Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Mocco

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. október 14. kedd, 06:04 | 10 hozzászólás

Az egykori Szamovár helyén, a Pozsonyi út elején, a Signóval szemben üzemel ez az étterem-kávézó. A hely telitalálat: még az őszi napsütésben is érdemes kiülni elé az utcára, mondjuk hétvégén, amikor kisebb a forgalom. Mi is ezt tettük.

Kicsit meglepőek az árak, a főételek inkább 2000 körül indulnak, legalább félezer forinttal magasabban, mint amit a kategória hangulata sugall - szerintem. Nézzük, indokolja-e a prémiumot a fogások minősége.

Röviden: a mi esetünkben nem.

A két étek közül a baconbe tekert, brokkolival töltött csirke remek, a sajtszósszal és a krokettel együtt kerek egész, finom, elégedetten kaparásszuk a tányérról a maradékokat. A másik választásunk, a fűszeres csirke viszont konkrét bűncselekmény: elhűlve hozzák ki és sótlanul, hozzá krumplipüré dukál, ami meleg és sótlan. Csalódás.

Reménykedem még a kávéban, amit a csésze tanúsága szerint Goppionból főznek: prémiumkategória, és itthon ritkán találkozni vele. Hát, olyan semmilyen. Egy étteremtől inkább elmenne, de ha már kiírták magukra azt is, hogy kávézó, akkor én még jobbat vártam volna.

Mocco

Mocco

Értékelés (0-7): 3. Felemás érzésekkel jöttünk el, de motoszkál bennem a gondolat, hogy talán csak nekünk volt pechünk. Minimális italrendeléssel és egy kávéval együtt 6000 forintot fizettünk ketten.

Mocco
1137 Budapest, Pozsonyi út 4.
Telefon: (06-30) 480-3526
Nyitvatartás: H-Cs: 08:00-24:00, P-Szo: 08:00-01:00, V: 10:00-22:00

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

Vargate, 2008. október 14. kedd, 07:10 (#)

Nem nektek volt pechetek. Én kipróbáltam nyitás utáni napokban. Akkor arra fogtam, hogy még nem melegedtek bele. Aztán rá 1,5 hónapra is, de ugyan ar a tapasztalat mint nektek. Illetve nekem még a kiszolgálás is nehézkes volt, de lehet én vagyok finnyás.

2

Author Profile Page ervin, 2008. október 14. kedd, 08:15 (#)

Vargate, kiszolgálás: eszembe juttattad az egy szem szolgálatban levő pincért, aki kiszolgálás helyett kiadós mobilozással múlatta az időt. Jogos.

3

hanna, 2008. október 14. kedd, 08:39 (#)

Mi is kipróbáltuk Pozsival és az eredmény még rosszabb volt.
Felállás: kevés időnk van, mekiben nem akartam enni, a menü jónak tűnt, kérjünk egyet gyorsan. Konkrétan két pincér volt három asztalra, és negyed órába tellett, amíg oda bírtak vánszorogni egyáltalán az asztalunkhoz, amikor kiderült, hogy a menü elfogyott (akkor miért volt kinn még mindig a tábla?), mást nem lett volna idő kérni (pláne ilyen tempónál), ezért csak egy kávét és egy házi málnaszörpöt kértünk. Annyi ideig tartott ezt a bonyolult rendelést kihozni (szintén pulttámasztás, mobilozás stb), hogy csak ledöntöttük, pultnál fizettünk és mentünk. Pozsi nem egy kolerikus alkat, de nekem kellett nyugtatnom, hogy biztos a tejeskávé olyan bonyolult, azért tart ennyi ideig.
Még egyszer ültem be, afféle megbeszélésre, és én szégyellhettem magam a "vendégem" előtt, mert húsz percig tartott, amíg hozták a számlát, és ő gyerekhez-sitterhez sietett (volna már) haza. Egyszóval nagyon béna hely, főleg a pincérek miatt.

4

bede, 2008. október 14. kedd, 10:37 (#)

Honnet szereztek ezt a fantasztikus nevet? Spanyolul takony.

5

kfgyk, 2008. október 14. kedd, 15:05 (#)

re: (4) - az csak egy 'c'. Moco de Gorilla - Mexikoban, Guatemalaban (es gyanithatoan delre lefele egeszen tuzfoldig) a legmenobb hajzsele.

6

ferenc, 2008. október 14. kedd, 18:50 (#)

a hely szellemeben lehet valami. lesujtott ra a genius loci.
gyerekkoromban is mindig ketes hely volt, igaz akkor csak presszokent.
Safariban be sem jon a honlapjuk, illetve a cimben "belvarosi XII. ker" oxymoron szerepel.
Ezek szerint csupa moron...

A Szamovar tudtommal a paratlan oldalon van szoval inkabb 3 lehet nem 4, a 4 a Palatinus haztombben (patika, Horvath Vegytisztito, Pozsonyi sorozo/ Etoile, stb.) A Szamovar hazban Zeneiskola, Berki tanar ur (hawaii gitar album) szolfezs, stb.

honvagyam van (Pozsonyi ut 1 ben nottem fel)

7

aB, 2008. október 16. csütörtök, 08:01 (#)

nekunk volt 40 percunk az Odeonos filmunk kezdeteig, ebbol kozel 20 percet vartunk, h felvegyek a rendelesunket, kozel tizet, h kihozzak az 1-1 pohar sort (bonyolultan keszithetik ezt is, mint a tejeskavet), majd 3 perccel a film kezdete elott vegul oda kellett mennunk a pulthoz fizetni, mert a - szinten tavkozleskenyszeres - pincersrac nem vette a jelzeseket. es szinten nem voltak sokan, a kinti asztaloknal ultek paran, benn csak mi.
reg huztam fel magam ennyire kiszolgalason.
de kosz, mar jol vagyok :)

8

lynnn, 2009. január 14. szerda, 11:56 (#)

Változhatott az étlap, a múlt héten voltunk. Tésztaételek 1250-ért voltak, és a főételek nagy része is 2000 alatt van, körettel. Egész jó volt a kaja, erdei gombaszószos csirkét ettem. Szemben a Signo-ban jobb a konyha, de sokkal drágább is. SZóval szerintem jobb hely lett a Mocco, de azt nem értem, miért nincs még mindig egyetlen kép se a falakon. Kicsit kopár így.

9

Csumbesz, 2009. január 16. péntek, 11:16 (#)

én is voltam, kiszolgálás tökéletes volt, zárás után sem zargattak minket, még egy órát eltöltöttünk...

10

Egon, 2009. március 17. kedd, 18:51 (#)

Mindenkit lecseréltek!

A hely folyamatosan tele van és rengeteg csinos lány jár hozzájuk. A kaja nagyon finom mostanában, de igaz, hogy régebben messze nem volt ilyen jó!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork