Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Miért él meg Bécsben a Starbucks?

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2009. december 20. vasárnap, 12:06 | 12 hozzászólás

starbucks

Ez a kérdés régóta foglalkoztat: mit keres egy magas kávékultúrájú, ráadásul a saját letűnt birodalmi felsőbbrendűségére máig kétségbeesetten büszke városban egy amerikai kávéscég?

Nem állítom, hogy megoldottam a rejtélyt, de egy ötletem már van: a Starbucksban normálisan lehet bankkártyával fizetni. Hangozzék ez bármennyire triviálisan, Ausztriában még ma is nagy szám. Bécs számos más helyével ellentétben itt nem néznek a földönkívülieket megillető tekintettel a VISA kártyára, nem rázzák a fejüket, hogy a Mastercard az nem Maestro, hanem mosolyogva átveszik a plasztikot, és intézik a fizetést. Ha mást nem is, legalább ezt a XXI. (vagy inkább XX.) századi magatartásformát el lehetne lesni a gazdasági imperialistáktól.

Amúgy a karácsonyi szemeskávéjuk nagyon finom, aki arra jár, és szereti az otthon őrölt/főzött kávét, annak szívesen ajánlom, hozzon egyet magának. Nekem már nem kell, köszi.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

Author Profile Page eszpee, 2009. december 20. vasárnap, 13:41 (#)

Érdekes, én pénteken jártam Bécsben, és bár kávézóban nem voltam, étteremben, múzeumban, automatánál, mindenhol gond nélkül tudtam kártyázni.

2

Tschöppy, 2009. december 20. vasárnap, 13:47 (#)

Ezt én sem értem, bár én Berlinben szaladtam ebbe bele többször, pl. Media Marktban néztek rám hülyén, amikor Mastercarddal akartam fizetni, vagy pl a Kaiser's-ben. És nekem csak egy kártyám van, nincs VISA hitelkártyám, vagy bármi egyéb, ki kellett vennem pénzt a szomszéd ATM-ből, hogy fizetni tudjak.

3

KTamas, 2009. december 20. vasárnap, 14:15 (#)

Ah, igen, ezzel megszivtam Amszterdamban es Becsben is, 'jajdejo lehet kartyaval', persze lehet, ha van Maestrod, amugy buktad.

Sajnos a 'mindenhol kartyaval' dolog meg mindig csak Amerikaban mukodik (a legjobban).

4

Zs, 2009. december 20. vasárnap, 14:32 (#)

Gond ott kezdődik, hogy külföldi vagy. Nem 1x jártam úgy, hogy a visa kártyámat lehúzva állították, hogy nem fogadja el a rendszerük. Tuti van valami trükkük rá, hogy a gép meg sem próbálja leolvasni...

5

Koránkelő, 2009. december 20. vasárnap, 20:09 (#)

Le tudják húzni, ha akarják. Jópár helyen ki van írva, hogy csak Maestro-val, aztán simán le tudják húzni a normált is kis rábeszélés után. Gondolom részben kockázati, részben meg költség kérdés (Mo.-on is kedvezményt kapsz kp-s vásárlásnál).

Starbucks meg azért van mert trendy, mint a McDonalds. Én is voltam már Bécsben Starbucks-ban (szánom-bánom).

6

Zs, 2009. december 20. vasárnap, 21:05 (#)

Nem hinném, hogy bármi kockázatot jelent ma egy kártyás fizetés. Pillanatok alatt ellenőrzik a kártyádat, számládat és amikor ok-t mond a bank már terhelik is a számládat. Vannak a világoskékek és a sötétkékek:(

7

Mefi, 2009. december 20. vasárnap, 21:51 (#)

Mi múltkor voltunk a bécsi Starbucksban, nem voltam túl jó véleménnyel róla; a termékek jók, az ár kicsit magas, az üzlet kialakítása kedvezőtlen. Viszont ha megnyílik az itthoni, szerintem a bécsi forgalma jelentősen visszaesik majd.

8

Dagenham, 2009. december 20. vasárnap, 22:52 (#)

"Miért él meg Bécsben a Starbucks?"

Mert amerikai turisták is járnak oda, akik megérkeznek, megkeresik az első Starbucks-ot, becsücsülnek, kérnek egy kávét, kinyitják a mac-et és megírják az otthoniaknak, hogy itt vannak Bécsben és milyen kurvajó.

9

payskin, 2009. december 21. hétfő, 09:00 (#)

Igen, szerintem is a turisták tartják életben. 12-én sétálgattunk a Mariahilferen, szinte csak magyar szót hallottam, és tömve volt minden, ahova kicsit be lehetett volna húzódni a hidegről (pedig akkor még nem is volt igazi hideg). Úgyhogy mi idén kihagytuk.

10

Lexandro, 2009. december 21. hétfő, 14:06 (#)

Mert a turisták eltartják... A Starbuckson szociálódott külföldi boldogan megy be néha egy jól ismert üzletbe, hogy kicsit visszatérjenek a dolgok a rendes kerékvágásba, mint otthon.

11

james01, 2009. december 22. kedd, 19:19 (#)

Én már számtalanszor jártam úgy, hogy nem tudtam fizetni Bécsben kártyával, többek között, ami most eszembe jut, Shopping City Süd Billája és Intersparja sem fogadta el 2007-ben a Mastercardot (utóbbinál nagy mennyiségű árut hagytam a bevásárlókocsiban a pénztárnál, mikor kiderült, hogy nem fogadják el, el sem akartam hinni). Ilyen téren messze elmaradottabbak, mint mi.
Starbucksot én is várom, de az a baj vele, hogy eszetlenül drága. Nálunk meg még biztos annál is drágább lesz, mint Bécsben. :(

12

methan, 2009. december 25. péntek, 20:47 (#)

mefi (#7), nincs "a" starbucks bécsben, több üzletük van. a kép sem a mariahilferen, hanem a landstrasser hauptstrassen készült.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork