Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Amilyet megérdemlünk

Ervin cikke a Blog rovatból, 2005. május 30. hétfő, 19:12 | 115 hozzászólás

Az MSZP mindenki más ellenében erőből jelöl egy totális pártpolitikust államfőnek. Az SZDSZ nyíltan nem vállalja fel az ellenszavazatát, hanem sunyi távolmaradással éri el ugyanazt. A Fidesz és MDF pedig a titkos szavazástól fél, mert nem bíznak a saját képviselőikben, hogy azok majd oda nyomják a gombot, ahová a pártvezetés meghagyta.

A mondás szerint akkor tehát mi ezt a politikusgárdát érdemeljük. Azért ez borzasztó, barátaim. :(

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (115)

1

blast, 2005. május 30. hétfő, 19:45 (#)

és mi a megoldás?

2

dizil, 2005. május 30. hétfő, 19:58 (#)

sesblog for prezident!

3

ses, 2005. május 30. hétfő, 22:14 (#)

blast, nem tudom. ellenkező esetben odaírtam volna. lehet, hogy a family frostos kocsik számára otthon tartogatott aknavetőket kéne előszedni a szekrényekből, aztán rohamra indulni a Téli Palota ellen. lehet, hogy nem.

csak a letörtségemet akartam kifejezni, azt végül is megoldási javaslat nélkül is lehet.

4

stsmork, 2005. május 30. hétfő, 22:58 (#)

ses, úgy kell neked, minek nézed meg az újságban a magyar belpolitikai híreket... ;-)

5

Boca, 2005. május 30. hétfő, 23:10 (#)

Sztm a jobboldalnak attol nem kell tartania, hogy kepviseloik egymast taposva fognak tolongani az urnaknal Szilis szavazolapokkal, tehat ezt az aggodalmadat nem osztom. A tobbit igen.
Azon nem csodalkoztam, hogy az mszp erobol nyomja a jeloltjet a 'partkonkresszus' tamogatasanak magabiztos tudataban (mintha ez barki masra ervenyes volna, rohej).
Az szdsz-nel viszont nem ertem ezt a szigoru partfegyelmi intezkedest. Ha tenyleg azt akarjak sugallni, hogy egyik jeloltet se tamogatjak partszinten, akkor miert nem a liberalis megoldast valasztottak vajon, miszerint mindegyik kepviselojuk arra szavaz, akire jonak latja. Eleve nem ertem, milyen jogon korlatozza egy part a sajat kepviselojet, hogy egy ily' fontos kerdesben ne szavazhasson. Ez nonszensz es ellenkezik a part fo elvevel.
Meg az a szerencse, hogy valojaban egyik jelolttel se jarnank rosszul, vegulis nem Torgyan es Suchmann kozott kell valasztani. Solyom Laszlo nagyon jo elnok lesz, egy ev mulva mar csak a koalicios kampanyfonokok fognak buslakodni a presztizsvesztesegen, mas jelentos esemeny nem tortenik.

6

blast, 2005. május 31. kedd, 00:14 (#)

jah! Annyi kamikazé ember van, itthon is akad egy-két eleve öngyilkos, tegye magát hasznossá. De lehet hogy ne!

Lenne megoldás, illene mihamarább kitalálni!

kezdjük a médiával...? forradalmár topic indul! :) de lehet hogy ne!

7

blast, 2005. május 31. kedd, 00:37 (#)


Önök a Magyar Tv híradóját látják....
Ma reggel lefoglalták azt a szervert, ami a szélső jobboldali, burjánzó neonáci "blogot" üzemeltette. SES (SzEntségeS)az oldal üzemeltetője értetlenül áll a történtek előtt. A szekta tagjai nem tetszésüket nyilvánították a jelenlegi politikai helyzet ellen. A rendőrség vizsgálja már a rasszizmus mutató jeleket.
Komoly egyeztetés folyik a múlthéten történt magyar verések szálai között, hiszen nem kizárható hogy a banda tagjai is részt vettek az incidensben.

8

blast, 2005. május 31. kedd, 00:38 (#)

ra

9

CsasZ, 2005. május 31. kedd, 08:30 (#)

A "a jobboldalnak attol nem kell tartania" kezdetű felvetés szerintem téves, abszolút jogosan tartanak tőle, hogy a gárda azon fele akiket jövőre garantáltan kibasznak az állásából, csont nélkül "megvehető" valami üveggyönggyel is. Mennyi is az újraindítási ráta, 40%?
A nagy pártok kényszerpályán vannak, nekik mindenképpen saját ember kell, olyan mint Göncz, Mádl vagy Szili, a kicsik meg taktikáznak, abszolút nem kell figyelembe venni, mit mondanak, az csak alku-kommunikáció.

10

Boca, 2005. május 31. kedd, 09:18 (#)

40%: ezt azert alaposabban meg kene vizsgalni, hiszen akit nem inditanak egyeniben, kaphat befuto helyet listan.
Igazad lehet, vegulis Szili a jobboldalon is begyujthet jopar szavazatot, a meccs nincs lefutva. Ovi nagyon ad a presztizsre, tehat valamit majd kitalal, hogy a frakciofegyelmet tartsa, abban van gyakorlata.

11

ses, 2005. május 31. kedd, 10:52 (#)

blast (7), tudod-e, hogy min buknál le, ha komolyan próbálnád űzni ezt a műfajt? A közszolgálati tévé és rádió híremberei javarészt még tudnak értelmesen beszélni és írni magyarul. Egyszerűen nem vétenének nyolc nyelvi hibát, pláne ennyire durvákat, egy ilyen nyúlfarknyi szövegben.

12

ikeagirl, 2005. május 31. kedd, 11:11 (#)

A politikus helyezkedő fajta, tehát számára az érdekképviseletet leginkább az önös érdekek szem előtt tartása meríti ki.
Meglepődni ebben a műfajban én már semmin nem fogok, lévén hogy az egymást köpködő politikusaink privátban igen gyakran sütögetnek közös pecsenyét.
Nagy váltásban nem reménykedek, mivel nekem úgy tűnik, hogy az ifjabb nemzedékek is remekül és kellőképpen agymosottak már...

13

blast, 2005. május 31. kedd, 12:02 (#)

SES -csak arra próbáltam gyengén rámutatni mikor anno Debrecenben az egyeretemnél GY.F szeretet volna alghopirint lenyomni. Volt a kapu előtt 30 tiltakozó és bent a teremben szintén, akik este a hírekben már egyből szélső jobboldali csoport részévé váltak.

14

blast, 2005. május 31. kedd, 12:05 (#)

Nem beszélni még hibátlanul magyart! Igyekszem. Szerintem már így is jól megy :)

15

Ali, 2005. május 31. kedd, 13:35 (#)

Csak halkan teszem hozzá, hogy az MSzP-n belül is van legalább három jól elkülönülő és csak verítékes munkával együtt tartható irányvonal, GyF óta a veríték mennyisége csak nőtt, ők aztán végképp nincsenek válaszút előtt, ellenben a végletekig begyükben levő koalíciós partnert mindenképpen meg tudják tenni bűnbaknak a tavaly nyári kölcsönt is visszaadva. A leosztás tehát az, hogy az MSzP gondjain sokat nem változtat, a jelöltjük nyer-e, vagy sem, nekik majdnem mindegy, az SzDSz semmiképpen nem jön ki jól a buliból, egyedül a Fidesz kasszírozhatna, ehhez viszont kellene az általuk módszeresen darabokra vert MDF(ek) támogatása és hát onnan is volna mit törleszteni... Az átlagpolgárt ez az ügy nem érinti, elnöknek jó mindkét említett, annál inkább az, ahogyan elszámolnak majd utána a felek egymással. Ha mondjuk valamilyen módon DG bukásához vezetne az ügy, én még Torgyánt is bevállalnám elnöknek. :)

16

Boca, 2005. május 31. kedd, 13:52 (#)

Ali, szerinted miert jon ki jobban az mszp mint az szdsz? Ahogy en latom: az mszp megszavazta maganak Szilit, akirol az szdsz mar elore mondta, hogy nem. OK, az mszp azt gondolhatta, hogy ez csak bloff, elvegre ok nagyok, mondhatjak a frankot. De annak tenyleg nem szamoltak utana, hanyan vannak, tehat megse mondhatnak frankot. Ebbol nekem az jon le, hogy az mszp huzza a rovidebbet. Az szdsz hivatkozhat arra, hogy tok kovetkezetesek voltak. Minden part eldontheti szuveren modon, kit tamogat, ezert nem latok fogasi pontot. Egyedul ez a partfegyelem nem szimpi nekem.
A fidesznek ismet nem kellett semmi mast tennie, mint olbetett kezzel varni, hogy a 2 koalicios part hogyan csuszik a pad ala.

17

Ali, 2005. május 31. kedd, 14:22 (#)

Boca, én azt mondtam, hogy az MSzP röppályáján lényegében nem változtat, bukják-e a mostani erőlködésüket. Az MSzP-nek a belső bajai sokkal lényegbevágóbbak. Ha nyernek, akkor is meglesznek ezek, ha vesztenek, akkor is. Csak utóbbi esetben a külvilág felé majd az SzDSz-t fogják megtenni bűnbaknak és ez azért sok eddig sem SzDSz szimpatizáns fülnek lesz könnyen be- és elfogadható. Meg esetleg régebbóta tervezett pártok közti övön aluli ütések elhelyezését teheti esetleg "szalonképesebbé".

Azért az valahol aggasztó, hogy a Fidesznek már csak elrontani lehet a bulit, azaz a legbiztosabb stratégia ezek után számukra az, ha a szavazás napjáig kifekszenek a strandra napozni.

18

cziczas, 2005. május 31. kedd, 18:42 (#)

Az egészben az a legaggasztóbb,-nekem- hogy ez már tényleg qtyakomédia:-(((
Az MSZP most már gondolkodhat azon, hogy meddig akar együttkormányozni az SZDSZ-szel... szemmel látható se vele, se nélküle nem mennek semmire...
Az SZDSZ taktikája (szvsz. ő az ellenzékkel akart közös köztársasági elnököt) azt hiszem nem jött be, remekül kisakkozta a FIDESZ. Miután nem fogadják tárt karokkal az ellenzéki oldalon - amivel lehetett volna még javítani a jövő évi választási esélyein - "elegánsan" félre áll ...:-((( elég undok dolog...vagy igen, vagy nem...ez szemforgatás, taktika, hogy lehessen ide is oda is állni... nem gusztusom szerint való...
Az ellenzék legnagyobb győzelme érik szerintem: ők fogják adni a köztársasági elnököt...
Ez-ha így lesz-sok-sok piros pont , ami jövőre érik be;-)

Amúgy mind máig nem értem, ebbe a pozicióba miért nem választhatnak alkalmas embert a népek???
Miért kell még ezt is a politikai pártoknak lenyúlni???Nekik ott a parlement! Cirkuszoljanak abban, úgy is azt teszik:-((((((

19

Gr0, 2005. május 31. kedd, 18:49 (#)

cziczas,

csak azt nem látom, hogy mit és hogy sakkozott ki a fidesz? Čn csak azt látom, hogy képtlenek voltak egy önálló jlltt indtani. Kész csoda, hogy végül csak megtalálták Sólyom szaktársat...

Gr0

20

CsasZ, 2005. május 31. kedd, 19:44 (#)

Gr0,
persze, hogy nem látod, mert nem vagy elég Fideszes. :)))
Itt is előjön az, hogy mindenki a saját politikai szája íze szerint magyarázza a dolgokat. Dumálni meg nyugodtan lehet, a legritkább esetben derül ki a félrebeszélés (nem konkrétan cziczasról beszélek, nem követem a napi politikát, mitomén, hogy igaza van-e).
Szóval történjen bármekkora bukta, utólag mindig ki lehet magyarázni, valamint a "nép" valami röhejes mértékben feledékeny, nyugodtan lehet homlokegyenest mást mondani, mint tegnap. Így jön be 23 millió román, így fér el 2 millió ember 60.000 négyzetméteren, stb., a párthithű embereknek ez efér a fejében, bármekkora képtelenség is. Vagy utólag kimegy onnan, ha vaklárma volt.
A legtöbb politikus nyilatkozatait 10-15 évre visszaolvasva csak röhögni lehet. Nem baj, a pszichológia gyönyörűen megmagyarázza, hogy milyen módszerekkel módosítja a tudat a saját világképéhez a valóságot :))))
A politikusi léleknek meg elemi érdeke, hogy elsősorban eszmékről és világképek harcáról legyen szó, hiszen dolgozni sokkal macerásabb lenne...
Gyülekezés a zászlók alá, harcra fel híveim!
Érdemes megnézni a történelmet, hogy hány birodalom és állam ment rá az urak marakodására. Ezért van igaza ses-nek, elképesztő gáz ez a magyar politika.

21

blast, 2005. május 31. kedd, 21:40 (#)

cziczas (18) "Amúgy mind máig nem értem, ebbe a pozicióba miért nem választhatnak alkalmas embert a népek???
Miért kell még ezt is a politikai pártoknak lenyúlni???Nekik ott a parlement! Cirkuszoljanak abban, úgy is azt teszik:-(((((("

Jaja én is ezt osztom! Sőt egy ilyen országba teljesen normális lenne az is: hogy vasárnap templom után irány szavazni. (a szavazó gép meg olyan elterjedt lenne mint a parkoló óra)

22

Gr0, 2005. május 31. kedd, 23:28 (#)

Ja, blast,
aztán naponta számolnák újra a szavazatokat, mi??? :)

Gr0

23

cziczas, 2005. május 31. kedd, 23:43 (#)

...most is elég sokszor fogják az elnökválasztásnál, azt hiszem...
Inkább én nyomogatnám, mint ők nyomogassák;-)
GrO: ...jó sokáig kellett keresni a szaktársat...nem tom.nekem úgy adta magát, hogy ő is pl. lehetne...

24

cziczas, 2005. május 31. kedd, 23:48 (#)

...bocs, de ziccer!...
Vagy pl felajánlom fele cziczassagomat, és elvállalom én;-)))
Nem lehetne ilyen egyéni bevállalás alapján?

25

blast, 2005. június 1. szerda, 00:32 (#)

hát ha van egy jó ismerősöd... akkor TERMÉSZETESEN lehet!

26

cziczas, 2005. június 1. szerda, 06:54 (#)

...semmi pénzért!!!...

27

Boca, 2005. június 1. szerda, 10:03 (#)

A nep azert nem valaszt kozvetlenul koztarsasagi elnokot, mert errol a jogarol lemondott egy nepszavazas alkalmaval valamikor a rendszervaltas utan nem sokkal (talan a 4-igenes?).
A lehetoseg elottetek all, lehet gyujteni az alairast, hogy ujra szavazhassunk a kerdesben. Egyes partok ezt tamogatjak is, tobbek kozt az mszp, tehat az eselyek jok.
Az ez szemelyes velemenyem az, hogy felesleges a nepnek valasztania az elnokot, mert az elnoknek minimalis mozgastere van. Kis kerdesekben is jo dolog a kozvetlen valasztas, csak az a baj, hogy draga. Legalabb tetje lenne.

Azt pedig nem hinnem, hogy az szdsz legszivesebben a fidesszel szeretett volna koztarsasagi elnokot valasztani, erre semmilyen okot nem latok, de nyugodtan gyozzetek meg.

A fidesz most jot lepett. Lesz egy minimalisan jobboldali kotodesu, de korrekt es megvesztegethetetlen elnok, de legalabb lesz. Valszeg felismertek, hogy ez hosszu tavon a nyero strategia, ezzel jovore is lehet szavazatokat szerezni, sot atcsabitani, mig egy egyertelmuen fideszes kotodesu jelolt eseten ez mar nem egyertelmu.

28

Ali, 2005. június 1. szerda, 10:29 (#)

Blast,
az ötletedet "közvetlen demokrácia" és hasonló címkék alatt ismerik, a sci-fi írókat is megihlette (Clark 2017-re várja ezt Új-Zéland startjával), csakhát a jónép, ahogy most a francia szavazás is megmutatta, nem feltétlen arra szavaz, ami a kérdés. Mert technikailag egyébként a dolog menne és jó ideje tesztidőszakban vagyunk (különféle VV-s és egyéb szavazások). Ezügyben a népszavazási ügyekben nem kevés tapasztalattal rendelkező svájciakat kellene megkérdezni.

Van egyébként egy olyan mondás is, hogy ha a népszavazással bármi fontos eredményt el lehetne érni, már rég betiltották volna. :)

Az biztos, hogy a törvényalkotás közvetlen szavazás útján való működtetése igen komoly tudatosságot igényelne. Itt mindenki gondoljon pl. arra, milyen adókat szavazna meg a nép. :)

29

Ali, 2005. június 1. szerda, 12:03 (#)

Talán ezt is érdemes elolvasni:
http://index.hu/velemeny/jegyzet/non/

30

Boca, 2005. június 1. szerda, 13:35 (#)

Ez a kozvetlen demokracia egy igen erdekes filozofiai kerdes. Ha tetszoleges ugyben lehetne nepszavazni, mert tegyuk fel fillerekbe kerulne es technikailag megoldhato, az vajon milyen rendszerhez vezetne? Sztm kozel anarchiahoz, ugyanugy az erosebb erdekcsoport nyomna le a gyengebbet, mint az oskorban.
Ezert jobb a kozvetett demokracia. Strategiai donteseket hozzon a nep, operativakat meg a valasztott vezetok.

31

blast, 2005. június 1. szerda, 13:48 (#)

Ali! Ahhoz képest hogy viccnek indult...:)
Azzal teljesen egyetértek hogy gazdasági kérdésekben nem kéne nyomogatni a népnek,
privatizációt,közügy és a nép vagyonával való szórakozást kivéve. De hogy korrekt legyen: a nép a parlamentben tegye ki a két koalíció különbségét, tehát most kb. 10%-ot(?)/ vagy a nép mindig tegyen ki egy oldalt garantált 33.3%% -al.(két koalíció/párt esetében persze) És a választási arányok is ehhez igazodjanak.

32

Gr0, 2005. június 1. szerda, 15:11 (#)

Boca,
"A fidesz most jot lepett. Lesz egy minimalisan jobboldali kotodesu, de korrekt es megvesztegethetetlen elnok,..."

Ez egy oxymoron, vagyis két, egymásnak ellentmondó tag összekapcsolása. A fidesz ugyanis egy párt, amely ráadásul nem kis eséllyel lesz a köv választás nyertese (pláne, hogy látszólag mindkét oldal arra a kapura játszik). És egy kormánypártnak minden jó, csak egy valóban független elnök - még mit nem, az csak szarozik, szőrözik, baszaxik, törvényeket visszapattint, stb... A Fidesznek egy "független" elnök jött volna jól, és akkor nevezném Sólyom jelölését a Figyusz részérőlk okos lépésnek, ha Sólyom ilyen lenne - de nem az. Ergo jelölése Vikiéktől buta, ellenben kivételesen nekünk jó volt. Sólyom valószínűleg jó közteln lesz. Nem népszerű, de jó.

Gr0

33

Boca, 2005. június 1. szerda, 16:08 (#)

Sztm a fidesz merlegelte, hogy vagy egy kesobb szamara nagyon kedvezo jobbos elnokot tamogat most ketes eredmennyel, vagy egy eleg stabilan befuto 'fuggetlent'. Solyom sztm eleg fuggetlen, mert nyilvan nincs teljesen fuggetlen, itt mar komoly finomsagok dontenek. Mindenesetre ahogy az alkotmanybiroi tevekenyseget es megnyilvanulasait ismerem, az alapjan nem aggodom. Raadasul szorozo, szarozo elnok lesz belole, ami nekunk jo.

34

PAStheLoD, 2005. június 2. csütörtök, 18:49 (#)

Igazából nem nagyon ismerem a jelöltek életpályáját, de mondjuk remélem tudnak legalább 2-3 nyelven és értenek valamicskét a nemzetközi diplomáciához is.. különben mind1 melyik párt embere járatja majd le az országot :/

35

Ali, 2005. június 2. csütörtök, 21:23 (#)

PAStheLoD számára a keresés talán túl bonyolult, én pár kattintás után ezt találtam:

Dr. Szili Katalin
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=s372

Dr. Sólyom László
http://www.mindentudas.hu/solyomlaszlo/20050519oneletrajz.html

Mondjuk az egyik jelölt társalgási szinten beszél angolul, a másik publikál ezen a nyelven, ha jól látom...

36

cziczas, 2005. június 6. hétfő, 08:04 (#)

...vajon lesz köztársasági elnökünk ma vagy holnap, vagy nem lesz?...

37

Ali, 2005. június 6. hétfő, 08:53 (#)

Közt.elnökünk lesz. Kormányunk nem biztos. :)

38

eszpee, 2005. június 6. hétfő, 08:57 (#)

A koalíciónk meg aztán végképp megy a levesbe. :)

39

Boca, 2005. június 6. hétfő, 09:25 (#)

Elnok tuti csak a 3. forduloban lesz.

40

cziczas, 2005. június 6. hétfő, 12:28 (#)

...hmmmm....37, 38-t nem hiszem...39. lehetséges...és akkor borítékolom a nevét (nem úri dolog erre fogadni, ezért nem ajánlom fel)
Időközi választásban gondolkodtok? ...vagy kisebbségi kormányzásban???

41

Boca, 2005. június 6. hétfő, 13:28 (#)

2/3-dal egyik jeloltet sem lehet megvalasztani a jelenlegi szandekok alapjan, tehat ebbol kovetkezik, hogy csak a 3. forduloban lesz elnok.
Sztm a koalicio lenyeli a mostani bekat, nem fog megnagyobb balheba keveredni onmagaval, ezert kizarnam mind a kisebbsegi kormanyzast, mind az elorehozott valasztast. Epp eleg gond lesz nekik a presztizsveszteseg, ha egyaltalan lesz. Ez nagyban fugg majd a dolog kesobbi kommunikalasatol.

42

Gr0, 2005. június 6. hétfő, 18:42 (#)

No, végre ismét felcsillan valami a Fideszt a demokrácia első oár évében jellemző rafinériából. Ez, hogy nem szavaztak az első körben, nem kis húzás. Egyetlen norműlis magyarázat látszik, ugyebár: ha szavaznak első körben, és látszik, hogy Szili max tapasztalatot nyerhet ezen a választáson, de megbízatást nem, akkor tán megteszik ,hogy visszaléptetik (vagy visszalép ő maga, nálam egyből 10 pontot emelkedne a népszerűségi indexe), és akkor a 2. fordulóra esetleg megtalálják pölö Biharit, akit aztán a koalíció mexavaz. Ellenberger így, hogy Szili látszólag szarrá nyerte az első fordulót, se a maszop nem teheti meg, hogy visszaléptet, se Szili, hogy visszalép. Ergo, tuti ő marad a jelölt, ami, viszont, ugyebár, tuti bukács, vagyis győz Sólyom.
Szép volt, fidesz.

(Arról poénkodtunk, hogy ezt még egyféleképpen lehetne űberelni: ha az MSZP Orbánt jelölné. Képzeljátek el: az ellenzék nyilvánvalóan nem tehetné meg, hogy nem szavazza meg, és a végén Viki kikötne az elnöki székben, ahol tizedét nem tehetné meg annak, amit miniszterelnökként, gyakorlatilag meg lenne kötve:)))) Nyilvánvalóan ezért nem vállalná el Viktor a tisztet, bár, kíváncsi lennék az indokaira :)))

Gr0

43

eszpee, 2005. június 6. hétfő, 19:29 (#)

Nem lehet, hogy azért nem szavazott a Fidesz, mert titkos szavazás volt, és figyelni akarták, mennyire egységesek a szocik? Jó, ez mondjuk naív, nyilván eléggé azok.

44

cziczas, 2005. június 6. hétfő, 21:20 (#)

...hhmmmm...az egyszeri ember első repülő útján érzem magam;-)... na ezt azért nem gondoltam volna!...

DE!
1. heccnek ilyet meg lehet csinálni egy vadásztársaságban, egy fociklubban, egy ezekhez hasonló kaliberű bármilyen csoportosulásban. Az Országgyűlésben, köztársasági elnök választáskor ilyen balhét csinálni tisztességtelen... (de nagyon elgondolkodtató tett volt)

2. a gyáva és bátor vakondozás...(szvsz) gusztustalan...

3. nagyon kevés szabad és demokrata van.Ismeretlenül is tisztelem Mécs Imrét. (Emlékeztek a szlogenre? "Szabadnak lenni azt jelenti...)

45

Gr0, 2005. június 6. hétfő, 23:23 (#)

Így visszaolvasva nem látszik, hogy az előző beszólásomban a "Szép volt, fidesz" idézőjelesen értendő. Mert ekkora parasztságot előttem semmivel nem maygaráznak ki: jelölik Sólymot, aztán nem szavaznak mellette. Ez igen. Sólyom helyében a következő percben léptem volna vissza. Szórakozzanak magukkal.

Gr0

46

eszpee, 2005. június 7. kedd, 08:02 (#)

Nekem Sólyom ennél józanabbnak tűnik, valószínűleg (remélem) a Védegylet céljait tartja szem előtt, és nem akar belemenni a kisstílű taktikázásokba. Hajrá.

47

Boca, 2005. június 7. kedd, 10:13 (#)

Sztm meg pont azzal, hogy bentmarad, epp belemegy a kisstilu taktikazasba. Elfogadja, hogy babkent szorakoznak vele. Ettol ot nagyobb embernek tartottam.

48

Gr0, 2005. június 7. kedd, 11:11 (#)

1&értek.

Gr0

49

Gr0, 2005. június 7. kedd, 11:15 (#)

Kuncze: "Mécs Imrének most nagyon kicsi a respektje a frakción belül"

A közvéleményben viszont SZVSZ pont fordítva van...

Gr0

50

ses, 2005. június 7. kedd, 11:41 (#)

"Font Sándor - aki az MDF-ből igazolt át a Fideszbe, és [...] a Fidesz-frakció többségéhez hasonlóan hétfőn nem vett részt a szavazásban - azt mondta, belső morális kérdésnek tartja, hogy leadja szavazatát."

Erkölcsi hérosz.

51

Gr0, 2005. június 7. kedd, 13:33 (#)

Miért, mit vártál egy Font Sándortól?

Gr0

52

Gr0, 2005. június 7. kedd, 15:17 (#)

Amúgy sztem tökéletesen jellemzi politikai élcsapatunk morális fejlődését az elnökválasztások története:

1990 - a legnagyobb kormány-, illetve ellenzéki párt megegyezése (!!!!!!!!) folytán göncz Árpádot első körben szavazzásk meg, gyakorlatilag egyhangúan.

1995 - Göncz Árpádot ismét az első körben szavazzák meg, noha itt már vannak fals hangok, nem is kevesen.

2000 - Mádl Ferencet csak a 3. körben választják meg, ellenzéki - kormány összhang márr a látóhatáron sincs arról az emberről, aki a nemzet egységét szimbolizálja.

2005 - Harmadik kör, csalással vádolt oldal, választási részvétel pártszintű megtagadása.

Ezek után ki mit prognosztizál 2010-re?

Gr0

UI: Amúgy az SZDSZ egy választót minimum vesztett ezzel a magatartásával, de nagyon úgy hiszem, hogy nem csak egyet...

53

Gr0, 2005. június 7. kedd, 16:50 (#)

Ez lezáró (...) poénnak gyakorlatilag tökéletes?

"Láyer József később, Sólyom eskütételét követően újságíróknak azt mondta: először valóban nem a szándékának megfelelően adta le szavazatát, mert véletlenül fordítva tartotta a szavazólapot. A képviselő hozzátette: ennek magyarázata, hogy tavaly agyérelzáródása volt, ezért agyértágító gyógyszereket szed, a déli gyógyszert a szavazáskor azonban még nem tudta bevenni, és ilyenkor néhányszor a látása "nem a legtökéletesebb". Közölte, amikor kicseréltette a szavazólapot, azt is először fordítva tartotta." (index.hu)

Gr0

54

Ali, 2005. június 7. kedd, 20:10 (#)

Koalíciós altató...
...máma már nem hasad tovább...
:)

55

ses, 2005. június 7. kedd, 20:36 (#)

Ebből headline a Blikknek: "Vakon szavazott a Fideszes képviselő"

56

ses, 2005. június 7. kedd, 20:45 (#)

Orbán Viktor: "Sólyom László minden korábbinál nagyobb támogatottsággal, szélesebb háttérrel és elfogadottsággal kezdheti a munkáját".

Gro az (52)-ben tehát hazudik. :)

Izgalmas lesz az új közt.elnök és a házelnök első hivatalos találkozója...

57

ses, 2005. június 7. kedd, 23:26 (#)

Gr0, kicsit beszélő név: "Lier József"? :)

58

Gr0, 2005. június 8. szerda, 00:55 (#)

Viktor már megint barom. Ha a széles háttér a lényeg, akkor Fekete Lászlót kellett volna jelölni...

ses: ja, nekem is rögtön a liar jutott eszembe :)))

Gr0

59

Boca, 2005. június 8. szerda, 09:12 (#)

Inkabb Majkat... :)

Masik: olvasom, hogy az a phas H. Balazs meg buszke is arra, hogy megvezettek a szocikat. B+ ezek jol elvannak a mi penzunkon. Kar, hogy meg messze az olyan szintu demokracia-tudatossag, hogy az ilyeneket a kovetkezo valasztasok kipenderitsek.

60

Ali, 2005. június 8. szerda, 09:34 (#)

Máris mutatkoznak érdekes jelek, mert a mai hírekben azzal kezdtek, hogy késni fog a négyes metró -- DG és ezen keresztül az SzDSz legfőbb népbutító eszköze, négy ciklus óta. Ez a lassan már a 400Mrd-os határhoz közelítő fantomberuházás olyan "mindentmegoldó", ami miatt alapvető fejlesztések maradnak el már több, mint egy évtizede. Szakmai támogatottsága a függőkön kívül nincs, olcsóbb (töredékáron) nyugat-európai példából viszont több is van. Csak ahhoz EU-hoz méltó városvezetés és pártok kellenének.

61

Boca, 2005. június 8. szerda, 11:29 (#)

Ali, ha netan arra gondolsz, hogy villamosokkal lehetne potolni a M4-et, akkor tevedsz, ezert maradjunk annyiban, hogy a M4 kell, de az is valoszinu, hogy emiatt mas hasznos beruhazasok elmaradnak.

62

Ali, 2005. június 8. szerda, 11:45 (#)

Boca, bocs, de ezügyben inkább hiszek az elfogadott és leközölt szakcikkünkben végigvitt számításoknak, mint a te bemondásodnak. De nincs harag, ugye?

63

Boca, 2005. június 8. szerda, 14:22 (#)

No problem :)
En ha nem is szakcikkbol, de szakertonek mondott ismerosok allitasaibol taplalkozom.
Egyebkent erdekelne vazlatosan a te elmeleted a metro kivaltasara. Ugy latom, mindketten ertunk hozza kicsit, fel szavakbol is megertjuk egymast. ;)

De hogy ne illessenek offtopic vaddal, annyiban maradnek a politikai porondon, hogy milyen erdekes, hogy a legmonstrebb utfelujitasok epp a valasztasokat megelozo nyaron vannak. Nagyon erdekes egybeeses. Igaz, hogy evek ota anyazik mindenki, hogy a kozepuletek akadalymentesitese utan lehetne foglalkozni a kozutak akadalymentesitesevel is, de csak most jutott eszukbe. Azt hiszem, Demszky ezzel elkesett, konnyen lehet, hogy bukik emiatt. Ezt nem is karorommel mondom, mert eddig ra szavaztam, de az is lehet, hogy most mar en se fogok.
Egyebkent meg szarok bele, mert a nyari felujitasok es dugok miatt mar ujabb okom van ra, hogy bicajjal jarjak.

64

Gr0, 2005. június 8. szerda, 14:57 (#)

Namost, a négyes metró olyan, mint a választások előtti politikai helyzet: három (valóban) szakértő négyféle kölnböző eredményt fog kihozni ugyanabból az adathalmazból. Egy bebizonyítja, hogy a metró nélkül meghal a város, a másik meg azt, hogy csak felesleges pénzkidobás (mondjuk, hangsúlyozottan laikusan nehezen tudom elképzelni, hogy bármely megoldás, amely a közlekedés egy részét elviszi az utakról hogy tudna rontani a helyzeten, de egy fotont se nagyon tudok elképzelni, ettől még igaz), a harmnadik meg azt, hogy mindegy, hogy metró, vagy felszíni tömegközlekedés... Nehéz, mikor hitelesnek tűnő, valódi szakvélemények ütköznek egymással. Kinek higyjen az ember?

Gr0

65

Gr0, 2005. június 8. szerda, 15:00 (#)

Ez nem rossz:

"A hülyék az első fordulóban úgy szavaztak, ahogy megvásárolták őket, pedig elég lett volna a harmadikban. Most meg egymásnak mutogatják szavazólapjukat." (mondja az index.hu szerint egy fideszes honatya.)

Gr0

66

cziczas, 2005. június 9. csütörtök, 08:34 (#)

...semmit se jelent, de én három embernek gratulálnék ebben az egész műsorban:

1. Sólyom Lászlónak - szerintem jó köztársasági elnök lesz
2. Szili Katalinnak - ezt a cirkuszt kibírni emberpróbáló
3. Dávid Ibolyának - az "embernek maradni minden körülményben" tartása miatt

...az összes többi nagyon elgondolkodtató...

67

cziczas, 2005. június 9. csütörtök, 08:43 (#)

58-ra: szerintem nagyon okos:-(((
Jól lenyúlta a népek és az ennek először hangot adó MDF-nek a sikerét...
Tökéletes taktikus, szerintem stratégiai játékokon nőtt fel;-)))
Hamar felismeri a legkisebb lehetőséget is, és azt vas-akarattal végigveri a népein...

68

Gr0, 2005. június 9. csütörtök, 09:09 (#)

Tén, hogy ebben az egészben nekem az MDF viselkedése volt a leximpatikusabb.

Az meg pláne nem semmi, hogy horváth Balázs meddig bír még süllyedni. Nem elég, hogy ide-oda szavazgat, még jól be is égeti szeretett fideszét, végighallgatja, ahogy Áder bevádolja az MDF-et az átszavazással, aztán beismeri jó büszkén, hogy ő meg két másik "független" volt az, ráadásul a fidesz tudtával. Majd másnap azt mondja, hogy félreérthetően fogalmazott, a fidesz nem tudott róla.

Ehhez nem kell kommentár sztem.

Gr0

69

cziczas, 2005. június 9. csütörtök, 10:09 (#)

GrO: HB már régen megkérdőjelezhető, nekem...Én még emléxem a taxis-blokádi produkciójára;-)))
Szomorú az, hogy nem egy HB csücsül ott, ahol...

Őszinte üdvözlettel:
Öreg Sam

70

Ali, 2005. június 9. csütörtök, 10:23 (#)

Boca,
Vk 2005/2, abban megtalálod, vagy keresgélj a guglival. :)
Többiektől elnézést az OFF-ért...
Integetős Balázs tényleg kieshetett volna már az első fordulóban az ablakból. :)
Már előbbre járnánk, ha nem csak kocsit, de országot se lehetne részegen vezetni...

71

Boca, 2005. június 9. csütörtök, 10:41 (#)

Miaza VK?

72

Ali, 2005. június 9. csütörtök, 11:06 (#)

Boca leül, egyes. Ennyit arról, hogy érdekel a dolog és véleményed van róla. :)

73

ses, 2005. június 9. csütörtök, 11:19 (#)

Boca, ugye, milyen kínos, amikor az emberről kiderül, hogy tapló?

Már ne is haragudj, de neked nem ennek a kinyomtatott példánya van az éjjeliszekrényeden: http://www.bkv.hu/kiadvanyaink/vk20052.html ? Akkor mégis mi?

Fogalmam nincsen persze, hogy erről beszél-e Ali, mindenesetre illik rá a VK 2005/2 azonosító, és tele van körömrágatóan izgalmas közlekedési cikkekkel. Az elmúlt időszakban láthattad, hogy Alinak, mint a régi viccben, mindenről a metró jut az eszébe, így nem kellett volna belekötni alaposabb felkészülés előtt :)

74

Alfi, 2005. június 9. csütörtök, 11:59 (#)

Még mindig látszik,hogy hol fejlő-
dött ki a demokrácia.
A görög városállamok élet-halál
harcukat vívják egymással
és a nagy Perzsa birodalommal.
Az eredmény olyan kommunikációs
képességek,komplexitás elérése
civil és katonai téren amivel
a filozófus nevelte Nagy Sándor
átformálta az akkori világképet.
Na lám ismétlődik megint a minta.:-)))
Formáljuk a világot erővel,
intrikával,egyezkedéssel.
Kinek mije van.:-)))

75

Gr0, 2005. június 9. csütörtök, 13:27 (#)

Hú, hogy eljutottunk Horváth Balázstól Nagy Sándorig...

Gr0

76

Alfi, 2005. június 9. csütörtök, 13:38 (#)

Most magyarázkodni kényszerűlök,
de így helyes.:-)))
Az égvilágon semmi,ami a politikai
nagysággal kapcsolatos.
Én a demokráciában is dúló hatalmi
harcról próbáltam szövegelni.
Ezer bocsi:-)))

77

Ali, 2005. június 9. csütörtök, 13:40 (#)

Ses, nem mondtam, hogy taplo, csak legalabb keresni tudna a neten...

A masikrol meg annyit, hogy tobb szakmam van, ebbol a kozlekedesit zavarja leginkabb a politikai dilettantizmus, igy on-topic-nak ereztem szoba hozni. Mar a tervezesi szakaszban majdnem 400Mrd-os a varhato szamla es aki latott mar beruhazast, tudja, hogy mindig tobbe van, mint aminek gondoltuk. Iszonyu PR van ezen, hogy az emberek a Messiast lassak a metroban, meg hogy ezzel lesz fejlett a fovaros es ne azon gondolkodjanak, nem lehetne ezt olcsobban megoldani? Megiscsak vagyunk valami tizmillioan osszesen, majdnem negyvenezer koponyankent Battonyatol Nemesmedvesig, csecsemotol aggastyanig, mikozben csak egy darab vonal es mukodtetni se lesz olcso...

A politika az, ami itt erdekes: megigertek valami es nem talalnak utat, hogyan hatraljanak ki belole. Vagy nem is hatralnak ki belole, nem ertik, de nem is erdekli oket, mik az alternativak, ha 15 even at lehetett hulyiteni a fovarosiakat ezzel, miert ne lehetne folytatni?

Nem kell arra szamitani, hogy az emberek majd jol utananeznek a dolgoknak es elgondolkodnak azon, amit talalnak...

78

cziczas, 2005. június 9. csütörtök, 15:46 (#)

Az szerintem sokkal aggasztóbb, hogy 4 év után feltétlen hajlandóságot éreznek arra, hogy teljesítsék -ha már megígértem a gyereknek;-)... csak az a kérdés, vajon az anno elhangzott ígéretet kell teljesíteni ma , vagy esetleg a most aktuális bajokat kijavítani???
Lehet az az induló 400 Mrd valami másra kellene...

79

Boca, 2005. június 9. csütörtök, 15:46 (#)

Ses, koszi a linket.
Ali, nem tudtam, hogy a VK foszerkje vagy, igy megertem sommas hozzaallasod. Eddig en is azt hittem, tudok keresni a neten, de sajnos a VK szot nem tudtam eleg kreativan ugy mas szavakkal osszekapcsolni, hogy ertelmes eredmeny jojjon ki.
Remelem, azert a sesblogon meg egy ilyen atlag laikus is kifejtheti a velemenyet es felvillanthatja erdeklodeset. Az erveidet tovabbra is varom, eleg nagy vonalakban, tudod, a reszleteket ugyse ertenem...
Mit kene tenni ebben a nyuves varosban a tk (tomegkozlekedes) javitasara? A sok hulye fejlettebb varos nyilvan kidobta az ablakon azt a sok Mrd eurot, amit 8-10 parhuzamos, teljesen redundans metrovonalra koltottek, amikor eleg lett volna fellapozniuk a VK-t. Tehat hol huzodjanak a gyorsvillamos-vonalak? Vagy szelessavu kerekparutak? Na, ne igy kelljen kihuzni beloled.

80

ses, 2005. június 9. csütörtök, 16:41 (#)

Ali, nem mondtam, hogy te mondtad. :) te annál úriemberebb vagy. én viszont könyörtelenül rámutattam arra a szakadékra, amely kollégánk metróberuházások terén birtokolt ismeretei és az e téren mutatott harcos szerepvállalása között tátong. ;)

De különben te meg már annyit mondtad, hogy ez mennyire nem jó, hogy előbb-utóbb tényleg ki is fejthetnél valamit az indirekt verbális linkelésen túl. engem is érdekel. tényleg.

81

Ali, 2005. június 9. csütörtök, 16:59 (#)

Majd ha egyszer vendégmunkás leszek itt. :)

82

Ali, 2005. június 9. csütörtök, 17:12 (#)

Na, jó, nem zsarolok, Boca kedvéért javasolt keresőkifejezések a Google-ba:
gyorsvasúti hálózat budapest site:hu
"M4+" site:hu
"Karolina terv" site:hu
A többi már kreatívan megy, remélem...

83

Ali, 2005. június 9. csütörtök, 17:17 (#)

Hamster munkáját is ajánlom akkor Boca és mindenki más szíves figyelmébe, ha szakszövegek és számítások helyett példákat szeretne látni, közérthetően, képekkel:
http://hampage.hu/kozlekedes/igyislehet.html

84

Boca, 2005. június 10. péntek, 10:05 (#)

Ali, kosz neked is a google mankot. Remelem, meg felelhetek a kettesert, ha elmondom, hogy ezekrol a tervekrol en is hallottam, rengeteg hasznos otlet es terv van benne. Egy dolgot nem ertek es nyilvan ezert nem is akarok tanar urnal az otosert menni, hogy milyen ellentmondasban all az M4 az elovarosi vasut racionalizalasaval, foleg annak tukreben, hogy a tervek lenyegeben ra epulnek.
Azt nem vitatom, hogy prioritasok vannak, erdemes az olcsobbakkal kezdeni, bar meg egy varosvezetot se lattam, aki tiltakozott volna pl. a Mav-Volan-BKV integralas ellen. Sot, asszem Demszky ezt a pontot is be akarja vinni valasztasok elott, mas kerdes, hogy ezzel is ugyanugy elkesett, mint a katyuzassal, igy elnyeri melto bunteteset.
Osszefoglalva szereny laikus nezetemet: belvarosi reszen akarom a 4es metrot (pedig valszeg ritkan jarnek arra, pont kiesik az irany), csatlakozasi pontok szamat maximalizalni a tobbi kotottpalyas rendszerrel, optimalis esetben nemcsak fizikailag, hanem forgalomszervezesileg is. A tobbi nem erdekel, ezen a teren egyszeru fogyaszto es szavazo allampolgar vagyok, ezt latom esszerunek, mert tobb villamospalyat nem birok a belvaros felszinen elkepzelni, sot meg azzal is tisztaban vagyok, hogy mennyivel nagyobb a savszelessege egy metronak, mint egy villamosnak.
Orultem.

85

Ali, 2005. június 10. péntek, 10:52 (#)

Ses, abszolut off lenne, ha most elkezdenék tételesen válaszolni Boca felvetéseire. Mi legyen?

Addig is itt van két fórum, amin az ehhez hasonló kérdések merülnek fel sok év óta és (egyre fásultabban) válaszolgatnak rájuk:
Index http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018195&la=44941169
VBO http://www.vasutbarat.hu/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=2

86

Ali, 2005. június 10. péntek, 11:04 (#)

Ami on, erre a kérdésre itt is tudok válaszolni: "milyen ellentmondasban all az M4 az elovarosi vasut racionalizalasaval, foleg annak tukreben, hogy a tervek lenyegeben ra epulnek."

Utóbbira: nem, egyátalán nem épül rá, hiszen nincs átjárás a rendszerek közt -- átszállás van, ami nem utasbarát megoldás, ha el lehet kerülni.

Előbbire: te is írod, hogy nem használnád, ezzel a költségviselők (adófizetők, illetve eltartottjaik) igen nagy hányada így van. Tegyük fel, mindössze 200.000 ember életén javít a metró, ekkor ennyire kell a cca. 400Mrd-os költséget leosztani: 2mió/kopf. Inkább osszunk ki a népnek taxicsekkeket...

A belvárosban ráadásul a ma felújításra váró síneken döcögő villamoshoz képest is csak pár perc előnyt tudna adni a metró (tessék a mozgólépcsőzés idejét is számolni!), ennél olcsóbb lenne mondjuk német mintára jó pályát és forgalmi előnyt adó lámparendszert adni a villamosnak, korszerű járműveket és hadd szóljon. Nagyon hosszan lehetne még sorolni, mi minden kijönne a töredékéből, de inkább olvasgasd a linkelt dolgokat és ne csak az első oldalukat, a többieket kíméljük az offunktól...

87

Gr0, 2005. június 10. péntek, 11:56 (#)

OFF

Távol álljon tőlem, hogy szakemberrel vitatkozzak, de azt írod:

"Tegyük fel, mindössze 200.000 ember életén javít a metró, ekkor ennyire kell a cca. 400Mrd-os költséget leosztani: 2mió/kopf. Inkább osszunk ki a népnek taxicsekkeket..."

De pont azt kéne elérni, hogy a felszíni közlekedésben csökkenjen a járműszám, nem? Akkor már inkább ingyenes bérletet, mint taxicsekket, mert egy busz utasra vetítve simán kevesebb útfelületet foglal el - és így kisebb mértékben járul hozzá a dugóhoz - mint egy taxi.

Én azon gondolkodom már régóta, hogy, ha már magától nem jutáeszébe az átlagpolgárnak, hogy egyedül ülvén kocsijában bevigyen a buszmegálló tömegében állók közül 2-3 embert a busz vonalán addig, ameddig ugyanarra megy, mint a busz, akkor hogy lehetne őket ösztönözni. Nem tudom, pölö, mennyire növeli a benzinfogyasztást, ha nem egy ember ül a kocsiban, hanem 3-4. De nem lehetne valami módszert, hogy a sofőr úgy érezze: megéri utasokat vinnie magával? Nézzétek meg a dugókat, rengeteg egyutasos autó van bennük.

ON
Gr0

88

Boca, 2005. június 10. péntek, 11:57 (#)

Ha nagyon off a tema, akkor a szerkesztok nyugodtan rakjak kulon cikkbe. Jobbat nem tudok.
Lehet, hogy felreertes van a 'raepules' kerdeseben.
Ha az a terv, hogy az elovarosi vasutrol pl. kelefoldon atszallhatok a M4-re, akkor raepul a terv. Ha az, hogy a vasuttal be akarok menni a Belvarosig, akkor azzal van egy nem muszaki problema: forgalom nagysaga, vagy ha ugy tetszik, az igeny nagyobb a belso reszeken, tehat a ritkabb elovarosi szerelveny nem viszi el a belso forgalmat, ha meg a belsohoz igazitjuk, akkor uresen tatongo vonatok mennek kivul.
Nem tudom, mi a gond az atszallassal? Betartott menetrenddel atszallassal megoldhato a 2 fajta igeny a hatarteruleten. A mostani allapotokkal nem az a baj, hogy at kell szallni, hanem keves a kotottpalyas vonal. Atszallas nelkuli vonalat ott erdemes csinalni, ahol A pont es B pont kozott egyertelmuen kiemelkedo kozlekedesi igeny van.
Sajat peldan bemutatva: az a tervem, hogy az agglomeraciobol bejovok kocsival, amivel a bicajomat is hozom. A kulvaros egy pontjan valtok bicajra, ott, ahova meg a gyors szakasz vegen esszeruen bejutok es le tudok parkolni. Itt is at kell szallnom, de megeri, mert osszessegeben a rendszer hatekony. Pontos menetrenddel adott esetben epszilon varakozasi idovel at lehet szallni. Nyilvan a 2 vonal eltero forgalma miatt csak minden 2.-3. kulvarosi szerelvenyhez van csatlakozo belso, de jobb interfeszt nem tudok elkepzelni vasuton.
Ami az adofizetest illeti, valoszinuleg minden ilyen beruhazas latszolag csak a szuken vett celcsoport erdeke. Ezzel az erovel az egesz tomegkozlekedest meg lehetne szuntetni, mert tamogatjak sulyos adoforintokkal, megsem hasznalja mindenki.
Ehhez aztan igazan nem ertek, de a 200.000 egeszen biztosan alulbecsult ertek. Meg az sem mindegy, hogy egy eszkoz mennyi ideig uzemel es hajt hasznot ugyebar.
Az utolso bekezdeshez: az M4 nemcsak a Belvarosban fog jarni, tehat ez kiragadas.
Egyebkent ha latszolag tenyleg ennyire felesleges a metro, akkor a fejlett, hasonloan nepes varosokban miert hasznaljak?

89

Gr0, 2005. június 10. péntek, 12:00 (#)

Hogy ON is legyek:

megköttetett a Viktor_Sándor paktum. El tudjátok képzelni Lezsákot miniszterként??? Vagy ne okozzak senkinek álmatlan éjszakákat???

Gr0

UI: Horváth Balázs tuti agrárminiszter lesz, egy vakondnál ki érthetne jobban a földhöz...

90

Ali, 2005. június 10. péntek, 12:17 (#)

Ses, ez így tarthatatlan. Boca olyan dolgokat ír le, amiknek _bőven_ utánanézhetett volna, ha meg erre is válaszolok, az további off. Bár mondjuk tök fölösleges, a válaszok ott vannak a linkekben, tehát itt és most Boca kommunikációképtelenségéről ki is állítom a bizonyítványt. :(

91

Ali, 2005. június 10. péntek, 12:21 (#)

Egy kis ON:
Összevetettem a házelnök asszony minapi szavait egy volt közíró, majd szélsőjobbos politikus szavaival. Nem mondom, melyiket ki mondta, sajnos mindegy. :(

"A szakértelem kommunista trükk."
"Nem hiszek a matematikában. A politikában hiszek."

92

Ali, 2005. június 10. péntek, 12:24 (#)

Gr0, tévedsz, a vakondokok fogják a metrót építeni. :)

93

ses, 2005. június 10. péntek, 12:42 (#)

Ali/Boca, nyugodtan kommentezzetek csak itt, semmi kifogásunk az ellen, hogy a cikk eredeti témájától messze kerültünk. A beszélgetés a lényeg, nem a fegyelmezett rendszerszeretet :)

Ali, ha hajlandó vagy egy cikkben leírni az elképzelések lényegét azok számára, akik nem hajlandók hosszas linkböngészés árán autodidakta módon felkészülni, akkor mi azt szívesen leközöljük, és a releváns beszélgetést utána áttereljük oda.

94

Ali, 2005. június 10. péntek, 12:56 (#)

OK, címem a szerkesztőségben, levelezzük le, pontosan mit és hogyan látnál célszerűnek, hogy ne egy szakcikket vágjak be! :)

95

ses, 2005. június 10. péntek, 14:03 (#)

Szakcikket valóban ne. :) De amúgy semmi különös feltétel nincsen: egyszerűen arra gondoltam, hogy írj egy sesblog-olvasóra (tehát intelligens laikusra ;)) célzott cikket arról, hogy miért megyünk el a lényeg mellett, amikor a 4-es metró építéséről vagy nem építéséről beszélünk. A beleszolásaidból úgy tűnt, hogy így gondolod, és felkészült érveid is vannak mellette.

Úgyszintén remek fogás lenne, ha a cikkben a metró "nemjóságának" bemutatása mellett az általad jónak gondolt megoldást is vázolnád. Ennyi. A ses(kukac)underground.hu-ra várom tisztelettel az anyagot vagy a kérdéseket. És előre köszönöm, ha megírod!

96

Boca, 2005. június 10. péntek, 14:25 (#)

Magam is pont ezt szerettem volna javasolni. Ali, legyszi vedd figyelembe, hogy egyreszt a temara fordithato idom eleg szukos a napi teendok kozt. De ha meg lenne is tobb, akkor sem 100 db weboldal atragasa a leghatekonyabb modszer, hogy meglassam a fenyt az alagut vegen. Sejtem azert, mit erzel, tudom, hogy egyes kerdeseket nem lehet alapos szakmai utanajaras nelkul eleg objektiven megvitatni, ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha tenyleg olyan egyertelmuen ki lehet allni egyik vagy masik allaspont mellett, ahogy a hozzaallasod sugallja, akkor 1 db alapos sesblog cikkben ra kell tudni vilagitani a fobb pontokra.
Analogia: a windows-linux vitat is elvben el lehetne donteni par evnyi szakmai utanajarassal, osszehasonlitasokkal, meresekkel. A userek nem ezt teszik, hanem azt mondjak, hogy tudom-e hasznalni egy celra vagy nem, es hogy? Es meg ha sima userek, akkor is van valami homalyos kepuk arrol, hogy egy rendszernek hogy kell mukodnie, megha ok azt nem is tudnak sajat fejlesztesbol reprodukalni.

97

Gr0, 2005. június 10. péntek, 14:28 (#)

Boca,
ha yol értem a dolgot, Aliéknek nem az a baja, hogy nem értesz hozzá annyira, mint egy szakember, hanem, hogy úgy érvelsz, mintha azt hinnéd, hogy igen. Nem mondom, hogy ez az ébn véleményem, csak azt, hogy sztem ez a gondjuk.

Gr0

98

Gr0, 2005. június 10. péntek, 14:29 (#)

Deén továbbvinném a délelőtti gondolatomat: sztetek milyen tárcát fog kapni Lezsák az OVi-kabinetben?

Gr0

99

eszpee, 2005. június 10. péntek, 14:30 (#)

Ali, egyszerűsítési javaslat: a négyes metróra szánt pénzből mit vennél, és miért? (Tegyük azért hozzá, hogy a főváros közlekedését javítandó, szóval indonéziai sziget nem jó válasz. :) )

A cikk jöhet bármelyikünk emailcímére. Köszi előre is!

100

Gr0, 2005. június 10. péntek, 14:30 (#)

Az a Lezsák, aki szerint Horváth Balázs egy talpig becsületes úriember.

Gr0

101

Gr0, 2005. június 10. péntek, 14:32 (#)

Miért, eszpee, ha azért venné az indonéz szigetet, hogy oda száműzze az autósokat, akkor tökéletesen jó a válasz :)))

Gr0

102

Gr0, 2005. június 10. péntek, 14:35 (#)

Amúgy nekem már rég megvan a tervezetem egy, mind az MSZP, mind a Fidesz (a lakosság kit érdekel) számára elfogadható megoldásról: a kormány metrót akar, az ellenzék felszíni tömegközlekedést. Akkor legyen hát egy, a felszínen futó metró. Roppant egyszerű :)))

Gr0

103

Boca, 2005. június 10. péntek, 14:38 (#)

Gr0, nemtom meg mit es hogyan kene fogalmazzak, hogy egyertelmubb legyen, nem vagyok kepzett kozlekedesi szakember, csak egy laikus, akinek van ilyen-olyan infok alapjan kialakult velemenye a temarol, ezt tovabbra se tagadom.

104

Ali, 2005. június 10. péntek, 15:54 (#)

Zománc... izé... e-mail ment.

105

Gr0, 2005. június 11. szombat, 00:10 (#)

Boca,
mondom: NEM az én véleményemet írtam, csupán sesék reakcióját próbáltam értelmezni. Nem engem kell meggyőznöd.

Gr0

106

cziczas, 2005. június 11. szombat, 07:22 (#)

98-ra: Gyermek- és Ifjúságvédelmi miniszterit az oviban;-)

91-re... sajnos majdnem a valóságot írták, mondták szvsz.
Nem véletlenül fáztak Sólyomtól is sokan (már csak, hogy visszakanyarodjak az eredeti témához)...a szakértelemmel nagyon nehéz vitázni... a szakértelmet ki KELL zárni, mert még véletlenül valaki meghallgatja, és komolyan veszi...

107

cziczas, 2005. június 11. szombat, 07:38 (#)

amúgy az 54+89-re: az Altatónak van folytatása is;-)

"...aludj el szépen, kis Balázs..."

108

Gr0, 2005. június 15. szerda, 20:00 (#)

Utóhang: egy ismerőssel beszélgettünk, aki a magyar politikai elit iránti érzelmeit elég régóta azzal mutatjja ki, hogy tüntetőleg mindent poénos megvilágításból közelít meg, aminek köze van hozzá. Azt mondja: ő örül, hogy Sólyom lett az elnök, mert azért mégiscsak ciki lett volna az országnak, ha a köztársasági elnökét úgy mutatják be egy értekezleten, hogy "Ladies and Gentlemen, Mz. Katalin Szili, the Presdident of Hungary!" Nevetésemre hozzátette: képzeljem el, m,ilyen fílingje lenne, ha a híradóban olyanokat hallanék, hogy "Buzzi, az olasz államfő hazánkba érkezett.", vagy, hogy "Keményen bírálta a kormány legutóbbi intézkedéseit Pi Cha, tajvani elnök." estleg "Egyránt sikeresnek értékelte a kétoldalú megbeszéléseket Anders Wallag norvég és Dieter Schegg német köztársasági elnök.".

Mit mondjak.. igazat kellett adnom neki :)

Gr0

109

Ali, 2005. június 15. szerda, 20:07 (#)

Chikan szó jelöli a japán nyelvben a metrón a tapogatós görényt és volt kint ilyen néven részünkről politikus. Azt meg talán Guczó mesélte, hogy volt egy Puha nevezetű úr is Kínában, akinek kínaiul szintén nem épp szerencsés neve van... Nyelvközi gond, ahogy egyes cseh nevek is csak gyakorlás után voltak beolvashatók, mint pl. Masarik...

110

Gr0, 2005. június 16. csütörtök, 00:07 (#)

Sztetek tudta pölö Masaryk (vagy i-vel írták?), hogy mit jelent a neve magyarul?

Gr0

111

Gr0, 2005. június 16. csütörtök, 00:08 (#)

Azért piccit kifinomult a japán nyelv??? Külön szavuk van csak a metrón tapogatókra...

Gr0

112

Ali, 2005. június 16. csütörtök, 09:40 (#)

Nyilván nem a szóalak első jelentése ez. Csak tudsz te is több értelmű szavakat mondani... :)

113

Ali, 2005. június 19. vasárnap, 23:49 (#)

F1, USA. Amilyet megérdemlünk...

114

Gr0, 2005. június 20. hétfő, 00:31 (#)

???

Ez most hogy jött ide??? Meg mit jelent??? Ki érdelmel meg 6 versenyzős futamot???

Gr0

115

Gr0, 2005. június 20. hétfő, 00:33 (#)

Ali (112)-re:

nem értesz. Azt a kifinomultságot süvegelem, meg, amivel külön szót használ(ná)nak a METRÓN tapogatókra. Mert akkor nyilván külön szó van a vonaton, buszon, stb... fogdosókra is.

És, ha tényleg komolyan veszed a beszólásomat, akkor meg is érdemled :PPP

Gr0


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork