Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kis magyar rögvalóság 1.

stsmork cikke a Blog rovatból, 2004. november 4. csütörtök, 00:25 | 7 hozzászólás

Péntek este vacsora közben a másfél éves kislányunk megbotlott, beütötte a fogát és nem feltűnően, de kicsit ijesztően csorogni kezdett a szájából a vér. Nem látszott súlyosnak a dolog, de azért becipeltük szegényt az ügyeletre, ahonnan háromnegyed óra várakozás után (az ügyeletes orvos épp egy vakbélműtéttel volt elfoglalva) "kezelést nem igényel" minősítéssel elbocsátást nyertünk. Másfél óra alatt lezajlott az egész.

Mire hazaértünk, kirabolták a lakásunkat. Elvitték a notebookomat, a pocket PC-met, a digitális fényképezőgépünket, az összes ékszerünket, egy mobiltelefont, és némi készpénzt. Az elkövetők rácsfeszítés módszerével hatoltak be, ahogyan később olvastam a jegyzőkönyvben, és valamilyen különleges detektoruk is volt, mert a lakásnak csak azt a részét túrták szét, ahol értékes dolgok voltak, a többihez nem is nyúltak.

Meghagyták viszont az összes akkumulátor töltőt (amit nem értek, pedig a szemük előtt volt), így a zsákmányolt műszaki cikkek közül a telefon, a fényképezőgép és a kéziszámítógép használhatatlan, vagy még annyit se ad érte az orgazda, mint amennyit az ilyesmiért különben szokott.

A rendőrök – miután a tudakozótól sikerült megtudnom a számukat, mert én még a 07-re emlékeztem – pár percen belül kiértek, felcsengették (és halálra ijesztették) a szomszéd nénit, összemászkálták kicsit a kertet, felvették az adataimat, aztán beígérték a helyszínelő kollégát és távoztak. Utóbbi is egész hamar megérkezett, kölcsönkérte a zseblámpámat (nem volt nála), hogy szét tudjon nézni a kertben, majd készített egy darab fényképet a szétcincált rácsról és távozott.

Minekelőtte azonban felvilágosított, hogy az ilyen bűncselekmények felderítési aránya meglehetősen szerény, a rabolt holmik előkerülésének valószínűsége pedig hasonló arányt mutat. Kérdésemre, hogy beszélhetnék-e holnap a nyomozóval, akire az ügyet osztották, felvilágosított, hogy biztos túl sok krimit olvastam; ma péntek este van, hét végén nincs nyomozás, legkorábban hétfőn reggel foglalkoznak majd az üggyel. Jó esetben. (Tuti tipp, ha egyszer betörésre adom a fejem, én is péntek esténként fogok dolgozni.)

Ahogy mondani szokás, kinyílik az ember zsebében a bicska.

második rész >>

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Ali, 2004. november 4. csütörtök, 09:24 (#)

Reszvetem. Mi tobbet lehet ilyenkor mondani? Max. a gepek gyari szamait meg lehet koroztetni a neten minel tobb csatornan, hogy egy kicsit meg nehezebb legyen eladni nekik.

2

Madsen, 2004. november 4. csütörtök, 09:44 (#)

Hozzám januárban törtek be, akkor költöztem be két napja az albérletbe. Egyrészről szerencsém volt, mert a nagy értékek (notebook) vagy nem volt otthon, vagy nem keltette fel a csóka figylemét (bicikli). Azért a digitális kamerámat sikerült elvinnie. De ami a muris volt az egészben, hogy a csóka ott hagyott a szoba közepén egy, a nevére kiállított áfás számlát a közeli praktikerből. a helyszínelők beszóltak a IX. kerületieknek, órák alatt megvolt Maka úr. Persze addigra már nem voltak meg a cuccaim. Tárgyalás 9 hónappal később volt, hamarosan kiderül, hogy mennyit kap, 40 tételes priusza van...

3

eszpee, 2004. november 4. csütörtök, 09:51 (#)

Madsen, ne csigázz, mi volt a számlán, pajszer? :D

4

Boca, 2004. november 4. csütörtök, 10:40 (#)

Csak az nem hibazik, aki nem 'dolgozik' :)
40 esetbol csak kovet el szarvashibat az ember, nem?
A betorok valszeg idore optimalizalnak, pillanatok alatt kell felmarkolni a cuccot, igy nincs ido egyeztetni a toltok es USB kabelek kompatibilitasait. Egyebkent meg nagyreszuk potolhato, akkor meg minek vacakoljanak vele? A lopott cucc ara eleve toredeke az eredetinek, de ezek szerint meg igy is megeri.
Nalunk is a cegnel 2 egymast koveto hetvegen volt nagytakaritas kulsos ceggel, aztan el is tunt 1 digi fenykepezo meg 1 notebook. Persze a kabeleket ebben az esetben is nagyvonaluan hatrahagytak.
Erdemes esetleg piackutatast vegezni tavfelugyelet temakorben, ha ertekes cuccok vannak. Korabbi lakhelyemen ezt tettuk, a vedendo cucc erteket nem meghalado beruhazassal es par ezert Ft-os havidijjal eleg megnyugtato biztonsagot sikerult elerni.

5

Ali, 2004. november 4. csütörtök, 12:56 (#)

Gyerekek, nyugtassatok meg, hogy a tippado nem valamelyik ugyfelszolgalatnal volt!! Mert ugye nemreg Stsmork meg a netje miatt kuzdott...

6

yaanno, 2004. november 4. csütörtök, 20:04 (#)

Biztosan nem vidít fel, de idekopizok egy hírdarabkát: "A katolikus, valamint több protestáns és kisegyház vezető személyisége tiktakozik [sic!] közös nyílt levélben ..." - index.hu idézet eddig. Innen egy fiktív rendőrségi jelentés - "... Kiderült, hogy az stsmork álnéven (köz)ismert elektronikus pamfletíró lakását egy bejelentés nélkül érkező terrorista csoport (egyesek szerint a "Saa'ltha Mekh") szállta meg; ezt követően a hősiesen védekező pamfletíró hősiesen védekező leánygyermeke nyelvbotlást követett el, minek következtében oldalvást kellett rohannia az egész családnak. A köz (ismert) blogger kétségbeesése csak a lakásba történő visszatéréskor hagyott alább, mihez képest; a terroristák elhagyták a lakást addigra. Viszont. Az asztalon elhelyezett szigorú tényleírást megtalálván átvettem a károsulttól, mire ő hangosan mosolyra fakadt, jóllehet a tényleírás voltaképpen egy áruházi áfás számla volt, melyen - megjegyzem, hibásan kitültve - a katolikus egyházfő neve, monogramja (betűzöm: P.Á.P.A) volt megtalálható. Jelentésem foganatosítása után a károsultat bekísértem, a foganatosítás következtében a károsult leánygyermeke a korábbi nyelvbotlást korrigálta, fogpótlásra nincs szükség, nyelvpótlék igénylőlapot átadtam. Érettsüléseink szerint a terrorista csoport vezetője, nevezett P.Á.P.A. jelenleg külföldön tartózkodik, felszólításra sem hajlandó elhagyni a mellékhelységet. " - ismét index.hu innen de a fiktívbe ágyazva - "Az index.hu besúgóhálózata jelenti, hogy a Saa'ltha Mekh csoport levélben figyelmeztette a károsultat a károsítás foganatosításáról még kr.e. 300-ban, és felháborodásának ad hangot: 'Ezúton tiltakozunk az ellen, hogy az illetékes minisztériumok - akár költségvetési, akár politikai megfontolásból - nem mutatnak készséget az érdemi egyeztetésre.' Rendőri szerveinknek nincs tudomása arról, hogy a károsult minisztériumok lennének. Nyomozóink forró nyomon vannak, ám a károsult ernyőszervezete, a sesblog a hotlinkelést letiltotta, megfigylés alá a károsultat helyezendőnek ítélem és javaslom. Egyes hírszerzők szerint az említett levél bombát tartalmaz, erre utal a levél mellékletében tiktakozó 8, azaz nyolc darab egyházi személyiség."

7

yaanno, 2004. november 4. csütörtök, 20:06 (#)

az indexes hír lemaradt: http://href.hu/x/4aw


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork