Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ismét kritikus tömeg

eszpee cikke a Blog rovatból, 2005. április 14. csütörtök, 20:56 | 14 hozzászólás

Idén is megmutathatjuk Budapestnek, hogy hányan is kerekeznénk rendszeresebben, ha tehetnénk. Ha tavaly nem voltál ott, most bepótolhatod - még ha nem is tudsz / akarsz valamiért a városi biciklizés népszerűsítésének gondolatával azonosulni, akkor is legalább egyszer érdemes kipróbálni a teljes útszélességben közvetlen életveszély nélküli belvárosi kerekezést, hatalmas élmény.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (14)

1

darthwalk, 2005. április 14. csütörtök, 22:30 (#)

Kötelező megjelenés mindnekinek.

2

Balage, 2005. április 23. szombat, 17:27 (#)

Nem akarok flame wart kirobbantani, de bárki komolyan gondolja, hogy ettől bármi meg fog változni, vagy csak az benne a lényeg, hogy egyszer jót lehetett biciklizni keresztül-kasul a városban, rendőri felvezetéssel? Gratulálok!

Gondolom azokat leszarjátok, akik a kocsikban ültek, hiszen éppen ellenük szólt a "tüntetés", de mi van azzal a rengeteg emberrel, aki a tömegközelekdési járművökön ragadt tegnap délután? Akik siettek valahova, és több mint egy órát kellett arra várniuk, hogy ti egy jót tekerjetek?

Nincs autóm, nem vezetek. Sőt, igazából még egyet is értek azzal a szellemiséggel, ami a Critical Mass mögött van, az eszközzel nem értek egyet, egyáltalán. Most mindennél jobban utálnak titeket az autósok, gyalogosok, mindenki, aki tegnap délután el akart intézni valamit a városban, míg ti szórakoztatok. Hát további jó szórakozást mindehhez az utakon. :-(

3

eszpee, 2005. április 23. szombat, 18:06 (#)

Szia Balage,

Minden figyelemfelhívás, sztrájk, tüntetés kénszerűen kényelmetlenségekkel is jár. Akit én tekerés közben láttam tegnap, azok úgy tűnik meg is értették ezt: kevés kivételtől eltekintve mosolygós, türelmes arcok, ablakokban tapsoló és éljenző emberek, (nem be-)integető autósok, pacsizó tömegközlekedők. Kellemesen csalódtam, rosszabb, a tiedhez hasonló reakcióra számítottam.

Egyébként NEM a kocsiban ülők ellen szólt a felvonulás, és nem szarjuk le őket - velem ellentétben nagyon sok biciklitulajdonos vezet is. Az autósoktól is és a tömegközlekedőktől is előre és utólag is elnézést kértek a szervezők. Egyszerűen úgy gondolták, és ezzel egyet is értek, hogy mutassuk meg, hány szavazót érhetne az, ha valaki érdemben elkezdene foglalkozni az autósközpontú helyett alternatív közlekedési megoldásokkal.

Kiváncsi vagyok egyébként, milyen eszközzel tartod elérhetőnek "a szellemiséget ami a critical mass mögött van"?

4

Balage, 2005. április 23. szombat, 19:47 (#)

eszpee, nem láttad az embereket az Örs vezér térig, Hűvösvölgyig vagy a Budaörsig tartó sorokban álló autóbuszokon. Vagy az autókban ülőket szerte a városban. Mondjuk a taxisokét, akiknek nem a közlekedése, a munkalehetősége lett elvéve tegnap jó ideig. Tudom, a taxisokat is utáljuk, csak épp ott ültem az egyikben, és elég sürgős lett volna, hogy oda jussak, ahova kellett volna. Pechem volt, mi?

Milyen eszközzel érném el? Te is tudod, mindenki tudja, ez politika. Ebben a kérdésben elég pesszimista álláspontot képviselek: ebben a városban úgysem készül el addig semmi, amíg valakinek érdeke nem fűződik hozzá. Már azon is meg vagyok lepve, hogy egyáltalán ennyi helyen van bicikli út.

Nem, nem hiszem, hogy pár ezer ember bringázása bárkit meghatna a politikában. De azt sem hiszem, hogy azok, akik elmentek tegnap bringázni, mind azzal a tudattal mentek el, hogy ha holnap a Demszky épít újabb 10 kilométer bicikliutat, akkor majd jól rá fogok szavazni. Ez egy jó hecc volt: jó sok biciklis, nagy színes kavalkád, a legkülönfélébb járgányok, egykerekű, sok kerekű, nagy kerekű, fekvős, jó kis cirkusz -- na ná, hogy a környéken állók, mosolyogtak és boldogak voltak. Ez kell a népnek, a cirkusz. De, pont pénteken, a legnagyobb forgalom kellős közepén?! :-(

5

Balage, 2005. április 23. szombat, 19:51 (#)

Ja az "utált autósoknál" azokra gondoltam, akik ráparkolnak az Andrássyn a bicikliútra, meg halvány fogalmuk sincs a jobbra kanyarodásnál az elsőbbségről, és még ordítanak is, ha épp arra jár egy bringás. Sok hülye, ostoba tahó.

6

Gr0, 2005. április 23. szombat, 23:23 (#)

Balage, kíváncsi vagyok, hány autós gondol a gyalogosok tüdejére vezetés közben... Hamár a bringások nem gondoltak szegény autósokra.

Gr0

7

Balage, 2005. augusztus 30. kedd, 11:09 (#)

Hallom, jön az újabb kör! :-P Szept 22!

8

eszpee, 2005. augusztus 30. kedd, 11:30 (#)

Jól hallod, a banner már napok óta kint van a címlapunkon is... :-P

9

Kuku, 2005. szeptember 9. péntek, 23:21 (#)

Annyir jó volt ezt olvasni így utólag. Egy teljes bringaszezon rengeteg bringás cikke, a biciklisboom első évének eredményei után. Már most kétszer annyi bringás az utakon mint tavaly, a városháza tárgyal velünk, az igéret kb. 30 km bringaút csak 2006-ra, meg még egy csomó minden. Szóval volt értelme, és lesz most is.

10

Boca, 2005. szeptember 11. vasárnap, 11:56 (#)

Kuku, ez a 2x-es növekedés hol látszik? Ránézés vagy van valamilyen statisztika? Ha igaz, az szép eredmény.
A 22-i eseményhez csak azt tudom mondani, hogy mindenki jöjjön el, a média pedig jó előre tájékoztasson, hogy minél kevesebb embernek okozzunk fennakadást.
Minden évben előjönnek a tipikus pro és kontra érvek, kiváncsi vagyok, most hogy lesz. Az pl. látszik, hogy ezúttal egész gyorsan eredményt ért el a közösség, a pesszimista jóslatok (úgysem változik semmi, pár ezer bringás nem tétel) nem igazolódtak.

11

inSay, 2005. november 8. kedd, 18:03 (#)

GPSdrawing-al (http://www.gpsdrawing.com/) rajzolt Critcal mass logó: http://gaboracz.tar.hu/Biciklis.html. (Start gomb)

12

Gr0, 2005. november 8. kedd, 18:36 (#)

inSay,

a link alatt "nem nyert" hibaüzenet jön :(

13

kereszt, 2005. november 8. kedd, 19:06 (#)

szedd le a pontot a végéről:
http://gaboracz.tar.hu/Biciklis.html

14

Gr0, 2005. november 8. kedd, 19:31 (#)

Thx.

Kúl :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork