Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Metszéspontok

stsmork cikke a Blog rovatból, 2003. október 6. hétfő, 14:00 | 5 hozzászólás

Maroknyi elszánt extrém utazó fejébe vette, hogy meglátogatja és lefényképezi a föld valamennyi olyan pontját, ahol a szélességi és hosszúsági körök metszik egymást, bárhol is legyenek ezek a helyek. Az eddig elkészült fotók a Degree Confluence Project webszájtján láthatók, a sztori pedig a BBC Online cikkében.

Természetesen nem ér kétszer lefényképezni ugyanazt a metszéspontot, csakis az elsőség számít! Úgyhogy ha van a közeletekben olyan pont, ahol még senki nem járt (sajnos már egész Európát lelegelték) akkor gyorsan mozduljatok rá! Nem kell hozzá más, csak egy GPS vevő és egy fényképezőgép. No és esetleg egy pár vízhatlan bakancs.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

eszpee, 2003. október 6. hétfő, 18:37 (#)

hasonló, de magyar halandónak is több sikerrel kecsegtető játék a geocaching, hmm, jöhet GPS a monitor mellé karácsonyra! (de szigorúan csak treo-hoz köthető modell! :) )

http://www.geocaching.hu/

2

Boca, 2003. október 7. kedd, 09:09 (#)

Eszpee, ez legalabb 3 eves projekt, kicsit tobb aktualitast vartam volna toled. :)

3

eszpee, 2003. október 7. kedd, 09:24 (#)

Én csak alkalmazkodtam stsmork-hoz, az övé se volt sokkal frissebb ;)

4

stsmork, 2003. október 7. kedd, 10:09 (#)

Boca, két évvel ezelőtt nem írhattunk volna erről a projectről, mert akkor még nem is léteztünk. :) Egyébként így is van létjogosultsága a cikknek, az olvasók ugyanis ide küldhetik helyszíni jelentéseiket a még fel nem derített metszéspontok meghódítására szervezett expedícióikról. Szóval, mikor indulsz? :-)

5

inSay, 2003. október 7. kedd, 12:19 (#)

Yes! Kuba meg felfedezes elott all :) Csutortokon indulunk! Meg jo, hogy szoltal kulonben elfeledkeztem volna errol a projectrol :)

Bar dzsungelbe maszkalast nem terveztunk be...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork