Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Doom3

Ervin cikke a Blog rovatból, 2004. augusztus 4. szerda, 12:33 | 1 hozzászólás

Megjelent az id software nagy klasszikusának új verziója. Nem mintha minket érdekelne, de eszpee talált egy kedvcsináló screenshotot:

doom3.jpg

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

balage, 2004. augusztus 5. csütörtök, 17:06 (#)

Azt ugyan nem tudom, hogy a shot mitől kedvcsináló, viszont számomra hatalmas csalódás a Doom 3 (különösen a Far Cry élménye után). Egyszerűen nincs semmi ebben a játékban, ami indokolná az elképesztő hardverigényt -- P4 2,8 GHz, 512 MB DDR400 RAM, ATI 9600XT konfigon ő a 800×600-as felbontást látná jónak Hi Quality beállításokkal, és tényleg, ha felrakom 1024×768-ba, szaggat, mint disznó a jégen. És lám, a parancsnok bácsi fején már egy ovódás is meg tudja számolni a poligon csúcsait, olyan szögletes. LOL!

A hiperszuper textúrákból amúgy szart sem látni, mivel az egész játék sötét. Durván sötét, iszonyú gagyi árnyékokkal. Maxra felhúzott Brightness mellett, és a monitor fényerejét is kicsit feltekerve végig úgy kell kolbászolni, hogy elemlámpával világítok magam elé, és mint az őrült, virtuóz módon váltogatok a fegyverek és az elemlámpa között...

Nem tudom, szerintem iszonyúan nem fun, ha az ember pontosan tudja, hogy a következő sötét kanyarban fentről a nyakába ugrik majd valami sokszemű barom, míg a szemközti sarokból ádáz zombik csoszognak elő, hátulról pedig három szájából négy nyelvet lógató marhavagon tekint a vacsorájának. És ez nagyjából így megy minden felfedézsre váró kanyarban, nem is beszélve arról, amikor visszafelé kell menni ugyanazon az úton, ahol a lemészárolt és vérporrá hamvadt ellen misztikus módon újjáéled.

Eközben monoton zene, nyögések, sikolyok, néha ördögi kacaj, vagy éppen suttogás borzolja a kedélyeket, és ezt fejelik meg néha durván hirtelen jövő váltásokkal, pár másodperces hang- és képeffektusokkal, amitől a hajnali órán majdnem a gatyámba rottyantok.

Lehet, hogy az én idegzetem gyenge, de rohadtul nem szeretek megijedni, és ha jól emlékszem a korabeli Doom nem erről szólt. A Doom 3 ezzel szemben egy C kategóriás, gyenge hollywoodi horror, ócska hatásvadász elemekkel, amelynek sajnos én vagyok a főszereplője. Ja, és a kerettörténet egyes motívumai a legdurvább lopkovitzok az elmúlt évek FPS-eiből. Szóval csúnya bukás ez, és remélem, a Valve nem cseszi el ilyen csúnyán a HL2-t.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork