Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Szivatalos Közleményeim - Parte Della Fourra

GroundZer0 cikke a Blog rovatból, 2004. december 13. hétfő, 15:54 | 3 hozzászólás

Mivel ses egyre határozottabban követel egy "how to" típusú szivközt, lássunk egy ilyet is.

Ezúttal a néha-néha már bántóan részletezett használati utasítások kerültek a célkeresztbe.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
A "Barátság" elektromos vízmelegítő készülékhez.


A Termék neve: "Barátság" elektromos vízmelegítő készülék.
Származási helye: Lengyelország.


A termék használata


I.) Előkészítés
Készítse elő a készüléket tartalmazó dobozt, vegye ki belőle a készüléket, majd csomagolja ki. Nem a dobozt, hanem a készüléket. (Amennyiben az egészet ajándékba kapta, előfordulhat, hogy a dobozt is ki kell csomagolnia először!) Ezen kívül egy kívánt méretű edénybe öntsön annyi vizet, amennyit föl szeretne melegíteni, illetve egy másik edénybe kb 4 dl., minél hidegebb vizet.

II.) Üzembe helyezés
1.) Fogja kezébe az - immár kicsomagolt - vízmelegítő készüléket.
2.) A készülék dugaszolóaljzatban végződő végét dugja egy fali konnektorba úgy, hogy annak mindkét nyílásába a készülék dugaszolóaljzatának 1-1 fémrudacskája kerüljön (a fémrudacska-luk párosítás tetszőleges!)
3.) Ezután helyezze üzembe a készüléket a készüléktesten található kapcsoló "ON" állásba történő billentésével. Ha a kapcsoló feltűnően nehezen billenne, akkor távolítsa el a kapcsolóbiztosító pöcköt, amit ezek szerint a kicsomagoláskor elfelejtett megtenni. Amennyiben a kapcsoló még ezek után is feltűnően nehezen billenne, akkor valószínűleg vagy túl le van gyengülve, vagy nem a kapcsolót nyomkodja öt perce. Amennyiben a művelet sikeres, a kapcsolóba rejtett égő vörös fényben kezd izzani.

III.) Használat
4.) Hagyja a vízmelegítőt kb. 1 percig melegedni.
5.) Ezután a melegítőspirál (a készülék dugaszolóaljzattal átellenes végén található, emlékeztet egy villanykörte izzószáljára) gyenge megérintésével ellenőrizze, hogy az elérte-e a kívánt üzemi hőmérsékletet.
6.) Amennyiben igen, helyezze ujját gyors határozott mozdulattal az előkészített hideg vízbe.
7.) Miután ujja is elérte az üzemi hőmérsékletet, süllyessze a vízmelegítőt (a melegítőspirállal lefelé) a melegíteni kivánt víztestbe.

Tipp: érdemes a melegítendő vízmennyiséget tartalmazó edényt a vízmelegítő készülék áram alá helyezésére használt fali konnektorhoz megfelelő közelre helyezni, hisz így a vízmelegítőt úgy helyezhetjük a melegítendő vízbe, hogy nem kell azt kihúznunk a fali konnektorból, alaposan lecsökkentve a munkafolymat időtartamát!

8.) Amikor a víz - becslése szerint - elérte a kívánt hőfokot, egyetlen határozott mozdulattal emelje ki belőle a vízmelegítőt. Ha ez feltűnően nehezen menne, akkor vegyen érzékeny búcsút műanyagedényétől, melyet épp most sikerült átolvasztania, és öntse át a vizet egy fém-, vagy üvegedénybe.
9.) Manuálisan ellenőrizze, hogy a víz valóban a kívánt hőfokra melegedett-e? Amennyiben igen, ugorjon vissza a 6. ponthoz.
10.) Ezután már csak a készülék kikapcsolása van hátra: helyezze a 3. pontban ismertetett kapcsolót "OFF" állásba. (Amennyiben a kapcsolót vörös fénye alapján kívánja beazonosítani, felhívjuk kedves figyelmét arra a tényre, hogy ekkorra valószínüleg már a melegítőspirál is vörösen izzik!!! Figyeljen eme potenciális veszélyforrásra!)
11.) Húzza ki a készülék dugaszolóaljzatát a fali konnektorból. Sikeres művelet eredményeképp a dugaszolóaljzat két fémrudacskája ismét - teljes egészében! - láthatóvá válik, a fali konnektor pedig a falban marad.
12.) A készüléket a melegítőspirál kihűlése után (ezt msnuálisan ellenőrizzük, túl korai próba esetén ld. 6. pont) csomagoljuk el.

Reméljük ön is sok kellemes percet tölt majd el ezzel a kiváló házi segítséggel, mely egy valódi Jóbarát!!!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Peter Orosz, 2004. december 13. hétfő, 18:36 (#)

Figyelmeztető címkékben a Dodge Viper napellenzőjén található "The back seat is the safest place for children." mellett ez a legújabb kedvencem:

http://flickr.com/photos/apfelbaum/1993193/

2

Chin, 2004. december 13. hétfő, 20:02 (#)

Ebben most az a vicc, hogy a Dodge Viper kétüléses?

3

Peter Orosz, 2004. december 13. hétfő, 20:19 (#)

meg az hogy a figyelmeztető címkéket gyártó emberek igazából droidok


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork