Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Költséges & Hatástalan

Ervin cikke a Blog rovatból, 2005. június 13. hétfő, 10:12 | 12 hozzászólás

Bankunk nyakig ül a szószban, az elmúlt évek legnagyobb pénzügyi-politikai botránya közepén. Vezetőink időnként tömlöcben vagy házi őrizetben. Hogyan nyerjük vissza ügyfeleink bizalmát:

  • 1. Kínáljunk nekik remek termékeket?
  • 2. Kínáljuk nekik elegendően jó termékeket, és reklámozzuk halálra azokat?
  • 3. Fessük át a cégtáblát: hajtsunk végre teljes arculatváltást, és tíz/százmilliókért üzenjünk meg nekik egyetlen mondatot: "Dönts okosan!"?

A választás megtörtént. Remélem, az ügyfelek hallgatnak a tanácsra.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

Ali, 2005. június 13. hétfő, 10:54 (#)

Felőlem meg azt csinálnak, amit akarnak, a pénzügyi bizalmat egyszer lehet elveszteni, a fent kódolt bank esetében ez már jóval régebben megtörtént, átvertek, tanultam belőle, kihevertem (nem könnyen), ennyi. Nem az egyetlen (ma még üzemelő) bank a listámon, amelyik ajtaján (leginkább a központjáén) csak kommandósokkal támogatott pénzügyi szakértők társaságában lépnék be, azonnali, meglepetésszerű és teljes körű elszámoltatás céljából...

2

stsmork, 2005. június 13. hétfő, 11:02 (#)

Én is megütköztem ezen a "döntsön okosan" szlogenen. Hogy mit ajánlanak, azt nem néztem meg, én már korábban eldöntöttem, hogy fokozatosan leépítem ezt a bankot, elsősorban az internetes szolgáltatásuk kőkorszaki állapota miatt.

Azt hiszem, okosan döntöttem.

3

fgm, 2005. június 13. hétfő, 12:18 (#)

Az arculatváltás nem is feltétlenül ostobaság, ha el akarják távolítani az imázsról a kulcsáros trutyit, később meg lehet ezt használni új termékpaletta bevezetésére, okosan. Ami megdöbbentő hülyeség, hogy egy grafikailag nagyon passzent, komoly arculatot, (az egyik -ha nem "A"- legjobb magyar bank logójával egyetemben) lecseréltek nagyon sokért egy ilyen hihetlen gány, mind formájában, mind jelképrendszerében erősen megkérdőjelezhető (gurul a forint a lejtőn és megpattan egy kátyúban?) sz***a. Könyörgöm mi köze ennek a betűnek ehhez a logóhoz? Mikor volt divat ez az "ollóval körbevágom, hogy ne legyen egyenes" hülyeség? '80-ban? És ezek arculati dotcomos nyilak???? eltelt tíz év azóta is, könyörgöm! Eh.

4

e, 2005. június 13. hétfő, 13:13 (#)

és fessük rózsaszínre az egészet

5

Gino, 2005. június 13. hétfő, 14:06 (#)

Hát én sem találtam volna ki, hogy mit is jelképez az új logó, de ezt találtam a kreativon:
(csak részlet, a cikk elvileg fizetős)

---
A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) új logóján a víz és az ember kapcsolata van a középpontban.

Logót váltott júniustól a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H), amely a változást átfogó kampánnyal kommunikálja az ügyfelek és munkatársai felé. Az új logóban egy úszó ember grafikája látható. Csató Judit, K&H Bank Intézményi pr, kommunikációs igazgatóságának osztályvezetője elmondta: „A logóváltás során belga anyabankunk vizuális ismertetőjegyét vettük át úgy, hogy a bank nevének kezdőbetűi kerültek az úszó alá. Ugyanez történt a cseh és a szlovák testvérvállalatunknál is, ettől egységes nemzetközi szinten a megjelenésünk.”
---

A kreativügynökség a Republic of Art volt amúgy. Csak hogy tudjátok kinek jár a faszkorbács(R), bár ha valóban nemzetközi arculathoz illeszkedik a cucc akkor tökmind1...

6

monika, 2005. június 13. hétfő, 15:15 (#)

Jellemző, hogy én ebből csak azt vettem észre, hogy milyen jópofa kalappal reklámozzák mostanában :-).

7

Ali, 2005. június 13. hétfő, 16:16 (#)

Aha, akkor vagy az adósság, vagy a szar ér nyakig, abban úszunk. Na, szóljon már hozzá egy marketing-píár-reklám-profi, nehogy megint sommásan evolúciós zsákutcának minősítsem azt a szakmát. :)

8

Gr0, 2005. június 13. hétfő, 17:11 (#)

Csatlak. A logo valami hihetetlen módon elégtelen. Magam max ebből az irányból tom megközelíteni, ehhez értek még a leginkább. Pénzügyekhez egy cseppet se :(

Gr0

9

darthwalk, 2005. június 14. kedd, 00:25 (#)

erste bank a legokosabb.
a régi diákhiteles kártyámmal simán vásárolok a neten, nem is váltanak rosszul, míg az ugynolyan (sima visa electron) otp junior csak atm felvétre/fizetésre jó.

de legalább sok az automatájuk.

10

Ali, 2005. június 14. kedd, 13:12 (#)

Aki tudja, hogyan lehet megszabadulni az Erstétől, írja már meg. Én eddig már kétszer is abban a hiszemben voltam, hogy sikerült megszűntetni a számlámat, de még mindig megvan és legutóbb még kártyát is legyártottak, pedig határozottan értésére adtam az ügyintézőnek, hogy felejtsenek már el végre, nem fizetek olyasmiért, amit nem kértem és nem is használom. Persze vonják a költséget a rég döglött számláról... Jómúltkor arra hivatkoztak, hogy nem találják a megszűntetésről szóló dokumentumot, majd hívnak... Összeszedett egy bank, tényleg.

11

Anibell, 2005. június 28. kedd, 13:23 (#)

http://www.press.hu/

12

eszpee, 2005. június 28. kedd, 13:38 (#)

Te most spammelsz?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork