Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Denver: hierarchia

Ervin cikke a Blog rovatból, 2005. június 18. szombat, 00:01 | 19 hozzászólás

20050618_denver-small.jpgA helyzet tovább súlyosbodó mivoltára néhány hete ébredtem rá, amikor az egyik reggel Denver banánt reggelizett tejeskávéval. Vagyis ugyanazt, amit én.

A gyümölcsöt még önként adtam neki, a kávét viszont már lopta hozzá, amikor nem figyeltem oda. Nem is az az érdekes ebben, hogy az elvileg ragadozó háziállatunk simán mindenevő: azt már megszoktuk, hogy a pestótól a diákcsemegéig minden ízlik neki. Hanem az, hogy minden csak akkor kell neki, ha a miénk. Ha teletölteném kávéval a tányérját, ott fölösödne meg az egész. Ha a mi asztalunkról jön, még a kenyérhéj is manna.

Előzmény: az érdekérvényesítés

Denver fogyasztási szokásai kialakulni látszanak, bár egy macskánál semmire sem célszerű nagy tételben fogadni. Reggel hatalmas mosolyoffenzívával indít, amit egy időben már kora hajnalban megkezdett, de erről valahogy sikerült lenevelnünk.

Ott szúrta el a dolgot, hogy egy alkalommal négy óra körül arra ébredtem, hogy egy busa fej imbolyog az arcom előtt a félhomályban, majd a fej gazdája lefekszik a párnámra, és lassan, akkurátusan, egyiket a másik után, mind a két szőrös mellső lábát betolja a számba.

20050618_denver.jpg

A fenti leírásból logikusan következik, hogy nem a barátnőmre gyanakodtam; és amint megébredtem, az is egyre kevésbé tűnt valószínűnek, hogy valahogy kórházba kerültem, és éppen mandulaműtétre készítenek elő. Ahogy rájöttem, mi történt, hangosan röhögni kezdtem a lábakkal a számban, és tágra nyílt szemekkel bámultam a párnán oldalvást fekvő macskára. Ő erre megemelte a hátsó lábait, és kicsit unott, de szép, nyugodt mozdulattal rátette őket a két szememre. Matt. Egy kicsit mozgassátok meg a fantáziátokat, és vizuálisan képzeljétek magatok elé a helyzetet, mielőtt tovább megyünk. Érdemes.

A kirívó eset után persze elnyomó intézkedéseket léptettem életbe, amelyek következtében sikerült jelentős mértékben kitolni a reggeli ébresztés kezdetét. De amikor megkezdődik, akkor nincs mese. A dög addig ólálkodik, addig sündörög, amíg valamelyikünk fel nem kel, onnantól pedig fokozatosan erősödő crescendoban visít a konyhában mindaddig, amíg nem kap valamit enni. Ha pedig esetleg nevetünk ezen, akkor megsértődik, elvonul, és súlyosabb esetben egy fél napig nem tudjuk előásni a ruhásszekrényből.

A minap egy építésszel konzultáltunk az újjépítési terveink kapcsán, és a hölgy megkérdezte: a cicus az Önöké? Nem, feleltem, mi vagyunk az ő gazdái. És ez így igaz. Mi több, a gazdastátusból is egyre inkább kezdünk kizuhanni, amióta szabad járást engedtünk neki a lakás és a kert között. A jelek arra utalnak, hogy Denver ugyan reggelente a legtöbbször még célzatosan szerelmes belénk, ám napközben már csak megtűrt lakótársaknak, esetleg simogatógépeknek és persze menzásnéniknek tekint bennünket.

Szinte várom már, hogy egyszer hazatérve az ajtó előtt találom a bőröndömet.

Következik: vadászat

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (19)

1

BaBe, 2005. június 17. péntek, 22:30 (#)

Macskásnak lenni az egyik legjobb dolog a világon. Igaz, hogy majd annyi vesződséggel jár, mint egy gyerek, de ezt az élményt nem szabad kihagyni. A mienk imádja az édes tésztákat, az olajbogyóért egyszerűen megőrül, képes viszont otthagyni a legdrágább husokat... És igen, ami a mi asztalunkon van, az mindig sokkal, de sokkal finomabb, pláne lopva. Esténként ágybahív, reggelente együtt végezzük a khmmm... intim tevékenységeket. Hiába, így megy ez, szerelmesek közt. Hogy együtt összesen öten vagyunk, az nem akadály - a szeretet, mint tudjuk, nem osztódik, hanem sokszorozódik. :)

2

blast, 2005. június 18. szombat, 03:58 (#)

Szemét kis dögök!

Enyimé így ébreszt: Ovatiba pofán mancsol kétszer, aztán rá ugrik a keverőre, össze kavirnyálja a fédereket ami már elég ahhoz hogy kergessem... De mielőtt bebújna az ágy mögé az ő rejtekébe, megáll a fotelnél és addig vakarja amíg 1 méteres távolságba nem érek hozzá, tudja hogy azt is utálom.

Inni csak a kád széléről a csöpögő csaphoz tolva orcáját méltóztatik. Vagy a felbotigatott pohárból....
És hergeli magát!!! Pofán üt és borzolja a farkát, bolond dög!

3

luigi, 2005. június 18. szombat, 07:50 (#)

A mi urunk ropimániás volt. Képes volt a legvéksőkig elmenni, hogy megkaparintsa a ropiszacskót. És mestere volt a kitúrásnak, rendszeresen úgy feküdt mellém a fotelba, hogy észre sem vettem, hogy aztám 5 perc múlva én érezzem szarul magam, hogy szegény cica nem tud aludni a kedvenc tévénéző fotelomban.

4

freak, 2005. június 18. szombat, 19:56 (#)

Az enyémek közül az egyik vega: főzelék, zöldségek... Kedvence a sárgadinnye és a savanyúkáposzta. Egereket, madarakat csak hobbiból szokott vadászni, illetve felajánlja nekem. Olyankor meg kell dícsérni, különben sértődés. Még ha a cipőmbe teszi is azt a verebet.

5

cziczas, 2005. június 18. szombat, 21:52 (#)

Ezt nem tudom kihagyni, miután könnyesre nevettem magam a mások kalandjain.
Természetesen az enyémek is csodák: mindkettő koromfekete, igazi , valódi házi cicó. Olykor többeken vagyunk;-)
...az igazi élmény, amikor 4 koromfekete kisördög szántja végig körmeivel a függönyt, mert éppen azon szánkázik le, amikor észreveszi, hogy a személyzet haza érkezett...
Eddigi legnagyobb attrakciónk az volt, amikor 4 kisördögöt "szoptattam" egy fél éjszakán keresztül injekciós tűvel úgy, hogy a padlón ültem és a két lábam között sorakoztak a népek. Reggelre tejben-vajban fürödtünk, és addigra anyamacs is hajlandó volt befogadni az utódokat.
Örömmel látom, hogy mások is hozzám hasonló szolganépek:-)))

6

blast, 2005. június 19. vasárnap, 00:13 (#)

hűűha, nyú ficsör a lap tetején, az őrültek háza stream meg eltűnt.

De jobban megnézve minden fejléc változott egy csöppet, vagy csak be halózom?

7

Bogi, 2005. június 19. vasárnap, 09:32 (#)

Én is tartok egy Maszkát. Pontosabban Ő tart engem. Agresszív, követelőző, pofátlan, stb. Még sem teszem ki a szűrét... Vajon miért?

8

ses, 2005. június 19. vasárnap, 14:15 (#)

blast, ez igazából csak a régi fejlécünk visszaállítása, miután a sukit kellőképpen megismertük :)

9

Gr0, 2005. június 20. hétfő, 00:20 (#)

És ennek én nem győzök örülni. Engem már a falál fszra idegesített/untatott az a látványnak se szép garázskocsma :)

Gr0

10

blast, 2005. június 20. hétfő, 01:47 (#)

most ez a trendi: kalitka.sesblog.hu

11

Ali, 2005. június 21. kedd, 01:29 (#)

Sok éve az egyik macskalakótársnak volt érdekes műsora az, ha a feje fölé emeltem szétterpesztett behajlított ujjaimat (karom formáció), azt egészen félelmetes hanghatásokkal honorálta. Más nemigen hozta ki a sodrából. Úgy látszik valamelyik előző életéből (azt mondják, kilenc van neki) rossz emlékeket hordozott nagytermetű ragadozómadarakról.

Viszont lakott nálunk olyan macska is, amely krimibeli angol főkomornyikokat megszégyenítő eleganciával tudta családunk legkisebb viselkedésbeli botlásait helytelenítőleg, ámde jéghidegvérrel tudomásunkra hozni. Nem voltam valami jó tanulója, de állítom, hogy azóta sokkal többször tudom kihozni az embereket úgy a béketűrésből, hogy látszólag megértően és higgadtan tárgyalok velük. A "vérforraló" szó jelentését azóta tudom igazán. :)

12

Zsolt, 2005. június 21. kedd, 14:53 (#)

Sziasztok!

Macskával élni öröm. 6 macskával meg maga a manna. Ma reggel madarat kaptunk ajándékba, néha egérke fekszik a padlón kiteritve, de volt már gyík és élő madár is. Legjobb viszont reggel komásan átesni az éhenhalás szélén álló és emiatt rendkívül izgatott, lábad alatt tekergőző macskákon.

13

sic, 2006. július 21. péntek, 09:06 (#)

"Szinte várom már, hogy egyszer hazatérve az ajtó előtt találom a bőröndömet.

folyt.köv."

Es hol ez a folytatàs? Magam is szolgasorban "tengodom", ha lehet ilyen kifejezést hasznàlni élvezetre.
A fénykép nagyon kifejezo, wow!

14

Ali, 2006. július 21. péntek, 13:04 (#)

Igen, Denver további kalandjai engem is érdekelnek. Ez a Sespad... ööö Kisblog... mindegy... szóval ez a szappanoperája és szappanfirefoxa... :)

15

Author Profile Page ervin, 2006. július 21. péntek, 13:26 (#)

Na jó, nekiveselkedek, mostanában úgyis terveztem.

16

sic, 2006. július 22. szombat, 13:37 (#)

:) koszi, és nyugodtan tegyél hozzà akàr tobb képet is, szeretjuk.

17

BaBe, 2006. július 22. szombat, 20:11 (#)

Megdöbbentő, milyen gyors vagyok néha. Előbb reagáltam a cikkre, minthogy az megjelent volna :D

De hogy ne offoljam szét a témát, a jelenlegi állás nálunk most 6:4 a macskák javára. Javul a helyzet, egy hete még ugyanis 10:4 volt az állás. Szóval mint szerelmes leány a leányregény következő részét, úgy várom a Denver-folytatásost. :)

18

Author Profile Page ervin, 2006. július 22. szombat, 22:18 (#)

sic, a képek miatt nem kell megvárni a cikket, ugyanis két jelentős orgánum is nyomon követi Denver életét:

http://www.tiglis.hu/phototiglis/archives/pictures/20060619005627-buddha-pose.html

http://photoblog.hu/archives/individual/20060712-hunting-in-a-heatwave.html

19

sic, 2006. július 24. hétfő, 13:35 (#)

:) koszi, valoban a fent emlitett médiàk nagyon jol kifejezik a laptop és egyéb kényelmes stratégiai pontokra valo telepedési hajlamot. Pàr év alatt megtanultam ugy tartani egy konyvet hogy nem azt az oldalt olvasom amit làtszolag nézek.
Exifek nincsenek, vagy nem talàlom.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork