Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Denver: a felfedezés

Ervin cikke a Blog rovatból, 2004. december 21. kedd, 15:17

Kora hajnal felé járhatott, amikor Denver valahogy átfűzte magát a csukott ajtón, az ágyon termett, és minden teketória nélkül lekevert nekem egy akkora maflást, hogy már ébredtemben elnevettem magam. Ekkor verte belém a felismerést, hogy a közös kalandjainkról, legalább figyelmeztető jelleggel, be kell számolnom az örökkévalóságnak.

Nosztalgiázással fogunk kezdeni. Óh, azok a szép idők, amikor Denver még apró és javarészben magatehetetlen volt!

Az ő számára persze nyilván nem voltak ezek annyira szép idők, mert leginkább a túléléssel volt elfoglalva. Mi is aggódtunk érte eleget. Másfelől viszont nem volt ráírva a bundájára, amúgy meg honnan sejthettük volna, hogy akaratunktól függetlenül néhány hónap alatt könyörtelen elitkommandóst nevelünk belőle.

Még augusztus végén történt, amikor már hűvösödni kezdtek az esték, hogy az utcánkba kanyarodva kis híján elütöttünk egy sötét rongycsomót. Parkolás után a párom elszaladt, hogy megnézze, mi történt. Lefelé bólintó fejjel, karba font kézzel megfontoltan bandukolt visszafelé, ami bennem azonnal felgyújtotta a vészlámpát; főleg, hogy az arcára kiülő, aggodalmas kifejezés alig takarta a mögötte megbúvó diadalfényeket.

Egy macska.

A macska a nagy Brehm definíciója szerint az az állat, amelyet e sorok írója nem enged be a lakásba. Soha, semmilyen körülmények között. Punktum. Elismerem, nehéz lehet egy ilyen alak macskamániás barátnőjének lenni. És ha ezek után egyszer ekkora ziccert produkál az élet, azt kihagyni lehetetlen. Ő se hagyta ki: a cicát be kell fogadnunk, hangzott a javaslat. Matthelyzetben voltam, nem volt ellenérvem, az életmentés áldozatokat kívánt. Némi sóhajtozás után megadtam magam, és csikorgó fogakkal szabad bevonulást engedtem a szőrmóknak.

Odabent a fényben alkalmunk nyílt alaposabban szemügyre venni a találmányunkat. Hát, ritka csúnya kis lényre tettünk szert. A felépítése igen egyszerűnek tűnt: öt szőrös hurkapálcából állt, az egyik végén pedig volt egy kis golyó, amelyből véletlenszerű irányban kiállt két hatalmas fül. 20041221_denver.jpgA sajnos elkerülhetetlen fürdetés után, amely ellen tiltakozni sem volt ereje, tovább rosszabbodott a kép: de ezt inkább mutatom, mint mondom. A vámpírdenevérekkel való, letagadhatatlan asszociáció vezetett el a nevéhez is: Denver.

A látottakon felindulva gyors helyzetelemzést végeztem, majd azonnal nekiálltam intézkedni, hogy a behatoló másnap délelőtt haladéktalanul elhagyja a rezidenciánkat. Néhány telefon, persze, lesz itt befogadó, nemsokára túlleszünk rajta. Joviális hangulatban tértem nyugovóra.

Következik: a működés

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork