Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53894 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Meghalt a foci...

eszpee cikke a Blog rovatból, 2004. július 4. vasárnap, 23:43 | 8 hozzászólás

...éljen a Tour! Amíg a német B csapat ma páratlan fegyelemmel kiverte a medvebőrre előre ivott, de legalább focizó portugálokat, addig tegnap elindult a világ legrangosabb kerékpáros körversenye, bár ezúttal sajnos Bodrogi Laci, Joseba Beloki és Alexander Vinokurov nélkül, azért így is bőven marad mit/kit nézni.

Pár szakaszt emelnék ki, ha megengeditek:

  • Az első komolyabb cucc 14-én szerdán várható, amikor kicsit megjelennek a hegyek egy szolid 237km-es szakaszon, itt végülis HC csúcs nincs, de aki végignyomja ezt a hullámvasutat, az azért már bebizonyította, hogy van helye a Touron.
  • Aztán péntek, egy alapos bemelegítésként kb 160 km-en át szinte síkság, majd befigyel a Col d'Aspin, utána egy brutális lejtő, és hegyi befutó a La Mongie-re, másnap pedig egy gyilkos 205.5 kmes hullámvasút pihenőnek, HC hegyi befutóval
  • Kis lazulás után szerdán 21-én az egyik legérdekesebb szakasz az egyik legbrutálisabb csúcsra, a legendás Alpe d'Huez-re, ráadásul a perverz szervezők minden körítést lenyiszáltak róla, egy egyéni időfutam lesz itt, fel kell menni 720-ról 1850 méterre.
  • Erre rögtön másnap az Alpok egyik legkeményebb szakasza, a tegnapi emelkedő 13.8km volt átlag 7.9%on, a mai etap HC csúcsa 19.5km lesz 7.8%on, és ez csak egy rész a több mint 200 kmből... és ezek után már nincs is pihenőnap, a vasárnapi befutóig minden nap nyomják...

Persze ezek csak kisebb villanások, a sík szakaszokon is csodálatos élmény nézni az agyak és az izmok ilyen szintű összmunkáját... nem hiszem, hogy van még egy ilyen verseny, ahol például 2001-ben a két fő rivális közül az egyik esik, a másik pedig az előny kihasználása helyett megvárja. (Ullrich pedig tavaly visszaadhatta a gesztust Armstrongnak egy hasonló esetben.)

Igen, a megkerülhetetlen Armstrong. Nem csak hogy felépül a szervezetét több ponton (here, agy, tüdő) támadó, későn diagnosztizált rákból, hanem ezután kezdődik csak igazán a karrierje, idén a világon elsőként zsinórban hatodszor is megnyerheti a körversenyt.

Az EuroSport nyomja az egészet, de az index tour topikját is érdemes figyelni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Boca, 2004. július 5. hétfő, 10:29 (#)

A portugalok 'legalabb' tudtak focizni, a gorogok meg teljesen. Eljen a bajnok es a foci!
A Tour de Buda eseteben en beerem a szereny 200m-es emelkedommel, igy a nagy turasokat latva nem sajnaltatom magam annyira. :)

2

eszpee, 2004. július 5. hétfő, 10:38 (#)

Boca, igazad van, a focit gólra játsszák, és az eredmény igazolta a német edző betonvédelemre alapuló taktikáját is. Egyetlen bibi, hogy kurva unalmas nézni.

2006-os VB-re német-görög döntőt jósolok, mindkét csapat 10-10 embere a saját tizenhatosa körül, egy-egy csatár a másik oldalon, a rugdossák egymásnak előre a labdát, hátha rápattan egy védőre és szöglet lesz, hogy a robot szinten begyakorolt formációból gólt lehessen fejelni. Nagy élmény lesz, alig várom!

3

Boca, 2004. július 5. hétfő, 11:30 (#)

Nem tudom te milyen meccset neztel, de a gorogok kurva jol jatszottak. Ebben benne van az is, hogy tamadtak, neha kifejezetten technikasan. Igen, sosem ertem azokat, akik karognak a foci halala miatt es hianyoljak a tamado jatekot. Tamado jatek nelkul nem lehetne nyerni, ez ugye trivi. A portugalok is nagyon szepen jatszottak, a meccs osszessegeben jo volt, de mire mentek vele, ha a 16osnal kinott a falabuk?
Az elmeny miatt ne aggodj, minden eddiginel tobb ember nezte a helyszinen a meccseket, annyira nem lehet szar.

4

eszpee, 2004. július 5. hétfő, 12:17 (#)

"Az elmeny miatt ne aggodj, minden eddiginel tobb ember nezte a helyszinen a meccseket, annyira nem lehet szar."

egyrészt én csak a döntőről beszéltem, másrészt a helyszínen nézők közül akkor felkérnék valakit a jövő heti lottószámokra, hisz nyilván azt is ugyanúgy előre látják, mint azt, hogy milyen lesz a meccs, amire jegyet vettek.

Mindegy, zárjuk szerintem, nekem itt van a tour, te meg nézd a németeidet felvételről is ;)

5

eszpee, 2004. július 5. hétfő, 12:48 (#)

Vissza a tourhoz, összehasonlításként az Alpe d'Huez "közelről":

http://www.salite.ch/huez,da1.htm

Míg pár magyar emelkedő:

http://href.hu/x/2m2

6

Boca, 2004. július 5. hétfő, 14:14 (#)

Az Alpe d'Huez gagyi. Alig van benne piros :)

7

ses, 2004. július 6. kedd, 11:54 (#)

Hehe, közben nem is vettük észre, hogy ez volt a 800. post. :)

8

eszpee, 2004. július 21. szerda, 16:39 (#)

Na most van a "gagyi" Alpe d'Huez szakasz, brutális, 14 km-en 400ezer ember szurkol, élő falban vágnak utat a kerekesek... :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork