Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Hargitai Bea reprise

Éjfél Kapitány cikke a Blog rovatból, 2005. május 5. csütörtök, 17:55 | 28 hozzászólás

kishargitai.gifHasznos tagja-e Hargitai Bea a közösségnek? Ha nemmel felelünk a kérdésre, azzal egyszerre kérdőjelezzük meg a művészetek és a szolgáltató szektor hasznosságát is...

Részemről önmagában is elég bizonyíték Bea hasznosságára, hogy a közösség önként és szívesen sok pénzzel honorálja munkáját. Adódik a nehezen megválaszolható kérdés: a hasznosságnak bizonyítéka-e a magas bevétel? Úgy érzem igen a válasz, de nehezen tudnám bizonyítani. A válaszban jól meg kellene tudnom különböztetni őt például a drogdílerektől és verőlegényektől, akik szintén jólfizetetten dolgoznak a szolgáltató szektorban, mégsem tekintjük őket hasznosnak. Ha az illegális szolgáltatásokat kizárom, akkor talán közelítek a helyes megoldáshoz, de ennél precízebb, elegánsabb levezetésre vágyom...

Mindenképpen úgy gondolom, Bea hasznos tagja a közösségnek, amit az rajongásával és pénzével egyaránt visszaigazol. Bea munkájához szerencsés genetika, és jól karbantartott, fiatal test szükségeltetik. Bea azok közé tartozik, akiknek ez megadatott és aki erre odafigyel. Ezek az adományok és képességek most aknázhatóak ki, nem 10 év múlva, most kell őket a közösség javára fordítani nem később. Nem az iskolapadban, hanem a magazinok címoldalán és a kifutón akarom őt látni, és most, nem pedig nagymamakorában mint Zalatnay Cinit és nem közel negyvenévesen, mint Bálint Antóniát a Playboy aktuális szégyenét.

Buta lenne Bea? Kétségtelen, hogy a mondatai helyenként érdesek és csiszolatlanok, de a lényeglátása kiváló. Ha a fentieket át tudta gondolni, bizonyosan nem áll meg vele szemben a butaság vádja. Bátor módon és a megszokásokkal ellentétben a saját útját járja. Aki nyelveket beszélve Európában és Amerikában tizen-huszonkevés fejjel már megállja a helyét - az érzésem szerint többet tanult és tanul folyamatosan a világról, mint bármelyik budapesti campusban, ahol mellesleg még harmincévesen is ráér majd tárgyi tudását pótolni. Ijesztőnek tartom ezt az európai humángimnáziumok által sugallt hoch-intellektuális megközelítést, ami alapján szinte automatikusan lebutázunk mindenkit, aki szebb mint mi, többet keres mint mi, de kevesebb iskolája van hozzá...

Rajta Bea, mutasd meg nekik! ;-)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (28)

1

lipilee, 2005. május 5. csütörtök, 18:04 (#)

egyetértünk.

2

Alfi, 2005. május 5. csütörtök, 18:44 (#)

Igen,Igen,Igen
Bea a mi honleányunk és legyünk büszkék rá,hogy ország,világ ámul,bámul eme bájos teremtés vonzerején.
Mert ugye szeretjük a szépet?

3

Boca, 2005. május 5. csütörtök, 18:45 (#)

Nem fog menni ez a levezetes dolog. A hasznossagot megprobalhatod definialni egy altalad jonak gondolt rendszer szerint, igy eredmenyre juthatsz, de ez nem fogja sosem kielegiteni a maskepp gondolkodokat.
A hasznossagot osszekothetjuk a penzzel, de akar azzal a tulajdonsaggal is, hogy melyik egyed hany kartevo rovart fogyaszt el, ami szinten egy szubjektiv fogalom definialasaert kialt.
Ezzel egyutt hasznos(!) a cikked, egy korrekt nezopontot mutat be, amivel raadasul egyet is tudok erteni. Egyebkent ahhoz kepest, hogy jelen pillanatban 38 hozzaszolas szerepel a korabbi cikknel, eleg kevesen neveztek butanak.

4

r.a, 2005. május 6. péntek, 00:15 (#)

Próbálj meg bármilyen összefüggést levezetni a megkeresett pénz és a társadalom számára való hasznosság között, és a tanárok kisbaltával fognak rádtámadni...
Amúgy meg minél szebb és kívánatosabb egy fotómodell, annál ártalmasabb a társadalomra nézve; ugyanis annál több fiatal, nemzőképes férfiú spermája megy így veszendőbe utódnemzései szempontból, így annál jobban hozzájárul a nyugati társadalom igencsak veszélyes elöregedéséhez :)

5

NagyGa1, 2005. május 6. péntek, 03:47 (#)

Nem 'Bea Reloded' akart lenni a cím eredetileg? :)

6

Ali, 2005. május 6. péntek, 09:57 (#)

Ha a mértékegységed a pénz, a társadalmi hasznosságot pedig az egyénnél lecsapódó bevételben méred, igazad lehet. Ha a pénz a mértékegység, de a mérésben résztvevők teljes csoportjára terjeszted ki, akkor a kiadás és a bevétel oldal nem lesz arányban a pénz útjában álló jutalék és adószedő elemek miatt (akik az igazi nyertesek a buliban). Az egész társadalomra nézve, még mindig pénzben számolva lényegtelen elem Bea és az általa termelt adó, amikor még egy olyan vacakországnak is, mint hazánk, tízezer milliárd (!) az éves költségvetési főösszege.

Ha a genetikai oldalát nézzük, Bea, ha valóban ki akarja használni a neki adott időt az "iparban", nem szaporodik, tehát az általa összeszedett szépség- és butaságösszetevőket nem örökíti tovább (ez egyeseket megnyugtat). :) Vagy ha mégis, nem olyan számban és valószínűséggel, mint egy szociálisan messze hátrányosabb helyzetben élő kelet-magyarországi család sarja.

Ha az etika szóba kerül, amiről lassan azt gondolom, egy teljes generáció nem tudja, mi fán terem, azt mondanám, hasznosnak nem mondható a tevékenysége. Ha elfogadjuk, hogy a fiatalok mintakövetők és egyszerű fizikai alapelveknek megfelelően a könnyebb utat szereti követni, akkor a látszólag keményebb menetnek ígérkező tanulás helyett örömmel fogadják meg a nem-tanulás tippet. Kár, hogy Bea életútja és a szükséges befektetendő munka sem teljesen világos számukra. Beát majd 20-25 év múlva lesz még érdemes megkérdezni. :) Bea, mint kivétel, nem jó minta.

Az már csak személyes megjegyzés, hogy én simán elmennék mellette az utcán, ugyanis egyátalán nem tetszik a csaj. :)

7

Éjfélkapitány, 2005. május 6. péntek, 12:29 (#)

Nem azt a kérdést feszegettem, hogy a hasznosság arányos-e a fizetséggel. Ez túl nehéz kérdés volna. Én azt a jóval egyszerűbb kérdést tettem fel, hogy a magas fizetség egyértelműen igazolja-e a hasznosságot?

8

Ali, 2005. május 6. péntek, 13:10 (#)

Definíció kérdése. Ha a hasznosság definíciója az, hogy magas fizettséggel jár, akkor egyértelműen igen, definíció szerint. :)

Ha a véleményemet kérdezed, akkor számomra egyértelműen nem.

9

Root, 2005. május 6. péntek, 13:27 (#)

Ali: Én is szívessen elmennék mellette =D

10

alan, 2005. május 9. hétfő, 21:57 (#)

Ennel a nonel nagyobb ribancot keresve se konnyu talalni.

Itt az izlestelenseg a nyalcsorgatassal parosul?

Atya ur isten, a mi honleanyunk...
szivesen elmennek mellette.
JAJJAJAJAJAJ!

En pedig 13 eves fiatal fiu vagyok es nem lattam ezelott not meztelenul meg kepen sem.

11

Ali, 2005. május 10. kedd, 10:43 (#)

Akkor ideje ismereteket pótolni, különben tényleg nem fogod érteni a férfiak többségének reakcióit. :) Ezzel nem védem Beát, tartom az eddigi véleményemet.

12

ses, 2005. május 10. kedd, 11:40 (#)

alan, ha te valódi lennél és nem provokáció, akkor megkérdezném, hogy az előéleted alapján hogyan definiálod te a ribancot? :) (a feltételes mód igény szerint törlendő)

13

alan, 2005. május 10. kedd, 14:10 (#)

Ali, az az igazsag, hogy ebben a temaban nem erdekelnek a ferfiak tobbsegenek a reakcioi - illetve azok nem mennek tul az allati biologia szintjen, amire jo pelda ez a szegeny 13eves fiu bimbodzo vagyaival X). Ami ures az ures. Nagyszeru dolog ezt az egesz "jelenseget", kozgazdasagilag is jelemezni, es mennyire okos is mar ez a lany, hogy igy kihasznalja a lehetosegeit. Hat hajra Hargitai Bea - but who the fuck cares /nem is o bosszant, csak a vele kapcsolatos megnyilvanulasok/ - max egy 13eves (jo esetben) meztelenul not nem latott/megkepensem/ fiut.

Ses, a ribanc az a riherongy, ami mogott nincs semmi, csak egy darab formalhato szovet, es par altalanos kulcsingerre ugy rangatozik, ahogy a kulcsinger birtokosa szeretne. Persze azert van ezen a szovetdarabon minta is, hogy nehogymar ugy tunjon, mintha nem lenne egyedi.

--

Az pedig, hogy a site-on meg csaladi fotok is vannak a kedves lanytestverekrol, nagyszeru kepet ad bea? -rol es csaladjarol nagyszeru szocialis kepet ad. Persze ez csak egy szelet.

Mindezekkel egyutt szemely szerint semmi bajom kedves aranyos beaval, hajra neki!

14

alan, 2005. május 10. kedd, 14:14 (#)

"Kétségtelen, hogy a mondatai helyenként érdesek és csiszolatlanok, de a lényeglátása kiváló."

Hadd pontositsak.
Lenyeglatasa meglehetosen beszukult.

15

alen, 2005. május 10. kedd, 14:20 (#)

ses, mindenki csak az eloelete alapjan tudhatja definialni a barmit, vagy szted nem?

16

Ali, 2005. május 10. kedd, 14:51 (#)

alan, nem vállalnám annak meghatározását, melyik éned írja a hozzászólásaidat. Ehhez komoly szakember kell. Sürgősen.

17

alan, 2005. május 10. kedd, 15:50 (#)

ali, kosz, igazad lehet!

18

Alfi, 2005. május 10. kedd, 15:55 (#)

alan,drága haverom miért nem mondod,hogy te vagy a király és mi hülyék vagyunk hozzá.Részedről így lenne ferr.

19

alan, 2005. május 10. kedd, 16:22 (#)

Alfi, dehogy, sot megkovetem magam barmit is jelentsen ez. Szoval bocs mindenkitol.

--

Szerintem a magas fizetes nem igazolja a hasznossagot, es sokszor eszreveszem az elet mas teruletein is, hogy szigoruan veve az anyagi ellenertek nagysaga nem igazolhato pusztan a hasznossagal.

20

alan, 2005. május 10. kedd, 16:27 (#)

Ja, es Beanak hajra, hogy a rendelkezesre allo ideje alatt a legtobbet tudja kihozni az eletebol!

21

Alfi, 2005. május 10. kedd, 17:16 (#)

alan,egyébként mi bajod van a szexxel?
Nagyon kikellsz ellene.

22

ses, 2005. május 10. kedd, 19:30 (#)

alan, a definíciód (13) nem is rossz: kissé általánosnak vélem ugyan, mert ráillik egy uszkárra is, meg a szövet generózus értelmezésével még egy számítógépre is. Sok politikusra pedig mindenképpen. Ráadásul kellően konkrétummentes ahhoz, hogy még a bevallt élettapasztalatoddal, pontosabban annak hiányával is összeegyeztethető legyen. Gratula! :)

23

alan, 2005. május 12. csütörtök, 23:44 (#)

Ses, kosz!
Az bevallt elettapasztalatot nem ertem - meg mar a felteteles moddal kapcsolatos kiegeszitesed sem teljesen - viszont eles a szemed - ez valoban egy altalanos definicio!

24

Bea 2, 2005. július 7. csütörtök, 12:07 (#)

Egy pár véleményt elolvastam. A tapasztalat az hogy valoban sok pasinak bejön Bea, hát nem is csodálkozom.
Bár azért ez a könnyűvérű lány stilus nem annyira célravezető. Nekem emiatt nem szimpi a Bea, bocsi, de szerintem néha nagyon egyszerű.
És tulajdonképpen nem az eszével csak a melleivel keresi azt a sok pénzt.
Nem is tudom, biztos kell ez a fajta dolog is az életben.
Miért olyan szép szerintetek? Láttátok már smink nélkül pasikák?:))

25

Dr. Minorka, 2005. december 9. péntek, 13:22 (#)

Eleve nagy baj, ha valaki hasznossági alapon tanul.
Azért tanuljon mert ember, és nem Beácska (elolvastam a luvnya nyilatkozatát...)

26

droid-mindegyki, 2006. március 22. szerda, 13:39 (#)

szerintem megnézném azt a kockafejű emberkét és barátnőjét márha van aki Beát fikázza. biztos nagyon vicces lenne a ha a szájából hallhatnám a hozzászólását.
elmenne mellette az utcan höhö naná :)
másra úgysem lenne esélyed :D
vajon ha kiírtanám a fikázó irígy kis köcsögöket hány magyar maradna?
végülis egyébként valahol megértem ám hogy az elérhetetlenség és az irígység fényében felgyülemlett gyomorforgató érzést valamilyen fórumon történő pocskodiázással kompenzálni kell..
...csak szánalmasnak találom..

27

eszpee, 2006. március 22. szerda, 14:10 (#)

droid-mindegyki, akkor miért műveled? ;)

28

Boca, 2006. március 23. csütörtök, 10:53 (#)

Igen, a kockafejűek és a hargittaibeák 2 régi fő ellenség. Ha kiirtják egymást, nem is marad senki a bolygón.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork