Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Üvegzseb - na persze

Ervin cikke a Blog rovatból, 2005. június 21. kedd, 17:50 | 5 hozzászólás

Nem sikerült kisebb ünneprontás nélkül bejelenteni, hogy a parlamenti pártok megállapodtak a választási törvénycsomagról. Az MDF ugyanis sértetten fogadta, hogy a titkos egyeztetések nyomán létrejött kompromisszum kiküszöböli ugyan a korábbi választási botrányok megismétlődésének lehetőségét, viszont nem rendezi a kampányfinanszírozás hiányosságait.

Hát a nénikéjét. Mármint a mondat szerzőjének.

Nyusztay Máté szerint a kampányfinanszírozás tisztába tételének felvetése sértődés. Gratulálok neki.

Egyúttal hadd sértődjek meg én is. Hát ne már. Ugyanő írja a cikkében, hogy mit mondott a többi parlamenti párt a kérdésről:

- MSZP: a kérdés összetettségére, érzékenységére való tekintettel emelték ki a kérdést az egyeztetésből
- FIDESZ: későinek nevezte a választások előtt belemenni egy ilyen vitába
- SZDSZ: összekapcsolnák a tárgyalásokat az egyéni választókerületek arányossá tételével (= ez automatikusan két év csúszás az Alkotmánybíróság vonatkozó ítélete miatt)

Fordítok: a többiek sunnyognak előlünk, mint gép. AZ MDF ellenben szóvá tette, hogy a lényeget - a számlát - elfelejtették rendezni. Az én szememben ez már a sokadik következetes, jó lépésük.

Istenem, adjon már valami csoda némi politikai súlyt Ibolyáéknak, hogy kiderüljön, felelős/hatalmi helyzetben is tudnak-e korrektek maradni. Ha igen, akkor a baloldal veszített egy szavazót.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Ali, 2005. június 21. kedd, 17:52 (#)

Aligha csak annyit.

2

eszpee, 2005. június 21. kedd, 20:36 (#)

Az a baj, hogy az MDF ugyanilyen arányban hoz számomra érthetetlenül hülye nyilatkozatokat... majd gyűjtök pár konkrét példát.

3

Peter Orosz, 2005. június 21. kedd, 22:38 (#)

Azért az MDF vicces paleokonzervatív drogpolitikája is megemlítendő.

4

Boca, 2005. június 21. kedd, 22:54 (#)

Hat igen. Eleg ellentmondasos a szimpatiajuk nalam is. Sajnos az az erzesem, hogy a mostani sok pozitivum alapvetoen abbol taplalkozik, hogy onallo arcot kivannak mutatni es ehhez eleg nehany korrekt huzast megejteni, ugyanakkor felo, hogy nyero pozicioban mar inkabb az altalam se preferalt vilagnezeti vonal erosodik meg ujra. De azert kivancsian kovetem a fejlemenyeket, hatha a korrektseg hosszu tavon is megmarad.

5

mzperx, 2005. június 22. szerda, 00:10 (#)

Az MDF-fel az a legnagyobb baj, hogy a vezetése teljesen mást képvisel amit a szavazóbázisa. Bár ritkán lehet látni én mégis ismerek jópár MDF tagot és szimpatizánst, és általánosan ki merem jelenteni közelebb állnak habitusban a MIÉP-hez mint a Fideszhez vagy az MDF vezetésnek mostanában vállalható MSZP-hez. Érdekes, hogy ennek ellenére Ibolyát a pártküldöttek folyamatosan legitimálják. Mindezzel nem kívánom minősíteni sem az általam autentikusnak ítélt tagságot, sem a párt vezetését, de ekkora gap talán csak a Gyurcsány/Kóka féle MSZP vezetés és a csepeli tagság között látható.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork