Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Főzdefeszt

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2011. október 7. péntek, 22:05 | 7 hozzászólás

Október 6-9., budapesti Palotanegyed (ami vajon mikor és honnan kapta ezt a nevet? - maradjunk inkább a Kálvin tér - Krúdy környéknél, azt mégiscsak többen ismerik). Kilátogattunk egy helyszíni tudósítás erejéig.

A sörfesztivál szinte minden tekintetben telitalálat. Jó helyen van, remek ötlet, hogy megrendezik, nincs lehúzós és cserébe semmire sem jogosító "belépődíj", mint a kínos millenárisparki meg várbeli fesztiválokon.

Viszont Tél tábornokkal még így is nehéz vitatkozni.

Sajnos, a fenti nemes jellemzőkön kívül gyorsan kiderült számunkra az is, hogy októberben sörfesztivált rendezni meglehetősen kockázatos ötlet. Idén ugyan csodálatos indián nyarunk volt, de a Főzdefesztnek már csak az első napjáig tartott ki. Ami tegnap volt, mi pedig ma próbálkoztunk.

Ha a Twitterre írnám ezt a cikket, akkor valahogy így hangzana: "A Főzdefeszt vitán felül legnépszerűbb itala a forralt bor." És tényleg, a standok között bandukolva szinte ugyanannyi pohárban láttunk forralt bort, mint sört, pedig sörből több tucatnyi különféle verziót lehet kóstolni. Mi egy szűretlen ászokot, egy füstölt búzát meg egy IPÁ-t próbáltunk ki. Mindegyik megelégedésünkre szolgált, ámde hamarosan teljesen elgémberedett a kezünk, és mivel nem akartunk mi is forralt borra fanyalodni, szégyenszemre menekülőre fogtuk a dolgot.

Hangulatról a hirtelen jött, balzsamos mínuszok miatt nem nagyon lehetett beszélni, bár meglepően szép számmal voltak jelen a kitartó rajongók. Két kritikai észrevétel: egyrészt nem értem, hogy egy kifejezetten kóstolásra is meghirdetett fesztiválon miért nem lehet 3 decinél kisebb adagot kapni. 3 decis a kis adag, így viszont sörből nem lehet túl sokfélét kipróbálni, csak ha többfelé osztja az ember. A másik: mi ez a sok agyoncselezett főzet? Láttunk bodzás, málnás, köleses, csalános sört, én már azon se lepődnék meg, ha pitypangos is lett volna valahol. Tényleg ekkora a kereslet ezekre a butiksörökre, hogy többször akkora legyen a választék, mint mondjuk IPA-változatokból? El tudom képzelni, hogy igen, bár ez engem annyira nem lelkesített.

Összességében azonban van kint annyi fajta és gyártó, hogy érdemes kilátogatni, ha szeretitek a sört, és ha nem lesz túl hideg, nagy szél meg sok eső. Meg fogjátok találni a magatoknak valót. Egészségetekre!

A Főzdefeszt weboldala

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Benny Lava, 2011. október 7. péntek, 22:40 (#)

Mijjazaz IPA?

2

tekatana, 2011. október 8. szombat, 00:46 (#)

indian pale ale http://en.wikipedia.org/wiki/India_Pale_Ale

3

Author Profile Page stsmork, 2011. október 11. kedd, 20:38 (#)

A "palotanegyed" hollétén már jóideje törtem a fejemet. Eddig az országház, esetleg a vár környékén sejtettem, a Kálvin tér eszembe se jutott, köszi! :)

4

Benny Lava, 2011. október 18. kedd, 22:42 (#)

tekatana,
kösz az infót!
Ezek szerint nem vagyok alkesz :)

bio

5

nike tn, 2013. április 15. hétfő, 10:33 (#)

nagy szél meg sok eső. Meg fogjátok találni a magatoknak valót. Egészségetekre!

6

raitwiking, 2017. augusztus 3. csütörtök, 12:41 (#)

more info

7

cleberson87, 2018. január 23. kedd, 16:07 (#)

Good info))


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork