Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Panaszkönyv

Ervin cikke a Blog rovatból, 2003. augusztus 5. kedd, 07:28 | 3 hozzászólás

Értem én: késő este - hogy ne mondjunk éjszakát - a normális emberek már alszanak, vagy családi és baráti körben múlatják az időt. A budaörsi 0-24 TESCO ilyenkor csak fajunk alacsonyabb értékű maradékával, többek között velem, lehet tele.

De akkor is. Pontos adatokat nem tudok, ám biztosra veszem, hogy ez az ország egyik legnagyobb élelmiszerboltja. Ehhez képest próbálj te ilyenkor csirkemellet venni. Jó, nem gond. A zöldségesblokkban 35 négyzetméteren rohad a paradicsom, efeletti örömében a négymillió muslica alig bír magával. Nem gond. A polcok feltöltése a sorok közepén zajlik, amitől nem lehet az áruhoz férni, tehát tulajdonképpen nem nyitvatartás van, hanem nyilvános raktárrendezés. Nem gond.

A gond az, hogy eközben még hülyének is néznek. Valamennyire persze igazuk van: mi a túrót keresek éjjel egy szupermarketben? S ha már ott vagyok, mit játszom az überkonzumert, miért nem tűröm megérdemelt sorsomat? Nos, egyetlen tábla az oka.

Az áruház irdatlan kasszasorának mindkét végén és középen is van bejárat, ami okos gondolat, hiszen méltánytalan lenne a vásárlók nagy részét jól megsétáltatni. Csakhogy este ezeket egy kivételével bezárják. Ami a nem-nyert bejáratok felől érkezők vásárló számára övön aluli ütés, a boltot viszont ez kevéssé érdekli, hiszen máris megspórolta néhány biztonsági ember fizetését! És ezek után még van képük kiírni a következőt: "A bejárat biztonsági okok miatt zárva. Megértésüket köszönjük." A táblát gondos kezek pontosan a zárt kapuk elé állították, de ha valami rafinált magyar mégis megpróbálna áthaladni, egy rózsaszín biciklilakat is gondoskodik a megfelelő akadályról.

Micsoda biztonság, kérdem én. Mégis, kinek a biztonsága? Ha már a pofátlanság a cél, akkor sokkal hatásosabb lenne az amerikai sablonszöveggel operálni: "az Önök kényelme érdekében egy kivételével valamennyi bejáratunkat zárva tartjuk".

A legjobbnak mindazonáltal azt tartanám, ha a mondat mögött megbúvó igazságot írnák ki, őszintén, bele az arcunkba. Szabadon felhasználható szövegjavaslatom a következő:

Tisztelt Vásárlónk!
Költséghatékony működésünk érdekében éjszakánként kevesebb biztonsági embert foglalkoztatunk. Nem jut belőlük minden bejárat mellé. Lássuk be, hogy amennyiben ezeket ennek ellenére nyitva hagynánk, Önök minden bizonnyal lopnának. Vagy legalábbis ott járkálnának ki-be, ahol csak akarnak. Ekkora biztonsági kockázatot a TESCO, mint vásárlóbarát áruház, nem vállalhat fel. Ezért csak az Öntől legmesszebb lévő bejáratot tartjuk nyitva. Mi ezzel megnyugodtunk. Ön pedig sétáljon, az egészséges, hiszen ide is autóval jött."

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

madbal, 2003. szeptember 15. hétfő, 18:32 (#)

mego: ejjel van idod, nem? akkor meg ne ugrajja, bazmeg, kocsog konzumer. dogolj meg a rohatt pezzeddel bazzeg.

2

oZ, 2007. április 16. hétfő, 22:53 (#)

Biztonsági szempontból, teljesen igazad van. A sok kis pitiáner és profibb lúzer bizony lop. Nem is kevesen. Legtöbb nem azért, mert a megélhetése múlik egy két zsemlén és üdítőn naponta. Azért, hogy a "haverok" körében ő legyen a lekeményebb csávó. (megjegyzem ha rajtakapjuk őket nem kevesen zokognak, hogy csak anyunak ne szóljunk no meg a rendőrségnek ) És igazad van. Az éjszakai nyitvatartás alatt feltöltik az áruház polcait. Kíváncsi lennék Te hogy oldanád meg, hogy megfelelj a vezetőség nem kicsit kényes, szőrszálhasogató igényeinek. Ha van jobb ötleted, mint a jelenlegi, szívesen várom. Egyébként vannak emberek, akik szándékosan járnak éjszaka vásárolni, nem is kevesen. És fura módon 10 emberből csak egy reklamál a polcok feltöltése miatt.

3

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 08:01 (#)

oZ, ezek szerint te biztonsági őrként vagy az áruház valamely vezetőjeként dolgozol? mindenesetre köszi, hogy írtál. két gondolat:

- a fő érvemről, amely szerint feltehetően eggyel több biztonsági ember kéne az ehelyett inkább bezárt kijárathoz, de azt nem fizetik meg, nem írsz semmit. ezek szerint ott igazam lenne?

- ha a vásárlóitok 10%-a reklamál, az elmondásod szerint nektek "csak". ha így álltok hozzá, akkor valószínűleg nem tudok jobbat mondani, mint a cikkben is leírt módszerek.

- egyetértünk, hogy vannak emberek, akik direkt éjszaka járnak vásárolni. de biztosan te sem gondolod, hogy ők *azért* ilyenkor járnak, mert ilyenkor többet sétálhatnak a bezárt ajtók miatt, illetve közben ingyen megnézhetik a polcfeltöltést. hanem *ennek ellenére* mennek ilyenkor. úgyhogy nem tudom, ezzel mit akartál mondani.

a magam részéről egyébként azóta átálltam az értelemszerű megoldásra: mivel nem kötelező éjjel a Tescoba járni, nem teszem, ha már egyszer nem tetszik. persze, amíg nem döntenek még sokan ugyanígy, addig ti ezt nem fogjátok különösebben megérezni. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork