Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Roche Belle

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2008. szeptember 17. szerda, 19:59 | 12 hozzászólás

Említettem, hogy a múlt hétvégén sikerült kifogni az eddigi legjobb francia étteremélményem, és meg is ígértem, hogy megírom. Hát íme, a Roche Belle. Nagyon új hely, még weboldaluk sincs, mi is csak azért találtuk meg őket, mert egyrészt Nathalie még itthonról kutatott egy kicsit, és pár kritikában nagyon méltatták, másrészt meg kétszáz méterre laktunk tőle.

Az egész egy kis házikó a Francia Riviérán, egész közel a tengerhez - evés közben csak a sövény miatt nem látni az itt éppen sziklás partot. Egy picike kert, százéves olajfák, itt ültünk mi is egy rakás helyi között.

ez a kert

A hangulat az idegesítő legyeket leszámítva azonnal magával ragadott, meleg napsütés, árnyékos kert, ízlésesen összetervezett berendezés. Családi események lehetnek a többi asztalnál, még gyerekek is rohangálnak elvétve, teljesen olyan, mintha egy kerti esküvőre készülnénk valami francia tévéfilmben a kettesen.

Elő-előételnek tapenadeot kapunk kis pirított bagettszeletekkel, átütően érződik a gondolom környékbeli olívabogyó a kenyéren, csak a szardella miatt kicsit sós nekem, de azért így is lecsúszik jópár szelet.

kecskesajtos creme brulee

Utána már előétel étlapról: nem bírom nem kipróbálni a nagyon érdekesen hangzó kecskesajtos crème brûléet, és mennyire jól választok! A krémben apró, jelzés értékű paradicsom- és olívabogyó-darabok, és persze olvasztott kecskesajt, az egész tömény sajtos íz nagyon furcsán, de mégis teljesen jól passzol a tetején karamellizált cukorhoz. Mellette kis friss saláta isteni olívaolajjal, tökéletes kezdés, elkezdünk aggódni a helyért, mert innen már csak rontani lehet.

aranysügér

Főételnek aranysügér (ha jól fordítom a dauradeot), grillezve, krumplipürével. A hal tökéletes, kívül szelíden ropog, nagyon ízes, a krumpliban pedig alig van tejszín, inkább olívaolaj lehet itt is, ránézésre szinte vizes állagú, de ettől nagyon könnyű lesz, és fantasztikus íze van.

csoki és körte

Végül pedig egy fondant au chocolat-szerűséggel zárok, amihez még jött egy kis házi körtefagyi is. Ez az a csokis süti, ami belül még teljesen krémes, én imádom. Itt is nagyon jól sikerült, sajnos pillanatok alatt elfogy, ugyanúgy, mint Nathalie mentás-sárgadinnyés kompozíciója.

sárgadinnye és menta

Jól is lakunk, marad a csendes szemlélődés, a maradék bor kortyolgatásával... el tudnánk még tölteni itt pár órát, de sajnos mennünk kell. Az egészért egy kis borral és két aperitívvel 93 eurót fizettünk, persze kártyával, tehát semmi sem állhat útjába a teljes pontszámnak.

Értékelés (0-7): 7, mondanám, hogy ide még visszamegyünk, de eléggé messze van... talán jövőre. Ha a környékre keveredtek, megér egy kitérőt, de érdemes asztalt foglalni.

Roche Belle
Corniche du Lioquet
13600 La Ciotat

Tel: +33 4 42 71 47 60

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

dw1, 2008. szeptember 17. szerda, 20:25 (#)

apám pont az ilyenek miatt rítt, hogy toszkánában kevés (0) árnyékos, kiülős, jó konyhás helyet találtunk. pedig volt útikönyv, minden.

ha arra járunk, kipróbáljuk!

2

Benny Lava, 2008. szeptember 17. szerda, 21:10 (#)

Nagyon hangulatosnak néz ki az első képen a kerthelység.

3

Author Profile Page eszpee, 2008. szeptember 17. szerda, 21:16 (#)

Az is volt az egész, nagyon egyben volt hangulatilag.

4

Author Profile Page ervin, 2008. szeptember 17. szerda, 22:39 (#)

Benny, "kerthelyiség", ha már te is annyit nyelvőrködsz.

5

Benny Lava, 2008. szeptember 18. csütörtök, 00:09 (#)

A nyelvőrködésnél távolabb nem sok dolog állhatna tőlem, a javítás viszont jogos!

6

Benny Lava, 2008. szeptember 18. csütörtök, 00:12 (#)

Hmmm....

"A vitatott Felim Egan-alkotások a Peacock Alley nevű flancos étteremben lógtak a falon, amelynek HELYSÉGÉT az elhíresült szakács az egyik belvárosi szállodától bérelte."

Forrás: Sleazyball c. cikk (kiemelés tőlem), és ezt, ervin, te írtad. Ha már te is annyit nyelvőrködsz :P :P :P

(forrás: http://kispad.hu/twio/200307/sleazyball.html)

7

Benny Lava, 2008. szeptember 18. csütörtök, 00:14 (#)

(Amúgy én, spec, nem félregépeltem, egyszerűen rosszul tanultam meg - ez van. Csak egyszerűen nem bírtam most megállni az arányos méretű válaszcsapást :))

8

Author Profile Page ervin, 2008. szeptember 18. csütörtök, 10:04 (#)

Benny (6) - először is megható az igyekezeted, hogy rákerestél a szóra a kispad cikkeiben, nincs szebb, mint az elszánt igyekezet!

ami viszont fontosabb: nincs igazad, viszont érdekes hibára bukkantál. az általad linkelt cikket ugyanis nem én írtam, hanem stsmork. a stílusából is látszik, meg abból is, hogy utána az első kommentben pont én szólok hozzá, láthatóan kívülről.

talán az történt, hogy a sesblog > Kispad átálláskor valahogyan szerzőt váltott az automata algoritmusunk - vagy valami teljesen másról van szó, ezt eszpee meg stsmork jobban tudják. mindenesetre javítani fogjuk, köszönöm az akaratlan észrevételt, végeredményben tehát megérte, hogy nekiálltál keresgélni!

9

Author Profile Page eszpee, 2008. szeptember 18. csütörtök, 10:11 (#)

off, ha nem túl nagy kérés, az ilyen villongásokat lehetne legközelebb magánban? köszi.

10

gargoyle, 2008. szeptember 18. csütörtök, 11:27 (#)

az etterem irigylesremeltonak tunik, a villongasokat magam reszerol szivesen olvasom (: ettol lesz web2 a dolog nem pedig onlajnujsag (:

ez a kecskesajtos creme brulee most nagyon megmozgatta a fantaziam :o csak ne lenne 3 fok :o

11

Benny Lava, 2008. szeptember 18. csütörtök, 12:18 (#)

Eszpee,
bocs, jogos.

12

wice, 2008. szeptember 18. csütörtök, 12:45 (#)

OM NOM NOM NOM.
sirni tudnek.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork