Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2009. szeptember 20. vasárnap, 12:40 | 1 hozzászólás
mobiltelefonról
Valójában choucroute garni, de mindenki csak sukrutnak hívja. Elzásziul, ahonnan ered, sürkrüt, a legfontosabb alapanyag neve németül nem véletlenül hasonlít: sauerkraut - magyarul savanyú káposzta. Az elzászi verzióhoz képest itt Champagneban, ahol a hétvégét töltjük, bor helyett pezsgőben és zsírban főzik a káposztát, majd adják hozzá a többi kelléket: borsot, borókát, babért, krumplit, virsliket, kolbászokat, szalonnát, sonkát, és a disznó egyéb zsírosabb részeit. Az eredmény egy kicsit savanykás, kiadós finom téli kaja. A kedvenc ételemnek azért nem nevezném, de párhavonta nagyon megkívánom, szóval a lehető legjobbkor járunk itt, egy falusi choucroute fesztiválon.
(#)
, 2009. szeptember 20. vasárnap, 16:22Az eredeti elzászi (Alsace) choucroute káposztáját (és csak azt) a vidékre jellemző fehérborban (na, a neve nem ugrik be) főzik, amibe gyakran tesznek valami kis pálinkát is, cseresznyét mondjuk.
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork