Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Art Nouveau Cafe

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. április 18. péntek, 06:06

Art Nouveau CafeKülföldi ismerőseidet kalauzolod a Belvárosban, és szeretnél valami kevésbé szokványosat mutatni nekik, aztán jó lenne beülni valahova egy finom kávéra.

Máris mondom az all-in-one megoldást.

Az Art Nouveau Cafe a Honvéd utca elején van, néhány sarokra az Örökmécsestől és a Szabadság tértől. Errefelé erős a verseny kávéfronton: a mécsesre néz régi kedvencünk, a magát kifogástalan formában tartó Java; a tévészékház mellett ott a Farger; és kicsit távolabb, de még sétatávolságon belül további versenyzők vannak például a Bank utcában.

Az Art Nouveau úgy próbál versenyezni, hogy egyfelől kis extrákkal teljesíti a kötelező penzumot (azaz, jó kávét főznek, és finom sütiket meg croissantokat adnak mellé), valamint van neki egy aduásza, amivel kitűnik a többiek közül: a szecesszió. Történetesen a város egyik legszebb szecessziós épülete áll a Honvéd utca 3. szám alatt - és ha mást se csinálunk, mint bemegyünk a gyönyörű bejáraton, odabent egy kicsit legeltetjük a szemünket a hasonlóan szép bútorokon, majd hirtelen elszaladunk, már megérte.

Art Nouveau Cafe

A Kispad persze nem ezt a megoldást javasolja. Hanem foglaljunk helyet valamelyik arisztokratikus fotelben, majd forduljunk bizalommal a pult mögött álló fiatalemberhez, aki pont a közeli Javában bizonyított korábban, tehát már nem ismeretlen számunkra. A kávé-süti mellett jártassuk körbe a tekintetünket, állapítsuk meg, hogy az IKEA előtti időkben még anyagot és munkát fektettek a bútorok elkészítésébe (gyönyörű darabok vannak mindenfelé), az olvasásra kitett újságok között lapozva mosolyodjunk el azon, hogy a Magyar Nemzet még egy ekkora ziccereket kínáló kormányt sem tud úgy helyre tenni, hogy jól megírt lapnak tűnjön tőle. Ha pedig a körbekalauzolt ismerőseink fogékonyak a művészetek iránt, és bizonnyal azok, hiszen mi másért hoztuk volna ide őket, akkor fizessünk be az épület három szintjén, helyben található állandó kiállításra, ahol még több szecesszió vár ránk. Ja, és szombaton is 6-ig nyitva vannak.

Az Art Nouveau talán nem a környék legjobb kávéját csinálja, mindenesetre nem volt panaszom a minőségre, és a környezet tényleg nosztalgikus. Nem tudok sokat a letűnt polgári idők szépségeiről, de az itteni hangulat pont azt a részt testesíti meg számomra, amit egy időre szívesen kipróbálnék.

Értékelés (0-7): 6.

Art Nouveau Cafe
1054 Budapest, Honvéd utca 3.
Tel.: 06-30-685-5153
Nyitva: H-P 8-18 / Sz 9-18

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork