Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Népszerű vagyok Zaireban! Oh yeah.

Ervin cikke a Blog rovatból, 2003. július 4. péntek, 10:41 | 1 hozzászólás

Népszerű vagyok Zaireban! Oh yeah.

Apró szépséghiba, hogy rajongóim a régi rendszerhez kötődnek. A múltkoriban a néhai diktátor, Mobutu özvegye írt nekem, most pedig a fia. Joseph jelenleg egy holland menekülttáborban sínylődik ("I am presently in the refugee camp here in the Netherlands under the united nations refugee camp in Netherlands"). Még jó, hogy internetezni tud szegény, meg adtak neki egy holland mobilt is. Rendesek ezek a mélyföldiek, na.

Én is segíteni szeretnék rajta, 30 millió dollárt kellene valahogy kisíbolni valahonnan valahová. A múltkor a mama még csak részesedést ajánlott, Joseph nagylelkűbb: ő kifizetné a felmerült utazási- és postaköltségemet is.

Utólag.

Ha van, aki még nem ismeri J-Walk (fájóan jó nick, és még a fickó nevéből is ered!) nigériai e-mail konferenciás álhírét, érdemes megnéznie.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

stsmork, 2003. augusztus 5. kedd, 10:55 (#)

A hírhedt "Nigériai ajánlat" paródiájára (lásd link lent) a G2-ben akadtam rá. Az újság szerényen azt állítja, hogy a levelet "egy olvasó találta az inboxában", de az Interneten sehol másutt nem találtam rá, valószínű tehát hogy a szöveg a cikkíró (Sean Condon) műve.

Úgy kezdődik, hogy "My name is Dr Judge Julius Ulawewe, Phd, Esq (hons)", a levélíró a "Trustworthy Bank of Nigeria (TBN)" igazgatójának mondja magát, és a segítségedet kéri 107 millió dollár kisíbolásához, amelyből a te szerény részesedésed 3.5 millió. Az ajánlat őszinteségét a következő kitétel szavatolja: "Without trust, sincere sincerity and honesty as transparent as a window in Lagos (downtown area), this fantastical opportunity will remain an unactualised fantasy..."

Nem árulok el több részletet, tessék elolvasni az eredetit (az oldal közepe táján, "An email from Africa" címmel):

http://www.guardian.co.uk/g2/story/0,3604,1007709,00.html


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork