Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Évzáró borvacsora az Artesano étteremben

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2008. december 16. kedd, 00:25 | 2 hozzászólás

ArtesanoMiután nemrég himnikus hangnemben nyilatkoztunk a hely napi ajánlatáról, kapva kaptunk az alkalmon, amikor Jarabek Bence, az étterem igazán jó arc vezetője andalúz borvacsorára invitáló körlevele megérkezett hozzánk.

Az előmikulásra időzített program nyáridézést ígért: mediterrán étkeket és andalúz borokat. Utóbbiról még csak nem is hallottam korábban. Ezzel kapcsolatban azonban az este legnagyobb turpisságára derült fény hamarosan: jelesül, hogy nincsenek is andalúz borok. Legalábbis, ha az Artesano kínálatát mértékadónak tekintjük, és miért ne tekintenénk annak.

A komoly sommelier módszeres alapossággal mutatta be az egyes fogásokhoz válogatott borokat, de a végén nekem, laikusnak valahogy mindig az derült ki, amit négyfős asztaltársaságunk másik férfitagja később kerek perec ki is mondott: hogy hát mi nem is borokat ittunk. Hol a készítés mikéntjében volt a trükk, hol különböző módon készített italokat kevertek össze, nem is csak bor volt a "borban" - mádi pincész ismerősöm a portóiakra alkalmazott mondásával élve: "ezek is csak pacsmagolnak". A sommelier elmondta, hogy Andalúzia éghajlata nem igazán kedvez a bornak, amiről nekünk az jutott az eszünkbe, hogy akkor talán nem is kellene erőltetni.

Szóval némi rosszindulattal bor nélküli borvacsora volt ez. Ennek ellenére finom dolgokat ittunk, az ételek neve pedig izgatott reménykedésre adott okot. Feketekagyló saláta, teában érlelt kacsamell, mangalica szűzpecsenye és a többiek - mmm.

No ebből meg az lett, hogy a négy fogásból három egyszerűen gyönyörűen nézett ki a tányéron (lásd a képeket lejjebb), egy közülük igazán finom is volt úgy egészében, egy másikban volt egy jó poén, de egyébként sajnos csalódtunk, legalábbis a napi ajánlatból extrapolált elvárásainkhoz képest.

További szomorúságra adott okot, hogy az emeleti egyetlen, kis légtérben rendezett eseményen hagyták, hogy egy-két asztalnál dohányozzon néhány fejletlenebb szociális érzékű vendég, és ők jól szét is fújták a füstöt mindenfelé.

A végén maga Jarabek úr is odaült közénk néhány percre, és bár nem ismerjük, rendkívül rokonszenves és elszánt ember benyomását keltette. Sajnos, ezzel csak árnyalni sikerült az estét, a magasba emelni nem.

Artesano

Artesano

Artesano

Értékelés (0-7): 3. Nem azért, mert annyira rossz volt, hanem azért, mert sokkal jobbra számítottunk: a műfajban nem kifejezetten túlzó 7600 forintos árat én már előre az év egyik remek gasztronómiai költésének könyveltem el. Nem jött össze. Egy borvacsorához képest nem annyira volt bor, a cigi engedése pedig kifejezetten nem volt szép dolog. De a napi ajánlatot továbbra is bátran ajánlom nektek.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

methan, 2010. január 10. vasárnap, 23:00 (#)

lehúzták a rolót. legalábbis más néven működnek tovább.

2

Author Profile Page ervin, 2010. január 11. hétfő, 21:18 (#)

methan, nem egészen. híreim szerint csak átköltöztek a Coffee Cattel (Ó utca 44.) szembe, a volt Segal majd utána valami átmeneti olasz egység helyére. a volt helyükön tényleg más nevű egység van ma már.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork