Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53843 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Jobb, mint otthon kisvendéglő, Szeged

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. november 21. péntek, 13:04 | 25 hozzászólás

Jobb, mint otthonVan az úgy, hogy az embert Szegedre szólítja a dolga, és ennek örömére szeretné megkóstolni az igazi halászlevet. Semmi sallang, valami egyszerű, de jó kisvendéglőt szeretne, ám olyat általában csak a helyi páholy valamelyik nagymestere tud ajánlani. Hozzá fordulunk.

A Lencsés horgásztó partján található kisvendéglőnek tényleg az a neve, ami a cikk címében le van írva. Nem lepődnek meg a hétköznap késő esti érkezésünkön, a halászlé - túrós csusza kötelező kör pedig olyan, amilyennek lennie kell. Ahogy Woody Allen hangjaként Kern András mondta egykoron: bár minden ilyen flottul menne.

Halászlé

Túrós csusza

Értékelés (0-7): 7. A halászlé legyen halászlé.

Jobb, mint otthon kisvendéglő
6722 Szeged, Napos u. 5/b.
Tel.: 06-62-555-808

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (25)

1

gergely, 2008. november 21. péntek, 13:19 (#)

es milyenek voltak az arak? :)

2

Forsage, 2008. november 21. péntek, 13:34 (#)

És kártyával lehetett-é fizetni?

3

Klötzl Ferenc, 2008. november 21. péntek, 13:44 (#)

A Jobb, mint otthon tényleg jó. Nem drága, cserébe olcsó. Viszont nem mindig sikerül jól elkészíteni a halászlét. Néha megég a paprika, néha kicsit a kelleténél is csípősebb. Sajnos ezek a problémák az utóbbi időben egyre sűrűbben fordulnak elő. Szegedi lévén sokat megyünk oda (amikor hazautazunk, mert sajnos már nem Szegeden élünk), így van összehasonlítási alapom. Egyébként összességében mindenkinek tudom ajánlani én is.

4

Klötzl Ferenc, 2008. november 21. péntek, 13:45 (#)

Ja igen, kihez fordultatok, ha lehet tudni!?

5

Author Profile Page ervin, 2008. november 21. péntek, 14:22 (#)

- gergely, Forsage, árak, kártya: nem tudom, nem én fizettem. a helyből kiindulva tuti nem lehetett nagyon drága, a kártyakérdés ránézésre kétesélyes.
- Ferenc: Imrének hívják, ennyit árulhatok el.

6

NagyGa1, 2008. november 21. péntek, 14:51 (#)

AAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaa................ :,,,,,-((((

7

kelemenbandi, 2008. november 21. péntek, 14:53 (#)

Pécs is rendelkezett/ik egy ilyen nevű hellyel. Azt szerettem. Szegeden pedig más helyeket látogattam anno.

8

Zs, 2008. november 21. péntek, 15:43 (#)

és vajon a halászlé alapot darálják vagy paszírozzák?
Vendéglőben eddig csak a darálós megoldással találkoztam:(

9

Author Profile Page ervin, 2008. november 21. péntek, 16:26 (#)

Zs, passz. Én tudatlan vagyok a kérdésben, a helyi házigazdáink viszont elégedetten mosolyogtak, úgyhogy felteszem, a korrekt megoldás játszott.

10

nyelv-ész, 2008. november 21. péntek, 17:40 (#)

Legközelebbi szegedi túrán ajánlott ojjektum:

Kiskőrössy Halászcsárda, Szeged, Felső-Tisza part 336.

Haltepertő kötelező gyakorlat a hallé előtt.

11

Borcelan, 2008. november 21. péntek, 19:38 (#)

Nem tudjátok, van valami kapcsolat (a néven kívül persze) a szegedi, a keszthelyi, a pécsi, és a kazincbarcikai "jobbmintotthon"-ok között? :)

12

kelemenbandi, 2008. november 21. péntek, 20:49 (#)

@nyelv-ész: a kőrössyben rohadtul csíp a halászlé. Azt Baján kell enni! :D

13

Benny Lava, 2008. november 21. péntek, 21:55 (#)

Én halászlé témában teljesen off vagyok, nem szeretem a vízből kiszedett ételeket, de, ahogy tudom, a jobb mint otthonban szigorúan passzírozzák az alapot.

14

Benny Lava, 2008. november 21. péntek, 22:03 (#)

gergely, Forsage, kis infoseek:

- kártyával lehet fizetni;

- árak: na, ebbe majdnem belefutottam... Szépen kimásolgattam a jellemzőbb kaják árait a honlapjukról, aztán cskkoltam: 2003-mas az utolsó frissítés :) Gondolom, már nem totál helytállóak az árak :D

15

fbk, 2008. november 21. péntek, 22:18 (#)

A pécsi jobb mint szégyen hely, ránézésre se egy kategória...

16

Zs, 2008. november 22. szombat, 09:41 (#)

Ervin, ha nem paszirozzák akkor a csontok miatt van egy kis keserű mellékíz, üledékes lesz a tányér alja. Különösen ha a bogrács aljáról kapod az adagot:) Sajnos ez utóbbi a tatai halászcsárda sajátossága.

17

Author Profile Page ervin, 2008. november 22. szombat, 18:18 (#)

itt nem volt kesernye, se üledék, akkor ez passzír.

18

Author Profile Page eszpee, 2008. november 22. szombat, 19:48 (#)

Én otthon úgy hallottam, hogy darálni csak az elképesztően barbárok darálnak, azok is csak ha nagyon lusták. Nem tűnt _annyira_ nagy melónak az a passzírozás.

19

Author Profile Page KoS, 2008. november 22. szombat, 20:12 (#)

nyelv-ész, legjobb tudomasom szerint a Kiskőrössy-nek es a Jobb mint otthonnak ugyanaz a tulaja, az etelek is hasonloan jo minoseguek (szoktunk mindket helyen enni)

20

nyelv-ész, 2008. november 23. vasárnap, 09:55 (#)

KoS, lehetséges. Én a Jobbmintotthonban nem jártam, a Kiskőrössyben viszont többször is, és szegedi kollégám szigorú büntetésnek néz elébe, mindahányszor úgy jön Pestre, hogy nem hoz onnan halászlét :-)

21

Author Profile Page KoS, 2008. november 23. vasárnap, 12:03 (#)

nyelv-ész, hehe... egy jol betanitott kollega aranyat er ;-)

22

Zs, 2008. november 23. vasárnap, 14:50 (#)

#18 Nekem egy normál adag alaplé átpaszírozása fél órás mutatvány és kisebb mosogató megtöltésével jár. Viszont én nagyon szeretem sűrűre a levét, ezért addig paszírozom amíg bírom.

23

exegedi, 2008. november 25. kedd, 01:52 (#)

A szegedi halaszlevet a bajaival osszevetni ertelmetlen, nem ugyanarrol a ket eteltol beszelunk.
A halaszlevet sok helyen csinaljak nagyon jol Szegeden, a JmO-on kivul kituno a Kiskorossyben es az Oreg Korossyben es a Roosevelt-teriben is. Illetve etalon meg a Fehertoi is, miota az autopalya Szegedre ert nem tudom milyen hatassal van a forgalomra es a minosegre hogy kicsit kiesik (a regi 5-os menten van). Emlitesre melto meg az Algyoi Halaszcsarda is (47-es ut menten), hibatlan az is.
Alapbol sehol nem keszitik csiposre (az en izlesem szerint) a halaszlevet, de mindenhol kaphatsz hozza kivalo csipos paprikat (szaritott egesz/darabos pirosat, nem felkarikazott friss zoldet vagy port!) amivel lehet csiposseget beallitani egyenileg. Nem hinnem hogy barhol ezek kozul daralnak az alaplehez valo cuccot.
En kb 10 percre laktam a ket Korossytol regen, de nem restelltem kimenni a Fehertoiba, mert az en izlesemnek az tetszett a legjobban. A kulonbsegek egyebkent nuansznyiak.

24

bangkok charlie, 2008. november 28. péntek, 19:14 (#)

ervin: A nagymester vezetéknevének kezdőbetűje d? ;-)

25

Author Profile Page ervin, 2008. november 28. péntek, 19:45 (#)

charlie :)

K.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork