Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Gold bisztró

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. szeptember 19. péntek, 08:55 | 3 hozzászólás

A saját szemszögünkből nézve lehetetlen helyen van az egység - kint a Budafoki úton, egy szabadidőközpontban -, úgyhogy valószínűleg az életben nem hallunk róla, ha Angelday vendégmunkásunk nem ajánlja a helyet. Így viszont arra kanyarodtunk az egyik ritka balatoni út előtt.

A sietősek kedvéért összefoglalom az élményünket: óriási koncepció, a megvalósítás lehet még csiszoltabb, meglehetős szürrealitás.

Ha a nyugat-európai élményeim nem fakultak meg, akkor a Gold bisztró semmi újat nem talált ki: többfogásos, és azon belül fogásonként több opciós menüt kínál, amelyet részenként és egyben is meg lehet rendelni. Egyszerű és nagyszerű hozzáállás, rengeteg (rengeteg!) ilyen helyet szeretnék látni a városban.

Sasvári kolléga helyenként jól érzékelhető poszt-koitális eufóriában mesél a helyről, amivel megemelte az elvárásainkat. A kezdés nem is verte le a lécet. Csalogató fogások az étlapon, okosan magyarázó, de nem tolakodó pincér. Az 1280 forintos teljes menüár végtelenül korrekt.

Vágjunk is bele. A szalonnába tekert csirkemáj sörözőbeli fogásnak hangzik; nem is értettem, hogyan mertek előjönni vele. Ugyanakkor engem csirkemájjal meglepően sok mindenre rá lehet venni, úgyhogy sajnos kipróbáltam itt is. Azért sajnos, mert soha többet nem tudok ugyanúgy ránézni a szalonnába tekert csirkemájra. Tökéletes volt. Fogalmam sincs, hogy miben és miért volt jobb, mint eddig bárhol máshol, de jobb volt.

Ha a tökély nem is ismétlődött meg, nekem azért a további fogásaim is jól sikerültek, ellenben Kinga csak a kezdő gombalevessel volt maradéktalanul megelégedve (eszpee, figyelsz?), utána lejjebb görbült a szája. A végén pedig együtt állapítottuk meg, hogy a citromfagyi néven felszolgált vizes kása nemcsak a helyhez, de általában a magyar fagylalthagyományokhoz sem volt méltó.

A magas kezdés után süllyedő tendencia sajnos nem engedte kellőképp kibontakozni a hely varázsát. Ehhez jött még az a körülmény, hogy körülöttünk ebéd közben végig puffogtak a squashlabdák. Csak azért nem éreztük magunkat úgy, mint egy kovácsműhely kantinjában, mert egyrészt a design ahhoz túl trendire van véve, másrészt egy kovácsműhelyben ritkán kíséri a kalapács zaját enyhe sportkrémillat.

Képek ezúttal nincsenek, mert a szerző inkább azt tartotta fontosnak bizonyítani, hogy a Canon G9 törlés funkciója minden felhasználóbarátsága ellenére nem a fogalmatlan gombnyomkodóknak készült.

Értékelés (0-7): 5. A koncepció és az elszánt küzdés (no meg a csirkemáj!) dicséretet érdemel, a környezet és az ebéd második fele nem. Összességében érdemes kipróbálni, amúgy úgyse ennétek korrekt étteremben egy fitneszközpontban.

Gold Bisztró
Budafoki út 111.
T: 06-1-206-2756

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

gaba, 2008. szeptember 19. péntek, 11:58 (#)

Nagyon köszönjük a beszámolót, hálás vagyok ezekért.

A másik amiért írok, a fényképek törlése. Akár törölted a képeket, akár formáztad a kártyát, de ha még nem írtad felül a kártyának azon részét adattal, akkor simán vissza lehet hozni a képeket. Nekem sikerült már gond nélkül egyszer. Van rá rengeteg tool, én a SanDisk-kártyámhoz ingyen kapott RescuePro nevű programmal oldottam meg.

2

Author Profile Page ervin, 2008. szeptember 19. péntek, 12:15 (#)

gaba, köszi, ha annyira fontos lett volna, akkor minden bizonnyal így járok el, de ebben az esetben csak megvontam a vállamat, felírtam a Canonnak a pontot, aztán fényképeztem tovább a kártyára. :)

3

Author Profile Page :a:, 2008. szeptember 27. szombat, 23:42 (#)

A Molnár B. Tamás által szerkesztett Étteremkalauzban 11 pontot kapott a hely (a nagy átlagot nézve az nagyon sok), és így "az egyik legjobb kisvendéglő Magyarországon".


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork