Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ali Bond 007

stsmork cikke a Blog rovatból, 2005. január 10. hétfő, 22:18 | 1 hozzászólás

Új fegyvert készül bevetni a CIA a terrorizmus elleni harcban: egy szupertitkos program keretében hírszerző ügynökeik egy csoportját müezzinnek képezik ki, hogy aztán különféle muzulmán országokban rejtett megfigyelőként használják fel őket. A terv arra épít, hogy az iszlám világban egymást érik a minaretek, amelyek nemcsak tökéletes búvóhelyként szolgának az ál-müezzineknek, de megfigyelőpontként is kiválóak.

A hírt eredetileg a Rockall Times nevű brit helyi lapocska röppentette fel, ott figyeltek fel rá a khilafah.com nevű iszlám webszájt szerkesztői, és nagy komolyan le is hozták az anyagot, nyilván nem tűnt fel nekik, hogy Rockall egy lakatlan sziklaszirt az Atlanti-óceán közepén, az északi szélesség 57°35’48” és a nyugati hosszúság 13°41’19” fokán; az újság pedig egy hihető álhírek gyártására szakosodott szatirikus webszájt, amelynek ezúttal sikerült felültetnie egy "komoly" hírszájtot is. (Azóta kapcsoltak és leszedték a cikket, főleg miután a Guardian kolumnistája kiszerkesztette őket.)

A fenti hírt bármelyik hírszájt beszophatta volna (az indexnek is sikerült már egynémely emlékezetes "szencációt" lehoznia), az mégis elgondolkodtató, hogy a google mindössze 758 találatot hoz fel a "muslim humour" kifejezésre (és 935-öt amerikai írásmóddal). Ami azt jelenti, hogy a Guardian cikkének megjelente óta még tovább csökkent az iszlám világ humorérzéke, ők még 973 találatról írnak. Igen, az ilyesfajta humor ilyen keveseknek fekszik.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

Ali, 2005. január 10. hétfő, 22:39 (#)

Rockall, azt mondod? Ezek után viszont ott kő kövön nem marad. Sem. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork