Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Parázs presszó

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. szeptember 25. csütörtök, 09:42 | 47 hozzászólás

Eufória-közeli állapotban írom ezt a cikket. Emelkedett hangulatom oka: jó indiai és jó kínai után jó thai ételeket is lehet enni Budapesten - most már úgy is, hogy nem kell nekiállnom főzni.

Pad Khrapao

A thai konyha a világ egyik legjobbja. Ezt nem brit kutatók mutatták ki, hanem én állítom, és nem nyitok róla vitát. Ráadásul a thai fogások többségének készítése meglehetősen egyszerű lépésekből áll, nem is tart sokáig, meg aztán mára már a hozzávalók jelentős része is jó eséllyel beszerezhető Pesten, de Bécsben szinte biztosan, úgyhogy nehezen érthető, miért nem jött össze egy jó thai étterem idehaza.

Emlékszem a legutóbbi kísérletünkre, amikor egy elegáns pesti szálloda thai gasztronómiai napjaira látogattunk el, ahol gyakorlatilag semmi thai dolog nem volt fellelhető az asztalokon, de annyira, hogy utána nem tudtuk, hogy dühösek legyünk-e, vagy inkább gratuláljunk nekik az ügyes marketingtrükkhöz.

A hiány persze égető, ezért időközben nagy türelemmel egészen komoly szintre csiszoltam néhány thai fogás otthoni elkészítésének tudományát. Viszont mindenkit mégse hívhatok meg magamhoz főzőklubra, így aztán a magyar közönség többsége egészen mostanáig a magát cselesen thainak kikiáltó kínai látvány-wokosokkal volt kénytelen megelégedni, akik a plázákban próbálnak így érdekesebbnek tűnni, és bár semmi közük a thai ételekhez, alapvetően sikeresen építenek arra, hogy az európaiak többsége úgysem tudja megkülönböztetni egymástól a különböző kelet-ázsiai arcokat.

Ámde, kedves barátaim, mindez már a múlt. Tavaly december óta üzemel a Parázs presszó nevű thai-magyar étterem a Belvárosban, közelebbről a Szobi utcában, és nekem semmiféle mentségem nincs arra, hogy egészen augusztusig még csak nem is hallottam róluk.

Az egységet egy öt éve itt élő vegyes házaspár üzemelteti, és szerencsére a feleség a thai, aki így a főzésben is jeleskedik. A hölgy, Olé (ez a beceneve) Thaiföld észak-keleti régiójának egyik nagyobb városából, Khoratból származik - aki járt már arrafelé, Nakhon Ratchasima néven is találkozhatott ugyanezzel a településsel, a tréfás thaiok mindennek sok nevet tudnak adni. Az észak-keleti régió lakossága nagy részben rokonságot mutat a szomszédos Laoszban élő laókkal, mind a beszélt nyelvet, mind a gasztronómiát tekintve. A Parázs presszó étlapján is nyomára bukkanhatunk ennek: a „lab" nevű fogás például azonos a Laoszban inkább „laap" formában latinra átírt nevű pikáns-friss hússalátával, ami a laók egyik nemzeti eledele.

El is érkeztünk az ételekhez. Az elmúlt hetekben több ízben teszteltük a helyet, és a tapasztalatok alapján csak dicsérni tudom Olé főztjét. A curry, a saláta, a fűszeres hús, a pad thai, a csípős leves egyaránt olyan volt, amilyennek lennie kell - a legutóbb arra a következtetésre jutottunk Kingával, hogy csak a fülledt meleg hiányzik a thai életérzéshez, de ebben az ügyben az étterem sajnos nem nagyon tud mit tenni. Viszont a kaja az olyan, hogy odakint is szépen megállná a helyét.

Ha kipróbáljátok - és erre buzdítok mindenkit -, ügyeljetek a fűszerezésre. Olé elég régóta él itt ahhoz, hogy tudja, a magyarok mást értenek csípős alatt, mint az ő honfitársai; ám ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá, akkor hajlandó úgy is főzni, hogy a nagy arcú szittya vendéget az első falat után mentővel kell az ambulanciára szállítani. Én bírom a tüzet, de közepes erősségben egyeztem ki vele, és utólag örültem, hogy nem próbáltam nagyobb fiúnak látszani. Aki tehát nem biztos a dolgában, inkább indítson szerényen, és ha ízlett a dolog, akkor legközelebb lehet emelni a tétet. Ugyanakkor azoknak is ajánlani tudom a helyet, akik kíváncsiak, de félnek a chilitől: kérhetik szolidan is a fogásokat, az ízek akkor is jó eséllyel el fogják varázsolni őket.

A Parázs presszó árai szerencsére szintén nem hasonlítanak némely korábbi itthoni thai kezdeményezés brutális áraihoz, a főételek 1300-1800 forint környékén mozogtak. A cikk végén linkelt honlapon étlap is található. Az itt bemutatott képek sötétben, mobillal készültek, elnézést értük.

Zöld curry

Értékelés (0-7): 7. Jó eséllyel nem tartozunk a többséghez, de nekünk megváltás a létük. Nagyon drukkolok nekik, hogy fenn tudjanak maradni, és tartani tudják a színvonalat. Mi biztos megtesszük a magunkét, jó eséllyel törzsvendégek leszünk. Még valami: a thai menü mellett magyar menü is van, ami a cikkünk szempontjából nem releváns ugyan, viszont lehetőséget nyújt arra, hogy olyan társasággal is oda lehessen menni, amelyben csak magyar ételt evők is vannak.

Parázs presszó
1067 Budapest Szobi utca 4.
Hétfő-Csütörtök 12:00-01:00
Péntek 12:00-02:00
Szombat 13:00-02:00
Vasárnap 13:00-01:00
Telefon: 06 (1) 950-3770

Update (2008. december 5.): több hozzászóló említette a Bangkok thai éttermet a Só utcában, mint amelyik így vagy úgy jobb, mint a Parázs. Nem volt mit tenni, elmentünk Kingával (meg stsmorkkel és párjával) tesztelni. Nagyon finom volt minden, a kiszolgálás kedves, jóval drágábbnak tűnt, mint a Parázs, belső térileg jól meg is veri, viszont a Parázsban evett bazsalikomos sült disznót simán be tudtam volna illeszteni az itteni kínálatba, úgyhogy részemről az ételek terén nem látom a különbséget, főleg nem azt az összehasonlíthatatlant (igaz, Marci leginkább végletekben szeret nyilatkozni). De ne nekem higgyetek, lehetett szerencsénk vagy pechünk is, inkább próbáljátok ki magatok, remélhetőleg egyik hely sem okoz majd csalódást.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (47)

1

Author Profile Page eszpee, 2008. szeptember 25. csütörtök, 10:00 (#)

Olé!

2

Viri, 2008. szeptember 25. csütörtök, 10:36 (#)

A satay is jó.

3

Benny Lava, 2008. szeptember 25. csütörtök, 13:06 (#)

"jó thai ételeket is lehet enni Budapesten - most már úgy is, hogy nem kell nekiállnom főzni."

Kicccccsit arc??? :)

4

katmandu, 2008. szeptember 25. csütörtök, 15:33 (#)

Ti biztosane megEszitek a magatokét :)
Nyaminak hangzik a hely amúgy, de én biz félek a csilitől, leég tőle a tápcsatornád és a hajad. Lehet, hogy egy marék rizzsel kéne ott beérnem.

5

xab, 2008. szeptember 25. csütörtök, 19:09 (#)

Már csak azt nem értem, hogy miért mennék (nb. bárhova is) olyannal, aki csak magyar ételt hajlandó enni??

6

Author Profile Page ervin, 2008. szeptember 25. csütörtök, 19:36 (#)

xab, mondjuk akad a családodban egy idősebb hölgy vagy úr, aki már nem akar idegen ízeket próbálgatni, de csak ezért nem akarod őt otthon hagyni. ilyesmikre gondoltam. szerintem ez teljesen érthető álláspont lehet.

7

gargoyle, 2008. szeptember 25. csütörtök, 21:06 (#)

heti rendszeresseggel vagyunk vendegek a haverokkal/baratokkal nyitas ota (:

katmandu: europai inynek is teljesen jol fuszerezettek a kajak, kiveve persze ha mashogy kered :D

8

karacsi_maci, 2008. szeptember 25. csütörtök, 22:22 (#)

Én csináltam a weboldalt. Állat mi? :)

9

Benny Lava, 2008. szeptember 25. csütörtök, 22:51 (#)

Az erősen alulvilágított képet és a sablonkinézetet leszámítva, valóban.

10

simoon, 2008. szeptember 26. péntek, 09:48 (#)

olvastam..
lelkesültem..
elmentem..

kellemes és kellemetlen

meg kell mondanom a portál visszafordító,
ám ha bátor az ember bent már kifejezetten finom a hangulat
(festmények a falon..kinek mi tetszik)

leülve elsőre az az elképesztően fertelem étlap..tintahal ábrázat mint egy pénisz..nna mindegy..
jön a pincér..közvetlen..rendelés..külön kiemelve egy köretcsere..feláras, nem gond..húú b+ nagyon közvetlen az asztalon fekszik úgy magyaráz..

limonádé mentával csodás..tempura lassan megjön, remek..
főétel is rendben van..köretcsere elmaradt, a pincérfiú nem javít inkább rábeszél..khmm..
(ha egyszer a kedves rizsevési hajlandósága mínusz egy, még szerencse h salátát is kért..jó lesz az)
Naam Tok Muu zseniális..disznóevési csábulat...Kaang Keaw Wan, dettó (röffencs nélkül..)
húú ez így nagyon negatív lett pedig nem is..
végeredmény: 7/7 helyett nekünk 6,5 de a cincér elvitt minimum egy pontot tehát 5,5..

visszamegyünk még..enni.

11

gargoyle, 2008. szeptember 26. péntek, 12:05 (#)

na igen a kapu elott az ember mindig megtorpan egy pillanatra, hogy jo helyre jott-e annyira megvan meg a ferdinand ettermes 70es evek feeling (:

12

Lam, 2008. szeptember 27. szombat, 17:13 (#)

Jó kínait merre? Lehet volt már róla szó, de most valahogy nem találom a többi étterem kritikát. Az Éttermek listán csak ez az egy bejegyzés jelenik meg nekem. :(

13

Lam, 2008. szeptember 27. szombat, 17:14 (#)

Helyesbítenék, a Google térképen látszik az összes, de ott kicsit nehézkesebb keresni. :)

14

Author Profile Page eszpee, 2008. szeptember 27. szombat, 17:25 (#)

Lam, igen, ez még azzal függ össze, hogy akadozik a rendszerünk... elnézést.

15

Lam, 2008. szeptember 27. szombat, 19:33 (#)

eszpee, semmi gond, de tényleg, ha volt jó kínairól kritika vagy bárki tudna ajánlani, az érdekelne! :)

16

methan, 2008. szeptember 28. vasárnap, 08:04 (#)

#12 lam,
"A legjobb kínai vendéglő a városban a Kőbányai úton van, a Négy Tigris Kínai Piacnak az Orczy térhez közelebb eső kapujával szemben, a kaszinótól eggyel balra lévő kávézótól még eggyel balra, az egykori Ganz gépgyárnak abban a Fiumei úttól a Hungária körútig húzódó hatalmas épülettömbjében, amelynek temérdek belső passzázsát, útvesztőjét és féregjáratát (hogy szerettem volna ezeket gyerekkoromban bejárni!) ma megszámlálhatatlanul sok kicsi kínai, vietnámi, török, szír, grúz és ki tudja még milyen kereskedés, raktár és iroda lakja be a legjobb bazári hagyományok szellemében."
http://wangfolyo.blogspot.com/2008/08/legjobb-kinai-vendeglo.html

egyszer alkalmam volt tesztelni, és tényleg. ha csak a sztenderd magyarországi kínai étterem-felhozatalt ismered, le fog esni az állad.

17

Author Profile Page ervin, 2008. szeptember 28. vasárnap, 11:24 (#)

Lam, ugyan nem annyira szélsőségesen autentikus, mint methan tippje, viszont szintén korrekt és talán elérhetőbb helyen van: http://kispad.hu/bilagit/200605/momotaro-ramen.html

18

bede, 2008. szeptember 28. vasárnap, 17:59 (#)

Voltunk szombat delben, benyomasaim vegyesek. Meg tudnak csinalni eteleket korrektan, de peldaul a pad thai eleg gyenge volt, es az milyen bena mar, hogy citromot adnak hozza, nem lime-ot. Szerintem a So utcai thai etterem jobb.

19

tekatana, 2008. szeptember 29. hétfő, 00:31 (#)

bár (sajnos) egyelőre nincsenek olyan autentikus forrásból származó tapasztalataim thai gasztronómia terén mint ervinnek és bedének, az első teszt eredménye: a levesek nagyon rendben voltak, a csirkés pad thai közepes (valami érthetetlen okból enyhén a dióstésztára emlékeztetett, aminek nem örültünk), a zöldséges tempura meg egyenes unalmasnak és íztelennek hatott. azért még kapnak esélyt, mert összességében kellemes meglepetés volt a hely és lehet, hogy van néhány étel, ami miatt érdemes visszajárni. csípős levesért biztosan.

20

rob, 2008. szeptember 29. hétfő, 15:59 (#)

kedves simoon es meg kedvesebb kedvese..!!olvasva a hozzaszolast megorultem..leginkabb annak, hogy kiemeltetek-meg ha az nem is a pozitivumok oldalarol, ambator- s mindez ugy, hogy en is emlekszem rejaatok..
bizony neha elofordul hogy a kiszolgalo szemelyzet felreert ill. nem hall-egyiket sem gondolom, hogy szubjektive truccbol, keszakarva- meg dolgokat..termeszetesen,ez alol semmi sem mentesiti..es igen, inkabb rabeszelek mint hogy varassam a kedves vendegeimet..mivel tudom, hogy a konyha hogyan s mennyire van leterhelve fuggoen attol, hogy mikor mennyi rendelest adtam le..masreszt ami engem illet kozvetlen vagyok..neha tullepem az intimitas szferajat..ezen van mit tanulnom..van akinek ez tetszik..van akinek nagyon nem..igyekszem minel inkabb az embert latni bennetek s nem elsosorbankizarolag a "VENDEGET"..ha nekem van szemelyisegem akkor bizonyara nekik is..s ezen fonalon tovabbhaladva igyekszem a szemelyisegehez az altalam gondolt legmegfelelobbet nyujtani..ugy az ajanlasban mint a kiszolgalasban..masreszt valoban minden mindennel osszefugg..a tamaszkodastol kezdve a rohanason keresztul egeszen a felreertesig..nemhiaba kerdezek ra tobbszor egy rendelesre..szal kerlek "ne csak miattam" gyertek le a parazsba, hanem az Isteni Konyha miatt is..nnade viccen kivul : orommel varlak benneteket tovabbra is..kedves potencialis vendegeim..a cinceer

21

haacsee, 2008. szeptember 29. hétfő, 20:12 (#)

bede: khívától keletre nyilván mások a lehetőségek.. ;) persze pont e tapasztalat okán érdekes a véleményed, de azért vedd figyelembe a "helyi adottságokat", a hely profilját és az árakat is. szerintem érdemes ehhez igazítani az elvárásokat is. nyilván lehetne több pénzből, nagyobb személyzettel, két-háromszoros árakkal szebb, jobb, autentikusabb helyet varázsolni belőle. nekik feltehetőleg más a céljuk, ennek pedig ha nem is 7/7-es szinten, de 6/7-en szerintem megfelelnek (legalábbis egyetlen, minapi látogatás alapján). az viszont jó, hogy ajánlottál alternatívát. ki is próbáljuk hamarosan :)

22

bede, 2008. szeptember 29. hétfő, 20:21 (#)

Rohano vilagunkban azert nem olyan borzasztoan magas elvaras lime-ot akarni citrom helyett.

23

simoon, 2008. szeptember 29. hétfő, 20:54 (#)

üdv rob

megyünk még, az biztos..


24

rob&gabor, 2008. szeptember 30. kedd, 05:23 (#)

cinceerek uzenik : hogy....rohanoo vilagunkban, nyilvan lime is megterem, gyermekektol mentes rabszolgamunka nelkul..ha mar ott vagy, kerlek hozz magaddal..nekunk is... :-))))) ..addigis marad a magyar narancs

25

Author Profile Page ervin, 2008. szeptember 30. kedd, 08:25 (#)

rob(&gabor), ez második hozzászólásotok (24) jóval kevésbé rokonszenves, mint az első volt.

ma már bármelyik nagyobb itthoni szupermarketben és az összes valamirevaló piacon kapni lime-ot. (hozzátok a lehel téri piac meglehetősen közel van.) még viccből sem kell kintről behozni. szóval bedének ebben - sztem - teljesen igaza van.

a "gyermekektől mentes rabszolgamunka" meg akkora hülyeség - ne haragudjatok, tényleg -, hogy nem is kezdem el boncolgatni.

26

Csaba, 2008. október 2. csütörtök, 18:47 (#)

Kedves bede és Mindenki!
remélem minél többen kipróbáljátok a Só utcai éttermet és ez alapján objektívebben tudtok dönteni!
www.thaietterem.hu

egy kis szemezgetés az étlapokról:
Parázs presszó: Bangkok Étterem:
pad thai kai: 1450,- 2150,-
sukee tengergy.: 1100,- 1950,-
gyömbéres csirke: 1580,- 2250+400(rizs)=2650,-
Unikum: 5cl:500,- 4cl: 1150,-
sör 380,- 700,-
tea 250,- 450,-
kávé 270,- 350,-

27

Csaba, 2008. október 2. csütörtök, 18:52 (#)

ez sajnos nem úgy ment el, ahogy szerettem volna!
összehasonlításnak írtam a két étterem árait, elöl a Parázs presszó árai utána a Bangkok Étterem árai.
remélem érthető!

28

akakij, 2008. október 3. péntek, 01:45 (#)

Miért nem csináltok linket a cim tipusu adatokból?
Ilyen pongyolán is lehet, és ez semmibe sem kerül:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q="1067 Budapest Szobi utca 4."

29

akakij, 2008. október 3. péntek, 01:46 (#)

nem, így nem lehet. :)

30

Author Profile Page eszpee, 2008. október 3. péntek, 09:15 (#)

Azért értem, végülis lehetne, de lustaságunk elég nyomós ellenérv. :)

Azért a térképes étteremoldalon fent van szépen: http://kispad.hu/bilagit/ettermek.html

31

Anibell, 2008. október 7. kedd, 17:22 (#)

Valamelyik nap ott ebédeltem, üvegtésztalevest (pont olyan volt mint a clear soup nevű leves Phuket-en a Ya Nui Beach-en) és tempurát, a leves nagyon finom volt, a tempura is finom, és főleg a chili szósz hozzá.
Valaki írta Szindbádéknál, hogy fél 2 felé nyit, szerencsére aznap amikor ott jártam már 1/2 12 felé kinyitottak.

32

bede, 2008. október 12. vasárnap, 14:38 (#)

Na, tegnap voltam a So utcai thaiban, ami most mar a tizezredik nev alatt fut, jelenleg Bangkok. Legutobb vagy ket es fel eve voltam, akkor nem hagyott mely benyomasokat. Most viszont azt mondom, hogy alig tobb penzert osszehasonlithatatlanul jobb, mint ez a Parazs. A Tom Yamban harom akkora rak volt, amekkoraval en Magyarorszagon nem szoktam talalkozni, es egyebkent is nagyon finom es autentikus volt minden, az asztalra keres nelkul kirakott, halszoszban uszo csilikig bezarolag. Ertetlenul allok a Parazs-rajongas elott.

33

Zoli, 2008. október 16. csütörtök, 22:12 (#)

ezaz, bede!!!

végre megtaláltad a számodra megfelelő helyet!
nincs itt semmi baj, te majd jársz a Só utcai étterembe, Mi pedig továbbra is az általunk nagyon szeretett Parázsba!

éljen, éljen, éljen!!!
mindenki happy!

34

Author Profile Page ervin, 2008. október 16. csütörtök, 23:51 (#)

Zoli (33),

"Mi pedig továbbra is..."

segíts, magadon kívül még kinek a nevében beszélsz? Eddig még ehhez a cikkhez se szóltál hozzá, így aztán zavarban vagyok a többes szám első személy miatt.

35

tekatana, 2008. október 18. szombat, 18:46 (#)

na én is kipróbáltam ezt a só utcait: az ételek valóban drágábbak (700-at a csapolt soproniért egyenesen lehúzásnak érzem), viszont tényleg finomabbak. csípős hallevest és pad thait teszteltem, minden tökéletes volt, beleértve a kifejezetten figyelmes kiszolgálást. kis csilis tálkát is kaptam, de nem volt rá szükség :). negatívum: szűkös pincehelyiség, az ilyenekre jellemző állott levegővel és kajaszaggal, bár nem volt olyan kellemetlen, hogy ne lehessen hamar megszokni.

36

tekatana, 2008. október 22. szerda, 20:20 (#)

kicsit off: nekem még utólag az jutott eszembe, milyen vicces ez a visszatérő jelenség a bilagitban: amikor a tesztelt étterem "képviselői" felbukkannak a kommentekben, szinte kivétel nélkül képtelenek megállni, hogy ne ejtsenek el olyan megjegyzést, amivel a szándékolt pr-effekt visszafelé sül el és többnyire csökkentik a szimpátiámat, bármilyen pozitív volt is a kritika vagy a saját élmény. úgy látszik ezt a blogkommentes kommunikációt még tanulniuk kell.

37

denes, 2008. december 4. csütörtök, 23:18 (#)

Már korábban is be akartam írni, hogy a 7/7 az elveitekkel is ütközik, hisz nem lehet kártyával fizetni.
Ugyanakkor több "jó" (5/7 mondjuk) látogatás után begyűjtöttek egy kőkemény 0-t.
Történet itt: http://www.parazspresszo.com/index.php?action=vendegkonyv
Homár-érett sztori, de nem bántani akarom őket, hanem hogy vegyék észre magukat, szedjék rendbe a társaságot és akkor még van út felfelé.

38

Author Profile Page ervin, 2008. december 5. péntek, 07:37 (#)

denes, valamit félreértettél. az újpesti piacon levő lángosos is kapott már hetest, pedig kártyás fizetésre még csak nem is gondoltunk. tehát ez nem általános elvárás, hanem egy bizonyos árszint fölött arcpirító a hiánya.

és akkor még nem is szóltunk arról, hogy maga az elvhűség sem elvárás a bilagit-kritikáknál. :)

39

denes, 2008. december 5. péntek, 17:31 (#)

ok, nem akartam ám számon kérni az elvhűséget :) És valóban, nem is emlékszem tisztán, hogy milyen kontextusban említettétek, úgy sejtettem, hogy ha étterem, akkor legyen kártya, különben nincs hetes. Bár igaz, a parázs presszó, nem étterem :)

40

Author Profile Page ervin, 2008. december 5. péntek, 19:47 (#)

A hozzászólásaitok hatására ma elmentünk a Bangkokba is. Köszönöm a tippet, megérte, értékelés itt fent, a cikk végéhez tűzve.

41

Dorothy, 2008. december 14. vasárnap, 22:52 (#)

....ma voltam először a PArázsban, de nem utoljára ;)

Isteni volt a vacsora, Köszönöm :***

42

spityu.zu, 2008. december 15. hétfő, 13:20 (#)

Mar tobbszor jartunk nalunk, es mindig a leheto legcsiposebb valtozatban kertem a kajamat, de eleinte valoszinuleg csak teszteltek, mert masnap az otthoni csillis bab nagyobbat utott.
Mult penteken viszont, az 5. alkalommal vegre megkaptam az 5 csillis levesemet. Gondolom, ertekeltek a kitartasomat es azt, hogy megigertem, nem fogok elhunyni. Hat el nem hunytam, de kipirosodtam es boldog lettem. Ettem mar ennel csiposebbet is, de igy is rendben volt. Ha ez a tendencia folytatodik, akkor a kovetkezo 5-tel oszthato latogatasunkra remelem, hogy kierdemlem a kovetkezo fokozatot. :)

43

spityu.zu, 2008. december 15. hétfő, 13:31 (#)

#35
Legyen barmilyen jo is egy etterem, az etelszag az nalam kizaro ok. Elsore meg elviselem, ha tarsasaggal megyunk, de masodjara be nem teszem a labam.
A Parazsba visszajarunk. ;)

44

blackadder, 2009. február 27. péntek, 23:59 (#)

-imádom
-visszajárok
-csakazértis visszajárok
-ha a melegszemű, nagyonkedves, vedéglátósképtelen lány kilép, beszállnék csendestársnak is...

45

Kaffer, 2010. március 1. hétfő, 15:04 (#)

Nem értem a rajongást. Még a rizs is brutál gagyi volt, egy iskolai menzán jobbat adnak. Persze lehet, hogy csak pechem volt vagy velem van a gond, de én biztos nem megyek vissza többet...

46

Zu, 2010. március 8. hétfő, 14:25 (#)

kedvenceknek, nyílt egy kis parázs is a kazinczy utcában, a szimplával majdnem szemben. isteni ez is.

47

batu, 2011. október 10. hétfő, 18:05 (#)

Nyílt egy kis parázshoz hasonló hely a Királyi pál utcában. Multkor mi kiprobáltuk és bejött. Tobb szakács is dolgozik az alacsony thai no foz a legjobbat.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork