Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sic Transit Gloria Mundi...

GroundZer0 cikke a Blog rovatból, 2004. november 23. kedd, 12:42 | 17 hozzászólás

"Eddigi cikkeid, stílusod és sértődékenységi együtthatód alapján már csak azt nem tudom, hogy kerültél te a Sesblogba? Sic transit gloria mundi."

Ezt én kaptam a Raszputyinról szóló firkám hozzászólásaként. Kemény szavak, van ez így. A kritikát pedig illik komolyan venni és elgondolkozni rajta.

Mindenesetre nagyon nem szeretném, ha itt bármiféle vita alakulna ki róla, lévén ez a blog nem erre való. És, mivel azt méginkább nem szeretném, ha bárki miattam hagyná abba a blog olvasását, ezennel - bármire megesküszöm, hogy mindenféle sértődöttség nélkül - azonnali hatállyal leteszem a billentyűzetet, és abbahagyom firkászi karrieremet, mert ezek szerint nem erre termettem. Van ez így.

Nem tűnök el, kommentjeim ezután is olvashatóak lesznek, a kvízekben is felbukkanok még :)

Na, sziasztok, még mielőtt elsírom magam :)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

jordan23, 2004. november 23. kedd, 12:52 (#)

nemar, szernitem kicsit nagyon magadra vetted a dolgot, talan nem kellett volna, bar ahogy erzed, en sajnalom, pont az elobb olvastam el par cikkedet :(

mit jelent a $subject? gondolom van valami ertelme, erdekelne miaz...

J23

2

stsmork, 2004. november 23. kedd, 13:02 (#)

Sic transit gloria mundi = Így múlik el a világ dicsősége. Akkor használják, ha valami hajdan szebb napokat látott, de mostanra erősen leromlott épület/ember/produkció/könyv/stb. jelenlegi állapota feletti sajnálkozást akarnak kifejezni.

3

a., 2004. november 23. kedd, 13:08 (#)

http://href.hu/x/4rm

"So the glory of this world passes away."

Kb. olyasmi, hogy "igy mulik el a vilag dicsosege".

4

jordan23, 2004. november 23. kedd, 13:10 (#)

koszonom, idokozben rakerestem en is mert kivancsi lettem mi lehet, es legnagyobb csodalkozasomra ertelmes valaszt dobott a google

kicsit "lorem ipsum..." gyanus volt a dolog szamomra :)

J23

5

ses, 2004. november 23. kedd, 13:10 (#)

Gr0, azt írod:

"Mindenesetre nagyon nem szeretném, ha itt bármiféle vita alakulna ki róla, lévén ez a blog nem erre való."

A helyzet az, hogy erre is való. Leginkább persze arra való, hogy kiéljük saját közlési vágyunkat, és ezt jól ráerőszakoljuk a gyanútlan olvasókra.

Ilyen őrületes olvasottság mellett (értsd: többen, mint mi magunk) egyre inkább elkerülhetetlen, hogy ne mindenki értsen egyet az írottakkal. Addig jó, amíg el is mondják a véleményüket, különben nem nyitnánk teret a beleszólásoknak.

Akárhonnan nézem, eddig legalább annyi szerelmeslevelet kaptál, mint kritikát, azoknál mégse akartál örökre maradni. Akkor most nem kell egyből becsapni az ajtót. A megbízatásod december közepéig tart, felmondani persze lehet, akár azonnal is, de a letöltendő munkaidőd véletlenül szintén december közepéig tart.

Még azt is írod:

"...azt méginkább nem szeretném, ha bárki miattam hagyná abba a blog olvasását"

Ezt a kockázatot nekünk, szerkesztőknek kell felvállalnunk, minden vendégmunkás meghívásánál. Esetedben is megtettük.

Ezennel vissza billentyűzethez, kérlek. De ne ma, mert még jön a kvízed is és azzal együtt ma már írtál eleget!

6

Gr0, 2004. november 23. kedd, 13:17 (#)

Nézd, én úgy vállaltam el, hogy nem kell megtagadni önmagam - márpedig én nem akarok elkezdeni vitatkozni arról, hogy idevaló vagyok-é, vagy sem. Ha van, aki úgy gondolja, hogy nem - és kiderült, hogy van - akkor ezen nagyon könnyen lehet segíteni, pont ezt tettem. Sajnálom, hogy nem tudom bebizonyítani, hogy sértődöttségről szó sincs.

7

jordan23, 2004. november 23. kedd, 13:18 (#)

nem biztos, hogy ez a legalkalmasabb hely, csak jelezni szeretnem, hogy cimlapon a T. vendegmunkas nevere klakkolva 404-et kapunk...

koszi,
J23

8

Gr0, 2004. november 23. kedd, 13:19 (#)

Nézd, én úgy vállaltam el, hogy nem kell megtagadni önmagam - márpedig én nem akarok elkezdeni vitatkozni arról, hogy idevaló vagyok-é, vagy sem. Ha van, aki úgy gondolja, hogy nem - és kiderült, hogy van - akkor ezen nagyon könnyen lehet segíteni, pont ezt tettem. Sajnálom, hogy nem tudom bebizonyítani, hogy sértődöttségről szó sincs.

9

Bright, 2004. november 23. kedd, 13:33 (#)

Izé... Ha valaki (web)újságban publikál, készüljön fel a kritikákra, és tanulja meg kezelni őket. És nem biztos, hogy a besértődős hátraarc a legjobb kezelési módszer...

10

Gr0, 2004. november 23. kedd, 13:44 (#)

Bright,
Igazad van. De ebből sajna (nekem sajna) max az következik, hogy nem a legjobb megoldást választottam. Volna, ha sértődés lenne a dolog hátterében. De csupán mindösszesen annyi van, hogy alapjában egyetértek a kritikával, ezért távoznék. Hidd el, nem sért, ha valakivel összecseng a véleményem magamról:))))
Amúgy bárhogy - bármikor is végződjön az itteni részvételem, az biztos, hogy a blogolásból úgy sikerült kiszeretnem, hogy igazából bele se szerettem. Azt hittem ugyanis naívul, hogy ez pont abban különbözik az újságírástól, hogy itt az ember azt írja, és nagyjából úgy, amiről és ahogy akarja. Nos, kiderült, hogy ez se más. No, a blog gazdáitól eddig csak pozitív visszajelzés érkezett, de már látom, hogy túlzottan figyelnem kell ahhoz, hogy jól essen az írás. Belátom, én voltam naív, nem működhet úgy, ahogy elképzeltem, egy olyan blog, amit az íróján kívül más is olvas. Csak én sajna erre alkalmatlan vagyok. És egy pillanatig sem ragaszkodok olyan pozícióhoz, amire belátásom szerint alkalmatlan vagyok. És ezt nem egyetlen - vagy pár - kritika alapján mondom, hanem a megítélésem alapján. A kritika megfogalmazójával semmi bajom.

Gr0

11

Gr0, 2004. november 23. kedd, 13:51 (#)

Ja, és várjátok csak meg Midagát, majd ő mesél még arról, milyen az, amikor TÉNYLEG sértődés van :))))

Gr0

12

Bright, 2004. november 23. kedd, 13:52 (#)

Oké, akkor ezek szerint félreértettelek, bocs. Akkor viszont ez egy korrekt lépés, további szépeket és jókat.

A blog meg sztem nem egyenlő a webújsággal. Márpedig a sesblog jobb felső sarkában ott díszeleg a "webújság" szó, ami szvsz feljogosítja az olvasót, hogy számonkérjen a cikkeken bizonyos formai-stiláris követelményeket. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehet webszlenget, satöbbit használni - Angelday pl. nagyon ügyesen egyensúlyozott az elfogadható és a nem megengedhető pongyolaság között.

13

Gr0, 2004. november 23. kedd, 13:56 (#)

Bright,
megintcsak egyetértünk :))) Nem leszel itt népszerű :)))

Gr0

14

Ali, 2004. november 23. kedd, 14:02 (#)

Miután a kritikát én követtem el, gondolom a blog munkatársai kiróják rám a méltó bűntetést, elérhetőségem a szerkesztőség egyharmada által ismert.

A célom azonban nem személyes "odavágás" volt, hanem egy kicsit általánosabb: a javító szándék. Sajnálatos módon stílusom nem is kicsit érdes. Főleg ha az elkövetett hibákat nem kijavítani, hanem megmagyarázni kezdi valaki. Mint manapság sokan.

15

Gr0, 2004. november 23. kedd, 15:06 (#)

Ali.
kritikádat kritikának vettem - gondolom, ez kiderül abból, amiket ide írtam.

Gr0

16

Gr0, 2004. november 23. kedd, 15:09 (#)

Ali,
azért, ha egy tanácsot elfogadsz: ha legközelebb a kritikában tanács, ileltve a javításra való ötlet is benne foglaltatik, akkor akár lehet belőle pozitív kritika is. Addig max destruktív - még, ha igaz is, mint jelen esetben.

Gr0

17

dmiki, 2004. november 28. vasárnap, 20:24 (#)

GrO, sok a duma, folytasd!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork