Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Okuyama no sushi

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. április 10. csütörtök, 06:49 | 11 hozzászólás

Okuyama no sushi

Apró, funky hely a Kolosy téri bevásárlóközpont alagsorában, egyértelműen pozitív és egyértelműen bizarr szakács-pincérnő párossal. A japán séf fején a félhomályban füzérnek látszó tárgy, miközben magyar-angol-japán keveréknyelven beszél, ami időnként olasznak hangzik. A hölgy pedig egy mondaton belül képes váltani a régi családi barát és a kicsit punkos ex-hippi hangvétele között. Már értük megéri egyszer bekukkantani.

Na de még a sushi is finom. Olcsó persze itt se lesz soha, ez egyszerűen nem az az étel; de az árak jóval racionálisabbak, mint a drága pesti japán helyeken. Többszöri rendeléssel olyan 6-7 ezer forint körül fizettünk, és ezért jól is laktunk, meg érdekes dolgokat próbálhattunk ki. A zöld tea kora délután ingyen van.

Okuyama no sushi

Okuyama no sushi

Értékelés (0-7): 5. Mi ugyan nem váltunk rajongókká, de nem is bántuk meg a próbát - és legalább hangulatban meg tudom érteni azokat is, akik kultikus helyként tartják számon az Okuyamát. A kevés és mobiltelefonos képért elnézést kérek, nem terveztük a vizitet.

Okuyama no sushi
Budapest III., Kolosy tér 5-6.
Nyitva: 13:00-22:00.
T: (+ 36 1) 250 8256

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

Penálen, 2008. április 10. csütörtök, 17:23 (#)

Azért ez a "no sushi" még nem angol nyelvterületes is elég kalandos név :D

2

Author Profile Page eszpee, 2008. április 10. csütörtök, 17:30 (#)

A 6-7000 ugye két főre értendő?

3

Author Profile Page ervin, 2008. április 10. csütörtök, 17:46 (#)

Bocs, igen, két főre.

4

Ed-m, 2008. augusztus 18. hétfő, 18:01 (#)

A kultikus szót szeretném megtámogatni, mert szerintem és néhány hozzámhasonló sushi-kedvelő ismerősöm szerint is Okuyama a legjobb!
Röviden elkötelezettségem eredetéről: Történt is úgy 7 évvel ezelőt ismerősömmel sétáltunk a Kolosy térnél megláttuk az éttermet jelző táblát, hát bementünk az épületbe, kanyar, lépcső mégegy kanyar, ajtó. Ajtó mögött szűkösnek tűnő helyiség és csönd. Bátortalanul, de hangosan köszöntünk, ekkor a Mester tűnt föl és a már említett igen furcsa hibrid(Angol,Japán sőt nyomokban Magyar) nyelven elirányitott minket egy asztalhoz majd elment. Egy percen belül megérkezett jobbkeze, hogy felvegye a rendelést, persze a menü tanulmányozása után a nálunklévő összesen háromezer forint nem tűnt elégségesnek egy pazar vacsorához. Megkértük a hölgyet, hogy szorítsa az elfogyasztandó ételeket ebbe a keretbe. Megtette, amíg izgatottan vártuk életünk első sushiját teát hozott, a makik előtt pácolt sült tofut kaptunk előétel gyanánt DE ingyen. Itt még nem ért véget a meglepetések sorozata, hiszen miután megettük az első adag uborkás makit rendeltünk lazacosat, ekkor tengeri fű salátát kaptunk ajándékba. Majd mikor szerettünk volna fizetni egy-egy gombós fagylalttal leptek, lepett meg minket édesbabbal megszórva. Ezekután úgymentünk el onnan hogy azóta is sushi-mániám van, azóta másokat is megfertőztünk, természetesen őket is Okuyamánál vezetjük be ezen élvezetekbe. Voltam már máshol is sushit enni, Wasabi botrányos, Sushi Sei hála istennek megszűnt borzalmas és drága is volt egyszerre, A Fuji-ra rosszat nem tudok mondani,sőtt, de az sem pénztárcabarát, ezért csak egy maradhat OKUYAMA!!!
Mivel Óbudai vagyok, örülök hogy közelemben van Budapest egyik, ha nem a legjobb és leghangulatosabb Sushi étterme.
Tessék meglátogatni!!!

5

r, 2010. március 1. hétfő, 22:23 (#)

cska hogy tiszta l1en: a "no" (の) japán birtokrag, így azt jelenti Okuyama Sushija. (hiraganákkal így néz ki: おくやま の すし
épp most készülök oda pár baráttal, szóva örömmel olvasom a pozitív beszámolókat:-)

6

Eszter, 2010. május 24. hétfő, 00:54 (#)

Isteni az Okuyama !Szerencsére itt lakom kozel , ha tudok benézek , mindíg kifogástalan az étel .
A Séf Ur áltlában keresi a visszajelzést és egy excellent kacsintással ezt el is intézem .
Enterior: japános egyszeru .
Egyedul a konyhaszag néha húzós .
Én birom a kozvetlen pincércsajt , ha tehetném én is ilyen lennék .;))))

7

madda, 2011. március 3. csütörtök, 14:25 (#)

Az egyik legjobb sushizós hely!
Pár éve fedeztük fel. Teli van (az igazi) japán a hasonló helyekkel - szocreál ránézésre, a kiszolgálás spontán, de a kaja AAAAZ ISTENI! Tipikusan az a hely ahová enni jár az ember, nem pedig magamutogatni! (Azoknak ott a nobu!) Egyébként ott sem kapsz ennél jobb kaját, viszont ott tuti kajál veled szemben egy ismert ember. (Itt is találkozhatsz az itt élő jakuzákkal, ha kis szerencséd van!) :) ...ekkor a kajára sokat kell várnod és van amit látsz, hogy van, de akkor sincs :) de megéri még így is! Látni azt a futkározást ami a nagyemberek körül zajlik! ...pont mint a rossz filmekben! :) ...nem mellékesen élve távoztunk, ami külön fűszer volt aznapra! :)
MI IMÁDJUK EZT A HELYET!
Ha erre jártok ugorjatok be, nem fogtok csalódni!

8

Zsuzsi, 2011. március 18. péntek, 16:09 (#)

Most találtam rá erre a cikkre! Jó olvasni a véleményeiteket,történeteiteket! :) Meg is mutattam Okuyama San-nak! Többé kevésbé sikeres japán fordítással, de amit akartam, elértem! Jót mosolygott! Sőt... volt hogy felnevetett! Az Ő nevében is köszönöm szépen a dicsérő szavakat!
Mint a cikkben is megemlítik, a képek tényleg nem túl jól sikerült képek! Okuyama San rá sem ismert. Még azt is mondta, az nem is az ő sushija. :-)
Ennél tényleg szebb, összeszedettebb az, amit ő készít.
Ha van rá mód, küldhetek esetleg frissebb képet.
Én heti rendszerességgel járok hozzájuk, már 3. éve!:-)Csak ajánlani tudom az Okuyama no Sushi éttermet!

9

wk1789, 2011. június 13. hétfő, 13:09 (#)

Haaaat kinek a pap...kinek a papne.... Elso es legfontosabb felejts el ide vendegeket hozni! az h nem hangulatos az egy dolog de amikor a kepek (amik egyebkent 10 evvel ezelotti kalendariumok kepei es annyira igenytelenek a tulajok h meg a naptarreszt sem vagtak le rola ) es azok barna csomagragaccsal vannak a falra ragasztva...ragozhatnam h ez tenyleg egy pincehelyiseg ahol csak egy par asztal van a WC-t kulon nem ajto hanem fuggony valasztja le az etkezo tertol - akkor mar a kedvem is elment az etelek megkostolasatol - de maradtunk mert hatha. De sajnos a nemtorodomseg az etelben is megmutatkozik az asztal koszos, a 'parolt' alga az mar annyiszor volt melegitve de inkabb fozve h csak egy szetmallott vmi ami inkabb mar egy kenheto lekvarra emlekeztet, a miso levesben minden talalhato ami a konyhaban legfokeppen ehetetlenul sos, az egyetlen ital amit felszolgalnak az tea, es mikor kijon megrendelt legdragabb tal - es emlekeztetem a kedves pincernot h az etlapon nem az szerepel ami rajta van -akkor vallrangatva kozli h sajnos a tobbi dolog mar elfogyott!! De jo! ettol fuggetlenul felszamitjak a teljes arat!

OVAKODJATOK !!! - lehet h olcso de kinek?? - nekik biztos - nekunk ezaltal lett egy elrontott napunk!

10

Kata, 2011. szeptember 5. hétfő, 20:01 (#)

1000-ből egy rossz vélemény! :) ilyen is kell! Én bátran viszek vendégeket, Sushi-szűz embereket is, kb 110%-os sikerrel. :)
Ajánlom mindenkinek, aki szereti az igazi, friss, ízletes tipikus japán ételeket! Én eladó ként dolgozom, tudom, hogy "mindig a vásárlónak van igaza", de ha valaki borzasztó természettel rendelkezik, nagyon nehéz egy kimerítő vagy sok kimerítő nap után mosolyogni rá! Az alga pedig isteni...az igazi! És a miso levesből pedig nem sajnálja az alapanyagot, mint más éttermek. Sushi kedvelők és laikusok! hajrá! :)

11

Jaz, 2012. november 6. kedd, 13:52 (#)

Ez a hely a budapesti etalon nekem, itt végre nem fagyott állapotból újrakiengedett halszerűségekből készül az étel, hanem van a halaknak íze, és az állaguk sem az ipari krémsajtra emlékeztet. A hely puritánsága kifejezett sok pluszpont, a szolgáltatás tényleg sajátos hangulata pedig újabb jópár. Sosem sikerült hibát találnom, mindig abszolút pozitív élmény. A Fuji-t is addig szerettem, amíg a Köztársasg téren volt, az ottani szocreál-maradék hangulat sokkal jobban állt egy sushi étteremnek, mint a karótnyelt procc környezet. Az maradjon az olyen helyeknek, ahol a tarhonyáshúst is két sornyi, franciának ható szóvirágokkal írják körbe.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork