Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Italok (és kocsik) a várban

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2009. július 24. péntek, 00:35 | 6 hozzászólás

A világ értelmesebb helyein a borfesztiválok és hasonlók úgy zajlanak, hogy minél több látogatót igyekeznek becsábítani jelképes áron vagy ingyen, hiszen mind a szervezők, mind a termelők tudják, hogy ez végeredményben reklámesemény, amelynek nem az a feladata, hogy önmagában termeljen hasznot (na jó, legfeljebb a kiállításszervezőnek), hanem a megfogott leendő vásárlók útján áttételesen.

A magyar modell ezzel szemben az, hogy jó drága belépőkkel meg esetleg külön pohárdíjjal már a belépés pillanatában megvágják a látogatót, aki ekkor még egy kortyot sem kapott inni; azt majd odabenn külön kifizeti a termelőknek, akiket a standdíjakon felül még a kuponokon keresztül is megsápol a szervező cég.

A Várban, az Oroszlános udvarban vasárnapig zajló rendezvényen például 3500 forintba kerül pusztán az ivás lehetőségének megteremtése. Én szégyentelenül soknak tartom ezt, ezért ajánlani sem merem. Viszont aki valamilyen okból kifolyólag mégis arra vetődik, és bemegy, az mindenképpen keresse meg vendégmunkásainkat, a mádi Bodnár Szilvit és Lacit, akik továbbra is óriási lelkesedéssel és díjak formájában is egyre elismertebben borászkodnak, és szokás szerint van egy-két egészen különleges nedű a tarsolyukban, amiken nemcsak a laikusok fognak meglepődni, hanem jó eséllyel azok is, akik a néhány ottani nagy név termékeit ismerve azt gondolják, hogy alaposan ismerik a tokaji világot.

A Bodnár pincészet standja a belső udvarban van, a bal oldalon. Az aktuális varázsigék: "Vágy" és "Shine". Mondjátok be, esetleg hivatkozzatok a Kispadra, és élvezzétek az életet! Tokaji bort rajtunk kívül senki más nem tud a világon.

Utóirat: Hogy az alkohol és a szép számban kiállított kocsik révén a vezetés hogyan kapcsolódik egymáshoz egy rendezvényen belül, az rejtély számomra (drink and drive?), mindenesetre a fesztivál nevében a Hungaroring is megtalálható, ami azt sugallja, hogy a szervezők talán a versenyre érkező turistákat szeretnék megcsapolni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

methan, 2009. július 24. péntek, 14:33 (#)

hordóra verni, you mean, right?

2

Benny Lava, 2009. július 24. péntek, 17:47 (#)

Az előző hozzászólás megfejtői között jegyeket sorsolunk ki a fesztiválra!

3

nyelv-ész, 2009. július 24. péntek, 18:36 (#)

methan,

itt nem biztos, hogy az ilyen típusú szexuálpszichológiai problémádra megoldást találsz, mindenesetre a turisták megcsapolása és a turisták zsebének megcsapolása közti árnyalatnyi különbségre kiválóan rávilágítottál.

4

Author Profile Page ervin, 2009. július 25. szombat, 09:12 (#)

1 és 3, teljesen új, mondhatni freudi rétegeket fedeztek fel a cikkemben. Kezdek megijedni :)

5

nyelv-ész, 2009. július 25. szombat, 15:56 (#)

Csodálkozol azután, hogy leírtad, megcsapolják a turistákat...? Tiszta horror!

6

methan, 2009. július 29. szerda, 12:17 (#)

benny, eddig még senki közelében sem volt. várok türelemmel.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork