Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Aranyköpet

Ervin cikke a Blog rovatból, 2004. július 17. szombat, 15:57 | 4 hozzászólás

Az általam amúgy méltányolt Greenpeace képviselője az egyik kereskedelmi rádióban:

Az élelmiszergyártók elméletileg legálisan gyártják a génmanipulált termékeket, de mégis fellépünk ellenük, mert nekünk az a célunk, hogy Európa génmentes övezet legyen.

Azon még gondolkodom, hogy mi az az elméletileg legális, meg hogy a rossznak tartott törvények megváltoztatását miért a haszonélvező gyártóktól kell remélni. Azt viszont egészen biztosan érzem, hogy kontinentális tömeggyilkosságban nem leszek partner.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

balage, 2004. július 17. szombat, 16:58 (#)

Épp a héten volt egy ilyen élményem: egy csoportos étkeztetés kapcsán a svédasztalon volt eper. De nem olyan normális, mint itthon, hanem olyan 6-8 centis böszme nagy darab. Nagyjából mindegyik. Lehet, hogy ez volt a híres Kanadai Óriáseper, de én inkább arra tippelnék, hogy bejátszhatott valami génturkapiszka. Ízre egyébként eper volt.

2

stsmork, 2004. július 17. szombat, 21:59 (#)

Szerintem egyszerű fordítási hiba, olyan mint a "szerves kóla" (angolul organic product a neve annak, amit magyarul bioterméknek hívunk); ha mégsem, akkor nem szeretnék a Greenpeace-nek dolgozni ;-)

(Zárójelben: ses, az általad nagyra tartott Richard Dawkins történetesen a génmanipulált élelmiszerek mellett teszi le a voksot abban a tanulmányában, amelyet a brit miniszterelnök felkérésére készített. Az írás rövidített változata megjelent a Devil's chaplain-ban, ha érdekel előásom neked a könyvet, épp a napokban volt a kezemben.)

Egyébként ha jól értem, nem egyszerűen a génmanipulálással van baj; amíg foszforeszkáló paradicsomot vagy kifli alakú uborkát gyártanak, addig nincs is semmi gáz, a brit farmerek akkor kezdtek el aggódni amikor kiderült, hogy a Monsando cég célzottan arra manipulálta a búzáját, hogy az ellenáljon az ugyancsak a cég által gyártott növényvédőszernek. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy kiszórják a növényvédőszert a földeken és száz méteres körzetben minden növény és állat elpusztul, kivéve a Monsando szabadalmi oltalom által védett búzáját és a farmer kutyáját -- bár ez utóbbiról nem vagyok biztos.

3

templar, 2004. július 19. hétfő, 17:37 (#)

hümmm.. azt a génmenteset azért megnézném.. Az hogy milyen gén az persze más kérdés, de ha valaki tudományosnak látszóan akar fogalmazni, legalább gondolkodjon egy cseppet hogy mitis mond.. :)

4

templar, 2004. július 19. hétfő, 17:39 (#)

hümmm.. azt a génmenteset azért megnézném.. Az hogy milyen gén az persze más kérdés, de ha valaki tudományosnak látszóan akar fogalmazni, legalább gondolkodjon egy cseppet hogy mitis mond.. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork