el lehetne olvasni.

A napi ajánlatok sokkal élettelibbnek tűntek, jócskán választottunk onnan is. És itt kezdődött az est kevésbé meggyőző része.

Déryné

A várakozó fogásnak szervírozott krém-kenyérke kombó gyorsan elfogyott - az ügyes pincérnő szemfülesen észre is vette ezt, és azonnal hozta a pótlást -, de ez inkább annak tudható be, hogy éhesen érkeztünk, semmint a krém mindent elsöprő ízvilágának, mert az nem volt neki.

A levesek elmentek, bár igaz magyar levest ferdére dizájnolt kozmopolita tányérban kihozni, nos, nekünk szentségtörésnek tűnt.

A főételek közül a bárány elpusztítója elégedetten nyilatkozott, a diós valami - sajnos, várakozásaimmal ellentétben a helynek még nincs honlapként értelmezhető honlapja, ezért nem tudom visszakeresni, hogy kedves barátom pontosan mit evett -, szóval a diós valami gazdája a több diót hiányolta, mi ketten pedig, akik a meglehetősen drága libamájas rizottóra fizettünk be, egyértelműen csalódtunk a sajnálatosan tejberizsszerű megvalósításban.

Déryné

Déryné

Déryné

Déryné

Déryné

Déryné

A desszertként feltálalt túrógombóc zárta a szöget, aminek nagyon örültünk, mert a desszertajánlat - és maga az ajánlás is - sajnálatosan kurtára sikeredett, a külön süteményespult pedig egy középszerű cukrászda zárás előtti, meglehetősen szomorkás választékát idézte.

Az ételek tehát sajnos nem varázsoltak el bennünket, a hiányérzetet komolyabb minőségű italok elfogyasztásával igyekeztünk megszüntetni. Ez annyira jól sikerült, hogy a cikk végén inkább lebontva közlöm majd a fejenkénti fogyasztás költségeit.

Az egymást rég nem látott társaság a kihívások ellenére is zárásig maradt, és a személyzet itt újfent megnyerően viselkedett: nagyon udvariasan és nagyon lassan szorítottak csak ki bennünket a hovatovább teljesen kiürülő bisztróból.

Értékelés (0-7): 4. A hely olyan sikeresen építette föl a várakozásainkat a megjelenésével, a hangulatával és a személyzetével, hogy utána az étel csalódást okozott. Kár, de sikereket kívánunk nekik, mert a fényes jövő lehetősége egyértelműnek látszik.

Fejenként 7500 forint körül költöttünk a teljes vacsorákra, a komoly borokkal és röviditalokkal húzósra vett italfogyasztás pedig személyenként 6000 forintra rúgott.

Déryné
1013 Budapest, Krisztina tér 3.
06-1-225-1407

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

mszmpkb, 2008. február 27. szerda, 10:31 (#)

nagyonnagyon szép a hely. kúl meg trendi, de közben nem ijesztő, hanem barátságos. a kaja sztem oké.

viszont. barátnőm arról számolt be, hogy a minap egy 4700 körüli fogyasztást ötezressel akart kifizetni, és a pincér szóvá tette, hogy kevés a jatt. I mean WTF??

2

tufee, 2008. február 27. szerda, 11:18 (#)

mszmpkb: ez komoly?? Én azonnal kérettem volna az üzletvezetőt, elküldtem volna az anyukájába, aztán beírtam volna a vásárlók könyvébe, hadd lássa csak a FVF. Remélem a barátnőd is hasonlóképp' cselekedett, mert azért mindennek van határa.

3

sbzx, 2008. február 27. szerda, 11:52 (#)

Gyanítom, hogy nem a nullától egyig terjedő skálán ért el a hely négyes osztályzatot -> (0-1): 4.

4

Author Profile Page ervin, 2008. február 27. szerda, 13:05 (#)

sbzx, így van :)
köszönöm, javítom.

5

Adrian, 2008. február 27. szerda, 13:07 (#)

Jujj de ciki. Én vagyok az, aki nem tudja helyesen írni az "irresistible" szót, de azért köszi a linket. Egyébként egyet értünk szerintem, nem feltétlenül a kaja miatt menne az ember a Dérynébe, de az biztos számomra, hogy a hely valamit eltalált ami Budapesten a legtöbb helyen nagyon hiányzik.

6

nak, 2008. február 28. csütörtök, 10:02 (#)

akár szójáték is lehetett volna ha nem javítják:
irresis_table
ellenállhatatlan asztal
(elnézést)

7

siptex, 2008. február 28. csütörtök, 14:54 (#)

És megint alkotott kovács kristóf 1 új helyett a tudatban a média után(fábry,activty,szulákshow,liptaishow)és ha felnéztek meg látjátok kezeim gyümölcsét, csodáljátok! És +súgom készül a másik étterem.

8

Koránkelő, 2008. február 28. csütörtök, 20:20 (#)

Nem járok Budára Pestről, szóval nem voltam még. Viszont az az aspektus kifejezetten érdekel, hogy mitől lesz egy hely trendi.
Akkor hallottam erről a helyről, mikor a fodrászom próbált szerda este helyet foglalni és nem volt üres asztal. A fodrászom trendi lány, és ő tudta hova kell menni. Van egy angol szócska, a buzz, ami arra utal, hogyha valami önszerveződően, a szóbeszéden keresztül lesz híres/érdekes, és itt is valami hasonló jutott eszembe...

9

mszmpkb, 2008. február 28. csütörtök, 21:42 (#)

tufee:
én kb így tettem volna. mondjuk biztos nem véletlen, hogy nem velem csinálták meg. a csajom szegény annyira ledöbbent h adott még valamennyi lét.

én egyszer voltam a helyen, és akkor mindenki nagyon kedves volt.

10

anna, 2008. február 29. péntek, 03:39 (#)

Nem voltunk még a helyen, de már az itt-ott felkapó vita és ellentmondások miatt is érdekel, hogy hányadán Dérynő a né, és hogy akkor most jó-e ajánlani, vagy inkább mégsem. Ha igen, akkor meg kinek? (Déryné PR kommentek: http://foodpolice.blogspot.com/2007/12/dryn-old-place-new-vibe.html, ill. ellenzők és rajongók: http://misimisi.com/2007/12/31/deryne-kavezo-bisztro-bar-kovacs-kristofnak/)

A borravalós szitu kínos.

11

anna, 2008. február 29. péntek, 03:43 (#)

a második linknél van az URL végén egy beszippantott felesleges zárójel, bocs.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork