Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Blogger bloggernek

Éjfél Kapitány cikke a Blog rovatból, 2005. április 24. vasárnap, 14:58 | 11 hozzászólás

Van, amit (akit) nehéz szó nélkül megállni. Skydisco csütörtöki beírása például olyan elementárisra sikerült, hogy kis híján levelet is írtam neki. Aztán eszembe jutott, rendes blogger az ilyesmit nem privátban intézi, hanem megírja jól. A belterjesség ebben a szubkultúrában nem hiba, hanem elvárás...

Kell egyfajta elszántság, valamifajta különleges érzelmi kötődés, hogy napról napra nyomon kövesd valakinek az életét, aki webnaplót ír. Eleve érdektelen, kivel mi történik, pláne ha nyilvánvalóan semmi érdemleges nem is történik vele. Nem könnyű megfelelni más tekintetben sem. Ha sikeres az illető, az irigység a visszatartó erő, ha sikertelen, a bénasága miatt hanyagolom. Csajbloggernek másra is figyelnie kell. Elég kétszer leírnia egy oldalon, hogy "férjem", "párom", "kedvesem", hogy soha többé ne kattintsak rá. (Értitek, még csak nem is Feri vagy Laci, hanem: a "párom". Az illető fiatalembernek még a nevénél is fontosabb a státusza, nevezetesen, hogy a szerzőhöz tartozik. Nem irigylem szegény nyomorultat...) Mi másért olvasna csajsziblogot az ember, ha nem azért, hogy ábrándozzon? Csak nem képzeli, hogy egy picit is érdekes marad a számomra, miután ilyen otrombán kitette a stoptáblát?

Disco jól csinálja, mert azon nagyon kevesek közé tartozik, akiknek a naplóját rendszeresen szemlézem. Ez a csütörtöki post - felkavaró volt. Olyan mellbevágóan őszinte, olyan keserves, olyan szeretetreméltó, hogy az embernek kedve támad pezsgőt, virágot és névjegykártyát küldeni. Arányaiban és stílusában tökéletesen eltalált segélykiáltás volt. Nem siránkozó, inkább tényközlő, publikus, mégis intim. Szívesen írnám, hogy oda se neki, minden jóra fordul majd. Szívesen írnám, hogy itt a tavasz, szép ez az élet meg minden™, de tudjuk jól: magától soha nem fordul jobbra semmi... Sors anyácska egy kurva. Ha nem fizetsz, nem is élvezel el. Csak akkor kapod meg amire vágysz, ha megadod az árát - méghozzá előre. Ha viszont tesszük a dolgunk, a jutalom nem marad el. Ami azt illeti feleslegesen tépem a számat, mert Disco teszi a dolgát, csak úgy tűnik a szokásosnál kicsit hosszabbra nyúlik a várakozási idő a fizetség és az elélvezés között. Rajta Disco, kangoo ami belefér, ki a mellet, be a hasat és nyitvatartani a szemet! Aztán ha jönnek azok a virágok és névjegykártyák, nem ám húzódozni!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

mr m, 2005. április 24. vasárnap, 15:38 (#)

inkább írj neki levelet

2

Éjfélkapitány, 2005. április 24. vasárnap, 15:52 (#)

Na tessék, lám vannak a rendes blogger létnek hátulütői is. Alig csinálom egy hete, máris beleszólnak az életembe :)))

3

mr m, 2005. április 24. vasárnap, 16:01 (#)

akkor talán add fel

4

beasum, 2005. április 24. vasárnap, 22:11 (#)

uncsi, csacsi

5

BaBe, 2005. április 24. vasárnap, 22:58 (#)

Nem uncsi, nem csacsi. Csak érzékeny, és ebben igaza van. Hajrá, Kapitány.
(És persze, hajrá Disco!)

6

Pepito, 2005. április 25. hétfő, 08:47 (#)

Mr. M-nek remek érzéke van olyan rövid mondatok szerkesztéséhez, amelyenek olvastán az ember idiótának érzi magát. Bizony, meg kell tanulnunk szétválasztani az ocsút a búzától. (De lehet, hogy az ocsut rövid u-val írjuk...)

7

madbal, 2005. április 25. hétfő, 09:02 (#)

Egyrészt ez egy újabb "blogger ír bloggerről, hogy az hogy és kiket mit blogol" meta-log. Khm. A belterjesség ebben a szubkultúrában nem hiba, nem elvárás, hanem Achilles-ín. Másrészt a nyüszögés. Az ilyen nyüszögéseket freudi alapon kell kezelni, persze névjegykártya virág és vacsora után.

8

nzanga mobut junior, 2005. április 25. hétfő, 13:28 (#)

madbal, akarsz rola postolni? s.k.

9

beasum, 2005. április 25. hétfő, 13:48 (#)

uncsi, csacsi dolog önözni és önérezni

10

beasum, 2005. április 25. hétfő, 13:49 (#)

na jó, önzeni

11

Blogadmin, 2005. április 28. csütörtök, 15:39 (#)

Nem tudom, de szerintem egy tökéletesen átlagos blog tökéletesen átlagos bejegyzése. Egy pillanatra se kötné le a figyelmem. De nyilván az én enpatikus érzékem rossz.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork