Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Égő Európa

eszpee cikke a Blog rovatból, 2003. szeptember 26. péntek, 13:10 | 5 hozzászólás

Igen, az új szlovák fapadosról van szó. A legjobbkor jött, karácsonyi ünnepekre franciaországot tervezünk, ki is néztünk egy alkalmas járatot, még vannak is jegyek 5999-ért, illetékekkel oda-vissza kevesebb mint 20 rugó, a hülyének is megéri. Neki főleg, mint majd kiderül.

Kiszemelés 24-én, első vásárlás 25-én tegnap este. Az egyik irányba már csak 11990-es jegy van, mindegy, még így is megéri. A webes rendszerük nem fogadja el azt a dombornyomott VISA kártyát, ami az Amazonnak jó volt, mindegy, nem akadunk le ilyeneken, telefon.

Innen jött egy közel negyedórás szenvedés egy sejtésem szerint szlovákiai magyar lánnyal, kedves volt, meg minden, de néha nagyon úgy tűnt, hogy nem egy nyelvet beszélünk. Azért valahogy átverekedtünk magunkat a foglalási rendszeren, megismertem (mégegyszer) az összes feltételt, 24 órám van a pénz befizetésére akármelyik OTP fiókban, no problem, viszont az idő elszállt, Kedvesem jegye már megvan, de az enyim majd csak holnap (ma) reggel.

Korai ébredés, csekk, nekem már mindkét irányba csak 11990-es jegyek vannak, francba. Egyszer élünk, így is a végösszeg kettőnknek 60 alatt van oda-vissza. Újabb telefonbeszélgetés, újabb zamatos szófordulatok ("kis türelmet, leesett a szisztéma!"), végül sikeres foglalás. Kabát, bank, befizetés.

Fél órával rá Kedvesem küld egy kedves linket. Lényeg:

A szlovák Sky Europe légitársaság hazai leánycége, a Sky Europe Kft. az interneten, illetve telefonon már elkezdte repülőjegyeinek árusításait különböző európai városokba. A társaság egyelőre nem rendelkezik a tevékenysége elkezdéséhez, illetve működéséhez szükséges engedélyekkel - derül ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Szép. A Sky Europe lapján a legkorábbi pestről induló járat november 14-én van, addig csak leküzdik a bürokráciát / bepaliznak elég utast ahhoz, hogy ne legyen probléma / ne legyek egyedül vele.

Update: az abszurd elemeket eddig sem hiányoló történet kezd teljesen kabarévá válni, megjött a befizetésemről szóló igazolás, pár mazsola:

  • a címben: "DADÓÜGYI BIZONYLAT"
  • "A tőlünk kapot elismervény nem repülő jegy hanem egy okmány a rezervációról és a magtéritet előlegről."
  • "A járat törlése esetén a SkyEurope Airlines által a SkyEurope Airlines fenntartja jogát a megfizetett repülőjegy árának teljes visszatérítésére minden további kötelezettség nélkül az utassal szemben." - nyilván, maximum nem él a jogával
  • "Valamennyi tarifa rugalmassága az adott tarifális osztály kapacitásának függvénye."
  • "A beszállókártya kiállításához a helyfoglalási számát, útlevelét, valamint - vízumkötelesség esetén- érvényes vízumát szükséges" - igen, itt elszakadt a mondat.

Hát így.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

eszpee, 2003. szeptember 26. péntek, 13:23 (#)

Népszabadság cikkből:

Christian Mandl, a SkyEurope vezérigazgatója nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy az engedélyeztetési eljárással párhuzamosan folytatják a marketingkampányukat is. Lapunk munkatársának bemutatta a PLH egyik levelét, melyben a hatóság azt ígérte, hogy a szükséges feltételek teljesülése esetén október 26-ig kiadják az engedélyt. " Az első gépünk november 14-én száll fel, tehát még három hét tartalékunk is van " szögezte le a vezérigazgató. Mivel a SkyEurope esete egyedi - eddig minden légitársaság az engedélyeztetési eljárás végén kezdte meg a jegyek értékesítését -, még kérdéses, hogy szankcionálják-e a cég elsietett értékesítési kampányát.

2

BiBi, 2003. szeptember 26. péntek, 13:27 (#)

Ez hasonlít a magyar mentalitásra, az ügyintézési lépésekre.
lépés 1: ígérj mindenfélét és gyűjtsd be a pénzt
lépés 2: magyarázd meg, hogy (önhibádon kívül) miért nem tudtad teljesíteni ígéreteidet, mosd kezeidet, keress bűnbakot (lehetőleg házon kívül)

3

JR, 2003. szeptember 26. péntek, 16:10 (#)

Nem kell parázni. Nekem az első párizsi járatra van jegyem, de abszolút nem aggódom. Az engedélyeket addig beszerzik, a repülő fel fog szállni (remélem majd le is..:o))
Ez egy pörgös, igen gyors ütemben fejlődö cég, a Malév meg próbál keresztberakni neki, hogy megszellőztette ezt a folyamatban lévő engedélyezés dolgot.

4

eszpee, 2003. szeptember 26. péntek, 16:14 (#)

Kösz JR, majd számolj be a novemberi utadról, kiváncsi leszek. :)

5

BiBi, 2003. szeptember 27. szombat, 21:59 (#)

JR, nem kell aggódni (reménykedni); amelyik gép felszáll, az tuti le is fog szállni. Így, vagy úgy...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork