Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Csak úgy

Ervin cikke a Blog rovatból, 2004. június 30. szerda, 00:34

Aki még a minapi, dánok elleni meccsen se nézte meg a cseheket, az most már magára vessen. Közép-Európában újra érdemes élni! Talán még a pravoszlávoknak is.

Miközben egyes, magukat sajtóterméknek beállító férckiadványok azzal vannak elfoglalva, hogy mi okozhatta D. Beckham angol állampolgár csődjét a portugálok elleni mérkőzésen, addig M. Baros 23 éves cseh siheder jobbal-ballal úgy alázta ki a dánokat az EB-ről, hogy a lábuk nem érte a földet. Pedig a vikingek végig igen keményen és hitelesen néztek. Néhányukról lerítt, hogy az EB-re közvetlenül egy zsákmányoló tengeri hadjáratról érkezett, vagy legalábbis a mai napig csak akkor nyugodt, ha fejszével alszik.

Miközben ezeken a sorsdöntő kérdéseken morfondíroztam a kocsiban fociból hazafelé menet - ahol egyébként én is elhelyeztem egy-két elementáris lövést az ellenfél kapusának füle mögött, csak épp nem kerestem vele olyan jól -, a rádióban elkezdődött kedvenc műsorom, a Vallási világhíradó. Vagy Világvallási híradó, valami ilyesmi.

Megtudtam, hogy a déli baptisták kiléptek a világ baptistái közül, mert azok nőket szentelnek pappá és megtűrik a melegeket. Egy ultraortodoxok által lakott izraeli városkában mostantól ellentétes oldali járdán közlekednek a férfiak és nők, mert a szűk utcák sok véletlen, de ettől még tisztátalan érintkezésre adtak lehetőséget. A pápa pedig bemutatott Putyinnak néhány értékes orosz könyvet, amelyeket szívesen vissza is ad, ha elmehet Moszkvába. De nem mehet. A legszebb pedig, hogy a Vatikán szerint nem időszerű az ukrán görögkatolikusok saját patriarkátusának felállítása (ha jól értettem); ugyan ez mindeképpen jogos gesztus volna az orosz pravoszlávokhoz kényszerítés sokévtizedes sanyargattatása után, viszont az egyházdiplomácia fontosabb.

Fusson vele, akinek kenyere. Én eközben a görögök bronzrangadó előtti meccsét várom már izgatottan.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork