Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53848 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Pastrami

stsmork cikke a Bilagit rovatból, 2009. május 7. csütörtök, 16:15 | 11 hozzászólás

A pénztárgép asztalkája alatt, egy nagy műanyag konténer dugig van zsírkrétákkal, színes ceruzákkal, meg mindenféle játékokkal. Ahogy belépünk az étterembe, ez mindjárt szemet szúr nekem. Ezek szerint itt nem úgy gondolják, hogy a kisgyerekes családok maradjanak szépen otthon a fenekükön? Ilyesmit eddig jobbára csak külföldön láttam. Mint ahogyan az is kuriózum, hogy a nemdohányzó részleget nem valami félreeső sarokba telepítik (lehetőleg a WC mellé!), hanem a földszinten, az utcai ablakokhoz. Biztos, hogy ez itt Magyarország? Nem fognak tőlünk belépéskor útlevelet kérni?

A belsőépítészük visszafogott, minimalista, jó ötletei vannak és jó minőségű anyagokat használt fel. Itt a söralátét tényleg csak arra van, hogy arra tegyék a frissen csapolt sört, nincs szükség rá, hogy, a billegést megszüntetendő, támasztékot fabrikáljunk belőle az asztal lába alá.

Ebédelni tértünk be ide, fél kettő tájban, ilyenkorra már végeznek a környék irodáiból munkaebédre idelátogatók, így egyből kaptunk helyet. A spárgakrémleves finom, de semmi különös; a svéd lazaclevesben friss kapor úszkál (hurrá!) és nagyon karakteres íze van. A töltött karalábé zamatos, és akkora adag, hogy alig bírom megenni, pedig kicsinek látszik. (Optikai csalódás, az adagok nagyok, de a tányérok még nagyobbak, ezért első ránézésre szerény méretűnek látszik benne az étel.)

A vörös currys csirke külön bekezdést igényel. Ez ugyanis számos étteremben úgy készül, hogy megveszik a vöröscurry-fűszerpasztát és a csomagoláson látható utasítások alapján elkészítik. Így fordulhat elő, hogy bárhol eszünk ilyet, mindig pontosan ugyanolyan az íze. Nos, a Pastrami kivétel, tutira saját maguk keverik a currypasztát, egészen erősen átjönnek rajta a friss fűszerek ízei.

Desszertnek epres joghurtkrémet és somlói galuskát eszünk, nagy megelégedésünkre. És szép a webszájtjuk is, csak kár, hogy a Lesz asztalom? és a Hol van az étterem? linkek nem működnek, pedig kétféle böngészővel is próbáltam. Egy-két pincér is elkelne még pluszban, félig se volt az étterem, amikor ott jártunk, nem tudom, hogy bírják a tempót, amikor telt ház van.

Italokkal együtt fizettünk 8,000 forintot (ketten), ami ilyen minőségű kajáért nagyon kedvező. Ha ebédidőben a környéken járunk, biztosan ide jövünk majd enni.

Értékelés (0-7): 6


Pastrami Étterem
Budapest, III. kerület, Lajos utca 93-99, az Amfiteátrumnál. Telefon: 430 17 31

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

monika, 2009. május 7. csütörtök, 16:29 (#)

Azért a webhely jobb felső sarkában lévő ikonok sorrendjén elmerenghet egy társadalomkutató:

- legfontosabb az autó (parkolás),
- utána a kutya,
- aztán a wifi (munka?),
- aztán a telefon,
- aztán a gyerek
- és utoljára a kerékpár (környezetvédelem?)

2

Sura, 2009. május 7. csütörtök, 17:41 (#)

Már kétszer voltam ott ebédelni, az első alkalom nem volt egy jó élmény. Sőt tulajdonképpen kifejezetten rossz volt. A fémasztalok kicsit McDonald's érzetet keltettek bennem, az főétel íze (mogyorós csirke) pedig kifejezetten máj ízű volt.

Rövid idő után pilot epizódnak tekintettem ezt és kapott még egy esélyt. Fergeteges volt spárgakrémleves és a malacsült is, viszont a csokitorta narancsfagylalttal ugyanolyan émelyítő volt, ennek ellenére most pozitív az összhatás bennem, de csak egy olyan 5 körüli pontszámot adnék neki.

Ha még később visszatértek oda, jó étvágyat!

3

linda, 2009. május 8. péntek, 16:49 (#)

Chrome-mal mennek a linkek is ;)

4

Author Profile Page ervin, 2009. július 22. szerda, 16:33 (#)

stsmork kolléga elvitt engem is, íme a benyomások:

- a külső megjelenés, az átgondoltság és a személyzet profizmusa teljesen XXI. századi, így kell ezt csinálni
- a kaja "nothing to write home about": nem volt éppen rossz, de semmi különös, ez alapján tuti nem mennék vissza
- a ház vörösbora teljesen korrekt, ami ugyan alap kéne, hogy legyen mindenhol, de idehaza még egyáltalán nem az

szóval a külcsín, a forma ott van, ahol lennie kell, a tartalommal viszont kéne még manőverezni. vagy csak én választottam szuboptimálisan.

5

krampusz, 2009. július 22. szerda, 20:59 (#)

azt hiszem a

6

krampusz, 2009. július 22. szerda, 21:00 (#)

namégegyszer...

azt hiszem akkor ki kell próbálnod a mostani ajánlatból a báránysültet mentás zöldborsópürével

telitalálat, letisztult "straightforward" ízvilág

7

Author Profile Page ervin, 2009. július 28. kedd, 07:59 (#)

krampusz, annyiban tényleg telitalálat, hogy pont azt ettem, ergo az ihlette a kritikámat. :)

pedig főleg a pürére nagyon készültem. de lehet, hogy én még nem értem el a letisztultság korszakába.

8

Benny Lava, 2009. július 28. kedd, 08:47 (#)

Ervin,
az csakis téged minősít, hogy nem ízlik a fogkrémes borsó...

9

Shia-ko, 2009. szeptember 24. csütörtök, 14:12 (#)

Kissé felkapták a helyet, mivel sokat cikkeztek róluk igen pozitív hangnemben. Kissé felemás a dolog. Nem mindegy, hogy milyen napjuk van és hogy éppen mit eszel, de egy jó átlagot azért mindig hoznak, aminél sokkal rosszabbakat lehet általában találni.

10

Author Profile Page stsmork, 2009. szeptember 24. csütörtök, 14:52 (#)

Én úgy átlag kéthetente egyszer megfordulok náluk ebédelés végett (lehet melegétkeztetési utalvánnyal is fizetni :), és továbbra is csak jó tapasztalataim vannak. Nem minden sikerül nekik egyformán, de az átlag magasan felette van a hasonló árfekvésű budapesti éttermekének.

11

Eszter, 2010. május 24. hétfő, 01:05 (#)

Imádom a Pastramit!
Ez egy Must(go) hely!A Reuben,Pastrami szendó kotelezo,ulj le a teraszon kérj egy capuccinot , itt mindíg orulnek neked .
A belgacsokis torta narancs fagyival is kotelezo !
A Wc dekorja a legnagyobb poén : a falon a napkozis csíkkal ...vissza az idoben .Olyan biztonságérzetet ad .
Ár-érték-minoség arányban verhetetlenek !
A szimpatikus vendégsereg is tetszik , nem az a bunkók vonulása ...
Éljen soká Jenei Tomi a konyhában :)))


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork