Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Napstarter

Madbal cikke a Blog rovatból, 2005. február 22. kedd, 11:08 | 48 hozzászólás

Elütni valahogy, elütni azt a repetitív huszonöt percet, amíg villamossal beérek a munkahelyre - ez a mindennapos feladat. Mintha idétlen időkig tartana, és te magad vagy a felelős, hogy ne legyen ugyanolyan minden reggel. Reggeli játékok négyeshatosra.

Első körben ott van az ellenőrösdi. Legtutibb az azonnal mobilizálható, kesztűben-zsebben elhelyezett, frissen automatából váltott vonaljegy, ami szükség esetén azonnal kilyukasztásra kerülhet. Ezért érdemes olyan kapaszkodónál megállni, amin a kispiroskészülék függ. Alaptörvény, hogy ha látványosan nagyobb bliccelő (hangoskodó telepi tinik, rettentő büdös csöves) utazik veled egy kocsiban, akkor ne is számíts kontrollra. Az ellenőrök sosem hordanak elegáns kabátot, divatos cipőt vagy hátizsákot, ellenben ha három pufidzsekis száll fel, zsebre tett kézzel, majd azonnal szétspriccelnek a kocsiban, jobb, ha azonnal érvényesíted a jegyedet. (De ezt úgyis tudtuk) Az ellenőrösdi éberséget kíván, a kis adrenalin máris jobb kedvre derít.

Következő kör a stabil pontok kipipálása. Úgymint a minden reggel veled szembejövő boltosok, melósok, akiket arcról is ismersz már, megnézni, mi változott az útmenti kirakatokban (teszemazt a Pöpec divatáru szaküzletben), de a legizgalmasabb kipipálni az élő szobrokat. Mondjuk a Blahásbolondot: azt a szürkekabátos, kötöttsapkás ürgét, aki minden reggel, értehetlen módon ott áll a Blahán, a villamosmegálló esőtől védő pavilonjában, észak felé fordított testtel, lehajtott fejjel, maga elé bámulva, minden reggel kilenctől tízig. Vagy fogadni, hogy a férfi vagy a nő csöves fog fedélnélküllel jönni a Petőfi-híd közben.

Tekintettel arra, hogy alapvetően ébernek kell maradni, olvasni nem nagyon lehet, hacsak nem a melletted álló Blikkjének öles főcímeit: 'Anyád tud erről, Gabi?'. Lehet játszani az előre gyártott kávékvízekkel is, az utóbbi idők legjópofább kampányának keretében. Lehet számolni a sapkákat vagy biciklistákat is - ez azért annyira nem szórakoztató -, stírölni cipőket, kabátgallérokt, arcokat, fenekeket... Te mivel ütöd el a reggeli utazás idejét?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (48)

1

rr.), 2005. február 22. kedd, 11:42 (#)

1. csipázok
2. stírölök más csipákat

2

becherpig, 2005. február 22. kedd, 11:46 (#)

nem utazom. de az még unalmasabb.

3

lipilee, 2005. február 22. kedd, 11:51 (#)

nyáron egyértelműen a "villamos szépe" verseny, ami nevezhető seggek-mellek stírölésének is, de az olyan alantas.
télen... télen lófasz, újságolvasás, könyvolvasás, esetleg a Change of Seasons végigjátszása magamban.
a sors ritka ajándéka, amikor "pszichovillamosra" sikerül szállnom: amikor frusztrált emberek hülyeségeken egymás hajába kapnak. az a csúcskirály: reality kabaré!

4

eszpee, 2005. február 22. kedd, 11:52 (#)

én ha muszáj utaznom, szigorúan olvasok, bármit, újságot, irodalmat, szakkönyvet, emailt, sesblogot. :)

5

madbal, 2005. február 22. kedd, 12:20 (#)

Najó, de ha kontrollt kell szkennelned? ;)

6

eszpee, 2005. február 22. kedd, 12:22 (#)

De nem kell, sosincsenek vagy lyukasztok. Ha mégis és mégse, akkor meg elkaptak, ez van.

7

tmnk, 2005. február 22. kedd, 12:33 (#)

Évek óta olvasok és zenét hallgatok (mármint ha elférek és sikerül olyan helyet találnom, ahol nem zavarom a keresztbe közlekedő emberek köreit).
Egyébként a metrón való olvasásra kb 6-8 évvel ezelőtt Shuriken egy freeemagazinos (emlékeim szerint talán Sylvia Plath: Az üvegbúra c. művével kapcsolatos) ajánlójában találóan a "mentális önvédelem" kifejezést használta ;)

8

rr.), 2005. február 22. kedd, 13:25 (#)

lipilee pszichovillamosához: volt szerencsém együtt utazni – val'szeg – olasz süketnéma satterrészeg skacokkal. a legviccesebb a némafilm-jelleg volt, mivel a közönség ugyanúgy néma kussban odafagyott a helyére, míg a srácok tarzankodtak ide-oda.

9

Gr0, 2005. február 22. kedd, 13:46 (#)

Ami az ellenőrös részt illeti: pár éve asszem az RTL Klubon volt valmi humoros műsor, amiben volt a Beleznay is. Őneki volt egy monológja arról ,hogy lehet előre kiszúrni, ha a villamosra kallerexállnak fel. Két dolog volt, amitől hátast dobtam:
1.) Ha a megállóba érve azt látjuk, hogy három ember beszélget, majd három külön ajtón szállnak fel.
2.) felszállás után a menetirányra merőleges pozícióba helyezkednek el.

mindkettő 10 pontos, nem? :)))

Gr0

10

Gr0, 2005. február 22. kedd, 13:51 (#)

Basszus, ha ennyiféle kávéstasakos kvíz van, akkor miért ugyanaz az 5-6 van mindenhol??? Azokat egy kivételével könnyű megfejteni, de már unalmas :(((

Gr0

11

madbal, 2005. február 22. kedd, 14:01 (#)

télleg. keddikviz?

12

ses, 2005. február 22. kedd, 14:02 (#)

emberfigyelés a kulcsszó, emberek. az alanyok még menekülni sem tudnak: ott figyelnek egy hatalmas, háromdimenziós tárgylemezen, te meg figyeled őket.

bátrabbak fotózhatnak is, mint ez a csóka: http://www.travisruse.com/ - de azzal nálunk itt-ott le lehet fejelődni :)

13

madbal, 2005. február 22. kedd, 14:37 (#)

Figyeld meg, hogy a csóka blogján az utolsó kép majd egy hatalmas feka srác lesz, nagyon morcos képpel! És később nem fog többé frissülni a honlap.

14

Netudki, 2005. február 22. kedd, 17:55 (#)

Munkába menet 2 megállót megyek (4-6 vili) - a lebukás esélye elenyésző. Az ellenőröket felszállásnál azonnal kiszúrom. Szinte üres a kocsi - nem 8-ra megyek :)). A köztes megállóban pár ember szál fel. Ott figyelni sem érdemes.
Egyéb esetekben egyszerűen nem foglalkozom vele. Semmilyen járaton. Van egy tapasztalati függvény, ami szerint lyukasztok gyűjtőjegyet. Utazási cél, járattípus, nap, és napszak függő. Az esetek 90%-ában _no_jegy_ értéket ad vissza. Mondjuk szerintem az a legveszélyesebb, ha nincs a járaton mozgástér. Ebből a szempontból a metró könnyű játszma, ott ritkán vannak a kocsiban, a kijáratnál meg elsétálok és kész.

Adrenalint nem okoz a téma, előre kalkulált kiadás, ami elenyésző. Tavaly 2x kaptak el. Mosolygós arcal fizetek, kit érdekel. Az éves bérlet árának negyedéből megvalósítható a közlekedés.

Ja, az időtöltésről. 15 perc az egész - meditálok.

15

ses, 2005. február 22. kedd, 19:02 (#)

És büszke is vagy?

16

drojid, 2005. február 22. kedd, 20:15 (#)

A Bosnyák-Blaha szakasz rövid, és mindkét irányban egyformán zsúfolt. Kibírható. Ha máshová kell közlekednem, mondjuk suliba, ami jó esetben is olyan másfél óra, na az viszont horror, ráadásul a BKV 1-es villamos viszonylatán nem ritka a részeg, büdös, köhögő (mármint így egyben) utastárs, ilyenkor a kedvenc időtöltésem annak kitalálása, hogy hogyan veszek másnap autót, és az milyen lesz...
Lógni meg nem szoktam, az gyíkság?

17

mr m., 2005. február 22. kedd, 20:23 (#)

Én speciel próbálom azokat az alantos nyugati társadalmakat utánozni aki márpedig fizet a tömegközlekedésért (évesbérlet), még ha olyan szar is. Tudom, ez itt nem divat, köpjetek le nyugodtan.
Időtöltésre pedig zene. Vettem occsón mp3 spílert 512 megával, arra ráfér pár órányi miksz. Abból felet-felet oda vissza.

18

Boca, 2005. február 22. kedd, 22:26 (#)

Sztm nem gyiksag. Diakkoromban velem is elofordult, hogy rendszeresen logtam, de ez se volt jellemzo a diakberlet kedvezo arfekvese miatt. Manapsag ha neha tomegkozlekedek, lyukasztok, mert aszondom, nem eri meg azt a 1xx Ft-ot megnyerni, ha cserebe hulyesegeken vitatkozom az ellenorrel. Megaztan nem lenne sok a haviberlet sem, leven, hogy 10x annyit vagyok kenytelen benzinre kolteni.
Azokat megertem, akik 1-1 megallora nem lyukasztanak, mert ez a nalunk honos zonatlan rendszer egy rohej.

19

Peter Orosz, 2005. február 22. kedd, 22:30 (#)

Hadd ajánljam minden kedves Palm user figyelmébe a Dope Wars című rettenetesen addiktív (bocsánat) játékot: http://www.download.com/DopeWars-Palm-/3000-2358-2122985.html

Van 2000 dollárod, 5000-rel lógsz egy uzsorásnak, van 30 nap, 6 helyszín, 7-féle drog, dömping ill. razzia ill. bolond addiktok hogy imbolyogjanak az árak, néha zsaruk, ASCII interfész. Csodálatos.

Kábé öt perc egy kör, én a Fővám tér-Jászai szakaszon játszom mondjuk kettőt, ha felkerülök a toplistára azt gondolom "yearrgh mothafucka" és veszek 2 fánkot. Zen.

20

Gr0, 2005. február 22. kedd, 23:19 (#)

Hát, sztem max annak a szemében gyíkság nem lógni, aki szerint tök oké az, hogy egy szolgáltatást ingyen veszek igénybe, holott nem az. Ezt speciel nem feltétlen tartom európai hozzáállásnak, de tudom, ez magánvélemény.
Arra azért mondjuk kíváncsi lennék, hogy a világ egyéb tájain is szokás-e (sztem bunker módon) dicsekedni azzal, hogy (sztem tapló módon) ingyen tömegközlekedik az ember. Külföldetjárt olvasótársaim, mi a helyzet másfelé ezügyben?

Gr0

21

Gr0, 2005. február 22. kedd, 23:22 (#)

De, hogy on is legyek: én magam reggelente három dolgot csinálok a villamoson:
1.) a világban az előző nap történt igazán fontos dolgok megismerése (magyarul elolvasom az aznapi Sportot)
2.) Nescafés rejtvények fejtése (ez már igazából lejátszott, azt a pár fajtát, amit a 4-6osokra kiragasztottak, már megfejtettem/elolvastam a megfejtését)
3.) Próbálom túlélni a reggelt. Kimondhatatlanul utálom.

Gr0

22

blast, 2005. február 22. kedd, 23:37 (#)

felszállsz, és az eu szabványos cipőd azonnal kapcsolatba lép a bkv padlószerkezetével, majd sípol hogy nincs jegyed...sok hülye chipkütyü
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35701

23

spityu, 2005. február 23. szerda, 01:01 (#)

mindig van berletem, igy kenyelmesen kiolvasom a fel ujsagot oda, a masik felet vissza, viszont egy zona rendszert es egy azzal aranyos aru berletet meltanyolnek, mert az elmult ot evben az esetek 99%-ban az arany j. u./astoria/nyugati p.u. es a deli p.u. kozott metro jaratokat hasznaltam

24

Peter Orosz, 2005. február 23. szerda, 02:30 (#)

a BKV ingyen hasznalata nagyon hasonlit arra, amikor valaki p2p szolgaltatason jogvedett anyagot masol (itt most hagyjuk a szerzoi jogvedelem jelenlegi tulkapasait): trivialisan kivitelezheto, anonim helyzetben vagany, a szankcio eselye kicsi, a kar pedig nehezen merheto fel es teljesen szemelytelen. en a new yorki es a washington, dc-i metrot lattam kozelrol ahol a kerdest egyszeruen a technologiara biztak: magneskartya, beleptetokapu, shvumm. szerintem ennyi az egesz. a metroert fizetes sosem lesz szemelyes, aterezheto problema, olyan mint windowst lopott sorszammal hasznalni es nem olyan mint a kis oregoni egyszemelyes ceg 20 dollaros szoftveret feltorni.

25

madbal, 2005. február 23. szerda, 08:55 (#)

Félre ne értsetek! Én sem pártolom a bliccelést, csupán annyit mondtam, hogy adrenalingeneráló lightos extrémsportnak is alkalmas. Egyébként amint 10 fok felett van a hőmérséklet, nyergén kapom D3-at, a bicajomat.

26

Netudki, 2005. február 23. szerda, 10:16 (#)

15,18,20: RE:
1. Nem vagyok büszke.
2. Nem dicsekszem. Sőt, álnéven írok:)
3. Nem ingyen használom. Kb. negyed annyit költök, mint az éves bérlet ára.

Egyszerűen csak kioptimalizálom. Arról nem tehetek, hogy nincs zónarendszer, vagy 3 megállós vilijegy. Kilométerenként kb. 15 Ft-ot fizetek. 4x ennyit nem lennék hajlandó. Annyira nem jó a cucc.

27

Gr0, 2005. február 23. szerda, 10:19 (#)

madbal,
ja, persze, végül is vannak ilyen extrém-sportok adrenalinboosternek, pölö van, aki vadászik "just for the fun of it"... Arról is meg van a véleményem, még, ha azt is mondja, hogy ő, személyesen nem pártolja az állatok oktalan irtását. Akkor ne tegye. Ha te sem pártolod a bliccelést, akkor ne tedd, ha teszed, ne magyarázkodj, ilyen egyszerű :))))

Gr0

28

eszpee, 2005. február 23. szerda, 10:39 (#)

Gr0, hogy jön ide a vadászat?! Jézusom!

29

ses, 2005. február 23. szerda, 10:48 (#)

Netudki,

Azt írod: "Kilométerenként kb. 15 Ft-ot fizetek. 4x ennyit nem lennék hajlandó. Annyira nem jó a cucc."

Ez azt jelenti, hogy ha korrekt lenne az ellenőrző rendszerük, akkor te karakánul inkább gyalog mennél? Vagy csak azért mered ezt így kijelenteni, mert ennek a veszélye valójában nem fenyeget, hiszen ki tudod játszani a jelenlegi béna rendszert? :)

30

Boca, 2005. február 23. szerda, 11:31 (#)

Madbal, az adrenalingeneralast elfogadom, de az mar szubjektiv, kinek mennyi ideig erdekes ez. En eleg hamar meguntam. De lehet, hogy csak azert, mert utalom a konfliktust vadidegenekkel, pl. egy szamitogepes autoverseny generalta adrenalin eleg sokaig dolgozhat.
Azt is tegyuk a BKV ugyhoz hozza, hogy a BKV is szeret sirni, hogy sok a bliccelo, neha ezzel magyarazzak a jegyaramelest, noha biztosan lenne okos, hatekony es nem is tul sokara megterulo megoldast. De ok is a konnyebb utat valasztjak. Ez egyfajta K-europai modell, ahol 2 tehen egymast feji.

31

nokedli, 2005. február 23. szerda, 13:03 (#)

Én is bliccelek. Én sem vagyok büszke. (de hülye sem...) Kb. 5 éve lakok Bp-en, ebből 4 évig rendszeresen vettem a havi bérletet (jobb a békesség), de kicsit meguntam, h a bkv évente simán emel vagy 20-30%-ot és ennek ellenére nem csökken az adóssága (ja meg persze a szolgáltatás színvonaláról se beszéljünk). Akkor mi a megoldás? 20.000Ft-os havi bérletek? Ilyen fizetések mellett? Mpfh... Külföldön mindig vettem jegyet mindenre, mert szétvágnak és megbüntetnek helyben vagy 20-50EUR-ra. Itt amíg oda szarik a kutyád ahova akar, lehánynak, megvernek, leköpnek az egyes villanyon (bármelyiken) nap közben addig szerintem ez balkán, a szolgáltatás meg annyit ér amennyiér el tudják adni. Ja, h egyre többen nem fizetnek érte? El kellene gondolkodni... A beléptetős-zónás rendszerre kíváncsi leszek. Szerintem csak arra lesz jó, h felemelhessék a bérletárakat. De ha chipes megoldás lesz ,akkor úgyis lesz aki meghekkeli :)

32

Gr0, 2005. február 23. szerda, 16:06 (#)

eszpee,
úgy jött ide a vadászat, hogy az is olyan tevékenység, - sztem - amit "just for the fun" csinálni elfiogadhatatlan. Azt még aláírom, ha valaki azért bliccel, mert nem tud jegyet venni: nincs nála pénz, annyira szegény, de el kell jutnia valahova, nincs nyitva tartó bérletpénztár/működő automata. Késő éjjel, ha nincs jegyem, én sem fogok gyalog menni x megállót, csak, mert nem tudok jegyet venni - állítson fel a BKV olyan rendszert, amiben éjjel is jegyhez juthatok, és fogok venni, ígérem.
Ugyanúgy a vadászatnak is vannak számomra elfogadható válfajai. A kedvtelésből vadászat számomra megmagyarázhatatlan.
Így jött ide a vadászat.

Gr0

33

Gr0, 2005. február 23. szerda, 16:15 (#)

előre elnézést mindenkitől, hányingerkeltően demagóg lesz, amit írok, de

nokedli,
amit leírtál, abból az derül ki számomra, hogy neked egy a fontos: hogy neked jobb legyen. Szerinted a BKV-vel szembeni aggályaid (aamiket nagyrészt jogosnak látok) orvosolhatók azzal, hogy nem veszel bérletet? Közelebb viszed-e a helyzetet a mindenki számára jobb megoldáshoz azzal, hogy bliccelsz? Sztem nem. Neked jobb, azt kész. Persze, lehet ezt így is csinálni, mindenki gondoljon csak magára, lehet, hogy működni is fog, de nemtom, így kéne-e...

Azt mondod, nem vagy büszke arra, hogy bliccelsz. ezt örömmel hallom, azonban én úgy vagyok vele, hog olyat, amire nem vagyok büszke, max kényszer hatására csinálok, ha nincs más választásom. Tehát, elképzelhető, hogy h olyan szarul fogok állni, hogy egyszerűen nem tellik bérletre/jegyre, akkor lógok én is a szeren majd, de addig nem. Bevallom, legalább annyira a lebukástól való félelem az oka ennek, mint a sztem helyes hozzáállás követése, nem tudom, hogy ha tudnám, hogy nem bukhatok le, mennyire kéne magamra erőltetnem - vagyis inkább mennyire sikerülne... - a bérletvásárlást. De nem ez a helyzet :)))

Gr0

34

Boca, 2005. február 23. szerda, 18:25 (#)

nokedli, a blicceles es a BKV gazdalkodasanak esszerusitese kozott nincs lenyeges osszefugges. Eddig elobbirol volt szo. Lehet szo a masikrol is, talan idecsabitunk 1-2 bennfentest is a vegen, de sztm hiba a 2 kozt kapcsolatot keresni.

35

Netudki, 2005. február 24. csütörtök, 09:11 (#)

Ses 29:
Egyrészt a korrekt ellenőrző rendszer nyilván jelentene olyan díjszabást is (zónák, stb.) ami nekem is gazdaságossá tenné azt a pár kilométert. Mert a forradalom veszélye nélkül nem lehet bevezetni a szigort a gyenge díjszabás meghagyása mellett.
Tehát ha nem 150 Ft-ot kérnének 2 villamosmegállóért (bérlettel kb. 75 Ft lenne nekem), akkor fizetnék.

Másrészt amíg erkölcstelen vezetők erkölcstelen államot, önkormányzatot, iskolát, egészségügyet, stb. üzemeltetnek, balkáni rendszereket hoznak létre, átvágják és lehúzzák az állampolgárt, addig az is leszarja az egészet. És ahol lehet, kikerüli a csapdákat, a dézsmát, a hülye szabályokat. Miért fizessen egy olyan államnak, amely "alt-printscreen" e-kormányzatot üzemeltet (http://www.netacademia.net/blogspace/petert/archives/002503.html)
, hülyességekre szórja el a fejlesztési pénzeket, kiskapukeresésre oktatja a főiskolákon a hallgatókat, hivatalaiban kommunizmusból ittmaradt keresztbetevő analfabétákat foglalkoztat az állampolgárok szivatására, stb ?

Ha tudod, hol kell megfordítani ezt a folyamatot, akkor szóljál. Addig alkalmazkodom a rendszerhez. Nézőpont kérdése, de amíg azt látod, hogy a szomszédod CLS merdzsót ügyeskedik össze magának, addig igenis hülye vagy, ha megveszed a bérletet.

(A fentiek nem az én nézeteim, de igen sokan így gondolkoznak). Ez van.

36

eszpee, 2005. február 24. csütörtök, 09:42 (#)

Különben is, mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni már egy CLS merdzsó árából?! Naugye!

;)

37

ses, 2005. február 24. csütörtök, 10:42 (#)

Netudki, duplán csalódást keltesz. :)

Már rég túl lennél az egészen, ha az első kérdésemre csak annyit mondasz, hogy "mi közöd hozzá". Ehelyett levágsz egy hosszú szónoklatot, amelyről nehéz eldönteni, hogy melyik inkább: irreveláns vagy demagóg - majd közlöd, hogy ezek nem is a te nézeteid.

Nekem annyi tűnik ki az egészből, hogy kényelmetlenül érzed magad, amiért mindenféle ideológia nélkül sunnyogsz a villamoson, ezért indokolni próbálsz, egyben mentegetőzöl is.

Különben meg: mért ne legyél tisztességes? Kiterítenek úgyis.

38

Gr0, 2005. február 24. csütörtök, 13:15 (#)

nedudki,
"Másrészt amíg erkölcstelen vezetők erkölcstelen államot, önkormányzatot, iskolát, egészségügyet, stb. üzemeltetnek, balkáni rendszereket hoznak létre, átvágják és lehúzzák az állampolgárt, addig az is leszarja az egészet."
Nem gondolkoztál el azin, hogy mind a rendszer "balkáni2 volta egysenes összefüggésben áll az itthoni közerkölccsel? Hogy svédországban meg Svájcban pölö azért nem kell annyira szigorkodni, meg azért tud pontosan működni a dolog, mert olyan az intézmény, mint az ember: megbízhatóbb, szabálykövetőbb? Azt akarom mondani ezzel, hogy amit a cégben bírálsz, azt a viselkedést nyújtod te is. "Azért vertem meg, mert ő is megvert!" Vagyis nem vagy különb a rendszernél, ha annak a "balkáni" voltára balkáni választ adsz - pölö nem fizetsz érte, holott megtehetnéd. Mi/hogy fogy így változni szted?

Gr0

39

Gr0, 2005. február 24. csütörtök, 13:17 (#)

netudki,
bliccelni hatalmas bunkóság, aki szándékosan bliccel, az baromi nagy seggfej.

(A fentiek nem az én nézeteim, de igen sokan így gondolkoznak). Ez van.

Gr0

40

Netudki, 2005. február 24. csütörtök, 13:51 (#)

37
Muhaha.
Különösen azzal kapcsolatban, hogy tudni véled, hogy kényelmetlenül sunnyogom és a lelki békém keresem.
Lófaszt, ráérek és grafomán vagyok. :)

38.
Nem gondolkoztam, nem szoktam, hülye vagyok. :)
Nem olvastad el rendesen. Azok ott nem az én nézeteim. Én nem idomulok a rendszerbe. Fizetek a szolgáltatásért. Annyit, amennyi reális és annyiért, amennyit igénybe veszek. És nem pénzelek feleslegesen egy szarul működő rendszert, hozzájárulva a fennmaradásához. Ugyebár, erre senki sem gondol. Lázadó vagyok és forradalmár. :)
Naugye.

39:
Hogyne, igazad van. De én speciális bliccelő vagyok. Mert fizetek, csak nem annyit. Szerintem az általad leírt nézetet elfogadók nagy része leegyszerűsíti a helyzetet és főleg a totális bliccelőkre gondol ilyenkor :)

41

ses, 2005. február 24. csütörtök, 14:03 (#)

Jól nyomod. :)

42

Netudki, 2005. február 24. csütörtök, 14:34 (#)

Bocs, csak viccelek.
Indulni fogok egy "fárasztó ember" bajnokságon és ez az edzésprogram része :)

43

Skulo, 2005. február 26. szombat, 18:15 (#)

Hé, nem az időelütő módszerekről volt szó? Én spec:

- Szugerálom a népet. Kinézek valakit és az "Add át a helyed!" parancsot próbálom beültetni az agyába. Még sohasem sikerült, de volt aki már furán nézett rám, talán karcoltam a psichéjét. :)

- Műemlékek, szobrok és egyéb elsiklikfeletteazember dolgok keresgélése. Mindig lehet érdekes új, de valójában már régen ott tobzódó látványosságokra akadni.

Nyáron viszont maximálisan legjobb az amerikai filmekből ellesett módszer. Kinézek egy formás darabot majd, simán lejátszom magamban amint bevágódok egy taxiba és lazán odaszólok a sofőrnek:
"Hé, kövesse azt a segget!" :)

44

marosh, 2005. április 6. szerda, 16:37 (#)

Hello!
Nekem úgy tűnik mintha a BKV igazgatók ide járnának védeni a céget!
-nagyon drága a bérlet a fizetésekhez képest
-a szolgáltatás kritikán aluli (koszos, késős, lerobbanós...)
-inkább kizárom magam a forgalomból, és a következőn kilyukasztom a jegyet, ha muszáj BKV-vel mennem
-sajnos a benzin is baromi drága, de nem állandó autóhasználat mellett, a lógással kiegészítve inkább azt választom (legalább nem dörzsöli senki hozzám az izzadt testét a 7-es buszon, és így csak egyedül kell állnom, ülnöm a dugóban)

45

marosh, 2005. április 6. szerda, 16:38 (#)

Elfelejtettem!
A legjobb csajokat viszont tényleg csak a tömegközlekedésen látni! A bámulással lehet legjobban elütni az időt, ha jön a meleg.

46

ses, 2005. április 6. szerda, 19:55 (#)

Marosh (44), abból, hogy egy szolgáltatással nem vagy megelégedve, még nem következik, hogy illegálisan kell használnod. A korrekt reakció szerintem az, hogy nem használod. Ehhez a belátáshoz nem feltétlenül kell BKV-igazgatónak lenni. :)

Általánosan: lopjon, aki akar, de ne takarózzon azzal, hogy azért teszi, mert "nem éri meg" fizetni érte. A lopáshoz képest ugyanis semmiért nem éri meg fizetni, a legjobb minőségért sem.

47

Gr0, 2005. április 7. csütörtök, 15:08 (#)

Amúgy tényleg kelet-európai sajátosság az, hogy az meber szinte kérkedik a szabályszegéssel, lopással, stb., vagy csak nálunk jellemző ez?

Gr0

48

tmnk, 2005. április 14. csütörtök, 12:57 (#)

>Te mivel ütöd el a reggeli utazás idejét?
Én ma pl iZborn Bass Bomm Dimm c. mixét hallgattam a hetes busz tömegnyomorában ;)
A rossz idő monnyon le, jövő héttől (újból) biciklizek, Critical Mass!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork