Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Én nem arany csillag vagyok...

Myreille cikke a Blog rovatból, 2005. június 28. kedd, 16:20 | 17 hozzászólás

Nem sok családi történet szól rólam, én pedig alig emlékszem gyerekkoromra. Arra tisztán emlékszem, hogy szerettem a sufniban nagypapámmal üldögélni. Én a küszöbön egyensúlyoztam, ő pedig a könyvei között dohányzott. Nagymamám nem engedte a dohányzást a lakásban. Tőlem pedig szigorúan megkövetelte, hogy vasárnap délelőtt misére menjek vele, sőt még népdalok énekelésére is kapacitált, de én semmi hajlandóságot nem mutattam, akárcsak a csirkepucolásra.

Három éves voltam, amikor megműtötték a jobb hüvelykujjam. Ezután a három hegnyom mindig segítséget adott, ha meg kellett találnom a jobb kezemet. Még ugyanebben az évben történt, hogy apai nagymamámmal a temetőbe mentünk és egy idős tanítónő örömködött, amikor meglátott:
- Jaj, arany csillagom, hogy vagy... - és egy levegővel folytatott még legalább 15 mondatot. Amikor elhallgatott, én dacosan és határozottan kifejtettem neki:
- Én nem arany csillag vagyok, hanem "Myreille".

Falusi gyerekekbe beleverik, hogy mindenkinek köszönni kell. Érthetetlenül toporzékoltam a városban, amikor a nénik és a bácsik nem köszöntek vissza. Örzök még olyan emlékeket, hogy zsebpénzemen virágmagot vettem és az udvar egyik csücskében virágoskertet csináltam. Emlékszem nagy gonddal rajzoltam négyzeteket és köröket, hogy majd a zsebkendőnyi területen valami csodát varázsolok, de egy óvatlan délutánon apai nagymamám gaztalanította az udvart, és csodakertem is áldozatul esett ennek a hadműveletnek.

Nyári délutánokon órákat töltöttem a cseresznyefán. Egyrészt ott el lehetett bújni és évről évre imádtam, hogy magasabbra visz bátorságom. Végtelen vitákat folytattam anyai nagymamámmal, hogy én az őszibarackot keményen szeretem és nem akkor, amikor már megpunnyadt. A cigánymeggyben pont az a jó, hogy savanyú, a félig megaszalódottban pedig az, hogy édes.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

Alfi, 2005. június 28. kedd, 16:34 (#)

"Imagó dei" csodagyermek latinul.
A szabadság alapja az önmeghatározás,amely a név választásban is megnyilvánulhat.
Érdekes,hogy ez nálam csak 14éves korban történt meg,rámvertél 11évet Myreille.:-)))

2

Myreille, 2005. június 28. kedd, 16:40 (#)

Öööö, csodabogár, vagy bogaras (kis)csaj, maximum. A Myreille-t később választottam magamnak (26 éves koromban), ott 3 évesen a saját nevemet mondtam. :)

3

Myreille, 2005. június 28. kedd, 16:42 (#)

Nem mintha a Myreille nem lenne az enyém, szóval azt, amire anyakönyveztek. Na. Így. Most pedig elbeszélgetek magammal. Itt. Jól. Hőguta, vagy ilyesmi. ;)

4

Alfi, 2005. június 28. kedd, 16:42 (#)

És ,hogy hínak aranybogaram?:-)))

5

Myreille, 2005. június 28. kedd, 16:48 (#)

Még egy dráganyuszókám és hasonló és akkor szereztél magadnak egy tökön rúgást. ;) Mert azt nem mondtam, hogy időm nagy részét fiúk között töltöttem. :))

6

Alfi, 2005. június 28. kedd, 16:53 (#)

Én is.Szóval te is egy verekedős kiscsaj voltál?:-)))

7

mr m, 2005. június 28. kedd, 17:21 (#)

én a fiús lányoknál kevésbé csak azt szeretem amikor egy egyébként szép/aranyos/bájos/kedves/okos/ártatlan lány szájából kiesik az hogy: Csá.

8

Alfi, 2005. június 28. kedd, 17:37 (#)

Én tudok különbséget tenni az argo(mint csoportnyelv) és a jó modor között (mint a társadalmi érintkezés módja)között.Nem látom problémának ha valaki tájnyelven vagy irodalmi nyelven beszél.Mutatja az ember kötödését egy régióhoz illetve mutatja az ember irányultságát,műveltségét.A gondolkodás nagyságbeli léptékét is megmutatja.

9

cziczas, 2005. június 28. kedd, 17:58 (#)

Myreille: már megint az emlékeim között keresgéltél:-)))
...teccik;-))))...
Próbáltál repülni kislány korodban?Mert nekem szent megygőződésem volt, hogy csak akarnom kellene és át tudnék repülni a magas kerítésen a szomszéd srácokhoz, akik mind idősebbek voltak nálam, de akiknek már 4 évesen átkiabáltam a palánkon: kiszfiúk! jösztök vejem játszani??:-)))))))))))

10

Myreille, 2005. június 28. kedd, 18:07 (#)

Dehogy voltam verekedős, csak nagyszájú! :)

11

Alfi, 2005. június 28. kedd, 18:10 (#)

Az is elég ütős tud lenni.Hogyan szoktad kiosztani a jónépet?
Megállnak előtted vagy futnak előled ki merre tud?:-)))

12

Myreille, 2005. június 28. kedd, 18:15 (#)

A repülésről mindig tudtam, hogy szeretni fogom és szeretem is. Egyszer a pákozdi dombok között sétáltam és legalább 100 varjú rebbent fel körülöttem. Akkor olyan volt, mintha madár lennék és repülnék. 15-16 éves koromban ejtőernyőzni akartam, de apám nem engedte - talán ez volt az egyetlen dolog, amit megtiltott -, mert egy velem egykorú lány éppen akkor bénult le egy szerencsétlen földre éréskor. Mostanra pedig rosszak a térdeim, nem kockáztatom "öregkorom járását".

13

Myreille, 2005. június 28. kedd, 18:19 (#)

Hihetetlen kemény voltam és még nagyon sok keménység van bennem most is, de már nem akarok mindig erős lenni. Egyszerűen nem mertek megközelíteni és sohasem tudták, hogy a csapatból éppen kibe vagyok szerelmes, én pedig - botor módon - nem vettem észre, hogy ki szerelmes belém. Jó történetek vannak erről. :)
Volt idő, amikor fociztam fiúkkal napközi után, később pedig egyszerűen lenyomtam őket szócsatában. Persze már akkor is volt annyi eszem, hogy csak egyszer szabad ezt megtenni, mert akkor az ember lánya tiszteletet vív ki, egyébként pedig egy nagyképű picsának tartják. ;)

14

Alfi, 2005. június 28. kedd, 18:39 (#)

Szóval farkasfalka.Csak alfahím helyett alfanőstény.Jó lesz veled vigyázni.:-)))

15

mr m, 2005. június 28. kedd, 19:20 (#)

Alfi lassan szerelmes lesz Myreille gyerekkorába :-)

16

Alfi, 2005. június 28. kedd, 20:49 (#)

Csak évődtünk egy kicsit.Így könnyebb az ismerkedés.Egyébként a gyerekkori élmények nagyon meghatározóak tudnak lenni.Hogy mifelé nyit az ember, mit vesz észre a világ dolgaiból.:-)))

17

B. Henrik, 2010. február 10. szerda, 23:15 (#)

[spam - törölve]


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork