Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kortyolda

stsmork cikke a Bilagit rovatból, 2008. március 26. szerda, 14:12 | 4 hozzászólás

Rövidre sikerült tudományos pályafutásom idején ismertem egy informatikus hallgatót a Miskolci Egyetemen, aki a mesterséges intelligencia című tárgyból évközi feladatként írt egy kocsmafelismerő szakértői rendszert. A program megadta a felhasználó által megadott feltételeknek megfelelő vendéglátóipari egységet, és néhány szavas összefoglalót (olyasmiket, hogy "drágán maradsz józan") is adott róluk. Ha a rendszer még ma is üzemelne és azt kérdeznénk tőle, hogy melyik az a kocsma, amelyik az Ecetfától egy sarokra, a gömbös játékbolt melletti utcában van, a Szinva patak hídjánál, és helyben főzik a sört, akkor – rövid számolás után – a Kortyolda nevű söröző nevét kapnánk válaszul.

A gyömbérsör megkóstolásának feltett szándékával zarándokoltunk el ide egy régi barátommal, de csalódnunk kellett: bár az itallapon még most is szerepel, időközben szép csendben beszüntették, a pincérnő felvilágosítása szerint azért, mert nem volt rá igény. Maradtunk a barna sörnél, ami finom volt, csak sajnos utána már nem tudtam kellőképpen koncentrálni a "Korty" márkanevű, tokaji aszúkivonattal ízesített sörük rafinált zamatára. Pedig arról azt írják a weblapjukon, hogy „különös ismertetője az íze, amely zamatos, üde gyümölcsös aroma, lágy-kesernyés háttérrámogatással...” Mindezt még tetéztem is egy pohár pilseni világos sörrel, így most utólag teljesen összekeverednek a nyelvemen az ízek, hiába is próbálom felidézni őket. Sebaj, legközelebb majd jobban odafigyelek arra a lágy-kesernyés háttértámogatásra.

A konyha derekas magyar kosztra van beállítva, gondolom abból a megfontolásból, hogy a sörhöz ez dukál. Mi csak a tárkonyos káposztalevesig és a sós perecig jutottunk el; ezekkel teljesen elégedettek voltunk.

Ítélet: ötletes PR, figyelemre méltó sörökkel párosítva.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Author Profile Page eszpee, 2008. március 27. csütörtök, 09:27 (#)

tokajit sörbe? ugh.

2

gabesas, 2008. március 27. csütörtök, 15:21 (#)

legalabb olyan szar lehet mint sajtba

3

zsoltl, 2008. március 27. csütörtök, 16:12 (#)

Kóstold meg !!

4

bikbik, 2008. március 29. szombat, 09:26 (#)

Ráfért végre Miskolcra egy ilyen hely. Igényes belső tér, finom italok (tök jó poén a szörpadagoló - kóla és egyéb inyencségek helyett!) jó kaják. A sörről nem is beszélve...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork