Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Digitális Erényöv

stsmork cikke a Blog rovatból, 2005. május 2. hétfő, 14:48 | 5 hozzászólás

Megszavazta az amerikai szenátus azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a ClearPlay legálisan árusíthassa moziflim-erkölcsösítő masináját, amely nem kevesebbet ígér, minthogy (idézem a cég honlapját):

Movie fans who have been worried about excesses in violence, sexuality, and language can now enjoy their favorite films with a sense of security and satisfaction.

A fimtisztogató herkentyű újabban már a DVD lejátszóba építve is kapható, nincs egyéb dolgunk tehát, minthogy beszerezzük a megfelelő szűrőt, amely gondosan kiszűri a lejátszott filmekből a nemkívánatos jeleneteket. Egész sereg szorgos lektor dolgozik azon, hogy a legújabb sikerfilmekben felfedezzék a gyerekek lelki fejlődésére károsan ható részleteket; ezeket azután bekódolják a ClearPlay filterekbe, a szűrő lejátszás közben kivágja az kifogásolt filmkockákat, a gondos szülők gyerekei pedig a technika legújabb vívmányának köszönhetően olyan erkölcsösek lesznek, hogy az csak úgy laffanik. Nem, nem valami elfuserált sci-fi regényből vettem az ötletet (köztudott, hogy behányok a sci-fi-től), a cég tényleg létezik.

És ha már törvénykeztek a szenátorok, egyúttal a filmkalózkodásért kiszabható büntetési tételeket is felemelték: a hivatalos bemutató előtt terjesztett mozifilm-kalózváltozatok készítőire mostantól tíz év börtönbüntetés vár. A Guardian cikke szerint eddig csak az Egyesült Államok területén végrehajtott terrorcselekmények elkövetőit illették ilyen súlyos "díjtételek", úgy látszik, most már a szerzői jogok megsértése is veszélybe sodorhatja a demokráciát. Az újságíró szerint maradt azonban még néhány kisebb lyuk a törvényen, különösen ami az online letölthető zenéket illeti. Ideje lesz belehúzni, mielőtt az iPodra is felteszik az erényövet :-)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

karlsruhe, 2005. május 2. hétfő, 15:22 (#)

land of the free
hahaha

2

Boca, 2005. május 2. hétfő, 16:01 (#)

Szeretnem megnezni a Ponyvaregeny gyerekeknek is ajanlhato verziojat.

3

eszpee, 2005. május 2. hétfő, 16:13 (#)

Én meg mondjuk a Visitor Q-ét. :)

4

Ali, 2005. május 2. hétfő, 17:25 (#)

Majd lesz botrány, ha a politikusok beszédeit is megszűri a szerkezet, annak káros hatásai miatt... :)

5

BaBe, 2005. május 4. szerda, 00:12 (#)

S az még undorítóbb, ahogyan az abortusszal kapcsolatban törvénykeztek a legutóbb. De egyébként mit is sírok itt, prűd népnek vaskalapos szenátus jár. Azok fogják visszavezetni őket az "erényes" középkori sötétségbe.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork