Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


F*#&@ckPal

Madbal cikke a Blog rovatból, 2005. március 9. szerda, 18:20 | 45 hozzászólás

20050309_visamc.gifAmikor megnyitottam elektronikus számlámat, amihez tartozik végre hitelkártya szám is, úgy gondoltam, elérkezett a kánaán. A sok virtuális windowshopping után végre belevetettem magamat az elektronikus áruházak sűrűjébe. Természetesen pofára estem.

Az első kör egy lemezbolt volt, az osztrák Couch Records kiadó saját webboltja. A postaköltséget sem sokalltam, nosza, meg is rendeltem két lemezt és egy ajándék pólót. Gond rögtön volt: kétszer blokkolták számlámon a fizetendő összeget, de szerencsére csak egyszer vonták le. A csomagra három hétig vártam, nem jött. Aztán elküldték másodszorra is, 2 nap alatt ide is ért. Mentségükre szolgáljon, hogy állati készséges az ügyintézőjük, Christa. Nem szegték kedvemet, végtére is megkaptam, amit kértem.

A második, bosszantóbb karika a világ legnagyobb piacán ért, az EBay-en. Licit közben vettem csak észre mit is jelentenek a zárójelek a sok ismert készpénzhelyettesítő kártya emblémája körül: nem úszhatom meg a PayPal-os regisztrációt. Igenám, de sehol nincs feltüntetve Magyarország! Wadkeleti szívemet azért melegség öntötte el, amikor láttam, hogy a Visegrádi Négyből egyik tagállamnak sem sikerült megnyernie a Fizetős Havert. Ha megpróbálkozol külföldi strómannal és lakcímmel, az sem jobb: a később megadandó kreditkártya számát összeveti az országgal. És csilingel, hogy nincs tovább. Marad a Western Union, ha akarok valamit.

Mostanra a kezdeti hurráoptimizmusom lelohadt. Úgy érzem magam Virtuália Piacán, mint aki itthon plázázik egy cellux-szal összeragasztott ötezressel a zsebében.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (45)

1

eszpee, 2005. március 9. szerda, 18:29 (#)

Western Uniont sűrgősen felejtsd el, állítólag még rosszabb, mint a borítékba hajtogatott papírpénz, mert azt legalább tudod, milyen címre küldted, míg a WU-t akárki felkaphatja egy útlevéllel.

2

eszpee, 2005. március 9. szerda, 18:31 (#)

Illetve PayPal vonalon még: http://www.fuckpaypal.com :)

3

madbal, 2005. március 9. szerda, 19:01 (#)

http://www.bidpay.com

Ez sem tud semmit, le merem fogadni, csak jó drága!

4

ses, 2005. március 9. szerda, 19:44 (#)

A Western Union nem annyira gáz azért, ahogy eszpee beállítja: nekem is volt szerencsém kipróbálni, és - akkor legalábbis - meg lehetett adni mindenféle kiegészítő biztonsági cuccokat az illetéktelen felvétel megakadályozására.

Nincs halálbiztos módszer, persze; de amikor nekem anno egy szép szombat reggelen kiderült, hogy aznap délig pénzt kell eljuttatnom Tahitire, ahol a nagyarcú bankok *csak francia* hitelkártyát fogadnak el, akkor a Western Union nélkül egyszerűen meghaltam volna.

5

eszpee, 2005. március 9. szerda, 21:04 (#)

ses, persze, a Western Uniont erre találták ki, hogy megbízható ismerősnek juttass el pénzt a világ másik végére - és nem arra, hogy egy vadidegennek fizess vele a liciten megnyert használt c64 kazettáiért.

6

peter, 2005. március 9. szerda, 22:06 (#)

madbal ha ez ennyire nem megy, akkor neked csak a személyes után-menetel marad, két közeli cool lemezbolt tipp.

"Az első kör egy lemezbolt volt, az osztrák Couch Records kiadó saját webboltja..."

- - - >

Rave Up Records
http://www.rave-up.at/

33&45 records and culture
http://www.recordstore.at/home.php

--

but trust me on the sunscreen...

7

mr m, 2005. március 9. szerda, 22:52 (#)

ebay.de
van egy ismerősöm, aki valahogy megoldotta az ebay.comról a rendelést ide, de állítólag a csomagjainak a harmada sose jön meg.
Amúgy meg ne költsd a pénzed, add a szegényeknek ;]

8

peter, 2005. március 10. csütörtök, 00:29 (#)

Motive: "nosza, meg is rendeltem két lemezt és egy ajándék pólót."

A motive póló az egyik kedvenc "kutatási" hobbim :) Ezek pld. nagyon ügyesek.

- - - >

http://www.bustedtees.com/

Motive wallpapers ->

http://www.heise.de/ct/motive/03/24a/

9

Boca, 2005. március 10. csütörtök, 08:57 (#)

Az ebay.de nekem elfogadta a VISA hitelkartyamat.
A Paypal abszolut kocsog ceg lehet, hogy meg mindig nincsenek fent regioink szorgos orszagai a listan. Nem vagyok egy traktorrol zaszlot lengeto tipus, de ez rosszul esik a nemzeti tudatomnak.

10

akakij, 2005. március 10. csütörtök, 09:30 (#)

Banki atutalas!
Ha rendesen megadod az IBAN szamot, akkor semmibe sem kerul. Online indithatod, devizaarfolyamon szamolodik el, mi kell meg?

11

madbal, 2005. március 10. csütörtök, 10:59 (#)

Banki átutalás jutaléka ált minimum 2000HUF. Ez nem sok, mondjuk, ha egy 5000 dolláros hightech cuccot vesz az ember, de egy jópofa, húszdolláros kalapnál azért pofátlanság. (Mintánkul vett kalap 20$, csomagolás és postázás 25$, IBAN/W.U. utalás 13$ viszonylat)

Lemezbolt: raveuprecords tipp jó, köszi! A Couch baromi jó, nem velük van a baj, csak lassan ért ide a posta hibájából. A tunes.co.uk is jó webbolt, meg a juno records és a soulseduction is.

12

peter, 2005. március 10. csütörtök, 12:18 (#)

"A Couch baromi jó" azért ha Bécs -ről van szó a G-Stoned a büszkeségük :) A kiadó alapján gondolom (dZihan & Kamien) a d&b -t szereted mostanában.

http://www.g-stoned.com/
http://www.kruderdorfmeister.com/

13

peter, 2005. március 10. csütörtök, 12:24 (#)

"Banki átutalás jutaléka ált minimum 2000HUF." madbal ennél kreatívabbnak gondoltalak, ez még nem jutott az eszedbe? ->

Te meg három haverod egyszerre egy kártyával (azzal ami csak a net-re VAN) megrendeltek minden hmmm, goodies-t.

2000/4 = 500 ft

--

"Jesus shaves"

14

peter, 2005. március 10. csütörtök, 12:35 (#)

Ja és persze a korrekt könyveléshez ->
Az mennyi zsé ha kimész Bécs -be vagy London -ba azokért a lemezekért?

15

Boca, 2005. március 10. csütörtök, 13:32 (#)

Peter, nekem pont ez a bajom egyelore a netes vasarlassal, hogy folyton valami hulye trukkozesre kenyszerulok. Minderre nem lenne szukseg, ha a tranzakcios dijak tukroznek a valos bekerulesi koltseget.

16

peter, 2005. március 10. csütörtök, 13:47 (#)

Boca te mindig rátapintasz a fontos dolgokra ;) De megint van de -> a net vásárlás arra VALÓ, hogy olyan dolgokat vegyél meg amit itthon NEM tudsz. Természetesen a lemez és könyv vásárlást is itthon kell kezdeni, és akkor nem vészes a posta költség (gondolom nyilvánvaló, hogy miért -> ha azt a csomagot pld: az usa -ból kell idáig röpiteni akkor sajna az zsé) libri.hu

A másik szempont a vidéken élők akik miért jöjjenek el Pestre csak azért, hogy vegyenek egy Karma vagy Red Rooster szappant ?

- - - >

http://lush.hu/

--

but trust me on the sunscreen...

17

peter, 2005. március 10. csütörtök, 14:05 (#)

bocs már megint a sok posting -ért de azért ez is egy kicsit alulról jövő vélemény volt. "Ez nem sok, mondjuk, ha egy 5000 dolláros hightech cuccot vesz az ember, de egy jópofa, húszdolláros kalapnál azért pofátlanság." Tudod madbal ez a mondatod olyan "okosság" volt mint az a kérdés, hogy -> "100kg toll vagy 100kg vas-e a nehezebb?". Az hogy 1 kalap vagy 10 a posta költség szempontjából szinte irreveláns.

18

eszpee, 2005. március 10. csütörtök, 14:15 (#)

peter, nagyon nincs igazad, a hightech cucc ára kb 1%-kal lesz több a házhozszállítással, a pólóé mondjuk 100-zal.

mondhatni "irreleváns" az, hogy az ár melyik része micsoda, a végén fizetni kell, és 10 rugóért nem veszek pólót, de az itthoni ár feléért objektívet igen.

19

madbal, 2005. március 10. csütörtök, 14:21 (#)

Igazából csak Péter kedvéért :-) noakkor:

- dZihan és Kamien nem d&b, inkább dowtempo, nujazz, de ezeket a szavakat is elcsépelték már. A Krüder és Dorfmeister hét éve adták ki utolsó jó válogatásukat, felettük az idő úgy eljárt, mint egy Illés búcsúkoncerten. Továbbiakért izborn.blogspot.com :)

- Két napon belül kellene fizetnem a kalapért, most nem fogok ismerősöket magam köré gyűjteni,hogy attól az ebayezőtől vásároljanak, licitáljanak azonnal. Esélytelen. Tehát az IBAN átutalás sem megy.

- Egy bécsi hétvége min. 15 ezer, egy londoni meg 35. Ha aranyba csomagolt gyorspostával küldik, olcsóbban jövök ki. Igaz, ilyen hétvégéhez csomó más élmény is kapcsolódhat, de ezeket igyekszem évi 1 alkalomra redukálni, és nem szaladgálok ki minden egyes lemezért.

- Tekintettel a magyar offline áruskálára, a különleges darabokat csak az ebayről tudom megszerezni. Valamint szeretném, ha az "egyéb költségek" a termékhez viszonyitva nem kétszeresére rúgnának.

- 100kg toll / 100kg vas analógia nem helytálló. 5000 dolláros cuccnál kb.2-3% az egyéb költség, 20 dolláros terméknél (esetünkben) kb.200%. Ez a pofátlanság, az aránytalanság.

Egyébként elnézést az offenziv hangvételért :)

20

akakij, 2005. március 10. csütörtök, 16:11 (#)

Ugyanannak a magyar banknak, melynek -- mint azt korabban emlitettem -- az online feluleten fent van a kozuzemi szolgaltatok listaja, van egy un. elektronikus szamlacsomagja, fix. 1200 Ft-os havidijjal. Ebben benne van az ingyenes deviza atutalas is.

21

peter, 2005. március 10. csütörtök, 16:13 (#)

"Egyébként elnézést az offenziv hangvételért :)" dehogy baj, sőt ha van saját markáns véleményed csak mond, azon nincs mit "sértödösködni" ;)

"A Krüder és Dorfmeister hét éve adták ki utolsó jó válogatásukat, felettük az idő úgy eljárt, mint egy Illés búcsúkoncerten."

madbal a blog -od alapján azt hittem a zenéhez "legalább" úgy értesz mint a biológiához. De sajnos a helyzet egy BIG NO -> mond te nem ismered ezeket a zenekarokat? Egyébként annyiban igazad van, hogy azután már nem EGYÜTT dolgoztak, hanem külön, de "ne gondold hogy" - (illés) eltüntek.

- - - >

Az utolsó korong:

Peace Orchestra - Reset
(!K7 Records) Jun 2002

http://www.g-stoned.com/artists/po/releases.php

Tosca - Dehli 9 (a lemez borító is már eleve sikitos :-)
(!K7 Records) Feb 2003

http://www.g-stoned.com/artists/tosca/

--

but trust me on the sunscreen...

22

Boca, 2005. március 10. csütörtök, 16:21 (#)

Akakij, ez mar jobban hangzik, de igazabol csak hardcore webvasarloknak eri meg.
Tegyuk fel magunknak a kerdest: Miert is szeret mindenki a weben vasarolni? Mert gyors, egyszeru, olcso. Ezt a celt meg nem sikerult elernunk.

23

peter, 2005. március 10. csütörtök, 16:35 (#)

Szerencsére a *volt* duó egyik tagja már kétszer is volt pesten játszani, és nagyon rendben volt a buli. Az első Peace Orchestra lemez belső lapját kilehetet hajtani és nagy park jelenet volt benne. Egy két kép Peter Kruder -ről és a borító fotozásról.

- - - >

http://www.g-stoned.com/artists/po/pics.php

Az az arc, erre mondták régen, hogy "a látszat csal, de én nem csalok" - MJ

24

izborn, 2005. március 10. csütörtök, 16:41 (#)

peter: A Peace Orchestraban nincs benne a Dorfmeister, a Toscában meg a Krüder. A k&d, így együtt, párosban nem alkotott hét-nyolc éve semmit, ez tény. Amit írtam, helytálló.

Szólóban is egyre kevesebb az értékelhető, friss és újszerű termékük, az utolsó Tosca albumon elaludtam, annyira híg.

Hidd el, hogy Madbalnak igaza van!!

(Szegény dZihanékra is kezd ez igaz lenni, 2002 óta semmi új zenét nem hoztak)

25

madbal, 2005. március 10. csütörtök, 16:43 (#)

A Dorfmeister bulik meg parasztvakítások voltak. Uff.

26

eszpee, 2005. március 10. csütörtök, 16:45 (#)

A fentiek alapján sikeresek :)

27

peter, 2005. március 10. csütörtök, 16:53 (#)

"parasztvakítások voltak" ez szubjektiv dolog, egyébként miért mentél a MÁV múzeumba, a zene vagy a csajok miatt?
(levetted a napszemüveget)

Még egy apró story, amikor az első K&D ep-t vettem 93' Bécsben (ahol ugye laktak) akkor az egész lemezboltban szerinted melyik volt a legdrágább bakelit -> hát persze hogy az :-)

28

madbal, 2005. március 10. csütörtök, 17:07 (#)

MÁV: ú bocs! Az télleg jó volt. A másik két alkalommal (hajógyáris ESTfm buli + Millenáris) viszont vakított.

29

peter, 2005. március 10. csütörtök, 17:09 (#)

"Hidd el, hogy Madbalnak igaza van!!"

Mondtam ne a látszatnak higy!! Még jó, hogy pont itthon vagyok és letudtam kapni a polcról azt amelyik a legközelebb volt.

- - - >

Tosca - Opera

written + produced by Richard Dorfmeister + Rupert Huber
Recorded @ Favourite Chocolate Studios Vienna 97'

Esetleg a Chocolate Elvis szimű szám lehet ismerős ;)

--

but trust me on the sunscreen...

30

eszpee, 2005. március 10. csütörtök, 17:11 (#)

peter, a beidézett alkotók közül melyik a Krüder álnéven? Sokat lendítene az érveléstechnikádon, ha kiszednéd magad write only üzemmódból...

31

peter, 2005. március 10. csütörtök, 17:25 (#)

Bocs a sok posting -ért de ha helyzet van akkor válaszolni kell. Szerintem elég világos volt amit irtam de persze ok -> összen két emberröl volt szó az egy a Tosca a másik a - - ->

Peace Orchestra (Peter Kruder)
by Josh Jones

Forget Retro, this is Future Funk

http://www.popmatters.com/music/reviews/p/peaceorchestra-peace.shtml

32

peter, 2005. március 10. csütörtök, 19:08 (#)

madbal azért tőlem is bocs a pimasz mondatokért. Tudom én, hogy jól ismered a zenét. De legközelebb amikor ilyet gépelsz "felettük az idő úgy eljárt" akkor majd vegyél egy nagy levegőt mielőtt posting -olod.

A másik dolog az, hogy direkt tartják magukat "hátul" (had ne mondjam miért -> irtad te is EstFm nép hype) ami szerintem nem baj. Annyit még tudok és talán az is lehet ok, a tényleges zen gyakorlás. A Tosca - Suzuki lemeznek azért ez a címe mert Suzuki a zen oktatója, neki dedikálta.

Egyébként ők ketten alapították és az övék a G-Stoned kiadó. A lényeg számold össze az utóbbi hét évben, hány lemezt adtak ki, ketten együt.

http://www.g-stoned.com/releases/item_detail.php?ItemID=16

--

but trust me on the sunscreen...

33

peter, 2005. március 11. péntek, 00:12 (#)

motive póló

Na a jobb hangulat és egy kis pihenés miatt beraktam ezt a lemezt ->

Paris - Guerillas in the mist

Nem bírom megállni, hogy ez a mondatot el ne küldjem.

"Black power more than a t-shirt. The community needs more work."

--

Malcolm X: More than a Baseball Cap

http://aalbc.com/authors/blackartsmovement.htm

34

peter, 2005. március 11. péntek, 23:38 (#)

Snoop Doggy Blog (nehogy komolyan vedd)

http://www.neoflux.com/celeblogs/snoopdog/

35

methro, 2005. március 12. szombat, 00:16 (#)

Tenyleg szep egy otezer dollaros kalapot huszert megvenni, hacsak nem atutalnod kell, hiszen akkor amit keresel a reven, elveszited a vamon. Hasonlot mondanak azzal, hogy "rob Peter to pay Paul", aminek a vege hangzasaban emlekeztetett a Fizetos Haverre, szal gondoltam megosztom veletek, amig friss (nekem). Kosz.

36

peter, 2005. március 12. szombat, 02:10 (#)

Bocs a sok linkelésért, tudom ses utálja. De ez a Snooop csuka se rossz, de csak a linkel látható. És mivel a téma a net-bolt ezért talán még elmegy ez a tipp.

- - ->

Signature design Hi-Top by Snoop Doggy Dogg himself!

http://www.zappos.com/n/p/dp/4284701/c/33540.html

37

peter, 2005. március 12. szombat, 11:40 (#)

"parasztvakítások" :-)

A Sex és New York útán kiváncsi voltam, hogy milyen is az a 500$ -os szandi meg gucci táska. Egyébként a táskák közt van egész jó is.

http://www.gucci.com/us/index2.html

38

sickboy, 2005. március 16. szerda, 15:27 (#)

Na az van, hogy a banki átutalás bukó. Soha senki nem fogja neked garantálni hogy a feladott pénzed megérkezik. Ha pl. Hongkongba adsz fel lóvét és 2 hét múlva hőbörög az eladó hogy hol a zsé hiába lobogtatod a banki igazolásod senkit nem fog érdekelni. A bankod még azt sem tudja majd megmondani hogy hol tart az átutalás. Ha egy mód van rá, ne csináljatok wire transfert.

A paypalt viszont be lehet hülyíteni úgy hogy kiválasztasz egy országot, megadod a rendes címed és elkezded próbálgatni a bankkártyáidat. Nekem a C hiteles cucc évekig bevált, igaz nemrég lejárt a kártya. Most egy céges amex-szel nyomom és az is hibátlanul megy.

39

tmnk, 2005. március 17. csütörtök, 14:23 (#)

Élvezettel olvastam a nagytudású és kulturált blogkommentváltást K&D ügyben. Előbbit én egyszer láttam Bécsben (bekktubekkelt Rainer Trüby-vel), meggyőzőtt teljesen a (prünytyögős) keverése (ahogy a közönséget, és végül Rainer Trüby-t is a csúcspontnál), asszem Milkaudio webrádió hallgatói is az ő szettjét szavazták meg a legjobbnak - állítólag volt már Magyarországon, bánom, h akkor én (még) sehol nem voltam, legalábbis ott biztosan nem.

A múlt héten aztán kaptam egy váratlan szpemet a Flex-től, végignyálazva a 13 oldalas csatolmányukat pedig erre bukkantam:

"Montag 25.04 Beginn:23:00
DUB CLUB
G-STONE-Plattenpräsentation: "Toujours le meme Film"
LIVE: URBS & BAND feat. CHRISTINE JONES
DJ`S. KRUDER & DORFMEISTER, URBS
Eintritt: €10.- all night
www.dubclub-vienna.com
www.g-stoned.com"

Aztán most kezdek szétesni a sok-sok programlehetőségtől :)

(T'om, h sefülesefarka nem volt annak, amit írtam, de hátha jól jön vkinek az info :) )

40

peter, 2005. március 26. szombat, 19:50 (#)

Motive poló még

- - ->

http://www.jinx.com/scripts/products.asp?affID=-1&catID=-1&productID=357
--

but trust me on the sunscreen...

41

peter, 2005. március 26. szombat, 22:02 (#)

hmm

42

peter, 2005. március 27. vasárnap, 17:35 (#)

Motive in the army

- - ->

http://www.soldiercity.com/product-exec/product_id/8705

43

peter, 2005. március 28. hétfő, 07:11 (#)

"G-STONE-Plattenpräsentation: "Toujours le meme Film"

http://www.couchsurfer.de/reviews.htm

44

peter, 2005. március 28. hétfő, 19:49 (#)

kaliber44

Nem birom ki, hogy a legnagyobb húsvéti élményemet ne irjam be. Egy brothernél hallottam meg egy lengyel hip-hop brigádot. Szuper ütős :-)

http://www.kaliber44.fan.pl/

http://maqwa.street.superhost.pl/dyskografia.html

45

tmnk, 2005. március 30. szerda, 17:41 (#)

Ha kattansz a lengyel hip-hopra, akkor érdemes csekkolnod még a Noon-t, a Fiszt, a Paktofonikát v. a WWO-t is (t.k. - http://blog.tilos.hu/bossabomdia/archives/001997.html ), de most le is lövöm magam, miután a blogdialógust még egy (ön)linkkel is megtetéztem, remélem, hogy ses megkegyelmez :), bocsánat.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork