Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Politika

Ervin cikke a Blog rovatból, 2004. szeptember 17. péntek, 09:17 | 3 hozzászólás

A BBC tudósítója ügyesen kiszedte Annan úrból a szót: az iraki háború illegális volt. A bátor politikusi kiállás hetei ezek. Nemcsak a világszíntéren, hanem a vén Európában is.

Engem ugyanis nem a főtitkár nyilatkozata hat könnyekig, bár örülök neki, mert egyetértek vele. Hanem az, hogy az Európai Parlament, az a parlament, amelynek fennhatósága alá immár mi is büszkén odatartozunk, milyen harcosan és relevánsan képviseli az igaz oldal álláspontját. Friss hír:

Az Európai Parlament követeli, hogy az Irakban fogvatartott külföldieket azonnal bocsássák szabadon. Szorgalmazza továbbá, hogy a januárra tervezett választások legyenek szabadok és demokratikusak.

Sikoljunk el afelett, hogy pontosan milyen megfontolásból kell csak a külföldieket elengedni. Elvégre ez itt Európa parlamentje, mindenki törődjön a maga dolgával, a hazaiakat pártfogolja valaki más. Hanem a "követeli" kifejezés megér egy misét.

Akad-e csak egyetlen ember közöttetek, aki kételkedik a nyilatkozat eredményességében? Ha Európa fenyegetőleg felmordul, az iraki terroristák nem fognak-e szűkölve nyugati túszaik rabketrecéhez futni, hogy a kulcsot behajítva iziben menekülőre fogják az erdők felé?

Szerintem már ma éjszaka mindenki nyugodtan alhat, a külföldiek kisvártatva itthon lesznek. Így kell ezt csinálni. A megelőlegezett sikerre tekintettel egyúttal javasolnám további követelések megfogalmazását is a totális világbéke mihamarabbi elérése érdekében:

  • az Európai Parlament követeli, hogy azonnal szűnjön meg az antiszemitizmus mindenhol, főleg az arab országokban
  • az Európai Parlament követeli, hogy azonnal szűnjön meg a rasszizmus mindenhol, főleg Izraelben (update: meg nálunk)
  • az Európai Parlament követeli az amerikai lakosság nemzetközi érzékenységének azonnali növelését
  • az Európai Parlament követeli, hogy most már aztán vegyék komolyan a követeléseit
  • végezetül, az Európai Parlament követeli az indonéz vízumkényszer azonnali feloldását Európa, de különösképpen Magyarország tekintetében

Az utolsó javaslat világbékére gyakorolt hatása talán nem közvetlenül kimutatható, érjük be talán azzal, hogy megvalósulása esetén én mindenképpen békésebben térnék nyugovóra.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

stsmork, 2004. szeptember 17. péntek, 09:40 (#)

Ses, nem kéne autózás közben a rádió híreit hallgatnod, mert egyszer még nekimész egy fának :-)

2

dizil, 2004. szeptember 17. péntek, 11:30 (#)

Kár, hogy Annan kussolt, amikor Bush kizavarta az ENSZ fegyverzet ellenőreit (akik semmit nem találtak), hogy kezdhesse a háborút.

3

Ali, 2004. szeptember 19. vasárnap, 19:31 (#)

Gondolom Bush meg elérzékenyülten emlékezett arra az időre, amikor jogsi nélkül bebaszva vezetett autót. Az se volt legális, mégis elnök lett. Az életben egy dolgot kell jól csinálni, a többi megy magától: jó helyre kell születni.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork