Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Leltár miatt nyitva

Éjfél Kapitány cikke a Blog rovatból, 2005. április 30. szombat, 11:19 | 18 hozzászólás

Olyan ez a reggel, mintha a női magazinokból vágtam volna ki - szinte érezni ahogy szétáradnak a pozitív energiák, óriási kalandok a láthatáron, megyek is lehajtom a wcdeszkát, nehogy kimenjen a csi :)

Kellemes szombat délelőtt ez. Besüt a nap az ablakon, a madarak hangját is csak azért nem hallom, mert az utcai fronton nyomott el az álom, nem a benti hálóban. A nővérke is vidám ahogy behozza a tablettáimat és a tükörtojást tejeskávéval. Szolíd tejeskávét csinálok (fele víz és csak édesítővel), a konyhában jólesően nyugtázom milyen csini piros nescafés kiöntőt vételeztem tegnap. A női magazinok nem véletlenül jutottak eszembe, tényleg itt van előttem a Maxima e heti száma és tényleg velem indul a Férfititkok rovat a nyilvános férfinaplókról, hogy aztán mickwei és milon kollegákkal folytatódjék. Örömmel látom, hogy sikerült Oravecz Évám prekoncepcióját megváltoztatnom, aki abbéli meggyőződésében indult neki a cikkének, hogy minden blogger nyomorult lúzer, aki e nélkül a mankó nélkül legalábbis kezelésre szorulna. Azért maradt benne annyi irónia, hogy klasszikus idézetem mellé beollózza Tari Zsolt fotóját...

"egy misztikus figurára többen lesznek kíváncsiak mint egy Horváth Endre gondolatai című weboldalra, rajta a szemüveges, kockás inges főhős fotójával"

milon.jpg

Hogy kijött a Maxima cikk, azt persze madbal hozzászólásából kell megtudnom. Örvendetes, hogy a sesblog törzsközönsége milyen lelkes hozzászóló, különösen ha a belpol a téma. Draskovicsos provokációm magas labdáját azonnal és lelkesen csapták le az első hozzászólók, majd szinte azonnal megjelentek ugyanolyan lelkes védelmezőim is. A végére - mint azt 22. Balage meg is jegyzi - nagyon szépen összeáll a kép: a belpolitikával kapcsolatos bármilyen vélemény igen hatásosan osztja meg az olvasókat. 8. Beasum egy mondata azért megér még egy misét, azt mondja hogy:

Az értelmiségnek az is a dolga, hogy felismerje, szemmel tartsa a közös dolgokat, gondolkodjék rajtuk és szóljon, tegyen, ha kell.

Ez a felvetés megér némi utánagondolkodást és érdemes lesz rá egy újabb elmélettel visszatérnem. Utoljára Tamás Gáspár Miklós szájából hallottam ugyanezt, aki az attac szellemiségében direkt akcióra bíztatta a passzív értelmiséget. A nagy kérdés az, lehetséges-e mozgósítani a gondolkodó embereket, lehetséges-e kellő visszhangot kiprovokálni és az akciózó humanisták hogyan tudják majd megkülönböztetni magukat a lelkiismeret88 harcos nyugdíjasaitól?

gyujto.jpgKellemes szombat délelőtt ez, megtaláltam végre az öngyújtómat. A ruhásszekrény aljában hevert, néhány ritkábban hordott pulcsi és nadrág szomorú társaságában. Nem vesztegetnék egy öngyújtóra sem energiát sem szót, ha nem így nézne ki:

Én már jól tudom hol van a nők gpontja. A shopping végén. Evetke is vélhetően hétvégi bevásárlás közben kattintotta le és küldte el nekem a relikviák közé ezt az Éjfél Kapitányos tornacsukát:

Kedves Kapitány! Úgy tűnik személyi kultuszod már olyan mértékű, hogy saját márkás cipőt is a piacra dobtál. Mi megtaláltuk. :)) Nézd csak meg közelebbről a csatolt képet! pusz

cptmidn_shoe.jpg

Kellemes szombat délelőtt ez, még kellemesebb ahogy a statisztikákat szemlézem. Újabb strigula, most éppen Prich idézte régi szeretős szállóigémet. Persze beleolvasgattam kicsit: dermesztőek a cukorbeteg kislányáért harcoló anyuka sorai. Az is jól látszik, nem nekem, nem nekünk szól ez a blog, hanem kevéssé kódolt üzenőfal ez aktuális és ex pasiknak. 100% magánügy.

Kellemes szombat délelőtt ez, postolok egyet a sesblogra...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (18)

1

ststofi, 2005. április 30. szombat, 11:34 (#)

ez jólesett most, így reggeli mellé - naon köszönöm. :)

2

ses, 2005. április 30. szombat, 12:20 (#)

Kapitány, nekem van egy olyan rosszindulatú érzésem, hogy te a draskovicsozást csak így utólag szántad eleve provokációnak ;) - de ettől még nagyszerű kommentgenerátornak bizonyult, valóban!

3

22. Balage, 2005. április 30. szombat, 13:02 (#)

Vazze, említve vagyok egy sesblogbejegyzésben! Most már nekem is szép a napom! :respekt: :-P

4

mr m, 2005. április 30. szombat, 14:38 (#)

hej, de szépen körbenyaltátok egymást :D

5

Ikeagirl, 2005. április 30. szombat, 15:15 (#)

Maxima???
Oksi, most nagyon nyitott leszek és ez egyszer elkunyizom a barátnőmtől, mert hát mi mást tehetne egy igaz honleány?!
(Vigyázat, a labda magas!)
Kedves Kapitányom, a tapasztalataim érdekes módon azt mondatják velem, hogy a nők G pontja nem a shopping végén van...Ám de ha mégis, akkor én most rettentő konzervatív leszek: nem és nem adom fel a járt utat!

6

darthwalk, 2005. május 1. vasárnap, 16:56 (#)

tényleg elbaszták és FREEBOG-ot írtak FREEBLOG helyett? így a kutya nem találja meg :)

képaláírás.

7

Prich, 2005. május 2. hétfő, 07:45 (#)

Vesebeteg. A cukorbetegség csak egy mellékhatása a kilökődést megakadályozó szereinek.
Kösz. :)

8

madbal, 2005. május 2. hétfő, 09:22 (#)

"abbéli meggyőződésében indult neki a cikkének, hogy minden blogger nyomorult lúzer"

Ez egyébként így is van. A (klasszikus picsogó)blog régóta nem trendi, de a csinnadrattás blogbezárás sem akkora hype már.

9

el_inocente, 2005. május 2. hétfő, 11:22 (#)

A Párduc bosszúja volt a neten?
Megölöm Andrást, ezt nem reklámozta.
Na persze, szerzői példányt sem adott...

10

Eric Cartman, 2005. május 2. hétfő, 11:31 (#)

Én infraszaunában (is) szoktam fogyózni, és ott olvasok női lapokat. Női lapokkal a kézben izzadni jó, törölköző a lábon az inkriminált részek fölött spontán begyűrve. Ilyenkor mindig átgondolom az életemet. Szeretném, ha a lelki sérüléseim meghaladnák azt a kritikus tömeget, amikor az alkalmatlanság egyszercsak erénybe vált, és némi lilás-rózsaszínes feminin felhőbe burkolózva végre én is a konzumidiotizmus és a bulvárplázavalóság haszonélvezője leszek. Erről írtam is egy dalt a boybendemnek, ami tulajdonképpen a lúzer blogom zenei manifesztációja.
Aztán lezuhanyozok, és megyünk Fluffy-val enni valami jót a közeli McDonladsban. (Szombaton.)

Mikor lesz már végre rendszeres fogyókúrás rovat is a sesblogon?

11

Éjfélkapitány, 2005. május 2. hétfő, 11:38 (#)

Fogyókúrás? Zseni vagy Cartman. Qrvajó ötlet, kár, hogy nem nekem jutott eszembe. Véletlenül van kulcsom a bilagit rovathoz is, ígérem belerondítok egy-két fogyókúrás postot :)))

12

Ikeagirl, 2005. május 2. hétfő, 13:57 (#)

Mr. Cartmen, Ön máris jó úton halad, esetleg foglalkozzon a szépség-egészség rovattal is behatóbban, és ne adja fel, mi Önnek szurkolunk!
A fogyis rovat kitűnő ötlet, várjuk nagyon, és esetleg a manifeszt boybend is világhírre törhetne...

13

Eric Cartman, 2005. május 2. hétfő, 14:34 (#)

Sajnos nemcsak kövér, hanem mentálisan is eléggé higiénés vagyok mostanában. Már gondolkodtam azon, hogy a bús férfi pubertáskori panaszaival kapcslatban (miután Dr. Veress Pált diszkvalifikálták) Éjfél Kapitányt keressem-e meg, vagy blogot nyissak inkább. Nem is merem beírni, mit mondott erre Séf.

14

Nünüke, 2005. május 2. hétfő, 14:52 (#)

A maxima minden héten tele van ilyen cikkekel,rendszeresen olvasom.Amit az elírást illeti,tényleg sokáig keresgéltem...

15

Ikeagirl, 2005. május 2. hétfő, 14:55 (#)

Merje Mr. Cartmen, bátorság...

16

beasum, 2005. május 3. kedd, 15:39 (#)

Kapitány úr, gondolom én, lehetséges mozgósítani a gondolkodó embereket. Van olyan is, hogy sikerül a gondolkodónak a nemgondolkodókat is rávenni a gondolkodásra.
Pl. a gyakorlatból. Kislétszámú falusi iskola, a falu gyerekeinek nagyobb része a 20 kilométerre lévő nagyvárosba buszozik általánosba. Ennek oka az alacsony színvonal és az, hogy a tehetősebb, értelmesebb szülők nem óhajtják kitenni gyermekeiket az iskolában uralkodó ősbunkó hangvételnek, valamint azt sem csípik, ha a tanár illuminált állapotban üvöltöz, füleket szaggat.
Tehát maradnak helyben a szegények és a cigányok.
A falusi általánosban az igazgató tanítja a történelmet. A hetedikesek a hatodikos könyvből tanulnak. A nyolcadikosok a hetedikesből. A nyolcadikos könyvet meg sem kell venni évek óta. Gyermek mehet középiskolába anélkül, hogy világháborúról, ilyesmiről hallott volna valamit.
A szülők (ezen is) fel vannak háborodva, ám egyúttal félnek. Senki sem mer ujjat húzni az igazgatóval, aki egyúttal képviselő is.
Bátor falusi nagymami névtelenül betelefonál a pedagógiai intézetbe, ahol azt ajánlják, tegyen bejelentést a helyi önkormányzatnál, az igazgató munkáltatójánál. Ez ugyi nem megy, hiszen ig. úr a saját főnöke. Bátor téesznyugdíjas nagyi betelefonál a megyei laphoz is, az ügyeletes riporter nem hisz neki, „az ilyesmi le-he-tet-len kérem”, elmondja még, hogy maga is pedagógus volt valaha, tanmenet van stb., és hálistennek megszűnt a szakfelügyelői rendszer, órára most már csak a tanár engedélyével léphet be bárki. Riporter okít is: bátor nagyinak legyen annyi vér a pucájában, hogy mondja az ig. úr szemébe a problémáját. Bátor nagymami szentségel, sír – ez ügyben nincs több ötlete.
Na, ekkor az értelmiségi fölhíjja a többi értelmiségit: okításügyben tevékenykedő barátot, volt évfolyamtársat, ismerőst. Keresi a megoldást, hogyan lehet rendet csinálni abban a részeges kiskirályok uralta falusi iskolában. Értelmiségit érdekli a dolog, pedig személyesen nincs érintve (porontyait lényegesen jobb helyen van szerencséje taníttatni). Beszélget a felháborodott, rettegő szülőkkel – és lássunk csudát -, észérvei hatnak. Emberek hajlandók névvel szóbaállni a volt évfolyamtárssal, aki szintén csak pluszmunkát csinál magának, amikor ezerrel bevállalja az ügyet. Az ügy kicsi, ám bonyolult.
Tehát körbefigyelni, olvasni (újságot is, még ha nem is nagy öröm), összetartani, közösen tanakodni, tenni, ahol csak lehet.

17

mick., 2005. május 5. csütörtök, 20:47 (#)

Csak beköszönni szándékoztam a kollégának, hamár így egy női magazinban szerepelhettünk.
Üdv!

18

milon, 2005. május 9. hétfő, 13:10 (#)

ez a kockás ing azóta is kísért - azt hiszem elégetem :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork