Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Terápiás blogolás

Ervin cikke a Blog rovatból, 2003. szeptember 13. szombat, 21:21 | 5 hozzászólás

A kifejezés eszpee találmánya, legalábbis tudtommal, és arra az esetre vonatkozik, amikor a blogszerző nem valami karakán linket kommentál, ahogy ő szokta, esetleg közérdeklődésre számot tartó nyelvi jelenséget elemez, ahogy stsmork teszi gyakorta - hanem csak úgy írogat, ki magából, bele a nagyvilágba, amire ez a beírás szolgáltat példát.

Nadeviszont. A szombat elismerten hétvégi jellegére fittyet hányva ma egész nap munkaügyben róttam a sorokat, kivagyok, ideje hát, hogy a kutyaharapást szőrével gyógyítgassam kicsinyt.

Kár, hogy nem történt semmi. Na jó, alig valami. A munkaügyben született dokumentumokat meg nyilván nem mutathatom be. Úgyhogy mutatok helyette mást. Amíg a CSS topikban vérzivataros küzdelem folyik az általunk lehetetlennek hitt feladat megoldásáért, elkészítettem egy kis állatkerti albumot. Alig néhány kép van benne, lesz majd több is, de az oldal így is illusztrálja, hogy hogyan mellőzhetők a html kódból a felesleges táblázatok. Azon rutinos nézőink, akik Operát használnak, egyetlen gombnyomással ellenőrizhetik is az állításom valóságtartalmát.

Volt aztán még pocsék idő, abból a fajtából, amelyet anno a seregben kirekesztő szóhasználattal krobót tavasznak neveztünk. Közepes cukrászda is volt, ahol az eladók műmosolyt viseltek a túlkrémes sütemény mellé, viszont nem néztek a szemünkbe, ami az előbbiek fényében voltaképpen méltányolható magatartásnak tűnik.

És hogy a cikknek finom tartalmi keretet adjunk, a végén futólag megemlítem még, hogy a Nap vesztese díj ma mindenképpen eszpee-é, aki jól definiálható, magánjellegű okokból a délután folyamán felfókázta a lakást, a nyirkos időre és az abból következő, hosszas száradási időre tekintettel gondosan eltervezve a takarítás logisztikáját, hogy a vizes területek a kisszobánál záródjanak, majd a jól végzett munka örömével foteljébe huppant, ahol a következő másfél órát kívánta eltölteni, és ekkor konstatálta, hogy az özönvízen túl elhelyezkedő nagyszobában hagyta a cigarettát.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

BiBi, 2003. szeptember 13. szombat, 21:48 (#)

őszinte részvétel eszpee-nek. egyébként szerintem roppant találó kifejezés ez a 'terápiás blogolás', ami a fórumok, irc-k, chatek után egy új, konszolidált formája a fáradtgőztől és a lelki terhektől való megszabadulásnak.
ebben szerintem az öreg Freud bácsi is egyetértését fejezné ki.

tehát, kedves szerzők, öntsétek ki lelketeket! az elfojtott fájdalmak egy idő után neurotikus problémákhoz vezetnek...

2

Timberhohvandi, 2003. szeptember 14. vasárnap, 01:05 (#)

Megnéztem a Zoo albumot. Elég komoly betalálásnak értékelem, ötlet, fotó, design és kivitelezés szempontjából egyaránt. A forrást tanulányozva az a szívszorító érzés fogott el, hogy bár számtalanszor használtam, nem egy weboldalt és publikációt raktam össze segítségével, valójában fingom nincs a CSS-ről.

3

mikolaj, 2003. szeptember 14. vasárnap, 01:31 (#)

terápiás és emberbaráti szándékoktól egyszerre vezéreltetve hadd osszam meg veletek (ez egy alkalmas helynek tűnik erre:)): meg ne nézzétek a rengeteg c. filmet és kiskutyát csak akkor vállaljatok be, ha nagyon elkötelezettek vagytok...

4

eszpee, 2003. szeptember 14. vasárnap, 11:00 (#)

Hát a rengeteg pedig be van tervezve, a kiskutyával szemben... azért köszi :)

5

madbal, 2003. szeptember 16. kedd, 12:42 (#)

a blogfilozofia szelleme megsuhintotta sest. innentöl várhatjuk majd a lelkifröccsök vérzivatarát, nem menekülünk a férfirinya elöl.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork