Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Shanghai

Pepito cikke a Blog rovatból, 2005. április 12. kedd, 14:11 | 8 hozzászólás

Néha gyűlölöm, néha mennék a francba, néha bánom, hogy itt élek. De jobbára békével tölt el az ittlét.

Imádom a tavasz illatát. Munka után sétálva haza az éjszakában ezernyi illatot érezni. Virágok, kaja, parfüm.
Ahogy javul az idő, esténként népek összegyűlnek az utcán hozzák a kis zenedéjüket és táncolnak. Keringőt, tangót, meg ilyesmit.

Kényelmes. Mindig nyitva van minden. A belvárosban majdnem sétányi távolságra van minden. (Ezt úgy kell érteni, hogy a munkahelyről és kedvenc kocsmáimból gyalog haza tudok menni. De ha lusta lennék, vagy sietek, akkor is csak 10-13 yünkó.)
Éjjel kettőkor is el lehet menni főtt ételt enni. Az áruházak tízkor zárnak. Szombat, vasárnap is. Hogy mikor nyitnak reggel, azt nem tudom.

Tiszta. Kistündérek minden éjjel felsöprik a várost. Tényleg. Láttam őket néhányszor hajnalban hazafelé menet. Esküszöm! Kék ruhában vannak. Láttam.
A hajnal egyébként is gyönyörű. Olyan fél hat felé kezd el ébredezni a város. Lejönnek a testedzők, nemre, korra való tekintet nélkül. Van, aki hátrafelé kocog, van, aki egy fát támaszt egy órán keresztül, jobb kéz a levegőben. Taicsi, miegymás. Mamika hozza a bilit, a járdán felnyit egy fedelet, bezúdítja az anyagot, mosolyog, megy a dolgára. Kereskedősegédek hordják az árut, biciklivel, triciklivel. Két fél disznó a csomagtartón, körme a földig lóg...

A levegő elég tiszta ahhoz, hogy a szúnyogok megéljenek. Hogy mindemellett mennyire szennyezett, azt nem tudom. Szerintem tisztább, mint Budapest.

A lakásom csendes. A település-szerkezet olyan, hogy nagyobb utcák hálózata között néhány házból álló lakóparkok vannak. Nincs átmenő forgalom, mert minden lakópark zárt. Én az utcától a második házban lakom, de oda már alig szűrődik el az utcazaj. Ez roppant előnyös a nappali alvás szempontjából.

Minden utcát és utat fasor szegélyez. Óriási, 50-70 éves fák.

Nyáron nagyon meleg van. Talán túl meleg. Viszont mindenhol van légkondi. A zöldséges az utcán alszik, nyugágyon. A népek kiköltöznek az utcára. Legyezgetik, borogatják magukat, isszák a zöldteát, csevegnek, nevetnek. Vidám a lét.

Imádom az őszt. Október a leggyönyörűbb Shanghaiban. Ha tehetitek, ekkor gyertek. A fény már éles és még éles. Elmúlt a nyár gőze és november ködje még messze. Óriási vörös, barna falevelek mindenütt. Póló és farmering a viselet még este is. Állandó 22-24 fok egy hónapon át.

Amit nem szeretek, az a tél. De erről már írtam.

Az ital olcsó, a haveri kör nagy. A lányok gyönyörűek és kedvesek. Hip hop és R&B folyik a csapból is. Meg jazz és blues, vagy funky, vagy latin. Persze édesmindegy. Bármelyik este el lehet menni kirúgni a hámból. És ez be is következik bármelyik (nem minden!) este, nem csak elméleti síkon.

Messze nem minden nő olyan, mint a Nőstény. A nőstényeket ki lehet kerülni, hacsak nincs velük üzleti kapcsolatban az ember cége. Akkor szopás van, de lehet azért őket is kezelni egy bizonyos határon belül.

A munka mindig elég másnapra is, túl sokat nem tudunk dolgozni. Szerencsére a hobbim a munkám, így hát majdnem mindegy, hogy azt a 12-14 órát mivel töltöm a képernyő előtt.

Olyan dolgok miatt nem nyavajgok, ami miatt nem érdemes. Például hiányzik egy gyors autó... No de mindegy.

Úgy összességeben, azt gondolom, jó itt. Life is easy.

Shanghai... Szerelemben vagyunk.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

zöldsárkány, 2005. április 12. kedd, 16:15 (#)

Eddig is a vágyaim között volt Sanghaiba menni, de most méginkább. Ez a "szerelem" csodás, jó volt olvasni!

2

Ali, 2005. április 12. kedd, 16:51 (#)

Jól hangzik, tényleg. Kíváncsi vagyok, tudnám-e annyira kedvelni, mint Helsinkit.

3

ses, 2005. április 12. kedd, 21:48 (#)

Te figyu, pepito, erről tudsz valamit? ;) http://velvet.hu/szex/sperma8943/

4

Pepito, 2005. április 13. szerda, 04:35 (#)

Valamit viccelődötünk annak idején. De én inkább vadásztrófeákat gyűjtök.

5

NagyGa1, 2005. április 13. szerda, 04:37 (#)

Szerintem Pepitonak ez nem gond, a lányokban elsősorban nem a leendő anyát látja, ha szabad így fogalmaznom. :)

6

Guczó, 2005. április 13. szerda, 20:40 (#)

Pepito nem említi (talán akarattal) a szakmai/üzleti vonatkozásait a dolognak, elmondanám akkor a kedvenc példámat. Jó másfél éve történt.
Kopogtatnak az iroda ajtaján (konkrétan, pedig volt csengő): ott áll egy amerikai fazon a kínai asszisztensével.
- Jónapot kívánok, maguk IT-cég, ugye?
- Jónapot, igen, miben segíthetünk?
- Lenne itt egy új gyár, bele tudnák rakni ami szükséges? Maguk jobban tudják, izé, internet, szerverszoba, ERP, ilyesmi van itt a papíromon.

Így.
Múlt pénteken voltam épp náluk bővítés ügyében: az út túloldalán lesz egy kétszer akkora gyárcsarnokuk háromszor akkora irodaterülettel, mint ahol kezdték (pedig abban is meg tudott fordulni egy kamion dudálás nélkül).

Itt lenni a közepében egy pezsgő, iszonyú dinamikával fejlődő gazdaságnak egyszerűen addiktív. Kimégy a project manager céggel egy kvázi zöld mezőre, hogy itt fél év múlva működnie kell a pár száz node-os hálózatnak, nézel hülyén, aztán amikor legközelebb kimégy, már áll az épület, szerelik a villanyt, kész a kábelcsatorna.
A szomszéd telken pedig épp kezdik kitűzni az alapozáshoz a madzagokat.

7

Ali, 2005. június 12. vasárnap, 11:03 (#)

Shanghai képekben és magyarul:
http://invitel.hu/izsozoltan/kina0.htm

8

sando, 2005. szeptember 20. kedd, 17:59 (#)

Szeretnék Sanghaiban valami olcsó jó szállodát 20$ körül/nap.Szeretném megtudni mit érdemes megnézni,megérezni 1 hét alatt.segíts,ha tudsz


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork