Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Darwin félrenéz

Bright cikke a Blog rovatból, 2005. május 18. szerda, 17:09 | 10 hozzászólás

Mai röhögnivaló az irodában: egy kollégám nem jött be dolgozni, mert magára csukta a csomagtartót, de úgy, hogy öt öltéssel kellett összevarrni a fejét. Ahogy elképzeltük idebent a jelenetet, eszünkbe jutott a Darwin-díj, arról meg beugrott a saját jelölésem a díjra. És mivel rendes vendégmunkás nemcsak másokon tud röhögni, hanem másokkal is és alkalmasint saját magán, megosztom veletek, hogyan öltem meg magam majdnem egy macska, egy molylepke, két drót és némi emberi hülyeség segítségével.

Pár éve történt, amikor még exnejemen kívül egy négylábú ördöggel is megosztottam a lakást – nevezzünk mondjuk Zorrónak. Zorro jó kandúrhoz méltóan nehezen viselte a panelt, és minden ingerre vevő volt, különösen a lámpafényre betévedő ízeltlábúakra. Olyankor macskához teljesen méltatlan hangokat adott ki magából, valahol a légósziréna és az ajtónyikorgás között, tehát igencsak idegesítő zörejeket. Azon a bizonyos napon nyugodtan néztem a tévét, amikor Zorró molylepkét észlelt a csillárnál. Felvette az ilyen helyzetekhez illő, plafon felé nyújtózó pózt – én újfent rácsodálkoztam, milyen hosszú macskám van –, majd jött a sziréna és a gazdibosszantás. A reklámblokkig bírtam, aztán nekikészültem, hogy segítsek annak a nyüves dögnek levadászni azt a másik nyüves dögöt – mint már korábban annyiszor. Felemeltem Zorrót, a plafon felé tartottam, és együtt elkezdtük kergetni a molylepkét. Szerencsétlen rovar persze menekült, mert a kandúrmancsok szemmel követhetetlen sebességgel hadonásztak utána, és a fal felé repült, ahol a rekamié fölött, a plafon és a fal találkozásánál két drót jelezte, hogy az előző lakóval szemben hova voltam lusta lámpát szerelni. A drótok áram alatt voltak, és már isten tudja, mikor levedlették a végükre tekert szigszalagot – ideális menedéknek tűntek egy menekülő molylepke számára.

És most képzeljük el a jelenetet.
Alul vagyok én, dől rólam a víz, ahogy kinyújtott kezekkel próbálom megtartani a hétkilós macskát.
Tenyereimen kényelmesen terpeszkedik Zorro, és nedves orral, izgalomtól remegő bajusszal figyel, szuggerálja a molylepkét, és persze szirénázik.
Majd villámgyors macskamozdulatokkal elkezdi összecsapkodni a csupasz drótokat.
Képzeljük el a pillanatot, amikor rájövök, mit is csinálok tulajdonképpen.

Macska olyan gyorsan még nem csapódott rekamiéba, mint Zorro akkor, de kettőnk közül valszeg’ mégis én voltam az ijedtebb. Aztán persze csak csóváltam a fejem, és röhögtem, ahogy a legrosszabbra gondolva elképzeltem a sztorimat a Darwin-díj honlapján, vagy csak a szalagcímet az Indexen: „Macskájával vadászott molylepkére az óbudai áramütött”.

A molylepke köszöni, jól van.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

Alfi, 2005. május 18. szerda, 18:10 (#)

Te brigth gyerekkorban is ilyen szerencsétlen voltál?Vagy menetközben tanultad?:-)))

2

mr m, 2005. május 18. szerda, 18:16 (#)

apámat tvszerelő korában többször is megsimogatta a 220, de nem lett tőle se halott se ütődött. szerintem te is nyugodtan megnyalhatod a drótokat ;-)

3

Alfi, 2005. május 18. szerda, 18:26 (#)

Nekem villanyszerelő mesélte,amikor magamhoz tértem az intenziven...:-)))

4

cziczas, 2005. május 18. szerda, 21:22 (#)

bright: felajánlok a következő alomból egy 220V-biztos makkát:-)))
Nem baj, ha fekete???;-)

5

Pepito, 2005. május 19. csütörtök, 09:09 (#)

Vizuális típus vagyok. :-D

6

Alfi, 2005. május 19. csütörtök, 09:46 (#)

De azért a humort hallod,ugye?:-)))

7

beep, 2005. május 20. péntek, 11:57 (#)

Tudomanyos konzekvencia: a macska nem vezeti az aramot.

8

Ali, 2005. május 20. péntek, 12:19 (#)

Villamosvezetőknek szokták néha ajánlani, hogy inkább ipari áramot vezessenek. :)

9

pravda, 2005. május 24. kedd, 11:11 (#)

that's what i call cat astrophy.

10

Boca, 2005. május 25. szerda, 12:03 (#)

Ezeket is fel kene terjeszteni a dijra:
http://href.hu/x/bby


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork