Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53848 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Bilagit rovat

Álmodik a gyomor: receptek, étteremkritikák, evés-ivás

Főzdefeszt

Október 6-9., budapesti Palotanegyed (ami vajon mikor és honnan kapta ezt a nevet? - maradjunk inkább a Kálvin tér - Krúdy környéknél, azt mégiscsak többen ismerik). Kilátogattunk egy helyszíni tudósítás erejéig.

Tovább...

» ervin, 2011. október 7, 22:05 | Szólj hozzá (7)

Itt a Starbucks

mobiltelefonról

Itt a Starbucks

Hosszas szerencsétlenkedés után csak idetalált az iparág nehézbombázója. A westendes helyválasztást vitassák csak a szakemberek, nekem épp kézre esik. A többit meglátjuk.

Tovább...

» ervin, 2010. június 16, 12:55 | Szólj hozzá (48)

Costa @ Nyugati

mobiltelefonról

Costa @ Nyugati

Kész, megnyitott, nagy lett és szép. És még üres. Eggyel több helyen van jó kávé a városban.

» ervin, 2010. április 4, 15:30 | Szólj hozzá (16)

A Westendben nyílik az első magyar Starbucks

A lenti fotó alapján legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy most már tényleg, bár a tipográfia egy picit gyanús. Kirakhattak volna egy logót legalább. Meglátjuk.

Itt találtuk.

» eszpee, 2010. február 7, 12:19 | Szólj hozzá (45)

Hummus Bar az Október 6. utcában

jerusalem-mix.jpg

Az időközben lánccá terebélyesedő vállalkozásról már több ízben tudósítottunk. Először az azonnali elragadtatás mobil hangján a Kertész utcából, majd ehhez képest meglehetős rezignáltsággal az Alkotmány utcából. Most az Október 6. utcai egységet ajánlom röviden a figyelmetekbe, mégpedig ismét pozitív minőségben.

Tovább...

» ervin, 2009. december 22, 07:03 | Szólj hozzá (2)

Miért él meg Bécsben a Starbucks?

starbucks

Ez a kérdés régóta foglalkoztat: mit keres egy magas kávékultúrájú, ráadásul a saját letűnt birodalmi felsőbbrendűségére máig kétségbeesetten büszke városban egy amerikai kávéscég?

Nem állítom, hogy megoldottam a rejtélyt, de egy ötletem már van: a Starbucksban normálisan lehet bankkártyával fizetni. Hangozzék ez bármennyire triviálisan, Ausztriában még ma is nagy szám. Bécs számos más helyével ellentétben itt nem néznek a földönkívülieket megillető tekintettel a VISA kártyára, nem rázzák a fejüket, hogy a Mastercard az nem Maestro, hanem mosolyogva átveszik a plasztikot, és intézik a fizetést. Ha mást nem is, legalább ezt a XXI. (vagy inkább XX.) századi magatartásformát el lehetne lesni a gazdasági imperialistáktól.

Amúgy a karácsonyi szemeskávéjuk nagyon finom, aki arra jár, és szereti az otthon őrölt/főzött kávét, annak szívesen ajánlom, hozzon egyet magának. Nekem már nem kell, köszi.

» ervin, 2009. december 20, 12:06 | Szólj hozzá (12)

Szabadkai joghurt

Gyerekkoromban sokkal izgalmasabb dolog volt a szomszédos országokban vásárolni, mint manapság. Csupa idegen és ismeretlen áru állt a határon túli boltok polcain; az ABC-ben az ember a tejen és a kenyéren kívűl másról nem is nagyon tudta eldönteni, hogy micsoda. (Hazafelé még az is fokozta az izgalmakat, hogy vajon észreveszi-e a vámos a zsiguli hátsó ülése alatt rejtőző három pár gyerekcipőt?) Mára vége a sokszínűségnek: az Európai Uniónak és a globalizációnak köszönhetően ma akár egész Európát keresztülutazhatjuk, ha az út végén betérünk egy sarki ABC-be, ugyanazt a tejet, pelenkát, szappant és csokoládét találjuk, mint ahonnan elindultunk. Elhiszem, hogy a multinacionális cégek által gyártott és Európa-szerte terített termékek olcsóbbak és jobb minőségűek, mint amit a béketábor a legnagyobb jóakarattal elő tudott állítani, én mégis némi nosztalgiával emlékszem vissza a globalizáció kora előtt uralkodó sokszínűségre.

Tovább...

» stsmork, 2009. október 28, 08:57 | Szólj hozzá (6)

Fotel Kávéház

Fotel kávéház

A társaságban többen is ajánlották a helyet, egyik nap leteszteltem magamnak. Nem feszítem sokáig: nem nagyon jött be.

Tovább...

» ervin, 2009. szeptember 22, 07:05 | Szólj hozzá (6)

Choucroute

mobiltelefonról

Choucroute

Valójában choucroute garni, de mindenki csak sukrutnak hívja. Elzásziul, ahonnan ered, sürkrüt, a legfontosabb alapanyag neve németül nem véletlenül hasonlít: sauerkraut - magyarul savanyú káposzta. Az elzászi verzióhoz képest itt Champagneban, ahol a hétvégét töltjük, bor helyett pezsgőben és zsírban főzik a káposztát, majd adják hozzá a többi kelléket: borsot, borókát, babért, krumplit, virsliket, kolbászokat, szalonnát, sonkát, és a disznó egyéb zsírosabb részeit. Az eredmény egy kicsit savanykás, kiadós finom téli kaja. A kedvenc ételemnek azért nem nevezném, de párhavonta nagyon megkívánom, szóval a lehető legjobbkor járunk itt, egy falusi choucroute fesztiválon.

» eszpee, 2009. szeptember 20, 12:40 | Szólj hozzá (1)

Calvados

mobiltelefonról

Calvados

Egy félreeső farmon botlottunk bele, az almaföld ott kezdődik a ház mögött, az üvegen kívül minden itt készült. 21 éve. A kóstoló után muszáj volt venni belőle.

» eszpee, 2009. szeptember 2, 12:00 | Szólj hozzá (7)

További cikkek

Coreff

» eszpee, 2009. augusztus 26. 20:50 (0 hozzászólás)

Italok (és kocsik) a várban

» ervin, 2009. július 24. 00:35 (6 hozzászólás)

Öcsi és Fuszek vendéglő, Gyula

» ervin, 2009. július 21. 07:58 (13 hozzászólás)

Tanyacsárda, Lajosmizse

» ervin, 2009. július 14. 07:32 (2 hozzászólás)

Mészáros vendéglő, Abony

» ervin, 2009. július 11. 08:20 (11 hozzászólás)

Főzőklub

» eszpee, 2009. július 7. 08:19 (2 hozzászólás)

Milyen lehet egy kétcsillagos étterem konyhája?

» eszpee, 2009. július 6. 20:50 (2 hozzászólás)

Cukkinis-csicseriborsós csirke

» stsmork, 2009. június 26. 18:59 (0 hozzászólás)

Kerthelyiség a Nyugati közelében

» ervin, 2009. június 23. 07:52 (9 hozzászólás)

Puki

» ervin, 2009. június 21. 14:01 (22 hozzászólás)

Miért nem lehet itthon csapolt cidert kapni?

» ervin, 2009. május 27. 17:05 (63 hozzászólás)

Giusto

» ervin, 2009. május 27. 10:15 (1 hozzászólás)

Aranygaluska

» stsmork, 2009. május 19. 14:15 (17 hozzászólás)

Gyros-döner-falafel: három tipp

» ervin, 2009. május 17. 16:02 (34 hozzászólás)

A lyoni bouchonok bemutatása a Café des Fédérations példáján keresztül

» eszpee, 2009. május 8. 19:17 (5 hozzászólás)

Pastrami

» stsmork, 2009. május 7. 16:15 (11 hozzászólás)

Maradékkonyha: mindentbele-rizottó vega stílusban

» ervin, 2009. április 23. 07:44 (4 hozzászólás)

Alabárdos

» ervin, 2009. április 14. 11:54 (7 hozzászólás)

Olimpia étterem

» stsmork, 2009. április 8. 08:19 (13 hozzászólás)

Sic transit Gloria Jean's

» ervin, 2009. március 15. 10:12 (21 hozzászólás)

Még több cikk vár a rovat teljes archívumában.

Mások írják


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork